11 Ekim 2008

Krizin Faturası

Fotoğraf sırasıyla yazıyorum: Barcelona, A.Bilbao, Espanyol ve Valencia'nın stad projeleri ekonomik krize kurban gitti. Barcelona stadını yenileyecek diğer 3 kulüp (edit) yeni stad inşa edecekti. Önce Barcelona ardından Espanyol projelerin rafa kalktığını duyurmuştu. A. Bilbao da 2011 hedefini 2014'e erteledi. İngiltere'de Liverpool, İtalya'da Juventus, Fransa'da Marsilya projeleri durdurdu. Bütün hayaller şimdilik maketlerde yaşıyor. Bizde Galatasaray ve Kayseri'nin stad projeleri sürüyor. Beşiktaş'ın Fulya'dan elde edeceği gelir emlak piyasası dibe vurduğundan büyük kayıba uğrayacak. Bu krizin faturası öncelikle Euro 2012'ye çıkabilir, finallerin yeri değişebilir. Haziran 2009'da transfer döneminde milyon euroların bu sezon olduğu gibi havalarda uçmayacağı kesin. İspanya'da Valencia İtalya'da Roma'nın borcu 300 milyon euro'nun üzerinde. İngiltere'de kulüplerin toplam borcu 3 milyar sterlin ve borcun %35'i 4 büyük kulüp Man. United, Chelsea, Arsenal ve Liverpool'a ait. UEFA her sene borcu olan kulüplere gözdağı verip Avrupa Kupaları'na almayacağız mesajı yolluyor ama devamında bir icraat yok. Harbiden UEFA Kriterleri vardı ne oldu ona...

16 yorum:

EDDIE dedi ki...

o kriterler ancak bizim Ali Sami Yen stadına işliyor zaten, hersene mutlaka yok orayı boya burayı yık oluyor.

pclion dedi ki...

Futbol kulüplerinin ayakları yere daha sağlam basacaksa benim için hava hoş.

Keşke şu kriterler göstermelik de olsa uygulansa da futbol piyasası daha adil bir düzene kavuşsa ama bu sıradan bir futbolseverin gerçekleşmesi mümkün olmayan bir hayalinden öteye gidemeyecek maalesef.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

buscar en el Camp Nou. Es como nave espacial. por el camino Puyol es como E.T. jajajajaj
Recuerdo desastres de challenger.en 1986. Espero explotar el Camp Nou como challanger. xaxaxaxaxa
pero no humano en ella. No quiero a la gente a morir.......

guardiola = erich won daniken
puyol = E.T
messi = monster from MARS
camp nou = apollo 35
barcelona = NASA

pepe = neil armstrong. put real madrid flag on camp nou in 2007 xaxaxaxaxaxa

Ortega dedi ki...

Bir de bizim kulüplerin gelir gider dengesinden haberdar olsak. Net rakamlar dönmüyor ortalıkta.

Cakko dedi ki...

Valencia da yeniden stadını inşa ediyor aceto.Hatta inşaat yarısına gelmiş durumda.

Sanırım yenileyecek derken şu anki stadlarını yenileyecek anlamında söylemişsin.

Normalde yeni stadlarının kaba inşaatı neredeyse bitmiş durumda ama son 1-2 aydır inşaat duruyor.

Dediğin gibi maddi konular ve kriz yüzünden.

Ülkemizdeki stadları etkilememesi iyi olur.

GSveFutbol dedi ki...

O kriterler, şirketleşen takımların borçları kurdukları ikinci şirketlere devretmesiyle hikaye oldu.. Galatasaray neden SK degilde AŞ son iki senedir UEFA nezninde?

GSveFutbol dedi ki...

Kayseri stada başladığında 15 ayda bitecek dediler,, Herkes topu tüfeği Canaydın'a çevirdi adamlar 15 ayda bitiriyor sen napıyorsun diye.. Kayseri stadı fotograflarını wowturkey sitesine koyan Kayseriler var o stad 6 ay daha bitmez bu da 30 ay eder.. Sahanın içinde sürekli bir makina duruyor ama çalışan yok..Kadir Has'ın vefatı inşaatı mı etkiledi acaba?

dietcola dedi ki...

Kayseri stadının temem sorunu siyasi yaklaşımların fazlaca yaşanmasıydı. Şehir otogarı ve stadyum ihalesi aynı firmaya verilirken firmanın finans gücü yerine siyasi yakınlıkları baz alındı. Sonuçta firmanın iflasıyla stad yarım kalırken yeni ihale için oldukça zaman kaybedildi. İyimser yöneticiler stadın sezonun ikinci yarısına yetişeceğini söylesede pek öyle durmuyor. Bu tempoda çalışmayla önümüzdeki sezona bile yetişmesi bana göre zor gözüküyor.
Madem aceto ekonomik krizin önümüzdeki transfer sezonuna olumsuz etkileri olacağını ileri sürmüş bende bundan umarım bizim her oyuncu için 3 milyondan ağzını açan anadolu kuluplerininde dünyaya dönmelerine sebeb olur diyorum. Mehmet topuz için 11 milyon euroyu beğenmeyen tüccar kayseri zihniyeti bakalım bu konuda neler yapacak. Demiröreni kazıklayabilecekler mi yoksa topuz ellerine mi patlayacak...

bRn dedi ki...

Kriz İngiltere'de en belirgin olarak West Ham'ı etkileyecek gibi. İzlanda'nın durumu kötü, klübün sahibi İzlandalı, İzlanda da el konulan devlet bankalarından -ikinci büyük- Landsbanki başkanındı.

Yaz döneminde gelenler gidenleri kapatamamıştı West Ham'da, son 2 as savunmacı yollandıktan sonra Curbishley eyvallah demişti yani transferde sınıfta kalmışlardı. Geçenlerde krizin etkisiyle yine İzlanda'lı asbaşkan transfere para ayıramayacaklarını açıkladı, adam satmadan yenisi alınamayacak dedi.

Birkaç hafta önce sponsorları turizmci XL battı, sonra Tevez davasından Sheff. Utd ye 30m sterlin tazminat ödemenin eşiğine geldiler ve nokta -şimdilik- kriz oldu, İzlandalılar sıkıntıya girdi...

matiasemilio dedi ki...

iyiki izin çıkmadı Beşiktaş'a stad için.olanların üzerine o proje de etkilenirdi.

önyargı dedi ki...

aceto valencia'nın stadının yapımına ağustos 2007'de başlandı ve şu ana kadar oldukça ilerlendi. yani inşaat durdurulmuş olabilir ama iptal etme gibi bir durum yok diye biliyorum.

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?s=58b1d3678486670ffa90d095ee0d6c4d&t=508609&page=23
bu da linki...

Unknown dedi ki...

Barcelona'nınki tam anlamıyla lüzumsuz bir para saçma olurdu bu ekonomik krizde, rafa kaldırılması isabet olmuş.

Peter Naumovski dedi ki...

Bu footğraftaki eleman da Frankfurt'ta borsada çalışan bir broker ya da dealer ya da başka bir görevli ama ne zaman bir kriz haberi okusam bu adamın bu pozunun farklı açından çekilmiş fotoğrafları ile karşılaşıyorum, bir de gülerken fotoğrafları var ki dünyanın halini özetliyor herhalde : )

Semt Aşığı dedi ki...

uefa kriterlerini bilmemde tff kriterleri sayesinde koltuk gördük stadda :)

Radical Media dedi ki...

UEFA okriterleri dayatırsa Mahmut Özgener'i görmek isterim. Keşke diyorum ahhh keşke :)

NADNAD dedi ki...

bızım stadlarımızdan uzak olsun o krız -cok ıhtıyacı var superlıgın guzel stadlara hem de cook