10 Şubat 2008

Alberto Paloschi

UEFA'nın Türkiye'ye yolladığı uyarıda derler ki "Gelecek sezon 1990 doğumlulardan büyükleri PAF liginde oynatamazsınız". Adamlar elbette ki işi biliyor. Biz 20-21 yaşındaki adamları PAF liginde oynatıp bir halt yediğimizi sanıyoruz bu ülkede. Dünya futbolunda profesyonellik 16-17 yaşa gerilemişken üstelik!.. Milan Pato'nun sakatlığında bir başka genci piyasaya sürdü. Alberto Paloschi. Siena maçında oyuna girdi ve 20 saniye sonra ayağına değen ilk topla golü attı. 1990 doğumlu. Batuhan'ı o uzatmalarda attığı golden sonra ilk kez Kayseri'de gördüm sahada. "Çok şımardı" diye yazıp çiziyorlardı. Siz o yaştaki çocuğu A takımı aldıysanız bir daha PAF'a yollarsanız olacağı budur işte..

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Sanırım yapılmasi gereken tek şey CM/FM ile yetişen neslin Türk futbol piyasasında yüksek yerlere gelmesini beklemek. Ne de olsa genç oyunculara onlar kadar değer veren bir kitle bulmak imkansız :)

Alper Öcal dedi ki...

Balotelli Juve'ye salladıktan 2-3 gün sonra döndü Viareggio'da oynadı.

Paloschi de primaverada oynamaya devam edecektir. Bunu da sorun etmeyeceklerdir, onlar bulundukların yerin kıymetini bilen ve gelişim için hırsı olan oyuncular.

Bizimkilerin U-17 ve U-20 takımlarında döktürüp asıl çarpışmaları gereken seviyelerde fark yemelerinin sebebi de bu.

Paflarda 20-21 yaşındakleri oynatılmaması tespitinize ise katılıyorum, gayet güzel de bir köşe yazısı olur ayrıca...

Ömer dedi ki...

Gaziantepspor macindan sonra Batuhan bazi maclarin son dakikalarinda oyuna girdi. Mesela Kadikoy'de cikarmadigi bir pas var Higuain'e durum 2-1'ken.
Toplam 5 macta 116 dakika oynadi ligde su ana kadar.

ahmetico madrid dedi ki...

yanli$ hatirlamiyorsam kadikoy'deki pozisyondan sonra batuhan; "kral yapmayacaksin, kral olacaksin" gibi bi 4y telaffuz etmi$ti.
takimi, formasi, armasi icin degil, kendisi icin oynayan biri oldugunu anlamak icin yetti bu sozu bana.

o gun bugundur sevmem kendisini.

Adsız dedi ki...

ismail er'in futbolda gençlik bi yere kadar, futbol tecrübeli işidir, bakın milan'a, 35lik kaladzeler, maldiniler, pirlolarla işi götürüyorlar temalı yazısı aklıma geldi.. bütün futbol, spor hatta siyaset ve bilim camialarının başucu yazısı olabilecek kıvamdaydı..

Adsız dedi ki...

Aynen overmind ın dile getirdiğini yazacaktım ki kendisi benden hızlı davranmış.Kısaca o sevmemiş ben nefret etmiştim.