15 Şubat 2008

Madrid Usulu İntikam

Roy Keane'ye göre "intikam soğuk yenen bir yemekti". Real Madrid'e göre ise sıcak! 1993-94 sezonu, Barcelona Johan Cruyff ile fırtına gibi. Dream Team'in biraz da Valdano'nun teknik direktörü olduğu Tenerife sayesinde 4 şampiyonluk kazandığı dönem. Raul'un Real Madrid'deki ilk sezonu bu. Real Madrid geliyor Camp Nou'ya. Barcelona 11'i:Zubizarreta; Ferrer, Koeman, Nadal, Sergi; Goikoechea, Guardiola, Amor, Bakero; Stoichkov ve Romario. Real Madrid sahaya Buyo; Quique, Hierro, Sanchis, Lasa; Luis Enrique, Milla Laudrup, Amavisca; Raul, Zamorano onbiriyle çıkıyor ve 5'lik oluyorlar. Romario hat-trick yapıyor, Koeman ve Ivan da birer gol atıyor.
Çok değil bir sezon sonrası bu kez Barcelona, Santiago Bernabeu'da. Tribünlerde 105 bin seyirci. Real Madrid sahaya Buyo; Quique, Hierro, Sanchis, Lasa; Luis Enrique, Milla Laudrup, Amavisca; Raul, Zamorano onbiriyle çıkıyor. Barça' nın onbiri Busquets; Ferrer, Abelardo, Koeman, Sergi; Guardiola, Bakero, Amor, Hagi; Eskurza ve Stoichkov. Romario bir sene önce hat-trick yapar da Zamorano yapmaz mı? 39 dakikada 3 gol atıyor Zamorano. Luis Enrique ve Amavisca'nın golleriyle Real Madrid 5-0'ın intikamını yine aynı skorla alıyor. 5 yiyen Johan Cruyff da o gece böyle bakıyor dünyaya...

3 yorum:

Riggs dedi ki...

Ilk macin onbirinde Romario gorunmemesine ragmen nasil Hat-trick yapiyor orayi cozemedim. romario nun oldugu bir kadroda ki ozellikle 94 sezonunda yedek kaldigini hatirlamiyorum. Kadroyu yanlis yazmissiniz sanirim.

Onur Erdem dedi ki...

Ilk macta Laudrup Barcelona'daydi diye hatirliyorum. Yani iki macta da 5 atan taraftaydi...

FD dedi ki...

demek ki keramet laudrupta