11 Şubat 2008

İspanyol Silindiri

Öğlen Manchester derbisiyle ekran başına oturunca kafa da kalmıyor insanda. Martin Petrov'un ortasına sanki Raul vuruyor kafayı; ya da Song'un kaptırdığı topu Raul yuvarlıyor kaleye. Ibrahimovic'in kafasını köşeden çıkartan Volkan mı yoksa! Real Madrid maçına ilk yarıda skor bakmak için açtığımızda Bay K ile 2-0 gibi kabul edilebilir bir sonuç vardı. 2. yarı döndük; Ercan Bey 5 oldu dedi. Sonu da 7 oldu zaten. Valladolid, Raul'un en fazla gol attığı takım. 7 gollü akşamın en güzel 7 numarasının kariyerinde 14 golü var Valladolid'e. Zaragoza, Racing ve Espanyol filelerini ise 12 kez havalandırdı. Real Madrid ligde en son 7 golü 2002'de Las Palmas'a attığında Morientes'in 5 golü yazılıydı skor tabelasında. Sergio Ramos oyundan çıkınca yerine giren Diarra'nın stoper; forvetteki Baptista'nın, Gago'nun yerine Soldado girdiğinde, ön libero olabildiği bir takımdan bahsediyoruz. Skor 6-0 iken Real Madrid'de 10 futbolcunun da topun gerisinde olmayı başardığını not düşmek lazım. Puan farkı 8, kalan haftalarda bu 4-11 aralığında gider gelir gibi...
1-0 Baptista (8')
2-0 Raul (30')
3-0 Robben (32')
4-0 Raul (38')
5-0 Guti (43')
6-0 Guti (61')
7-0 Drenthe (79')

6 yorum:

ahmetico madrid dedi ki...

bu kadar fark atilmasinin hicbir espirisi ya da karizmasi yoktur nazarimda. 3 olsun, bilemedin 4 de birak.

valladolidli topcularin da sucu var ama. skorun bu noktaya gidecegeni anladigin zaman, misal 4-0 oldugunda nistelroy'a, raul'a goster tabanini bak bakalim saldiriyor mu bi daha. usul usul yatarlar 4-0'a. keza bizim liverpool macinda da du$undum ayni $eyi. olayin 8-0 'a gidecegi belli oldugu anda rakibin sana acimayacagini anliyorsan sen de acima bi cift dal bak geliyor mu gerard bi daha kalene.

rakibin kulubesinde lucescu gibi bi "insan" yoksa, kendin durdurcaksin rakibi.

kendimi bi valladolod "taraftar"inin yerine koyarak du$unuyorum bunu. dogrulugu, etikligi falan zerre umrumda degil.

Adsız dedi ki...

kendini bir de real madrid taraftarının yerine koy peki ovırmaynd'ım bi de öle düşün. yani sadece harika bir oyun oynadı diye ayağı eline verilen bir raul, bir robinho düşün, bi de oradan bak. ben de futbola fazlası ile romantik taraftan bakan bir adam olsam da, daha 3 ay önce hasta derecesinde taraftarı olduğum takım 8 tane yemiş olsa da liverpool'dan, 4-5'te bırakmak gerekir mantığı bana pek uygun gelmiyor.. he belki 13-0'lık meşhur san-marino almanya maçı gibi iki takım arasında futbol olarak uçurum varsa, karşındakiler profosyonel topçu bile değilse eyvallahta, yoksa real niye dursun 4'te 5'te, liverpool niye dursun? ki dün real 2.yarı istese 10 da yapardı bu maçı, o derece korkunç bir savunma yapıyordu vallodolid, ve o derece organizeydi real..

Adsız dedi ki...

Helal olsun Real'ime ve büyük kaptan Raul'e...
Futbolda duygusallığa yer yok, ezmezsen ezilirsin... ;)

aşkın dedi ki...

O zaman Metin - Ali Feyyaz dan tiksinmen lazım.

ahmetico madrid dedi ki...

tiksinmek ho$ bi kelime degil ama evet $imdi olsa "kizarim" kendi topcuma da.

raul'cum sen de kendini valladolid kalecisinin, defansinin vs. yerine koy. mac bitecek evine doneceksin ailenin yanina, sabah kalkip markete gitceksin. insanlarin yuzune bakacaksin.

biraz insani boyutuna bakiyorum ben olayin. 4-0 olunca 2,5 puan mi veriyorlar. yoo. neyine yetmiyor.

clock dedi ki...

tam bir guti resitali vardı sahada.

izlerken en çok keyif aldığım ve bana göre dünyanın "tartışmasız" en iyi ortasaha oyuncusudur guti.bugünlerde onun kadar yaratıcı bir orta saha oyuncusu daha yok yeryüzünde.varsa söyleyin! çalım atmaktan falan bahsetmiyorum.bildiğiniz ortasaha oyuncusu..ortasahadan kanatlara forvete derinlemesine direk havadan yerden vs pas atabilen yeğane oyuncu.yine de madrid kıymetini bilmiyor guti'nin.