21 Kasım 2008

Inter vs Juventus ?

30 yorum:

Türk Pirlo dedi ki...

Merak ettiğim iki takımın taraftarları arasında diğer derbiler gibi yoğun sürtüşmeler yaşanıyormu?..

Belirtmek isterim ki; Juve-İnter maçları yıllardır derbi maçı gibi gelmez bana. Derbi havasına sokamıyor bu takımlar beni..

Genoa-Sampdoria
Lazıo-Roma
İnter-MİLAN
Juventus-Torino

ix dedi ki...

Garip bir tesadüf ama burda işaretlediğim hiçbir anketten boynum bükük ayrılmadım.

Milan - Napoli, Benfica - Galatasaray, Roma - Lazio...


İnter dedik hadi hayırlısı :)

kaktus dedi ki...

banko berabere, hadi bakalım :D

..

redfox93 dedi ki...

Inter ne kadar sampiyon olursa olsun Juve Italya'nin en buyugudur.en cok taraftara sahip takimidir!gecen sene en çalkantili,en kötü zamaninda bile gitti inter'i san siro da yendi geldi.Juve Juve'dir ve Inter'den daha buyuk takimdir.Juve kazanir diyorum.

serdark dedi ki...

kim kazanir bilmem de del piero sag ayaginin iciyle uzak koseyi gorsun kaleci de ya kimildamadan izlesin, atliyosa da guzel plajon yapsin soyle jeneriklik olsun, baska bisey istemem!

Adsız dedi ki...

@serdark
içimi okudun :))

Adsız dedi ki...

Del Piero tek başına Inter'i devirecek...

alessandro del piero dedi ki...

juveye yakismayan bi adam da olsa ranieri egosu siskin, tum zamanlarin en overrated adami mourinho`ya haddini bildirecektir.. tabi ki gelmis gecmis en buyuk fenomen alessandro del piero sayesinde..

edgar belgi dedi ki...

juve alir bu maci, chiellini cok istiyor ibrahimovic artistini durdurmayi. bu arada derbi gibi gelmiyor diyenler birazcik arastirsin, "Derby d'Italia" namiyla cikar sahneye oyuncular, italya tarihinin en cok kazanan ve en cok gol atan takimlar listesinde hep ilk ikide olan bu takimlarin kapismasi, italya'nin en buyuk rekabetlerinden biridir.

camoranesi ve amauri'den gol bekliyorum.
bir de bu sene dogru duzgun bir ucunce forma cikartmadi sanki juve, bu ise cok bozugum.

erssre dedi ki...

del piero bu kadar azmışken oyumu direk juve ye bastım..

nebilim dedi ki...

batan gemiyi kurtaran kaptanın takımının gemiyi ilk terkeden farenin takımını yenmesini istiyorum..

Kartal Bafiler dedi ki...

Bir takım düşünün her sene istisnasız yeni sezon formaları standart bir şekilde harikulade olarak nitelendirilsin,ben bu takımın formalarına hasta oluyorum,hatta senelerdir doğru dürüst dizayn yapamayan kendi takımıma direkt beceremiyorsanız çalın kardeşim diyorum.
Her zaman Juventus kardeşim...

Fuzzy Logic dedi ki...

Alessandro fazla uzatmaz bence. Alir ibonun ve mourinhonun havasini

tknycl dedi ki...

ranieri vs. mourinho ha?
inter alırsa mr. kibirli'nin basın toplantısı çekilmez.ama juventus kazanırsa keyifli olabilir.
iddaacılar hem alt hem beraberlik oynasın derim ama.

Adsız dedi ki...

Del Piero gol atsın yeter. İnter'in yenilmemesini tek bir sebebten dolayı istemem. O da Mourinho'nun orada olması.

seyfettintarantino.blogspot.com

felix mourinho dedi ki...

merak ediyorum jose gol olunca sevinecek mi, yoksa yine öyle kim kalkacak buradan miss gibi rahat dercesine öyle oturacak mı?
Inter alır..

liverpoolandkop dedi ki...

Inter vs Juventus ?
Cevap : Del Piero
ve bence 1-2 Juve alır maçı

carlito dedi ki...

Inter'in balonu bu maçta fena patlar.Juve çok önemli eksiklerine rağmen iyi gidiyor, bu maçı da alırlar.

Del Piero yazar yine frikikten bi tane ;)

Unknown dedi ki...

jose olmasa juve derdim ama ,jose dengeleri değiştirir

Unknown dedi ki...

juve buffonsuz ama çok formda.inter'in kalitesinden bahsetmeye gerek yok.3 ihtimalli maç.ayrıca ranieri chelsea'de kendisini koltuğundan indiren mourinho'dan intikam almak isteyecektir.

dün maicon ve elano'nun attıkları goller şahaneydi.izlemenizi tavsiye ederim.maicon'un golü carlos alberto'nun italya'ya attığı gole benziyor.hazırlanış,son vuruş neredeyse aynı.

MARADONADONI dedi ki...

Türk Pirlo, sana Juve-İnter maçlarının yıllardır derbi maçı gibi gelmemesinin nedeni bunun bir derbi olmadığındandır akademik olarak derbi maçı aynı şehrin takımları arasında yapılan maç demektir.. Bilmişlik taslamak ve seni inciltmek niyetinde değilim kardeş beni yanlış anlama lütfen.

Bellamy. dedi ki...

inter 2-1 ya da 3-1 alır.

delorean dedi ki...

Ranieri Chelsea'den kovulduktan sonra yerine gelen isim Mourinho idi yamulmuyorsam.
Halef ile Selef Serie A'da karşı karşıyalar şimdi.Teknik adam kalitesini tartışacaksak Mourinho ezer Ranieri'yi amaaa; gerek Juve'den kaçan İbra'nın ifadesini alma, gerekse Raineri'nin Mourinho'ya karşı kendini gösterme çabası gözönüne alnırsa Juve belki extra bir gazla maça asılabilir.

Türk Pirlo dedi ki...

Mr.Eko
Benim "derbi değil gibi" dememdeki kasıt; diğer maçlara oranla yüksek tansiyonun ve heyecanın az olmasından mütevellit.
Örneğin Juve-Milan taraftarı bir birine daha bi kindar bakarlar. Hatta bir birlerinin pankartlarını bile çalmışlardır ki FOSSA lav edildi bu durum karşısında..

@deLjuLiv
Bu derbi lügatına bir tanı konulsada herkes rahatlasa. Türkiye'de Trabzon Fener maçlarına gazeteler derbi diyor..
Barca-Madrid derbi, Chelsea Manchester derbi, ve daha nice örnekler var sayamadığım..
Derbi aynı şehrin iki takımı arasında oynanan maç olmaktan cıktı sanırım..

MARADONADONI dedi ki...

Sevgili Türk Pirlo Türkiye'de sadece kendi takımının maçlarını izleyip spor yorumculuğu yapan, köşeye sahip, sırtında dinazor gibi pulları olan yazarlar var onlardan kalma bir miras galiba bize bu terimler. Birilerinin öğretmesi lazım (Bülent Abi'nin dikkatine)

gameover dedi ki...

Derbi birbiriyle çekişme halinde olan takımların oynadıkları maçlar.
Kimi zaman aynı şehir,kimi zaman komşu şehrin takımları bazen de aynı ülke takımları arasında oynanır. Hatta Barça-Chelsea maçına şL derbisi bile denmiştir(tarafımdan ).
Yurt dışında böyle bir rekabet genelde siyasi bir geçmişe dayandığı için aynı şehrin takımları arasındaki maçlar derbiymiş gibi söyleniyor.

Bunlar benim derbi hakkındaki görüşlerim, kimseyi bağlamaz.

Adsız dedi ki...

İnter 1 Juve 1 ,Del Piero yazar...

MARADONADONI dedi ki...

@gameover

Kardeş, Chealsea Abramovic'ten önce sıradan, arasıra kupalara katılan sadece 70-71 ve 97-98'de kazanılmış Avrupa Kupa Galipleri Kupasını ve Süper Kupayı kazanmış dahası 50yıldır şampiyon olamamış bir takımdı. Bana kimse Chealsea-ManU maçının derbi olduğunu söyleyemez sadece para harcanarak iyi futbolcuların bir araya getirildiği seyir zevki çok yüksek maç denebilir tabi senin de görüşlerine saygı duyuyorum.

İsmail Şayan dedi ki...

Calciopoli patlayıp Juventus Serie B yolunu tutana kadar İtalya'da tarihi boyunca hiç küme düşmemiş yalnızca iki takım vardı: Juventus ve İnter. "İtalya derbisi" denmesi bu yüzdendi bildiğim kadarıyla. Böyle demeye devam ederler mi etmezler mi bilemem...

Biraz da malumatfuruşluk yapalım :)

Dünyanın ilk derbisi "Sheffield Derby" ya da "Rules' Derby" olarak anılan ve dünyanın en eski futbol kulübü olan Sheffield FC ile dünyanın en eski ikinci futbol kulübü olan Hallam FC arasındaki mücadeledir ve devam etmektedir. Her iki takım da amatör. İlki 1857, ikincisi ise 1860 yılında kurulmuştur. 1861 yılında oynanan ilk maçla şu anda 147 yaşında olan derbi başlar. Sheffield Wednesday-Sheffield United mücadelesi ise "Steel City Derby" olarak adlandırılır.

Son notlar: Hallam FC'nin sahası olan Sandygate, Guiness Rekorlar Kitabı'na göre en eski futbol sahasıdır. Ayrıca Hallam FC futbol tarihinin kupa kazanan ilk takımıdır. Futbol tarihinin ilk kupası olan Youdan Cup, 12 takımın katılımı ile 18 Şubat-9 Mart 1867 tarihleri arasında Sheffield'da oynamıştır.

Fatih Güler dedi ki...

Del piero kazanır!