14 Şubat 2008

Fenomen The End

98 Dünya Kupası sonrasında ilk sakatlığı Eylül ayında ortaya çıkmıştı. Operasyonu ertelediler, Kasım ayında Inter-Lecce maçında dizi onu yarı yolda bıraktı. Milan kulübü resmi dergisine "çabuk dön fenomen" diye bir sayfa ayırmıştı Döndüğü maç 12 Ekim 2000'de Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan Lazio-Inter karşılaşmasıydı. Pozisyon hala gözlerimin önünde; ceza sahası yayına doğru topla giderken kaldı yerde. 1 yıl sonra dönebildi sahalara. Hector Cuper ile papaz oldu; 2002'de Real Madrid'e gitti. Sol diz iç yan bağları Atletico Madrid maçında bıraktı. 3 ay daha kayboldu ortalıktan. 2006 yılında Milan'a geldi. Bu sezonun başında Milanello'da antremanda sakatlandı. 4 ay sürdü dönmesi. Ve dün gece. Sol dizi yine ihanet etti ona. Bir yıl diyor doktorlar. Daha 3 gün önce sezon sonunda futbolu bırakacağı yönünde haberler çıkıyordu İtalya'da. Galliani "Milan doktorları ok verirse sözleşmesini yenileyeceğiz" diyordu. Fenomen bütün spekülasyonlara son noktayı kendisi koydu. Ya da son noktayı koyan Fenomen değil; sol diziydi.

6 yorum:

Flying Dutchman dedi ki...

Ben aynı bacak sanıyordum. Her iki tarihteki videoyu da izleyince nedense sağı solu karıştırmışım. Belki son bir kurşun atmak için geri döner 2010 uğruna.

Saltnpepper dedi ki...

Hala toparlayamadım. Doyamadım ona.

Adsız dedi ki...

dünyanın gelmiş geçmiş en büyük golcülerinden olan izlemekten keyif aldığımız Ronaldo'nun artık bundan sonra toparlanması zor olur. Ama en azından uzun bir süre için daha Dünya kupalarının en çok gol atan oyuncusu olarak kalacaktır.

Adsız dedi ki...

kimseyle kıyaslanamayacak, bambaşka bir golcüydü..içimden bir şeyler koptu haberi okuyunca..futbol tarihine adını yazdırdı ama çok daha fazlasını yapabilirdi...o ince denge işte böyle bir şey..maç ve antrenmanlarda aldığı darbelere dayanamayarak iflas eden diz ve bağlara sahip oyuncular bu tekniğe hıza ama maalesef kırılganlığa da sahip oluyor genelde..

Adsız dedi ki...

bazıları ne kadar da yetenekli olsalar, fizikleri onları hep yarı yolda bırakıyo. Genelde futbol kökleri sokaklara dayanan ülkelerin futbolcularının başına geliyo bu olaylar. Taşta toprakta oynamaktandır sanırım.
Hiç bi kuzey ya da orta avrupa ülkesinde olmuyo böyle olaylar.
Yıllar önce İsveç'te çim saha haricinde top oynamanın yasak olduğunu duymuştum. Nedeni de ilerde doğabilecek diz sakatlıkların tedavisinin masrafının çim saha oluşturma masrafından daha büyük olması idi.
Aslında daha yeteneksiz Avrupalı'ların neden diğerlerinin ilerisinde olduğunu açıklıyor.

Adsız dedi ki...

yillardir birsey koymasa da ortaya bu sonu haketmemisti fenomen. 10 sene sonra fenerbahcenin basinda gorsek bari stajyer brezilyali kontenjanindan.