25 Ekim 2008

Karanlıkta Kaldık

Bugün Habertürk'de Futbol Blog programında Ali Okancı ile dilimiz döndüğünce anlattık bu yasağın mantıksızlığını. Aceto Blog devam edecek elbette.

27 yorum:

GSveFutbol dedi ki...

sıra geldi google'a.. atatürk'e hakaret vb deli saçması şeyleri aramak istersem orda da buluyorum..Lütfen aklını sevdiğim bir avukatı ülkenin x bir yerinde dava açsın,bir hakimde bunu onaylasın..Net ortamının en sansasyonel ülkesi olmamız için büyük şans..Google'a hayır

YK dedi ki...

Futbolu klişelerinden kurtulduğumuz blog kültürümüzü elimizden kısmen de olsa aldılar..
Futbol tadım kaçtı..
Umarım en kısa zamanda eskisi gibi olur..
2 gün oldu ama ben aceto'yu okumayı şimdiden özledim..

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Direnmeye devam.Okuyucularda burada...

jose dedi ki...

abi dikkat edin sizin programıda sonunda "blog" yazdığı kapatmasın bunlar.

Adem dedi ki...

Hoşgeldin abi. Bir ara acaba FutbolBlog u kıskanan bir rakip tv kanalı mı böyle bir işe kalkıştı gerçekten anlamak güç.Bu yasağa dil dönmez, akıl almaz. Böyle rezalet olmaz.

kemonen dedi ki...

Ljungberg simdi duyduguma göre MLS'in yeni takimi seattle'la trasferlenmis.
Takimin sitesinde bir haber yok, ama gol.tv imzanin bir iki gun icinde atilacagini soyledi basin onunde.

Haketo Zaman dedi ki...

Bülent Abi,

Biliyorum yasal değil filan ama, bloglar devam etsin diye...

Forever K-Tunnel!

Cenky dedi ki...

Sevgili Bülent Ağabey bu nasıl bir mantıktır çözemedim ben. MAhkeme gerekçeli kararı da yayınlamadığı için tam bir soru işareti havası hakim. Bunun sonu nereye varır bilemiyorum. Hayır sıkıntı yaşatan bloglarsa söz konusu olan neden sadece onların adreslerine bir kısıtlama getirilmiyor, illaki getirilecekse. Bu pire için yorgan yakmak gibi adeta. Yok dns ayarıydı, yok proxy gizleyen siteydi falan uğraşırken insanlar bezecek bloglardan, hem okumasından hem yazmasından. Aman sen başımızdan ayrılma da, spor bloglarının önderi ol, dediğin gibi, sen olmadan olmaz elbette.

karakavak dedi ki...

aceto bey haklısınız tamamen...hem sizi sürekli takip eden hemde kendi bloğunda bişeyler yapmaya çalışan bizlere resmen okumayın yazmayın haberdar olmayın dendi...bloglarımızı düzenleyemiyoruz resim koyamıyoruz...İştahla başladığımız işe devam edemiyoruz...Ktunnel gibi sitelere mecbur olmadan bir yolu yok mudur bunun?bir de kendi bloğumu yazayı olumlu veya olumsuz bir eleştiri beklerim sizden...karakavak.blogspot.com

evrendeki en mutevazı insan dedi ki...

Ysağı delerek il yorumu yazmaktan hem onur hem de utanç duyuyorum. Ben Pazartesi günü dava açacağım, zira bütün alan adı engellendi diye ben de bloguma erişemiyorum.

Bloga giriş için bir yol buldum. Proxy kullanmadan blogunuza girebilirsiniz, yazı yazabilirsiniz, yayınlayabilirsiniz.


c:/windows/system32/drivers/etc diinindeki "hosts" dosyasına sağ klik yaparak salt okunur olma özelliğini kaldırıyoruz. Ardından engelli sitelerin ip nolarını ve site adreslerini oradaki satırlara ekliyoruz. Kaydedip çıkıyoruz.

Örnek: 64.233.183.103 blogger.com
64.233.183.103 blogspot.com
64.233.183.103 mutevazisyen.blogspot.com
64.233.183.103 acetobalsamico.blogspot.com
64.233.183.103 pclionfc.blogspot.com
64.233.183.103 noatsamisa.blogspot.com

girmek istediğiniz her blog için ip adresi karşısına o blogun adresini kaydedin.

Emre dedi ki...

ne kadar eleştirsek, yakınsak da, ne yazık ki "böyle gelmiş böyle gider" diyorum umutsuz bir şekilde. bu ülkede yasaklar hep var olmuştur. günümüzde formunu değiştirerek aynen devam etmektedir, değişen bir şey de yoktur. yazık..

raul #7 dedi ki...

yaw iice cılkını çıkardılar artık bu yasakların.yuh yaw.takip edicek site kalmadı arkadaş.ne zevkimiz varsa alıyolar.bi standart koy o zaman bu işlere.yok anca komple kapatmayı biliolar.aceto lütfen devam.. tüm engellemelere rağmen inatla devam

felix mourinho dedi ki...

biz hep buradayız.. elbet bir yol bulup okumaya devam edeceğiz..

Adsız dedi ki...

Blogdan çıkıp bir site tarzı yere geçmeyi düşünmüyor musun abi?

Haketo Zaman dedi ki...

@ kemonen,

Freddie bugün Seattle'daydı. Hem şehri görmek, hem takım yöneticileriyle konuşmak için gelmiş şehre. Dünya gözüyle görmek de nasipmiş :D

Aydın dedi ki...

Diyecek söz bulamıyorum, internet özgürlüğü için başka ülkeye mi kaçalım ? Bahise yasak, Youtube'a yasak, şimdi de sıra bloglara mı geldi !!!

oralardaniyivurur dedi ki...

herşeye herkese rağmen burdayız

Levent Tüter / Touter dedi ki...

Blogger'ı hiç değiştirmeden, domain'iniz altından yayınlayabilirsiniz siteyi. Ben yıllardır bu şekilde yapıyorum, çok memnunum.

Google Blogger muhteşem bir hizmet. Domaininizin altında kullandığınızda Türkiye'deki yasaktan da etkilenmiyor.

örnek olarak;
http://blog.levenettuter.com 'a bakabilirsiniz.

Teknik destek/yardım gerekirse; levent.tuter@gmail.com

Nazmi Hasdemir dedi ki...

bence yalancı medya sebep olmuştur. Boyle giderse kimse ne gazete okuyacak ne tv. seyredecek. Bu duvar bize vız gelir yazmaya okumaya devam. Direnişin önderi acetonun izindeyiz.
www.mahalletakimi.blogspot.com

Cakko dedi ki...

Burada mantıksız birşey yok yasağı koyanlara göre.

Bunların hepsi planlı şeyler.

Atatürk'e veya başka birine yapılan kötü yorumlar vs. hepsi bahane.

Çaktırmadan yavaş yavaş alıştırıyorlar.

Tek tip düşünce, tek tip yaşam.

İtiraz edersen de kesin malum bir organizasyona üyesin derler.

Siyaset içeren söylemler en nefret ettiğim şey.Ancak bazıları çizgiyi aştı.

Hayatımda bundan büyük rezalet görmedim.

Temur dedi ki...

http://anchorfree.com/downloads/hotspot-shield/

Hotspot programını yükledikten sonra bloglara girmeden önce çalıştırın. Kuzey Amerika'dan bir IP üzerinden bağlanıyorsunuz sorun çıkmıyor. Bu arada hukuçularımız internet'in ne olduğunu öğrenene kadar yakında biz IP'leri Mars'tan bile alırız.

Temur dedi ki...

bu arada dün Aceto abimizin programda söylediklerini Spurs yönetimi duymuş "Yahu Bülent bey doğru diyor Ramos'un arkasında duracağız diye Coca Cola Ligi'ne gideceğiz" diyerek Juande Ramos'u kovmuşlar. Valla Aceto abi pek çok Spurs taraftarını hayır duasını aldın.

lancey dedi ki...

çok sinir oldum bu yasağa kendi bloguma giremiyorum...umarım bi an önce kalkar bu yasak

mrcool dedi ki...

Aslında söylenecek fazla bir şey yok. Bu siteleri kapatanlar adaletten, demokrasiden ya da özgürlükden dem vurmasın..

Yasemin Yıldırım dedi ki...

harika... Sürekli pes eden arkadaşları okuyordum. Devam etme kararı süper. Bu arada haberlere resim koymayı nasıl başardınız. Ben bir türlü bulamadım çözümünü :)

erins dedi ki...

Gerçekten artık gına geldi bu yasaklardan! Aklımda kalmış birkaç türbanlı vatandaşımız "ülkemde dini vecibelerimi yerine yeterince getiremiyorum" sebebini öne sürerek yabancı ülkelere irtica etmişlerdi.Acaba biz internet kullanıcıları olarak buna benzer bir gerekçeyle irtica mı etsek diye düşünmüyor değilim. Benim şaşırdığım nokta ise bunun içselleştirilmiş olması. youtube'a erişimin engellenmesi bence internet mecralarında oldukça ses getirmişti. Blog gibi insanların duygularını ve düşüncelerini hürce ifade edebildikleri bir ortamın yasaklanması ise arada kaynadı gibi. Bülent Bey sizden ricam lütfen bir gazeteci olarak bunun üzerine gidin ve peşini bırakmayın.Siz bir adım atın arkası yığınca gelecektir. Sessiz çoğunluk olmaktan bıktık. Artık birilerinin çıkıp dur deme vakti gelmiştir yoksa bu vakitten sonra harekete geçmek çok dha zor bile olabilir. Bütün bloggerların harekete geçme zamanıdır

Adsız dedi ki...

noldu bülent abi 5 gündür post girmiyorsun
sakın askıya alma bizi