11 Aralık 2007

Atma Kazım Din Kardeşiyiz

Colin Kazım Richards Times'a röportaj vermiş ve sonunda saçmalamış. Orijinalini verelim önce: When I got my Turkish passport, it doesn’t allow Christian names when you become a Turkish citizen, so just as Marco Aurélio became Mehmet Aurélio, I just picked Kazim. But it’s not me. I’m still Colin.” Sana kim git Kazım Kazım ol dedi ki kardeşim? Nereden uyduruyorsunuz bu Hristiyan isimlerine bu memlekette nüfusta izin verilmediğine. Kazım Kazım gibi spiker yamultan, ekolu bir ad-soyad alacağına; Colin kalsaydın kim ne diyecekti? Colin Kazım saçmalamış, Hristiyan isimleri Türkiye'de nüfusa yazılır. Bir "Raul" var, çok yakın tanırım mesela... Bir de "ben hala Colin'im" diyor ya; sanli zulüm görüyormuş gibi burada...

8 yorum:

Adsız dedi ki...

değişikmiş. şampiyonlar ligi maçlarında da değerli yorumcumuz ilker yasin colin in "ben soyadımı çok severim o yüzden ismimi de kazım yaptırdım" dediğini söylemişti.
acaba kolinin sallamasına mı kızsak yoksa türk vatandaşı olmuş yarı türk bi adama bile burda neyin ne olduğunu anlatamamışız ona mı kızsak ben bilemedim.

Adsız dedi ki...

Ne fark eder ki.. Nasılsa Fenerbahçeli değil mi?

Adsız dedi ki...

Muhtemelen FB Klubu vatandaslik islemleri icin Nufus mudurlugune giderken yanina birini vermistir Kazim Efendinin.Isim degisikligini isteyen nufus mudurunun tepkisini klup gorevlisi cat pat ingilizcesiyle No Christian name seklinde cevirmistir. Bu oyuncularinda kendini spora adamis genel kultur ve bakis acilarini kisitli insanlar oldugunu on gorursek olay gayet normal.

Bu vesileyle hukuksal olarak olayin aslinida belirtelim

5490 sayili kanun, Turk vatandaslari ile Turkiye’de bulunan yabancilarin nufus hizmetlerinin duzenlenmesine, yurutulmesine ve gelistirilmesine iliskin esas ve usul hukumlerini kapsar. Ve hicbir maddesinde Turk vatandasligini kazanip da yabanci isme sahip olanlarin nufusa kaydedilirken Turkce isim kullanmak zorunda olduklarina dair bir hukum yoktur.

Adsız dedi ki...

Belki Fenerbahçe Cumhuriyeti!? yasalarına aykırıdır...

farawaysoclose dedi ki...

Gel de zenci oyunculara "yamyam" diyen Mehmet Yılmaz'ı yad etme! (yanlış hatırlamış da olabilirim). Simple Funky blogunda süper bir tespit vardı Kazım kardeşimiz ile ilgili: http://simple-funky.blogspot.com/2007/12/l-1-kare-gol.html

orkun dedi ki...

İyi ki de Fenerbahçeli, aslanım benim, çok işimize yarayacak ileride (şimdi de). "20 yaşındaki adam için (+1, 2'si vardır, bilmiyorum) haddinden fazla şımarık bir vatandaş değil" deyip görmüş geçirmiş adam imajımı da çizeyim.

Adsız dedi ki...

Görün avrupada ki insanların bizleri ne kadar geri gördüklerini.geçen bir muhabbette almanyada ki bir kız arkadaşıma Türkiye'de ki solaryumlardan bahsettim, şaşırdı."Türkiye'de solaryum var mı?" diye sordu...
Düşünebiliyor musunuz Ne Haldeyiz...

Real Bezo dedi ki...

Bu ne yazık ki Türkiye'deki yasaların bir uygulanıp bir uygulanmamasıyla ilgili bir durum herhalde, sanırım yasada isim değiştirme zorunluluğu var, ama değiştirilmeden de geçen örnekler mevcuttur.

Mesut Yılmaz'ın kardeşi Turgut Yılmaz'ın Alman eşi Claudia Yılmaz da 36 yıldır Türkiye'de olmasına rağmen Türk vatandaşlığına geçmemesinin sebebini şu sözlerle açıklamış. "Türk vatandaşı olmak istediğimi söylersem karar üç yılda çıkıyor. Ama ismimi değiştirmem gerekiyor. "Claudia" diye bir Türk vatandaşı düşünemiyorlar herhalde. Alman vatandaşı olan Hüseyin'lere, Fatma'lara, Ayşe'lere de farklı bir isim koysunlar o zaman.
Türk vatandaşlığına geçmeyi birkaç sene evvel çok düşündüm, ama vazgeçtim. Çünkü ismimi vermem. Buraya bizimle birlikte getirebildiğimiz bir ismimiz var, bir de yaşanmış, öğrenmiş olduğumuz kültür ve eğitimimiz var."
linkte de görebilirsiniz.
http://www.milliyet.com.tr/2007/07/15/guncel/agun.html

Yani bu durumda Colin atmıyor gibi görünüyor...