11 Ekim 2008

Ivan Rakitic

Çark doğru dönse, Rakitic'i alan Lincoln'ü satan kulüp Galatasaray olmalıydı. Schalke 04 değil. İkisi de aynı fiyata, 5 milyon euroya el değiştirdiler. Lincoln için tavan, Rakitic icin taban fiyattı bu. Hırvat oyuncunun "overrrated" olduğunu savunanlar da var ama daha yolun çok başında. Sadece 20 yaşında. Barcelona'nın Almanlara 14 milyon euroluk teklifi var Ocak ayı için. Olmadı Haziran 2009'da almak istiyorlar. Guardiola orta sahada Xavi ve Iniesta'ya alternatif arıyor. Sezon başından beri rotasyona girmeyen ve hem maç ilk 11'de çıkan tek oyuncu Xavi. Yakın geçmişte geçirdiği bir diz operasyonu var. Bir adamın sırtında koca sezon geçmez elbet...

8 yorum:

cmzrfdl dedi ki...

şu da var; rakitic basel'den ayrılmadan 1 sene önce delgado aynı takımdan 5 milyon euroya türkiye'ye geldi. buralarda çark hep tersine dönüyor...

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
He is a good player, but he must improve to be a real Key player and besides he must be more professional, since remember that he had indiscipline´s problems last year and he was separated from the squad during some days.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

Modric dedi ki...

Rakitic cok begendigim ve uzun suredir takip ettigim bir futbolcu , Barcelona ve benzeri dev takımlardan birinde cok yakın zamanda görmemiz gereken bir oyuncu oldugunu dusunuyorum , aynen Mladen Petric gibi , zaten Hırvatistan ın Euro 2008 elemelerinde ve turnuvada yakaladıgı ivme belli ,cok iyi bir jenerasyona sahipler su anki jenerasyon kalite acısından Suker, Boban , Prosinecki , Jarni ,Boksic li jenerasyona cok yakın , 2010 Dunya Kupası icin benim supriz adaylarım arasındalar , anlayamadıgım nokta ise Bulent Abi `nin muzdarip oldugu bu oyuncular Turk takımları tarafından hic mi takip edilmiyor? bir Modric , bir Petric , bir Rakitic neden Galatasaray, Besiktas , Fenerbahce forması giydikten sonra Avrupa vitrinine cıkıp , kuluplerimize para kazandıramıyor , Ex Yugoslavya dan Avrupa piyasasına cıkmıs veya cıkacak olan bircok oyuncu var demek ki kuluplerimiz bu bolgelere scout gondermeli , ancak bizim kuluplerimiz artık futbolunun son demlerini yasayan oyunculara milyon eurolar vermekten yana neymis efendim forma satısıymıs , tamam merchandising cok guzel ancak u18 turnuvaları cok yakından takip edilmeli , ex yugoslavyadan cıkıcak yıldız adayları izlenmeli , hangi teknik direktor Hajduk Split- Dinamo Zagreb veya Partizan - Crvena Zvezda macını canlı veya kasetten izlemistir , herhalde bir tek Cale yi getiren Ersun Hoca. Mesela gene bu bölgeden takip ettigim birkac oyuncu var ileriki yıllarda cokca isimlerinden bahsettiriceklerine eminim , Mario Mandzukic ( Hırvatistan) , Zoran Tosic(Sırbistan) ,Drago Gabric( Hırvatistan), Ljubomir Fejsa( Sırbistan) bu ve bunlara benzer isimler kuluplerimizce takip edilmedigi surece yurtici basarılarla avunmaya devam eder , gecmis yıllarda yıldız olup artık bir kosesine cekilip kitap yazmayı secmis yabancılara para vermeyi adet haline getiririz.
Saygılarımla

Ömer dedi ki...

Haziran 2008'de kacirdigi penaltidan beri, kendisinin hayraniyim.

Mr.Eko dedi ki...

Rakitic'in Şalke'ye geldiği sezonun başında sadece 2 maç izleme şansım oldu ve Şalke'nin Lincoln'ü neden sattığını anlamış oldum.

Hem teknik hem hızlı bir futbolcu ama fiziği yetersiz, biraz kuvvetsiz bir oyuncu. Bunu yaşına bağlayaiblir miyiz, İleride toparlar mı bilemem.

Euro 2008'de bizim maça kadar göze hoş gelen futbol oynamıştı Modric'le beraber. Niyeyse bizim maçta tıkandı..

calimero dedi ki...

ben de bu listeye miralem pjanic'i eklemek istiyorum. 90'lı olmasına rağmen lyonda oynamasının yanında, barça, bayern, inter gibi birçok takımın dikkatini de çekmeyi başarmıştır. Bolic, Balic, Hasagic'i keşfedenler keşke Pjanic'e de göz ucuyla baksalarmış...

Radical Media dedi ki...

Bu işler sadece yetenekle olmuyor. Oyuncunun Türkiye'ye transferi menejer - yönetici arasındaki bazı gizli anlaşmalara bakıyor . Yoksa her sene yüzlerce yeni yetenek çıkıyor piyasaya. Bosna , Sırbistan , Hırvatistan , Ukrayna , Bulgaristan burnumuzun dibi ama son 10 yılda buralardan kaç genç oyuncu alındı , kaçı parlayıp iyi paraya satılabildi. Sadece iş bilmezlikle açıklanamayacak hikayeler dönüyor. bir de basının da etkisiyle yukarda saydığım ülkelere futbol / futbolcu kalitesi açısından burun kıvırılıyor ya işte bun a çok gülüyorum ....

CaRtMaNtR dedi ki...

Üç büyüklerde hoca olan ve dibimizdeki bu bölgeleri bilen sayılabilecek iki isim hatırlıyorum. Biri Lucescu diğeri ise Denizli ikisininde dönem dönem Romanya ve Yugoslavyadan getirdikleri isimler oldu. Ama onun haricinde o bölgeye menejer olarak bakan Saffet Sancaklı dışında kimse yok herhalde.

Birde yöneticiler genç ve isimsiz bir ismi alıp taraftarın tepkisini (hoş gerçekten futbolu bilen taraftar öyle bir durumda tepki koymaz ama genel taraftar profilimizin nasıl olduğuda ortada) çekmeye cesaret edemiyorlar.

Aslında yabancı sınırı olmasa ve alt yapılarda bu bölgelerden isimler takımlara dahil edilse durum belki değişebilir ama şu anki tabloda işler bu şekilde gider gibi.