11 Ekim 2008

Kayseri Kadir Has Stadı

Kayseri'de stadın son hali budur. Fotoğrafların devamını wow türkiye 'de görebilirsiniz. Bu haliyle sezonun 2. yarısına yetişebilecek gibi görünüyor. Güzel stad oldu. Pastırmacı Hayrullah'a loca satmayı ihmal etmesinler:) 5 şehirde daha bu stad gibisi yapsak Avrupa şampiyonası finali alırız...

37 yorum:

EDDIE dedi ki...

Ali Sami Yen Komplex ve Kadir Has'ın bitmesiyle 5 stad yapıyor eli yüzü düzgün.
5 Stad daha yapılasında Ankara, İzmir ve Antalya dan başka nereye yapılabilir ki o diğer 2 stad ?

açtım baktım türkiye haritasını, ekonomik, fiziki, ulaşım her yönden düşündüm ama bir türlü şurası olur diye geçiremedim içimden.

Cem Kalay dedi ki...

Geç oldu fakat çok iyi oldu.Bir anadolu kulübü için mükemmel bir iş çıkardı kayseri.İnşallah diğer anadolu kulüplerinede destek verilip böyle bir çalışma yapılır.

ssim dedi ki...

normalde ne zaman bitmesi gerekiyordu ?

GK dedi ki...

Kapasitesi fazla gibi.Dolup dolmayacağı konusunda hiç şüphem yok,dolmayacak.Yani çok özel maçlar dışında 33 bin kişi olmayacak o stadta.Ama en azından Urfa'da yapılan stad gibi yayvan ve geniş değil.Futbol stadı tarzında,tribünler dik ve sahaya yakın.Milli maçlar için de kullanılabilecek bi stad.

Hayırlı olsun,hayırlısı olsun.

neverLander ® dedi ki...

harbiden çok güzel görünüyor.. bu kadarını beklemiyordum açıkçası.

dersini almış da ediyor ezber dedi ki...

gerçekten güzel bir stad oldu ama sahanın üstü de açılır kapanır olsa daha iyi olurdu gibime geliyor. o da oldukça maliyetli bir iş tabi ki ama kayseri gibi sert kış koşulları olan bir memlekette zeminin iyi tutulması için gerekliydi bence.

delgado dedi ki...

mükemmel...

büyük insan kadir has'a, yaptıkları her şey için ne kadar teşekkür etsek az...

kayseri belediyesi de gerçekten iyi çalışıyor görüldüğü kadarıyla.. şehir tam modern bir avrupa şehri olmuş... bir de sağdan soldan gelen bir kaç yobaz olmasa.. o kadar da olur ama napalım artık.

Barizzio dedi ki...

5 sene öncesine kadar ailem Kayseri'de ikamet ediyordu.
Müthiş bi stat yapma vizyonu hep vardı bu yönetimin.
Ama bana Kayseri taraftarına henüz bu stat fazla gibi geliyor.
Şampiyona konusunda kesinlikle katılıyorum.
Liste şu anda İstanbul Kayseri. 2 stada daha ihtiyaç var, Yunanistan tadında bi ülkeyle ortaklaşa diye planladım :)

conqueror dedi ki...

Bir Kayserili ama Fanatik Galatasaraylı olarak Kayserisporla hep gurur duyuyorum.Rahmetlik Kadir Has (Coca Cola yı Türkiyeye getiren adamdı.) Kayserispor klübüne inanılmaz yardımlar yapmıştır hep. Erciyesspor ve Kayserispor un aynı anda birinci ligde olmaları Kayserinin olası bir lig 2.liği, 3.lüğü, belki de Şampiyonluğunu engellemiştir. Galatasaray, Fenerbahçe biraz da Beşiktaş gibi dev takımlara karşı Anadoludan bir ilin 2 takımla mücadele etmesi bence mantıksızdı. Ankara için de durum farklı değil. Ankara büyük şehir ama günümüz futbol endüstrisinde Ankara takımları Anadolu takımlarından farksız. Bir ara Cemal Aydın ın da dediği gibi Ankaradaki takımların güç, amaç birliği yapması gerek. 4 takım en azından 2 takım olmalı.

Stada gelirsek eğer İngilteredeki stadlardan farkı yok. Korner noktası ile tribünlerin arası 2 metre bile yok. Benim anlamadığım ve üzülerek izlediğim nokta ise, Kayserispor yönetiminin Mehmet Topuz, Gökhan Ünal konusundaki kararlı tavrını desteklemeyip te Yöneticileri ve Menejer i zor durumda bırakan 3 büyük takımın basın mensupları ve taraftarının anlamsız eleştirileridir. Mehmet Topuz kaptanlık yaptığı takımla bu stadı bırakıp 18 bin kişinin zor sığdığı Ali Sami Yen e mi gelsin yoksa Kayserispor'un, Sivasspor'un Xsporun günün birinde 3 büyüklerin hegamonyasına son vermesine katkıda mı bulunsun?
Ben Kayserili bir Galatasaraylıyım. Mehmet Topuz'un da Galatasarayda Lincoln den daha faydalı olacağını adım gibi biliyorum. Ama Kayserili değil Çorumlu olsaydım da böyle mükemmel bir stada sahip olacak olan, ligde 4-5 senedir 4. büyük takımın kim olduğunu bile sorgulatacak duruma gelen bir Kayserisporun başarılı olması için, bir futbolsever olarak, M.Topuz un Kayserisporda oynamasını isterdim.

Bunun gibi 3-4 stad daha olsa Dünya Kupası da Avrupa kupası da alırız. Helal olsun Kayserispor yönetimine.

ysk dedi ki...

mükemmel bir stad. kayserispor'a ve kayseri oldukça faydaları olacak. yapanların ve yaptıranların ellerine sağlık. inşallah başka şehirlerimize ve klüplerimize örnek olur.

ysk dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Efsane1925 dedi ki...

Mersin'e de yapılıyor buna benzer stad..Trabzon'un da vardı böyle bir projesi..Umarım 2016 avr.sampiyonası türkiyede olur..Hic sanmasamda.

Emin Sarıal dedi ki...

stad hayırlı olsun.kulüp olarak o stadı doldurabilecek organizasyona sahip olmalarını diliyorum.kolay değil.şimdiki gibi 10-15 kombine satmakla olmaz.ayrıca bu stadın giderleri Atatürk stadına benzemez,4 büyük maçta doldurup karşılayamazlar. şehir olarakta sahip çıkmaları gerek.

AlpK dedi ki...

Hocam, benden soylemesi, stadin su anki hali resimdeki gibiyse 2. yarinin basina yetismesi cok cok zor gozukuyor.. Dunyanin parasini harcamalari lazim yetistirmek icin..

Ama onumuzdeki sezonun basinda acsalar ne olur? Cok da bi zararlari olmaz, onemli olan stadi bitirip sonra da icini doldurabilmek zaten. Varsin 1 sene gec olsun..

ti esti to dedi ki...

gerçekten helal olsun kayseriye. avrupa stadları gibi olmuş. birde dışardan ışuıklandırması olursa bayern münih stadı gibi dadından yinmez. darısı ali sami yen spor komopleksinin başına. o stadı iple çekiyoruz.

Unknown dedi ki...

Eddie, saydığın iller dışında diğer stad Bursa'ya yapılabilir

frodo555 dedi ki...

Şu tip bir stadı en fazla kim hakediyor derseniz Bursa derim. Ama şimdiki gibi her tarafını kapatıp deplasman seyircisini yağmura teslim etme terbiyesizliğini yapmadan... Hem Galatasaray geldiğinde 950 biletin peşine düşeceğimize 1650 biletten birin kovalarız.

yapacaklarmış bakalım... görecez. Şampiyona için (euro olursa) 4 gruba 8 stad gerekir en az. Olimpiyat'ı da stad sayarsak -ki bence değildir-, İstanbulda iki grup, Bursa-izmir bir grup, Ankara-Kayseri bir grup olur.... hak ediyor muyuz? sonuna kadar. Hiç değilse ev sahibi olmasak da zaten katılacak olduğumuza göre avusturya dan daha fazla ediyoruz.... da verirler mi bize euro düzenleme işini???

pclion dedi ki...

Bülent abi, Sercan'la az çok muhabbeti olan bir adam olduğumdan bir şeyler öğrendim konuyla ilgili. Euro 2016 hedefi için Galatasaray ve Kayserispor'un yaptırdığı formülle yapılacak birçok şehir stadı göreceğiz.

Antalya, Konya ve Trabzon projeleri açıklananlar, stad yaptıracak olan şehirler ise Gaziantep, Kocaeli ve Eskişehir. Diyarbakır'a da bir stad yapılabilir, konuşuluyordu o da. İzmir ve Ankara için ses seda olmasa da ben stad yapılacağından eminim.

Takım sayısının da artığını düşünürsek böyle bir organizasyonun altından kalkabilecek ülke sayısı baya bir azaldı. Fransa ve Türkiye en büyük adaylar gözüküyor şu an, 2016-2020'den birisi bizim olursa çok şaşırmamak lazım...

muzoz dedi ki...

bir kayserili ve kayserisporlu olarak gurur duydugum proje rahmetli kadir has'a ve kayseri büyükşehir belediyesine büyük bir tesekkur borcluyuz bence dolar yada dolmaz o kadar onemli deil bence ben bu statda mac izlemekten buyuk keyf duycam ve keyf alan herkesinde geliceğini düşünüyorum...

flamboyant forward dedi ki...

bir de ankara'ya şöyle milli takımın da esas stadı olarak kullanılabilecek 30-40 bin civarı kapasiteye sahip bir stad yapılsa şahane olacak.

avrupa şampiyonası içinse istanbul(2) ankara izmir kayseri urfa ve antalya'da eldeki ve yapılacak stadlar yeter de artar bile.ama güvenlik sorunu almamıza engel olacaktır yine de.

omega dedi ki...

Bi tane Antalya'ya bi tane İzmir'e ve son olarak Ankara'ya da bu tip stadyum yapılsa +İstanbul ve Kayseri ile bu işi götürürüz gibime geliyor

Ercan Eraslan dedi ki...

emegi gecenlere tesekkur etmek lazim. guzel olmuş. umarim diger illerden de devami gelir. başta bursa ankara izmir ve antalya olmak uzere eskişehir ve sivas ta hem taraftar hem fiziki yerleri bakımından bu tur statları hakediyorlar bana gore. şu kriz zamani hayirlisiyla atlatılırsa yakın zamanda dugmeye basılır inşallah bu illerimizde de.

Sarp* dedi ki...

wow turkey'den düzenli olarak takip ediyordum ben de. Kayserililerin gurur duyabileceği bir stad olmuş ama kapasite bana da biraz fazla geldi.. 5 şehrin içine Trabzon, Bursa da eklenebilir.. Bildiğim kadarıyla zaten Trabzonspor'unda benzer bi projesi var..

Sarp* dedi ki...

gecikme konusunu eklemeyi unuttum.. stadın en dikkat çekici parçası olan eliptik taşıyıcıların ağırlığı taşıyamayıp aşırı esnemesiyle alakalı bi gecikme vardı. görünen o ki sorun çözülmüş..

Emir dedi ki...

Kayserispor maçlarını bomboş tribünlere oynuyo şimdilik. Galatasaray maçında bile dolmamıştı tribünler. Belki Ramazan Ayı dolayısıyladır, belki de yeni stadın açılışını bekliyodur taraftar. En azından öyle olmasını umuyorum. Büyük potansiyeli var Kayserispor takımının.

Bu arada bana göre kaleci tercihleri çok yanlış, Suleymanou günü gününe tutmayan bi kaleci. Ivankov'u heralde fazla para istedi diye bıraktılar ama yerini çok daha iyi bi kaleciyle doldurabilirlerdi..

müşkülpesent dedi ki...

güzel stad fakat 3 maç dışında ki onlar da şüpheli dolmaz mehmet topuz bu stadda oynasın aman sami yene falan hiç gelmesin

a.c. sedef dedi ki...

krizden sonra zor...çok zor hatta.anadolular için konuşuyorum tabi.inönü'nün yenileneceği seyrantepe'nin gelecek seneye hazır olduğu bi de saraçoğlu'nun genişletileceği düşünülürse elde 3 stad var.kadir has 4 eder.antalya'nın da bi stad projesi var 30000 kişilik.çalışmalar devam ediyor.etti 5.

Sıtkı Sıyrılmış dedi ki...

yorumcuların çoğu turnuva almaktan söz etmiş. lakin atladığınız bir nokta şu: trabzon'a, kayseri'ye, adana'ya, eskişehir'e dünyanın en güzel statlarını yapın, yine de bu şehirlere turnuva alamazsınız. bir turnuva alınırsa muhtemelen antalya, izmir, istanbul, belki bursa, çok çok ankara'da (ankara 19 mayıs stad'ı restore edilirse tabii) oynanır.

bu işler statla bitmiyor çünkü. stat nerede, etrafında kaç yatak var, yataklar kaç yıldızlı, sosyal tesislerin kapasitesi, metrosu, treni, orobüsü, bunların modeli, barı, pavyonu, meyhanesi, parkı, bahçesi hepsi ama hepsi ve aklımıza gelmeyen daha bir sürü şey turnuvanın oynanacağı yerlerin belirlenmesinde direk rol oynar. neticede kayseri, trabzon gibi yerlerle başvuru yaparsanız avuçlarınızı yalarsınız.

gelelim kayseri'ye yapılan stada. güddüğümüz mantıkla yola çıkarsak; madem ki bu şehirde final oynanmayacak, ne gerek vardı o zaman stat yapmaya? kayseri'yle ankaraspor maç oynayacak diye değer miydi? o stat kendini kaç yılda amorti eder? yarın kayseri erciyesspor o statta maç oynamak isterse federasyon ne cevap verecek? kayseri bu stadı kendi kaynaklarıyla yapmadığına göre burada erciyesspor'un da maç oynamaya hakkı var çünkü.

ingiliz kayserisporu'nun paçalarından para akıyor ama eski statları restore ederek kullanıyor vs... kayseri atatürk stadı neyine yetmez be adam, restore et kullan işte, suyu mu çıktı?

pclion dedi ki...

Bir detay daha vereyim, bir şehirden iki stadtan fazla bildiremiyorsunuz kurallara göre. Taş çatlasa 3, o da seçilme ihtimalinizi düşürür. Olimpiyat stadı olmayacak yani bu organizasyonda, Yeni ASY ve Saraçoğlu olur İstanbul'dan büyük ihtimalle.

Yani Anadolu'ya daha fazla stad yapılacak, hepsi de 30bin+ olacak...

ssim dedi ki...

sıtkı sıyrılmış'a katılıyorum. sadece stad ile bitmiyor maalesef. alt yapı, üst yapı, sosyal olanaklar... hepsi bir bütün olarak ele alınıyor. bülent uygun diyor ki; ''insanların tek sosyal hayatı sivasspor. sivas'ta sosyal hayat yok.'' birçok anadolu kentinde hayat böyleyken, 2-3 hafta boyunca o kente gelecek olan turist ne yapacak ? stad ile otel arasında gidip gelecek hali yok sanırım...

mondo trasho dedi ki...

stad 1 ocak 2009'da açılacakmış.
güzel bir stad ama çevre düzenlemesi de önemsenmeli. çevresi kötü. "x iyiydi ama çevresi kötüydü" klişesini kullanmayalı sonra.

arnawut dedi ki...

çok güzel oluyor stadı. da wow sayende dünyanın reklamını yaptı

Fatih Güler dedi ki...

5 şehirde daha bu stad gibisi yapsak, türksel süper lig avrupanın önde gelen ligleri arasında olur...

Gokhan dedi ki...

oncelikle kesin olan 2 sey var
1-stad cok guzel ve modern bir stad
2-bu stad hemen hemen hic dolmayacak

Kayseride yasayan biri olarak sunu soyleyebilirim ki Kayseride sosyal hayat yoktur.Aslında vardır da sosyal hayat demek eltine,görümcene gitmek demektir.Internet kafede kantır oynamak yada teravihten sonra sahura kadar okey oyanamak demektir.

Dolayısı ile o stad pek dolmaz gibi.Ama sunu da belirteyim eger federasyon kafayı calıstırırsa ve macları pazar veya ctesi oglen oynatırsa ve stadda tahmin ettigimiz gibi konforlu olursa stad buyuk ihtimal dolar. Cunku o saatte yapacak en iyi is o olacaktır.

Ha birde simdi aklıma geldi bedava cekirdek verse yonetim stad kesin %200 dolar. Çekirdek ve Kayseri taraftarı bir bütündür :)

Anıl dedi ki...

Antalya'da zaten hâli hazırda bir stad inşası var. 100.Yıl'da, Sheraton Otel'in karşısındaki geniş alanda 30.000 kişilik stadyum inşası başladı.

csr dedi ki...

guzel stad

İsmail Şayan dedi ki...

Bu stadyum işinin önemi nedense bir türlü anlaşılmak istenmiyor bu memlekette. Baştan itirazımı belirteyim: Eğer bu stadyumlar kulüplerin malı olmayıp gsgm'nde falan kalacaksa yapmasınlar daha iyi.

öncelikle:
Düşünülen turnuva için uefa "dört yıldızlı stadyum"u yeterli görüyor. Yani kapasiteler otuz bin ve üzeri olmalı. Euro 2008'deki tek beş yıldızlı stadyum finalin oynandığı Ernst Happel idi. Türkiye'de iki adet beş yıldızlı stadyum var zaten. Diğerlerine gelirsek: En az 500 adet beş yıldızlı yatak kapasitesi isteniyor şehirde. Günde 60 charter seferine ev sahipliği yapacak bir hava limanına yakın olmak da gerekli. Sivas'ın hava limanı durumunu bilmem ama bunlar Kayseri'de, Gaziantep'te ya da Trabzon'da fazlasıyla vardır. Bir de yanlış hatırlamıyorsam 8 Mart 2008 tarihli -yine yanlış hatırlamıyorsam Cardiff'teki- ifab toplantısından "milli takım maçları için sahanın 105 metreye 68metre olması zorunluluğu" kararı çıktı, atlamamak gerek. Kadınlar gününe dair bir kutlama mesajı falan da çıkmadı o toplantıdan, koca koca adamlarsınız, ayıp değil mi zibidiler :)

Ehem, neyse. Bir bilgi daha vereyim: Premier League'in 2006/07 sezonu doluluk oranı %93. Bizim ultra hiper mega süper ligimizde oran ne peki? Bunun yarısı var mıdır? Peki neden onlarınki doluyor da bizimkiler dolmuyor? Şu bilgi yanıtlardan biri olabilir mi: Premier lig kulüplerinin ligin başladığı 1992/93 sezonundan 2006/07 sezonu sonuna kadar stadyumlarına yaptıkları yatırım 2,2 milyar sterlin! Bir başka deyişle, aynı dönemde elde ettikleri toplam gelirin %15'i. Aynı dönemde oyuncu bonservisine ödenen paranın daha fazlası...

Tüm bu çalışmalar sheffield faciası sonrası hazırlanan "taylor report" sonucunda başladı. Stadyumlarda acil iyileştirmelere gidildi. Stadyumlar dolmaya, seyirci kalitesi yükselmeye başladı. Serseri yatağı olmaktan çıktı stadyumlar ve "holiganizm"in ateşi söndü.

İnsan kendisinin ya da eşinin kullanabileceği doğru düzgün bir tuvalet bulup bulamayacağından emin olmazsa gitmez maça, o stadyumlar da dolmaz. Stadyum devlette kalırsa bir süre sonra "bakmazsan dağ olur" durumu gerçekleşir yatırımsızlıktan. Ya da işin içinde devlet oldu mu bir çivi çakmak için "bilmemnereden yazılı izin"lerle uğraşmak zorunda kalabilirsin. Sponsoru bulmuşsundur, seni rahatlatacak bir para girecektir kasana isim hakkı sayesinde ama "kahraman general Ali Veli Konya" adını değiştirtemezsin bir türlü, "şehrin düşman işgalinden kurtuluş günü asla değiştirilemez" olur.

Yalnızca "top sahası" diye görülürse o da başarısızlığa mahkum proje olarak kalır. Otoparkıyla, alışveriş merkeziyle, belki konferans ve sinema salonları ile bir bütün olarak düşünülmeli. Aceto, Orange'ın hazırlattığı "Future of Football" raporunu yazdığı postta vurgulamış mıydı hatırlamıyorum ama Portsmouth'un projesinin örnek bir proje olacağı öngörülüyordu orada: Stadyumun yanına taraftarlara satılmak üzere konutlar yapmak.

Stadyumlar yapılsın, adam gibi yapılıp adam gibi bakılırlarsa ve sanki sağa sola elektrik satan bir ülkeymişçesine sürdürdüğümüz gece maçı inadımızdan da vazgeçersek mutlaka dolacaklardır. Bu ülkede bu potansiyel var. Kulüplere iyi gelir sağlayacaklardır. Ama kulüplerin malı olsunlar derim naçizane.

Ancak bu kadar kısa tutabildim, kusura kalmayın :)