21 Kasım 2008

Kesim Mi Lan Topunuzu

Deivid döndü, Fenerbahçe'de hangi yabancı kesik yer? Delgado'nun deplasmanlarda derdi ne? Beşiktaş üçlü defansla intihar mı ediyor? Arda mı Kewell mı solda oynasın? Skibbe mi kuruyor takımı; Adnan Sezgin mi? Umut Bulut'a 10 numarayı kim verdi? 4-2-3-1 mi daha iyi; 4-1-3-2 mi? Bu hafta kimler cezalı, kimler sakat? Kimlerin hafta ortasında maçı var? Kimler yorgun?

Bütün bunların ne önemi var. Türkiye'de futbolu, futbolcular oynamıyor ki! Hakem açıklanmadan hakemi öğrenenler, hakemi cebinden arayanlar, diafondan diğer bir başkana görüşme dinletenler, evden aldıranlar, eve bırakanlar, saat soranlar, saati söyleyenler, teknik direktörün arkasında duranlar, teknik direktöre gider yapanlar...

Türkiye'de futbolu başkanlar, yöneticiler ve menajerler oynuyor. Hangi futbolcu sakat, cezalı? Bunun önemi yok. Hangi başkanın şekeri yükseldi, tansiyonu çıktı, grip oldu, midesi ağrıyor, romatizması azdı, ülseri çıktı. Bunların haber olması lazım. Onlar olmazsa takımlar ne yapsın(!)

Bizde iki gündür yaşananlara İtalyanlar 2 yıl önce futbol skandalı dedi. Hakemleri arayan Moggi'nin suçu neydi peki? Adriano-Crespo'ya ne gerek var ki? Luciano Moggi'yi transfer edeceksin, kafan rahat olacak...

Her mahallenin "kesim mi lan topunuzu amcası" vardı bir zamanlar. Kaldıysa eğer onlardan geriye; bir tane de Türk futbolunun başına lazım...

19 yorum:

tahir durten dedi ki...

abi baya bi dolmussun... eline saglik...

Adsız dedi ki...

ve tüm bu pisliğin içerisinde olan taraftarın tertemiz takım sevgisine oluyor.

mre dedi ki...

o yüzden de futbol yorumcusu diye tv'ye çıkanların yüzde doksanı bu abuklukları konuşuyor. içinden futbol geçmeyen futbol programları.
Benzer düşüncelerim için http://gizligolcu.blogspot.com/

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

sí. kewell buen futbolista.

miré a nuestro grupo de calendarios ..
turquía 0-0 contra Estonia.

¿Cómo se puede ganar contra España

necronomicon dedi ki...

içinden futbol geçmeyen futbol programları demiş "mre".
en zevklisi adnan aybaba; hiç anlam yüklemeden, komedi programı gibi. uzun zaman oldu maç biter bitmez kapatıyorum tv yi maç yorumu vs dinlemeden, entrika-yalan dolan falan için ne gerek varki futbol izlemeye.lost, prison break vs. dururken...

ufuk dedi ki...

Kalemine sağlık Aceto..
Bu olaylar ve fazlası yüzünden artık sahada oynanan futboldan zevk alamaz olduk.

devletli dedi ki...

bir milan galibiyeti sonrası star gazetesi "yendik mi lan?" diye manşet atmıştı, serbest çağrışım.

serdark dedi ki...

zamaninda ilhan cavcav ~:
"futbolcu almayla bu is olmaz, 5 milyon dolara baskan olarak transfer olurum,
uc buyuklerde sampiyonluk garantisi veririm"
demisti.

DaesAgelmar dedi ki...

@Ramon

"Korku akıl katilidir" derler. 0-0 bakıp İspanyadan korkmalımıyız? yoksa nasıl yeneriz onu mu düşünürüz?

solo dedi ki...

@ramon
real madrid was beaten by real union, how will real madrid have the league title?

Bushwacker dedi ki...

ben birkaç gündür gündemden epey uzak kaldım, ne olduğunu birileri açıklayabilir mi acaba? kaçırdığım bir şeyler oldu illaki?

Adsız dedi ki...

@Bushwacker

bildiğim kadarını anlatayım. Fenerbahçe - Ankaraspor maçının hakemi açıklanmadan önce Melih Gökçek maçın hakeminin kim olacağını söylüyor. Bu haftasonu ise Fenerbahçe - Ankaragücü maçı var ve Ankaragücü klüp başkanı Cemal Aydın maçın hakemi için iki olasılık olduğunu söylüyor ve bunlardan bir tanesi (Halis Özkahya) maça hakem olarak atanıyor. Cemal aydın'ın iddiası ise bu atamayı Fenerbahçe'nin yaptırdığı yönünde. Fenerbahçe yönetimi ise 'Bu kişiler bu isimleri nereden öğrendiklerini açıklamak zorundadırlar. Klübümü kirli oyunlarının içine çekmek isteyenlerin ayakları kendi oyunlarına dolanacak.' tarzında bir açıklama yapıyor. Yani bıraktık temiz ligi griye bile razı olur olmmaya başladık.

frkn dedi ki...

benim nacizane görüşümde o kesimmi lan topunuzu diyen amcalar zaten klüp başkanı olmuşlar akıllarınca intikam alıyolar futboldan.
Aceto kimi kimi şikayet ediyoruz:P ;-)

Dabenti dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ix dedi ki...

Bülent Abi, böyle bir konuyu bekliyordum açıkçası yorumu yazmak için. Sağol.

Bundan birkaç yıl önce, birinci dereceden bir yakınımın federasyon başkanıyla eski yıllardaki yönetici-futbolcu ilşikisinden doğan bir arkadaşlığı söz konusu.

Akdeniz Bölgesinden hakem kamplarına katılan genç bir hakemin ismini verip 'evine gönderilmeyecekler' listesine eklenmesi için bir telefon konuşması yetmişti. O zamanlar yaşım küçüktü ve aşırı şaşırmıştım.

'Koskoca Federasyon Başkanı'nın sesi karşıdan birkaç dakika içinde dönemin mhk başkanı'na (şimdilerde tv yorumcusu) emir veriyor ve genç hakem tanıdığımızın ismini yazdıyordu.

Hakikaten bu işler 50 yıldır var, devam ediyor ve olacak. Ben küçücük bir tanesine tanık oldum, gerisini varın siz düşünün...

cakarkeyf dedi ki...

Olay açık, sadece biraz kronolojik mantik gerekir anlamak için.

FB,Ali Koç ve Sekim Mosturoglu ile yeni iletişim presiplerini açıkladıktan sonraki ilk maçta 5-2 ile Bursa'yı geçtikten sonra Şekip Mosturoğlu maçtan sonra sıcağı sıcağına hakemdi adaletti eşitlikti birtakım lakırdılar etti (ne dediğini merak eden google yapsın bulur).

Sonraki surece bakalım; FB'nin Eskişehir deplasmanında Eskişehir'in verilmeyen golu, ASY'de Antep macında yaka paca indirilen Arda ile GS'ın buharlaşan penaltısı, Sonraki hafta artık klasikleşen Kadiköy'de GS penaltı kullanamaz yasası, bir GS'lının cezasahasında kemiği kırılsa bile (bkz elmacık kemiği) bile bu yasa delinemez, once serbest vurus sonra Lincoln'un arkasında pozisyon alınıp arkada değişen endirekt olan karar.
Sonraki hafta, Kadıköy'de macın basında Ankaraspor'un buharlasan penaltısı (bkz Kadıköy'de penaltı ancak FB'ye calınır yasası, bu sene kanun hükmende geçici kararname ile UEFA finalinde de calınabilecekmiş) GS'ın İBB'yi ağırladığı maçta bir kornerde 2 penaltılık hareket es gecilir, art tartışmalı bir tane daha ki Baros'a çıkan dandik sarı kartı da ekleyelim (pozisyona penaltı vermeyecez barı sarı verip yırtalım olayı)

Şimdi bu tezgah kimin, kim bozmuş, belli ki birileri tezgahı bozma adına dışarı bilgi sızdırıyor ve gokcek ve aydına gidiyor bu bilgiler mactan once, FB de açıklama yapıyor kimden aldınız bu bilgiyi açıklayın diye, meali kim bozuyor lan bizim tezgahı açıklansın çökelim üstüne.

Emin Sarıal dedi ki...

eliniz değmişken galatasaray ın bu sezonda dahil son 10 yılda hakem kararıyla aldığı maçlarıda bir listeleseydiniz. yalnız fenerbahçeninkiler aceto nun yorum kısmına sığabilir ama diğer liste için bir ansiklopedi bastırmanız gerekecek.

ayrıca;

-Fenerbahçe, son üç sezondur her yönettiği maçta kendisini katletmiş olan Halis Özkahya yı bir derbi öncesi, mutlaka 3 puan alması gerektiği, kritik bir maçta neden istesin?

-Ankaragücü nü yenmek için Fenerbahçe yi geçtim bu ligde kimin hakeme ihtiyacı var?

-peki Ankaragücü nün Fenerbahçe den puan koparabilmesi için son dört Ankaragücü-Fenerbahçe maçından üçünü yönetmiş olan(Fenerbahçe yi resmen katlederek hemde) Halis Özkahya yı, telefon edebilecek kadar kendine yakın hisseden Cemal Aydın ın istemediğine nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?

Olympian dedi ki...

bence takim taraftarlari, cocuk gibi pozisyon yaristirmayi bi kenari birakip, erkan gologlu'nun 4 gun once yazdigi "degistirilemez hukumler" isimli yazisinin 9. maddesine bi goz atsin.

bu ulkede 3 buyukler birbirine karsi degil, diger kuluplere karsi kollanir arkadaslar.

Olympian dedi ki...

bahsettigim yazinin linkini vermeyi unutmusum;

http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=YazarYazisi&ArticleID=908859&Yazar=%20&Date=22.11.2008&PAGE=