23 Ekim 2008

Galatasaray vs Olympiakos

Olympiakos cephesinden başlayayım. 4 eksikle geldiler İstanbul'a. Djordjevic, Stoltidis, Dudu ve Leonardo kadroda yok. İlk üçü orta sahanın kilit isimleriydi. Kaptan Djordjevic dizinden operasyon geçirdi, Stoltidis sakatlıktan dönmüştü, pazar günü lig maçında oynattılar demek ki hazır değil getirmediler. Brezilyalı Dudu da 10 gündür sakat. Hoş Dudu maçın kilit adamı olacak diye yazanlar da var. UEFA kadrosunda olmayanları da sakattan sayanlar da. Sol kanatta Leonardo da geçen hafta sakatlandı. Valverde rotasyonu seven bir teknik adam. Haftasonunda 2-0 kazandıkları lig maçına 4-4-2 ile çıkmıştı. O kadrodan 4 ya da 5 oyuncu farklı olacak Galatasaray'a karşı. Kalede Nikopolidis, defansta Torisidis, Antzas, Papadopoulos ve Domi, orta sahanın sağında Galletti, göbekte Patsatzoglou, Belluschi, sol kanatta Leto ve forvette Kovacevic ve Diogo çift forvet oynarlarsa-ki bu zayıf ihtimal- muhtemel onbirleri. Kovacevic'i kenarda bırakıp tek forvet Diogo ile sahaya çıktığında ise defansın sağına Zewlakow'u çekip, Torisidis'i ön liberoya kaydırıyor Valvarde. Kaptan Djordjevic'e deplasmanlarda çok iş düşüyordu. İyi top saklayan kaptanları takımın çıkmasına yardım ediyordu. Keza Dudu'nun olmaması da hücum gücünü düşürecek. Belluschi son lig maçında ilk 11 başlamadı. Bu maçın kilit adamı olabilir Olympiakos için. Cepheden gördü mü vurur, kolay adam geçer ve defansına kadar gelip top çıkartır. Diogo-Kovacevic ve Galletti bu sezon 19 golün 15'ini attı. Kalecileri dahil defans hatları zayıf. Şampiyonlar Ligi'nden Anorthosis deplasmanında 3 yiyip elenmişlerdi. Galatasaray tarafında beklenen kadro Trabzonspor onbiri. Sabri ve Ayhan'ın 3 günlük antrenman eksikliği ne kadar etkili olur, bu sahada belli olacak. Tandemleri havadan geçit vermese de; Baros'un peşine takılıp giderlerse, Arda-Kewell ve Lincoln için bol bol boş alan bırakırlar. UEFA Kupası'nın garip formatında 3. olmak bile başarı sayıldığından; 4 maçta 2 galibiyet yetiyor. Feldkamp'ın izlediği son lig maçının raporunu Skibbe okumadan çöpe atmışsa, Galatasaray'ın şansı %51'den fazla olur...

38 yorum:

liquefied dedi ki...

deplasmanda Diogo-Kovacevic ikilisiyle oynamayacaklardır. Olympiakos'un da öncelikli hedefleri 1 puan bana göre.

untildie dedi ki...

Djordjevic deyince şöyle bir duraksamalı. Komple lider oyuncu. Onun olmaması Galatasaray için çok büyük avantaj. Sert maç olacaktır; kim dayanırsa galip gelir.

sleeperjohn dedi ki...

Sonuç ne olur bilemem ama gollü bir maç izleyeceğimiz kesin. 4üstü olur diyorum:p

jose dedi ki...

"Feldkamp'ın izlediği son lig maçının raporunu Skibbe okumadan çöpe atmışsa, Galatasaray'ın şansı %51'den fazla olur"


Abi tespitlerinin hastasıyım.


Bence Diogo en tehlıkelı ısmı Olympiakosun.Servetın cok dıkkat etmesı gerek.

Mezzo Morto dedi ki...

Arda yine sağda mı oynayacak acaba? Diziliş belli mi?

dizi-analiz dedi ki...

galatasaray bu yıl iyi bir ekip kurdu. bu maçı kazanamaz ise zaten bu gurptan çıkması hayal olur. geçen yıl büyük tesadüfler kurtartmıştı galatasaryı ama leverkusen'e tosladırlar. bakalım bu yıl ne olacak.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

is this Aristóteles or alexander the great (alejandro magno) ?.

maybe kostas simitis or papandreu father or grandfather. jajajajajajajaj

well last summer i was in austria in the game which we defeat 2-1 greeks. with our reserve team. scores from güiza and de la red (madridista). i hate greek football. and greek footballers

but my guess 2-1 olympiakos...

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

in 1995 olympiakos and their ultras group GATE 7 came to spain for final four (basketball.. greek hooligans are very good. they threw fires to our bus. we got off and run towards them. and tjey ran away. then real madrid won 73-61. and basketball champion of europe.

be carefull for GATE 7. they are dangerous. very dangerous.

Aydın dedi ki...

Nikopolidis hala oynuyomu yaa...Bi anda ümitlerim daha da arttı.

Adsız dedi ki...

Umarım alırız mçı ama Ramon tahmin yapınca tırsıyo insan. Nikopolidis bi kıyak daha yap be:)

ultrasArtiglio dedi ki...

Hertürlü alıcaz maçıda benim merak ettiğim şu GATE7den Takis Tsoukalas gelıcekmı maca ilginç bir zatı muhterem kendılerı :)
Birde Bülent abi nerden buluyorsun bu fotoları ya süper :)

Akay dedi ki...

bildiğim kadarıyla olympiakos 7 eksikle geldi. bunların içinde papadopolulos da var.. bence galtasarayın işi bariz kolay olacak.. yeter ki defans günün de olsun...

Haketo Zaman dedi ki...

@ramon,

everybody knows what happened in 00-01. Do you remember the fans of Galatasaray in that game's second half? All they would do is run away again, believe me. I haven't seen any group be very good or active in Ali Sami Yen. It might have been an issue if we played in Piraeus. But here, not so much.

Adios!!

mondo trasho dedi ki...

bence kalli'yi o kadar küçümsemeyin. şimdi g.saray kazanırsa "skibbe kalli'nin raporunu çöpe atmış" mı olacak? kaybederse kalli'nin raporu yüzünden mi olacak?

gameover dedi ki...

Ramon sıkma canını. GATE7, tüm ekibiyle gelsin isterse.

Don't worry Ramon,We'll win. 3-1 Galatasaray.

DaesAgelmar dedi ki...

Pire'lilerin defansı zayıf kale de Volkandan da tehlikeli bir kaleci var ama Arjantinliler beni ürkütüyor. River Plate den sertliğe ve mücadeleye alışkın Belluschi Ayhanı ezerse savunma çok sıkıntıya girer. Havadan da servetin mutlak üstünlük kuramayacağı bir kovacevic? Gs gol ve golleri erken bulmalı ki oyun kitlenmesin

aksilaz dedi ki...

Diogo iin cogu gazete sakat dıyor benımde dıkkatımı cekmıstı bu adam haftasonuda oynadı nasıl sakat gelmedı dedım ama yıne sallama haber yapmışlar.bugun macı alıcaz çünkü ne kadar kötu de oynasak kalede nikopolidis diye bi kaplumbağa var.kewel-lincoln-baros gördüğü yerden vursunlar

veritayrd dedi ki...

Aceto, yapma abim gözünü seveyim...

Oyuncu ilişkileri, yapılması gerekenleri takıma aktarma biçimi, hatta oyuncuları değerlendirmesi ve buna bağlı oyuncu tercihleri hatalı, daha doğrusu önyargılı olabilir Feldkamp üstadın... Lakin bir yapıyı, yani bir takımı veya bir maçı algılaması, kurgulaması yabana atılamaz...

Gel, "Skibbe çöpe atmasın raporunu, alınması gereken tedbirlere, yani isimlendirmeye, kurgulamaya kendisi karar versin" diyelim...

Baris dedi ki...

Biri Ramon'a söylesin Ali Samiyenden 2-1 olympiakos alabilirse ben futbol maçı izlemeyeceğim.

Baris dedi ki...

Biri Ramon'a söylesin Ali Samiyenden 2-1 olympiakos alabilirse ben futbol maçı izlemeyeceğim.

Cenky dedi ki...

Şu son cümle sabah sabah ilaç, enerji oldu bana Sevgili Aceto, sen çok yaşa!

Cenky dedi ki...

Arkadaş Ramon'un da ne çok yaşanmışlığı varmış :D Acaba cidden bu Gate 7'den adamlar geliyor mudur maça? Dediğine bakılırsa Ramon abi ürkmüş elemanlardan.

Cem Kalay dedi ki...

Bence sert ve zorlu mücadele olacak.Çok gol olur diyenlere katılmıyorum.Bu kadar eksikle çıkıyorlar maça,bence 1 puan öncelikli hedefleri olacaktır.Galatasarayda skibbe inş feldkampın raporlarını okumuştur.

Cakko dedi ki...

Bu defansla GS Avrupa'da iş yapamaz.

TS maçındaki gibi pozisyon verirse Edirne'nin ötesinde o pozisyonlara acımıyorlar.

Bugünkü maç ilk Steaua maçının kopyası olur.Gollü biter.

GS 3 atarsa kazanır, 2 atarsa malum.

kadimkishi dedi ki...

@ramon,
Nuestro grupo de ultras-ultrAslan-es tan peligroso como el Gate 7. pero desde hace años - con un tradato entre dos países-los equipos no tienen a sus seguidores a los juegos de distancia.

cuanto ...

leon dedi ki...

Bütün gazeteler Diogo getirilmedi diyordu. Yoksa getirildi mi?

Temur dedi ki...

Sabri'ye önlem alırsa Galatasaray kazanır. Onların da Nikopolidis'e dikkat etmeleri şart.

le & yasin dedi ki...

i think we dont need to worry about them because we are dangerous as well.. ///
Die for you..

erssre dedi ki...

ya bizim rakiplerin de adı sanı yok ama bi acaip futbolcu depolaması yapmışlar. olympia'da belluschi galletti kovacevic dudu leto benficada aimar reyes nuno gomes suazo.. Maçlar zor ama eğlenceli geçecek gibi görünüyor. Bu maç için tahminim 2-1 Galatasaray.

Hadji dedi ki...

güzel yazı.. fotoğraf da flickr'dan sanırım..

umutation! dedi ki...

resimdeki adam bu sabah istiklalde görüldü :D

nebilim dedi ki...

akılları varsa defansı sağlam tutup beraberliğe yatar pireliler..aksi taksirde en az 3 olur..
bu maç bir dönüm noktası cimbom için.. ligdeki 6lı 8li maçlar geri dönüyor..

Sinan Yılmaz dedi ki...

yazının son cümlesi büyük hayakl kırıklığı üzüldüm açıkçası

Consigliere dedi ki...

kalli nin saçmalıklarından sonra hak vermiyor değilim aceto doğru tespit:)

fatih yılmaz dedi ki...

40 yıllık teknik adamlık kariyeri olan birini bu kadar aşağılamak bence hiç hoş değil. maça gelirsek, gs için tek handikap her zamanki gibi sabri'dir. zaten sabri ile çalışan bütün yönetici ve teknik adamların onu gs için yeterli görmesi (gönderilmediğine göre yeterli görülüyor) akıl almaz bir olgudur.

ERKUT dedi ki...

gollü ve seyir zevki yüksek olacağını umduğum bir maç bizi bekliyor.Yunanistan'da olmalarına şaşırdığım Belluschi,Galleti gibi isimleri canlı izlemek işin en keyifli tarafı.

sinan dedi ki...

Olympiakos'u daha sansli goruyorum. Su an ulkede hic bi' takim Avrupa'da guven verecek bicimde oynamiyor.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

@kadimkisgi

no sé su grupo de ultras.