8 Ekim 2008

Javi Moreno

Elinde gitarı; İspanyol şarkıcı adı vardır bu adamda. Javi Moreno. Fatih Terim, Milan'a getirmişti bu arkadaşı. Hayatının piyangosuydu bence. Alaves mucizesinin bir parçasıydı ama işte o kadar. Serie A'da tutunabilen İspanyol futbolcu sayısı bir elin parmaklarını geçmez; onun da kalabilmesi için pek fazla sebebi yoktu. Terim ile geldi onunla gitti. Atletico Madrid 2. ligden çıktığında bedava sirke niyetine aldı. 34 yaşına gelmiş. İspanya'da 3. ligde, Eivissa'da forma giyiyor. Ibıza'da ne kadar futbol oynanırsa o da oynuyordur işte. Biraz Beylerbeyi'ndeki Mustafa Kocabey tadı aldım bu kariyerden.

10 yorum:

Deniz dedi ki...

Fatih Terim Javi Moreno'dan da mı mucize yaratmaya çalışmıştı, tamam da, bunu neden Milan'da mı yapmış? Ne gereği vardı acaba?

TD'lerin mucize peşinde koşması meslek gereği midir? Neden aklın yolunu izleyip istikrarlı futbolu yakalamak varken olmayacak duaya amin deyip %1'lik riskleri alırlar? Sadece Terim değil. Kalli, Skibbe, Aragones, Ertuğrul.

Bakın, resmin öte yanında, örneğin, Scolari kimseyi çıldırtmıyor ama gittiği hemen hemen tüm takımları memnun ediyor. Scolari, mesela, Deco'yu kaç defa sol bek oynattı acaba?

Neyse, konu dağıldı biraz. Yazık olmamış Moreno'ya; görüp göreceği bu kadardı zaten.

jose dedi ki...

Gelsın Türkiyede Bursaspora hala iş yapar.Marcelınhodan ıyıdır en azından.

petit dedi ki...

İyi bir sol ayağı vardı. Şöyle çaprazdan yakaladı mı fena vurmazdı. Büyük topçu değildi tabi ama Milito'nun Genoa'da oynadığı bir dönemde yaşıyoruz. Moreno'nun oynadığı takımlar bu yüzden hakikaten büyük piyango.

Mehmet Reşit dedi ki...

Terim'in Milan macerası sudan çıkmış balık gibiydi de...
O zaman - bu zaman, her sene işe yaramaz bir forvet transfer eden de aynı Milan'dır.

Hani Galliani basın toplantısında "şu bölgeye adam alacağız, bu bölgede bir transfer yapacağız, falanca bölgede 2, filanca bölgede 3 eksiğimiz var" diye atıp-tutan Terim'e "bu kulüpte transferi yarım asırdır yönetim yapar" diye ayar vermişti, o geldi aklıma.

varol döken dedi ki...

yalnız o kadar atıp tutuyoruz da şaka maka adam milan'a teknik direktör oldu yahu... geçenlerde kim yazmıştı ama sanırım bizim en büyük sorunumuz bu... onca başarısızlığa rağmen gelen başarıyı küçümsüyoruz ve hemen daha fazlasını istiyoruz...

keşke kalsaydı oralarda da hakikaten imparatore olarak kalsaydı...

Elessar Telperien dedi ki...

walla üzüldüm ya nerden nereye :/

turhanatakan dedi ki...

javi moreno'yu görünce aklıma 2001'deki müthiş uefa finali ve delfi geli'nin kendi kalesine attığı altın gol geldi, üzülmüştüm bayağı. bir de yılların tecrübesi kaptan karmona'nın atıldıktan hemen sonra golün gelmesi kötü olmuştu. kupa ellerinde yükselecekken bir anda yıkım.

javi moreno da -hakan şükür ile kariyerini kıyaslamam bile ama- düşününce uefa finaline yükselen adı pek duyulmamış bir ispanyol takımının forveti olarak hakan'ın inter'e gidişi gibi milan'a gitmişti. milan daha oturmuş isimler de alabilirdi ama mehmet yıldız'ın yaptığı sükseye bakınca onun da 2001'de gözde olması çok abuk sabuk değil belki. ben o zamanlarda da abartılı bulurdum ama bu biraz da benim bakış açımla ilgiliydi, etraftaki pek çok futbol manyağının javi moreno dünyanın en iyi forvetlerinden abi diye gezdiklerini hatırlıyorum. yine de aceto'nun dediği gibi piyangodur milan'a gidişi.

pi dedi ki...

Javi Moreno da o zamanlar büyük addedilen bir futbolcuydu. Alaves gibi takımı sırtlamış götürmüştü, UEFA finalinde millet Alaves kazansın diye dua ediyordu, öyle ilgi çekmişti.

Hayat işte...

Emir dedi ki...

Bence Dani Güiza'nın sonu da böyle olucak, Javi Moreno en iyi döneminde ne kadar yetenekliyse Güiza da daha fazla değil..

Pads dedi ki...

Boyle kariyerleri gordukce aklima 'Form is temporary, class is permanent' geliyor. Her ne kadar futbolcular icin soylenmemis olsa da yine de benzerlik kurulabilir.