Burası Anfield Road. İngilizlerin hayranlıkla izlediğim zeminleri işte böyle kontrol altında tutuluyor. Güneş açmamış kimin umurunda. Real Madrid de bu sistemi Santiago Bernabeu'ya kuruyor. San Siro'da da yeterli hava akımı olmadığından geçen sezon hafta boyunca saha kenarına dev vantilatörler dizmişlerdi.
12 yorum:
Ulan sonra da diyoruz ki, bu memlekette neden futbol gelişmiyor... İyi futbol iyi zeminde oynanır! Diyecek söz bulamıyorum. Her konuda geri kalmışlığımız koyuyor artık. Ki bu uygulamanın çok zor çok maliyetli bi iş olduğuna da inanmıyorum. Büyük kulüpler çok rahat karşılar anadolu takımları da hHer sezon bir eksik transfer yapsa rahatlıkla karşılar bunun maliyetini.
aslında stad projelerinde yapılırken belli trübünlerin açık olacak şekilde dizayn edilmesi lazım.bu şekilde çimler güneş alsın.birde akdeniz ülkelerine has trübün kültürü var.stadlarda o şekilde .mesela fiorentina ve marsilya stadları.çok beğendiğim iki stad.2 yada 3 bölüm tribün açık. bu yeni stadlar maalesef tribün kültürünü yok ediyor.burjuvaların gösteri mekanına dönüşüyor.sahaya yakın olsun yeni yapılan stadlar.ama eski geleneğide sürdürsün.açık tribün mutlaka olsun.bu şekilde çimler güneş ışınlarından nasibinide alsın.ingiltereye bakıp hemen bizde uygulayalım demek bana saçma geliyor.kültürler farklı.
aslında iyi zeminin direkt
olarak başarıya etkisi yok.biraz şanslıysanız kötü zeminde kötü stadta süper lig şampiyonu olabiliyorsunuz.ama izlenmek dolayısıyla para kazanmak istiyorsanız,bu zemine ihtiyacınız var.türkiyede 9-10 klüp haricindeki tüm klüpler allahlık olduğu için veya spor klübü değil birer oyuncak olduğu için çim sahaları olduğuna bile şükretmeli.toprakta da oynanır bu oyun buzdada.
Sozde dunya uzerindeki butun teknolojileri kullaniyoruz. Dogru duzgun stadimiz yok ki zeminimiz boyle korunsun. Atip tutmaya gelince uzerimize yok ne yazik ki. Sahada zemin kotu, yagmur yagar 30 olu...
bizde bakıyoruz ya çimlerimize.böyle devre aralarında sarı,üzerinde iddaa reklamı olan abilerimiz sahaya girip ayaklarıyla çıkan çimleri yerine yerleştiriyorlar!!!
bizde de maç öncesi zemini suluyorlar daha ne olsun. en büyük bakım işte allahın otu sonuçta ne gerek var. diktin mi bi kere yeter.
(bkz: old trafford/#16454753)
Çim solaryumu deniyor buna. Sanıyorum Alman icadı, ya da en çok onlar kullandığından ben öyle biliyorum.
Çok da büyük enerji ve mali tasarrufr sağlıyor.
vay babam vay diyesim geldi. ama daha önceden de biliyordum ben bu sistemi o yüzden demiycem.
Arsenal da Emirates'de bu sistemi kullanıyor. Zemin olarak Anfield'la karşılaştırılabilir, hatta belki geçer.
kayseriye 32.000 kişilik stat yapıp 1 yıl içinde patates tarlasında milli maç yaptık diyen bir zihniyet varken bunlar bize lüks değil... yemin ediyorum cümleyi tamamlayacak kelime bulamadım. Anlayın halimizi dünya kupası neyimize. (Ha unutmadan Bosna'nın sahası ne ki baraj maçı oynayacak onlar diyenler için; Onlar ne 8 milyona Tabata ya da Elano'yu ne de 14 milyona Guiza'ya para verecek kapasiteye sahip.) Bizde kapasite var ama fındık kadar aklımız vardı onu da Fatih Hoca kırdı yedi :) Afiyet olsun
Türkiye'nin en güzel stadı dediğimiz Şükrü Saraçoğlu'unun bariz direnaj problemi var. Adam akıllı yağmur yağdığında Kurbağalı Dere şişip stadın zeminine doluyor. Fenerbahçe yıllardır uğraşıyor ama altyapı olmadığı için dikiş tutmuyor. Kıyaslama yapmaya gerek yok. Altyapı yetersizliği ve plansızlıktan insanların öldüğü bir ülkede stadın bakımını ultraviyole ışık ile yapsan ne yazar yapmasan ne yazar?
Yorum Gönder