18 Ekim 2008

Derbi Budur

Bir zamanlar Milliyet Gazetesi'nin düzenlediği Liselerarası Müzik Yarışması vardı. Spor Sergi Sarayı'na okulundan aday grupları desteklemeye giderdin. Hani amaç ne? Güzel güzel müzik dinle, genç yetenekler keşfedilsin, öyle değil mi? Kavga çıkardı. Derbi ruhumuzda var. Galatasaray-Kabataş birbirine girerdi. Adam çocuğunu müzik yarışmasına göndermiş, akşam eve çocuk yaka paça dışarda gelirdi. Ne oldu oğlum? "Taksim'e kadar kovaladık baba." Hangi ülkeden olursa olsun derbi seyrederken iyi futbol aramam. Güzel futbol, ince paslar, jeneriklik goller varsın başka maçlarda olsun, derbi; derbi gibi olsun. Bu gece oldu da. Madrid'in sokak çocukları gibiydi Atletico Madrid. Real de zengin mahallenin şık kramponlu tam takım formalı çocukları. Dayak yiyecekleri biliyorlardı kafadan, göze de almışlardı zaten. Nasıl bir kısmettir bu?. Geçen sezon Aguero 58. saniyede atmıştı, Van Nistelrooy o kadar beklemedi bile.
Coupet 6 golü yiyince yedek kulübesini boylamıştı, Leo Franco kapattığı köşeden aldı. Diarra, Guti'nin sakat olduğu Real Madrid orta sahasının zorlanacağı belliydi de; koskoca 90 dakikada ne diziliş vardı ne de taktik. Topu alan gitti. Dakika dolmadan golü yiyen A. Madrid doğal olarak panikledi. Sakin hücum edemeyecek kadar kaybettiler akıllarını. Hakem ilk kırmızı karttan sonra dağıldı. Atacak adam arıyordu; Van Nistelrooy çarpıldı. Sonrasında yardımcı hakemler doğradı Real Madrid'i. Göz zevkini yine Aguero ile giderdim. Forlan sakatlıktan dönmüştü ayak uyduramadı Arjantinli'ye. Raul ilk yarıda oyun sertleşince kenara kaçtı bir ara, topu ayağında gören çift dalmak için hazır kıtaydı. Leo Franco kısmetliydi ya da hakkını yemeyelim iyi yer tuttu. Casillas aman aman bir pozisyon çıkarmadı ama derbide kalecin güven verecek işte. Hatasız bitirdi maçı. A. Madrid bu maçı ezeli rakibinden başka 18 takımdan biriyle oynasa kesin kazanırdı. Çaprazdan vurdukları benim aklımda kalan 3 topları direği yalayıp gitti. Maçın hakkı beraberlik miydi? Maçın hakkı ne demek ki? Simao'nun frikiğinde top ağlara gittiğinde Calderon'un altındaki otobandan arabayla geçenlerin hali nicedir kimbilir? Drenthe'yi sevemedim bir türlü, Robinho gibi. Vatandaşı Heitinga- adam değilsin:)- Barcelona deplasmanında darmadağın olmuştu, 90+6'da saçma sapan daldı; kimse itiraz bile etmedi penaltıya. Real Madrid yine çıktı Vicente Calderon'dan. 10 yıldır hep aynı hikaye zaten... Murat Kosova'nın sesini uzun zaman sonra duydum bir futbol maçında. Özletmiş kendini...****
Juventus yokuş aşağı koşuyor. Napoli'ye deplasmanda Amauri'nin golüyle öne geçtikleri maçı Hamsik ve Lavezzi'den yedikleri gollerle 2-1 verdiler. Buffon yoksa, kaderine razı olacaksın. Güney, Kuzey'i yendi mi ayrı seviniyorum. Liverpool bu sezon kaçıncı kez maçı çevirdi? 3 mü oldu? Chelsea ve Man. United ayıp ediyorlar.

36 yorum:

alperensaylar dedi ki...

2 golü yedi ofsayt diye alakası yok, olmaz böyle bi şey.

alperensaylar dedi ki...

son dakikaların haftası olacak bu hafta sanırım:)

rddk dedi ki...

Over oynayanlar ucuz kurtuldular.. :)

Bellamy. dedi ki...

hakem maçın içine etti ama son dakikada penaltıyı çalıp kellesini kurtardı. maçın hakkı real'indi, verilmeyen 2 gol, haksız kırmızı kart ama ilahi adalet döndü gitti penaltı oldu.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

gooooooooooooooooooooooolllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
jajajajjaja esto es increible, y luego habla de robo jajajaja que fuerte
1-2 se hizo justicia

before the game i said to my brother bulent. " it will be difficult but we will win. because we are better."

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

toma atleti de mierda aguero vete pa casa ¿Dónde está Maradona Kun Agüero? JAJAJAJAJAJA

Atleticos pateticos, CATALANES PERDEDORES

ke bien empiezan los dos "grandes",

¡¡¡ HALA MADRID ! ! !

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

Me parece de vergüenza la expulsión de Ruud. Si siguiésemos el mismo criterio para todos, Raúl García tendría que estar en la ducha y no por ser sustituido. Pero lejos de llorar, le marcaremos otro al Atleti. Acordaos, atléticos, que todavía os quea por sufrir a Raúl.

Aydın dedi ki...

Heitinga'ya geçen hafta az bile söylemişsin...Mal bu adam...Cannavaro'yla - Heitinga karşı takımlarda oynasa Athletico alırdı bu maçı.

cozker dedi ki...

son yılların en büyük hakem skandalları yaşandı. Real'in 2 nizami golünü yedi, Nistelrooy'u yalandan kırmızı kartla oyundan attı.. Atletico'nun golünden önceki frikigin faulle uzaktan yakından alakası yoktu.. Yani hakem 95 dk. boyunca Real'i adeta kıydı. Böylesi bir yönetimden sonra 96'da o penaltıyı nasıl çaldı, o da ayrı bir konu..

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

Arriba, arriba, arriba
arriba con ese balón,
que raul lo prepara,
que raul lo prepara
y VANGOL mete goollllllllllllll

¿Dónde está Maradona Kun Agüero? JAJAJAJAJAJAjajajaja

ATLETICOS puta ladrones

wanksta dedi ki...

madrid hak etti kim ne derse desin..acırsam bi agueronun emeklerine acırım..
Tebrikler Ramon:)

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

felicidades madridistas....

i'm going to my restaurant to celebrate.

Erdi Arslan dedi ki...

Ramon uçuyordur havada şimdi :D

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

HALA MADRID¡hala madrid!

noble y bélico adalid caballero del honor

gica dedi ki...

penaltı pozisyonunda müdahele yoktu gibime geldi benim.heitinga'nın gelişi çok abzürddü ama müdahele yoktu bana kalırsa.maçta atletico'nun hakkıydı ama olmadı.bide iki senedir de yemeyin şu naneyi babacım ya gazla oturuyoruz maçın başına birinci dakikadan dağılıyosunuz.

Unknown dedi ki...

banega-assunçao-raul garcia-maniche dörtlüsü sahada; pongolle-luis garcia ve Simao üçlüsü yedekteyse, sağbekte oynadığı ve izlediğim bütün maçlarda hata yapmak için yaratılmış gibi oynayan perea varsa, karşında da real madrid olunca maç kaybedilir ve derbiyi kaybeden sokağa çıkamaz işte!

Erdi Arslan dedi ki...

Ramon we understand that you are happy but you really made us sad because you didn't join in Aceto's live program today we really expected you and wanted to hear from you but we are really disappointed now. :(

YK dedi ki...

Ramon uçuyordur değil uçuyor :)
Ben arkadaslarla izledim..hepsi Atletico'yu tutuyodu; son dakika goluyle ben bile uçtum onların arasında, Ramon nasıl uçmasın...
Kral kaybetmez..Real büyük takım...Pepe-Cannavaro-Ramos-Gago..Duran top olmasa 3 gün gol yemezdi Real...Çıldırtırdı Atletico'yu...Real büyük takım işinize gelirse...

onuraul dedi ki...

o tvnin yukarısındaki hakem dayaklıktı..
fark gelirdi o golleri verse..

Blogspor dedi ki...

Hala Madrid.Ramon buraya yumruk havaya :).Yalnız Simao'nun frikik golünde "gol olur" demiştim.Kahinmiyim neyim? :D

Ögeday Karabulut dedi ki...

Valla bir an maç berabere bitecek diye sinirlenmiştim.Neyse ki Real Madrid hakettiğini aldı da mutlu etti bizleri :).

Aydın dedi ki...

Şu gole bi bakın derim..(nerdeyse Heitinga'ya olan sinirimi aldı - götürdü) Super Mario Balotelli...

http://www.youtube.com/watch?v=hAEfOIOSXdA

kgt dedi ki...

iker casillasın iyi bir kaleci oldugunu dusunmuyorum
yediği golde de hatalıydı bence top aman aman koseye gitmedi goremediysede 6 kişiyi baraja yolladıgı için suçlu
mesela mondragon yemezdi o golu...

ama realin kazanması güzel...

neverLander ® dedi ki...

ramon, felicitaciones! una justa victoria para ti!

alperensaylar dedi ki...

hakikaten bu arada perea nın geldiği sezon dışında hatasız oynadığı maçların olduğu bir sezon var mı?

jose dedi ki...

sımaonun golu enfesti.

blazer dedi ki...

real madrid haketti. nistelroy atılmasa idi. bir barca faciası daha yaşardı atletico.

"before the game i said to my brother bulent. " it will be difficult but we will win. because we are better." demiş ramon yalnız ben futbolblog programını izledim. orda yoktu. bunu ne zaman dedi acaba? yada vardı da ben mi kaçırdım.

Radical Media dedi ki...

Şahsen acım büyük . Önce Barca sonra Real züppesi :( Ama Maç dolu dolu Real'in hakkıydı .11'e 10 ve 3-0 bitmesi gereken bir ilk yarı vardı. Atletic bu iki sonuçtan sonra Real , Barca ve Villareal 'den sonraya kadığını gösterdi bence .

organic soap dedi ki...

ben hayatımda higuain kadar takımına zarar veren bir adam görmedim real madrid'de.
frikikten önceki pozisyonda önce golü kaçırdı,sonra boştaki adama pası atamadı,sonra kornere giden topu kaleciye verdi,sonra gitti barajda zıplamadı ve real gol yedi.
real in bu kadar üstün olduğu ve hakem tarafından katledildiği bir maçta iki puanı bırakıyordu herif tek başına.penaltıyı da kalecinin rahat tutabileceği bir yere attığını unutmayalım.

ayrıca agüero nasıl yere basıyor öyle yahu.pepe,cannavaro dinlemedi valla.

son olarak: derbi budur :)

Temur dedi ki...

Yahu bu atletico ne zaman yenecek Real'i. Ya ilk dakka da yiyorlar son anda! Aguirre'de Yılmaz Vural gibi dedi mi acaba Hakem Kendini Tanrı zannediyor diye?

del piero dedi ki...

higuain'i beğenirim ama kariyerinde oynadığı en kötü futbolu oynadı...tugay'ında dediği gibi frikik golünü real onun yüzünden yedi zıplamayarak, casillas'ın bir suçu yok kanımca...ama sonuçta penaltıyı atarak gecenin adamı oldu, futbol bu yüzden güzel sanırım:)
atletico alsın istiyordum, ankettede onlara oy vermiştim ama real sonuna kadar haketti, bide bu hakem Türkiyede olsa düdüğünü astırırlardı ;)arkadaş sen simao'yu nediye yanda oturtursun hiç anlamam...

sonuç Ramon'a tebrikler, haftaya programda sesini duyarız umarım, ben öyle Bülent kardeşime dedimlerle olmaz, duyalım bizde bir :), Emre taa Arjantinlerden yayına bağlandı vallahi:), bir derbi ziyafetide bu akşam çekeriz umarım.

p.s:bizimkilerinki futbolsa, bu adamların oynadıklarına ne isim vercez??!!??

Ortega dedi ki...

Spor Sergi demişken, o yıllarda salona gidip, lisesinin grubunu destekleyenelerden işitmiştim. Çok komik tezahüratlar yapılırmış. Bunların arasında açık ara favorim olan saksafon çalan kişiyle dalga geçme amaçlı yapılan şu tezahürattır.

"Saksafon çalanlar parmak kaldırsın"

:D

aeuoia dedi ki...

daha önce de belirtenler olmuş ama ben tekrarlayım:casillas'ın hatasız maç çıkardığını düşünmüyorum.bence simao'nun frikiğinde kurdurduğu baraj ve durduğu nokta korkunçtu.

not:ramon da uçmuş speedy gonzales gibi arriba falan çekmiş daha ne olsun..

ynwa dedi ki...

helal olsun real'e, skandal bir hakem yönetimine rağmen kazandılar; büyük takım böyle olunuyor sanırım. calderon'daki hasret ne zaman bitecek bakalım, bildim bileli kazanıyor burada real.

liverpoolumuz dördüncü geri dönüşünü yaptı ligde. man utd, man city, mboro, wigan kurbanlar. özellikle son üçü çılgın geri dönüşlerdi. cl'de de marsilya aynı akıbete uğradı. haftaya chelsea maçı müthiş olacak.

Unknown dedi ki...

atletico derbi kazanmak istiyorsa orta sahanın ortasına iki tane eleman almalı. aurelio yanlış takıma gitmiş. Aguero ya bu takımda yazık oluyor sanki böyle bir adamı hiçmi besleyemez bi takım, böyle maçlarda orta sahadan top alıp kaç kere gidebilirisin ki kaleye.

wjker1982 dedi ki...

Hep denir ya aradaki farklar kapaniyor dunya futbolunda.

Real Madrid hakikaten tas gibi takim,fena da top oynamiyor,ama eskisi gibi Real Madrid deyince akan sular durmaz benim icin cunku bir tane bile yildiz gibi yildizlari yok.Barcelona bence yildizlariyla imaj olarak Real den daha iyi bir takim.

Ornegin Besiktas im Istanbul da seyircisiyle birlikte gunude olursa real i 3 leyebilir bile.Ama Barca da oyle yildizlar var ki Messi Etoo Henry Puyol insanin 1 inci golu attiktan sonra cekilesi gelir geriye :))