7 Eylül 2009

Serie A: Teknik Adam Kazançları

Serie A'da teknik adam ücretlerinde şaşırtıcı rakamlar var. Öncelikle Inter'den bahsetmek lazım. Moratti gönlü zengin adam. Saçtıkça saçıyor. Bu dengesizlik dünyanın hiçbir yerinde yok. Mourinho'ya yıllık ödediği rakam 11 milyon euro. Mancini'yi de sözleşmesi sürerken yolladığından dolayı Inter başkanı eski teknik direktörüne de 6 milyon euro ödüyor. Inter'in iki hocaya ödediği 17 milyon euroya karşılık ligdeki diğer 19 takımın teknik direktörünün toplam kazancı 15.7 milyon euro! Adaletin var mı dünya(!) Takım bazında devam edeyim. Milan, çömez kontenjanından gelen Leonardo'ya 1.2 milyon euro ödüyor. Juventus da dengeyi bozmamış. Tecrübesiz Ferrara da 1.2 milyon euro alıyor. Aralarında en yüksek rakamı alan 1.8 milyon euro ile artık Fiorentina kulübesinde yaşlanmaya başlayan Prandelli. Genoa'ya uçuran Gasperini de 1.2 milyon euro alıyor. Roma'da Spalletti'nin yerine gelen Ranieri de iyi sözleşmeye imza atmış. 1.6 milyon euro alacak. 1 milyon euronun üzerinde kazanan başka da teknik adam yok.400-600 arasında değişiyor kazançları. En az kazananlar ise Catania ve Livorno'da. Atzori'ye 150 bin euro ödüyor Sicilyalılar. Bağış Erten'in desteğiyle ayakta duran (!) Livorno ise hocası Ruotolo'ya sadece 100 bin euro ödüyor.

11 yorum:

futbolvefenerbahçe dedi ki...

Aykut gibi, Ertuğrul gibi adamların ne yapacağını tartışmak yerine destek olup öne çıkarmak hem maliyetleri düşürecek hemde büyük oyuncu yerine büyük teknik adam felsefesinin oturmasına sebep olacaktır. Umarım o günleri görürüz.

Nerazzurri dedi ki...

Konu İtalya ama Özbekistan'da Scolari yıllık 13 milyon euro alıyorsa Jose Mourinho da alsın 11 milyon euro ya :)

bonaventure dedi ki...

Nerazzurri @

mourinho özbekistana gitse 20 milyon alır
;)

osmancanpolatblog.com dedi ki...

spaletti roma dan ayrilmadan once ne kadar aliyordu merak ettim

anotherday dedi ki...

Türkiyede x y z üreten ortalama 2 tane fabrikanın yıllık net kari 11 milyon eurodur belkide daha az.
20 milyonluk elektirik faturasını biz erteleyip durak okuyana kadar futbolcu olsana aah aaah

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Bağış Erten başkan Livorno'muz şampiyon,olmasa bile Bağış Erten başkana selam olsun.

Nerazzurri dedi ki...

@ bonaventure

Jose Özbekistan'a giderse biter benim için :)

The Grand Turk dedi ki...

bu igrenc resmin üzerinde ne yazıyor?

the_absolute dedi ki...

Ufak bir düzeltme:
Ruotolo'nun lisansı yetersiz kaldığından Serie A Livorno teknik direktörlüğü Vittorio Russo'ya kalmış.
http://en.wikipedia.org/wiki/Vittorio_Russo

umutation! dedi ki...

Rijkaard'ın ne kadar aldığını bilen var mı?

deniz dedi ki...

kusura bakma aceto ama demirspor livorno maçından bahsetmemeni garipsedim. bağış erten ve livorno dokundurmaları falan bunlar biraz ayıp şeyler. "peki sen kimsin?" yazını hatırlıyorum, kendince haklıda olabilirsin. ama demirspor-livorno maçı bir değerdir ve bundan bahsetmemende o yazında eleştirdiğin insanlar gibi seni de "futbol sadece futbol değildir" insanı yapmaz mı ve sana da "peki bu seferde sen kimsin?" sorusunu yöneltmez mi?