12 Eylül 2009

Galatasaray 3 - Beşiktaş 0

Rijkaard'ınki beklenen onbirdi. Denizli, karşısında elden üçlü tutan adama beş benzemezle blöf yapıp, kent izlenimi yaratan pokerci gibiydi. Eli sağlam Hollandalı da "rakibin onbirine şaşırdığını" söyledi zaten maç sonunda. Tello'nun olmadığı onbirde, Ekrem'i ortaya çekip, iki Almanı bozmak, kaleyi Rüştü'ye devretmek, sakatlıktan yeni çıkmış Yusuf'u deplasmanda ilk kez Beşiktaş forması giyen Tabata ile birlikte oynatmak. Nobre yerine Nihat'ı tercih etmek ve kanadı zorlayacak tek adamı Holosko'yu yedek bırakmak. Yedi ölümcül günah oldu mu! Yıllar önce bu sahada sabredip 3 puanı İbrahim Üzülmez'in sonlarda gelen golüyle alan Lucescu'nun bir bildiği vardı. O Galatasaray başkaydı, bu Galatasaray başka... 10 resmi maçta 32 gol atmış bir takımı kendi sahasında 0'da tutup 1 puan almak, olur da bir sıkıştırırsam 3 puanı götürmek kumar değil de nedir ki? Denizli, rakibin topa hakim olduğu süreden ürkmüş, Yusuf ve Tabata ile top tutup, rakibe gol şansı vermezse ikinci yarıda milli maçlar yorgunu G.Saray'ı kenarlardan gelenlerle yıkmayı hesaplamış. Evdeki hesap çarşıya uymaz çokça zaman bu oyunda. Sezonun 4. korner golünü çok erken attı Galatasaray. Sonrasında yaptıkları pas kayıplarıyla da Beşiktaş baskılı oynuyormuş görüntüsü verdiler. Derbi ciddiyetinde oynamadıkları kesin. 10 gündür beraber antrenman yapmamış olmaları, tek taktik idmanla derbiye çıkmış olmaları sebeptir buna. Beşiktaş'ın oyunu sertleştirmemesi de tansiyonu düşük tutunca; iş kader anlarına kaldı. Serdar Özkan'ın skor 1-0 iken; iki yarıda da kaçırdığı 2 net pozisyon Beşiktaş'ın kaderini çizdi. Evsahibi tarafında ise Kewell'in dışarı giden kafası oyunu çok daha önce kopartabilirdi. Rijkaard'ın takımında göbek hala sorunlu. Topal ve Sarp'ın tüm iyi niyetine rağmen hücumlar hala 4 kişiyle yapılıyor. Ayhan dönene kadar da çareleri yok. Deparlarda iki geriden gelen Serdar Özkan'dan 3 metre yiyen Hakan Balta da sallanıyor. Milli mesai sonrasında Arda'nın bu düşük performansı kimseyi şaşırtmamıştır. Memleketin en pahalı kanadında 14.5 milyon euro eden iki adamın Keita ve İsmail'in mücadelesinden galip çıkan Keita oldu. Yusuf'un da ilk yarıda Sabri'nin kanadını çökerttiğini not düşmek lazım. Galatasaray oyundan düşmesi beklenen son yarım saate girilirken attığı 2. golle maçı kopardı. Rijkaard, o gol gelmese Nonda-Baros değişikliğine gidiyordu. Beşiktaş tarafında da Holosko'nun Tayfur'un verdiği taktiğe "Anlamadım" demesi geldi ekrana. Kulübe zafiyetidir. Kötü Arda çıkarken, Elano'nun girdiği; Nonda'nın kenarda oturduğu Galatasaray kötü gününde olmasına rağmen kadro kalitesiyle rahat kazandı. Beşiktaş'ın en formsuz ismi ne Rüştü ne de Nihat. Teknik direktörü... Denizli'nin bu derbiye kadar 192 dakikadır gol atamayan takımını, 3.2 gol ortalamasıyla oynayan bir takımın sahasına bu onbirle çıkartma sebebi, Salı akşamı elinde her zaman açarı olan Alex Ferguson'u şaşırtmak içinse o başka(!)
Pokerde blöf yaptığın eli alamazsan, masa o gece kavını alır...

59 yorum:

Cherubim dedi ki...

Mustafa Denizli'den sevgilerle. Fantezi alemi Tolkien'e yakın kendisinin. İBB'ye çift defansif orta saha, ama Galatasaray'a karşı deplasmanda tek.

mustafa sami dedi ki...

bu yıl galatasarayın yılı olacak.denizli de bu maçı kayıp maç olarak görüyordu.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

İnleyen nameler,
İnlesin dursun.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

very good GALA 3-0. bring me arda turan jeje

real madrid 3 espanyol 0 granero guti y cr9..

mira kuless komentar a vuestro ekipo y dejar a los merengues en pazz pork los merengues estamosss muy por en cimaa okeyy culo-lerdoss.... HALA MADRIDDD OLEEEEE RAUL OLEEE GRANERO Y OLEEE KAKA Y ole ronaldo TODOS LOS DEMASS Q SOMOS LOS MEJORESS

RONALDO 2 MESSI 1

thunderbird dedi ki...

yotuma gerek varmi abi? takim takir takir oynuyor. medyaya hedefi 5'te 5 yapmak olarak lanse edilirken, o sirada takimin beynine coktan gruplardan cikip elemelere kalabilecekleri asilaniyor. profesyonellik dersi veriyor rijkard ve onu basa getiren galatasaray spor kulubu. turkiyenin gelmis gecmis en buyuk kulubude bu yuzden, sirf ve sadece bu yuzden, galatasaraydir.

Doruk dedi ki...

İlginç bir post olmuş :)

twi dedi ki...

aceto bu mudur yani..

Tuğberk dedi ki...

2 gündür maçı kafamda kurdum , blogda karaladım bişeyler..geçtik bugün tv karşısına bi baktım blogda yazdığım ne kadar kilit adam varsa yedek bırakmış mustafa denizli..

galatasarayı bu ligde sadece biz yenicez heralde..

K. A. dedi ki...

Hola 31 ligas y 11 eurocopas:

No te preocupes sobre los cules. Pienso que podemos ganar La Liga otra vez.

¡Amunt Valencia!

Unknown dedi ki...

gs li arkadaşları tebrik ederim.3-0çok net bir skor fakat sahadaki oyunu yansıtmıyor.4. dk'dan 65'e kadar sahanın mutlak hakimi beşiktaş'tı.2-0'dan sonra maç koptu.buradan rüştü'ye selam olsun...beşiktaş'ın oyunu güzeldi,forvetler kendine gelince daha da güzel olacaktır.tekrar tebrikler.

Minozzi dedi ki...

@twi

marifet erken yazmakta değil, sağlam yazmaktadır.

Sinan Yılmaz dedi ki...

İlk yarı Yusuf'un Sabri'yi zorlaması...
Ekrem ve İsmail'in destekleri, Serdar'ın kanat değiştirip, Yusuf'a destek çıkması ve Tabata yardımlarıyla oluştu.

Hakan Balta'nın üstüne gitse bu kadar pozisyon bulamayacağını düşünen Denizli, Sabri'nin üzerine oynattı takımını.
Herşeyi de yanlış yaptığını söylemek olmaz.
Sabri hayatının maçını oynamamış olsa Denizli güzel bir hamle yaptı diyecektik muhtemelen.

ilkay dedi ki...

http://www.rerererarara.net/sozluk.php?process=eid&eid=187782

Can dedi ki...

Herşeye tamam ama Sabri'ye haksızlık ettiğini düşünüyorum abi. Bu akşamın bana göre en iyilerinden biriydi. Karşısındaki adam için telefon kulübesinde çalım atar lafları var. Olur o kadar; her zamankinden iyiydi Sabri bu akşam.

babayaro dedi ki...

holosko "anlamadım" değil "tamam" dedi ya..

goleador dedi ki...

maçın kırılma anı leo franco nun ceza alanı dışında elle kestiği pozisyondu. maç 1-0 ken l.franco atılsa maçın nasıl bir gidişatı olacağını kimse öngöremez. iki takım arasında abartıldığı kadar kalite farkı yok... şu maç özelinde konuşursak kalecileri değiştirsek skor tam tersi olurdu...

D.A dedi ki...

bugün bi galatasarylı rahat yendik diyorsa ögrenecek ve yaşayacak çok seyi var demektir.
bu beceriksizlikle bjk bu kadar pozisyon bulduysa ve hala gs'li bi adam iyiydi takım diyorsa ben bu oyundan bir nane anlamıyorum demektir.

bu maçın özeti rüştüdür.
ne denizlidir ne tabatadır ne yusuftur ne keitadır ne ardadır ne sabridir...
geçmiş olsun.

MadLover dedi ki...

Cebimdeki son bilet param, belki de son sigaram,
sen en büyük tutkumsun.

gs'ye panathinaikos macında basarılar dilerim..

Togi dedi ki...

BJK'nın maça yanlış ilk 11 ile çıkması maç başlamadan maçı bitirdi. Yazık... Taraftara yazık, BJK'ya yazık, verilen emeklere ve paralara yazık...

GS'li oyuncular geçen haftadan çok yorulmuşlar. Yoksa maç çok daha farklı olurdu. İlk yarıda bitebilirdi maç.

BJK'nın Manchester'a karşı hiç şansı yok. BJK'lı taraftarların tek düşündüğü. YA TUTARSA... İş kumara döndü.

umut dedi ki...

Öncelikle yazı gerçekten çok güzel hazırlanmış çok doğru tespitler.
Maçı kazandığımız için çok mutlu oldum fakat oynanan futbol çok tatmin etmedi sanırım yorgunluktan oldu. Neyse 3 puanın tadını çıkaralım artık önümze bakma zamanı.

Minozzi dedi ki...

maçın sadece özetini izleyebildim ama sağda solda okuduğum kadarıyla maçtaki bjk taraftarları çok çok çok büyük bir ayıp etmişler. yazıklar olsun!

diliyorum ki çarşı grubu ya da herhangi bir taraftar temsilcisi özür dilesin yarın..

ilkay dedi ki...

Ali Sami Yen'e gelen BJK taraftarı çok ayıp etti.

dr feelgood dedi ki...

beşiktaşlılar tek bir noktada takılmışlar; leo franco'nun pozisyonu. o pozisyonu biz 300 tekrar sonrasında hala çözemedik.

ayrıca, o pozisyondan önce ernst(galiba) elle alıyor topu önüne. onu vermeyen hakem bu pozisyonu nasıl süzsün değil mi :)

ali dedi ki...

bence gs savunmasinin en zayif yeri sol tarafiydi, eger sol tarafi dogru kapatabilseydi, tipki gaziantepte oldugu gibi rakip ataklar ceza sahasi onune gelip eriyecekti. yani yorgun gs in az oyuncusu milli mac oynamis daha diri besiktasa orta sahayi birakmasinin bi riski olmayacakti. sol tarafin kapatilamamasinin nedeni de, kewelin cok az yardimi ve baltanin formsuzlugudur. hucumda keita-elano-arda-baros 4 lusunu bir arada kullanmaya baslamaliyiz bu haftayi kayipsiz atlattiktan sonra.

tofi dedi ki...

beşiktaş, böyle durgun bir galatasarayı bir daha ne zaman yakalar o belli değil, tek forvet oynuycaksan bu nihat diil, ikinci yarı oynayan bobo da diil, elinde bu ligin en güçlu santraforu varken, nasıl bunu yapmıs anlamak elde diil, halbuki serdarın bu bindirmelerinden bir gol cıkarabilirdi, sahada hayalet gibi gezinen ardayı bulmussun, oynadıgın oyuna bak. önce orta saha üstünlugunu kazanmaya bak, ernst in anası agladı kosmaktan, bir işe de yaramadı...keita-köybaşı çekişmesinde de keita yı galip göremiyorum ben, türkiye iyi bir kanat oyuncusu kazanıyo, bu yasta bu rahatlık ve kendine öz güven cok iyi, böyle devam ederse o paranın hakkını verir.
@thunderbird bu kararı sen veremezsin bence, güzellik de büyükluk de görecelidir.

mustafa dedi ki...

Ben de Sami Yen'deydim. BJK taraftarının yaptığı hareketler çok gereksizdi.

Anıl dedi ki...

Büyük maçlardaki Galatasaray'ı merak ediyorduk. Her ne kadar merakımız henüz giderilememiş olsa da sonuç taraftarı mutlu etmeye yetiyor. Beşiktaş'ın oyunun mutlak hakimi olduğu neye dayandırılarak iddia edilir bilemiyorum. Hem varsayalım ki öyle, geçtiğimiz sezon İnönü'deki maçta da oyunu yönlendiren ekip Galatasaray'dı. Neticede BJK kazanmıştı. Futbol skor oyunu en nihayetinde. İstediğiniz kadar iyi oynayın, maç sonunda tabelada ışıldayamıyorsanız, hiçsiniz maalesef.

Galatasaray'a da haksızlık edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Karşısında mutlak galibiyet ihtiyacı duyan bir Beşiktaş vardı, bu bir. İkincisi; herkesinde üzerinde durduğu gibi takımın yarısında fazlasının milli takımlardan yorgun dönmesiydi. Sırf bu yüzden bile maçın Ali Sami Yen'de olmasına rağmen zor geçeceğini tahmin ediyordum. Galatasaray bu haliyle bile geçen sezonun şampiyonunu 3-0 ile uğurluyorsa biraz övgüyü de hak ediyor sanırım.

isaac newton dedi ki...

ekremi ortasahada gördüğümde anlamadm ne yaptığını aklımada gelmedi değil önlibero oynadığı ama inanmak istemedm ya da yine maç öncesi rüyada mıyım lan dedim uzunca bi süre..sağ beke gecince anladım ki önliberoymuş...yazık oluyor bu takıma.gs'nin hucum gücünü bjk sert savunma yaparak durdurabilirdi ama öyle bir teknik direktör var ki....

Marseille roulette dedi ki...

Arda-Servet-Baros-Balta-Keita-Elano ctesi-çarşamba maç yapmış, Sarp-Sabri milli takım kampına katılmış, Aydın ümit milli takımın bjk ile yaptığı hazırlık maçında sakatlanmış (ne gerek vardıysa o maça?), Ayhan-Zan-Tobi sakat.

Bu durumda geçen senenin o çok övündükleri 2 kupaya sahip takımına yürüyerek 3 atmışsın. Hani o 4 maçta 1 gol yemiş takıma.

Sonra neymiş efendim, Galatasaraylılar iyi takımları var sanmasınlarmış, iyi oynamadığımızı biliyoruz ama yukardaki faktörleri göz önüne alırsak 3 gollü bir galibiyet tebrik edilesi birşey. Bence şapkayı önüne koyup düşünmesi gereken Beşiktaşlılar, bu kadar yorgun ve sakat takımdan, 10 gün boyunca dinlenmiş takımları nasıl 3 gol yedi diye.

Saygı duruşu sırasında Ali Sami Yen'in annesine küfür eden Bjk taraftarına da burdan saygılarımı iletiyorum. Bravo çocuklar, böyle devam!!!

Mahmut Alpi dedi ki...

Aceto manchester city nasıl gidiyor* adebayorun gol sonrası arsenalli taraftarların önüne koşması? ne akybettiğinizi görün gösterisi mi?

oky dedi ki...

leo franconun müdahalesi ceza sahası içindeydi. top çizgiyi tamamen geçmeden ellerini çekti ve göğsü-karnıyla topu ittirmeye devam etti. o esnada kolları topun çevresinde kaldı ama temas yoktu. elbette tek umudu galatasarayın kalecisinin atılması olan bir beşiktaşlı için bu elbette maçın bir kırılma anıdır.

onur dedi ki...

GS'nin henüz sağlam bir rakiple oynamadığı, dolayısı ile haklarında karar verebilmek için beklemek gerektiği yorumlarına katılıyorum...Bakalım Real Madrid, Barca, Liverpool, Chelsea gibi takımlara da atabilecekler mi 3 tane yoksa hayal mi görüyor taraftar??

baba hakkı dedi ki...

Ben Beşiktaşlıyım son dakikaları izlemedim küfür edilmiş ağır şekilde ali sami yen'e sanırım şunu söylemek istiyorum inanın oynanan oyun faul vs. geçin tribünün baktığı şey çok başkadır mesela gs-kayseri maçında 5 dakika Beşiktaş'a küfür edildi ama Galatasaray ceza almadı,İnönü'de taraftar girdi sahaya ceza aldı peki adalet nerede? Tabi bu durum küfür etmeyi gerektirmiyor ama en ufak şeye kızan küfür eden insan evladı burada patlıyor.Küfürü savunmuyorum ama orada bulunan insanlarda bazı konularda haksızlığa uğruyor hem de bir sürü konuda.

AFO dedi ki...

Her kaleci hata yapabilir ama Rüştü'nün dün yaptığı hataları, benim kaptanlığını yaptığım takımın kalecisi halısahada yapsa döverim. Adam geçmişinden hiç mi ders çıkarmaz ya? Yemiş olduğu ikinci gol sanıyorum izleyen herkesin aklına geçen yaz oynanan Türkiye-Hırvatistan maçının 119. dakikasında yemiş olduğumuz golü hatırlatmıştır. Yine Rüştü, yine defans oyuncusunun görevini üstlenme çabaları, yine kontrpiye (umarım doğru yazmışımdır:))... İlk golde ise hatayı adamını kaçıran Beşiktaşlıyla paylaştı. Denizli kim olduğunu söylemese de sanıyorum, Yusuf'tu M.Sarp'ı tutması gereken. En azından golden sonraki tüm kornerlerde Yusuf aldı M.Sarp'ı.

Maçın skorunun ise oynanan oyunla alakası yoktu. Maalesef futbol tanrıları bazen böyle oyunlar oynayabiliyor. Goller dışında Galatasaray'ın yaratmış olduğu ciddi bir tehlike kalmamış aklımda. Oyunu o kadar forse et, adamları Ali Sami Yen'de Erzurumspor gibi oynamaya mahkum et; ama gel gör ki 36 yaşına gelmiş zamanın dünyada en iyilerinden olan tecrübeli(!) kalecinin şahsi hataları yüzünden maç kopsun. Yazık, çok yazık...

Gelecekse tüm acılar biz hazırız, senden gelsin.

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

"elbette tek umudu galatasarayın kalecisinin atılması olan bir beşiktaşlı için bu elbette maçın bir kırılma anıdır." nasıl bir sacma yorum, nasıl bır futbol anlayısıdır bu ya.

o mudahale dısardaydı ve kırmızı kart gerekıyordu. nasıl bır gozu donmus fanatıklıktır bu. son dort sene samıyen'dekı macları bır ınceleyın. kac tane haksız penaltı calınmıs gorun gs lehıne.

tamam takım berbat, lıgı ucuncu anca bıtırırler ama takım kotu dıye hakem hatalarının hep bızım aleyhımıze mı olması gerekecek?

http://3.bp.blogspot.com/_SD5U0etTvwM/SqzOxu3OG2I/AAAAAAAAAAM/MIjDv4KGb3c/s1600-h/leofranco.jpg

bakın franco nerede topla temas edıyor..

Kartal Bafiler dedi ki...

Bu kadar uzun bir yazıda maçın kader anı olan Leo Franco'nun kırmızı kartla atılmamasını yazmakda yazarlık gücü olsa gerek.

Marseille roulette dedi ki...

@Kartal Bafiler

Leo Franco'nun pozisyonundan bahsedip, o pozisyondan saniyeler önce Ernst'in seken topu eliyle düzeltmesinden bahsetmemek ne oluyor peki? Beşiktaşlılık duruşu mu?

Ayrıca Leo Franco'nun pozisyonunu defalarca izledikten sonra bile eski hakem yorumcular "evet bu kırmızı karttır" diye fikir birliğine varamıyor. Hakem ne yapsın?

SarıKırmızı dedi ki...

D.A dedi ki...

bugün bi galatasarylı rahat yendik diyorsa ögrenecek ve yaşayacak çok seyi var demektir.
bu beceriksizlikle bjk bu kadar pozisyon bulduysa ve hala gs'li bi adam iyiydi takım diyorsa ben bu oyundan bir nane anlamıyorum demektir.

bu maçın özeti rüştüdür.
ne denizlidir ne tabatadır ne yusuftur ne keitadır ne ardadır ne sabridir...
geçmiş olsun.

-----------------------------
Bence sen yenilmenin verdiği üzüntü ile nedediğini bilmiyorsun.
bu skora Dua etmelisiniz.Takım çok yorgundu.Bu yorgun halimizle 3 gol atıp bir okadarda kaçırıyorsak takım yorgun olmasaydı gelecek farkı düşünemiyorum.Her türlü dua edin bu skora, daha fazla fark yemedik Galatasaray'lılar iyiki yorgundu diye.

Ayrıca daha sistemimiz ve Frank ile Neeskens'in takıma yerleştirmeye çalıştığı total futbol daha oturmadı ve bu kolay kolayda olmaz.Eğer sistemimiz oturursa çok daha tehlikeli bir takım olacağız.

Zaten İki takım arasında dağlar kadar kaliteli farkı var dn çok yorgun olduğumuz halde ligin en az gol yiyen takıma 3 gol atıp bir okadarda kaçırıyorsak bu takım gelecek için çok umut veriyor demektir.

arsos dedi ki...

RAMON SANCHEZ kardeş, leo'nun ceza sahası dışında elle kestiğini söylediğin pozisyona bi dünya yazmışsın da, pozisyonun başlangıcında ernst'in topu elle düzeltmesine de birkaç kelime söylemeyecek misin ?

Unknown dedi ki...

gs maçı kazandı,beşiktaş atamadı gs attı ve gs maçı kazandı,ancak bu beşiktaşın daha iyi oynadığını ve oyuna hükmettiği gerçeğini değiştirmez.aynen geçen sene inönü'deki maçta gs'nin daha iyi olmasına ve oyunun hakimi olmasına karşın beşiktaş'ın kazanması gibi,futbolda bu var ve bunun konuşulması da aynı fikir de olunmaması da gayet normaldir.
@ultranıl07 gerçekten komiksin..büyük takımla oynama merakını gideremedin demek..bu kadar kompleksli olma,bir haftadır gs ezecek diyolardı,gs skor aldı tebrik ederim,fakat üstün olan beşiktaş'tı,bunu sende içinde biliyosun.bu yüzden,beşiktaş'a dil uzatıyosun.

goleador dedi ki...

''leo franconun müdahalesi ceza sahası içindeydi. top çizgiyi tamamen geçmeden ellerini çekti ve göğsü-karnıyla topu ittirmeye devam etti. o esnada kolları topun çevresinde kaldı ama temas yoktu''

yazılmış bir metne uzun zamandır bu kadar gülmemiştim. george costanza nın kıvırma tiradlarına benzemiş.

cLassixc dedi ki...

Yusuf'un da ilk yarıda Sabri'nin kanadını çökerttiğini not düşmek lazım.

yapma be üstad. dün gece sabri kariyerinin en iyi maçını oynadı bana göre !

dogan pamuk dedi ki...

bu beşiktaşlıların futbol anlayışı nedir ya. ne demek ali sami yen e küfür etmek. yok gs liler dalga geçiyormuş falan filan. bunlar her maçta olan şeyler rakibi yendin mi kızdırırsın ama böyle kurucusuna küfür etmezsin. zerre kadar değeri yok gözümde çarşının.
bjk taraftarı her maçta kırılma anı arayacağına kendi takımlarına,kalecilerine,hocalarına,başkanlarına, uçup giden euro lara baksınlar.
galatasaray bu senenin en kötü futbolunu oynadı ve 3 attı bence. kewell iki golde olmasına rağmen çok kötüydü. arda belki hayatının en etkisiz maçını oynadı. hakan balta nın formu gittikçe düşüyor. keita maçın her anında yoktu. baros hep aynı fırsatçıydı sadece.
orta sahaya mutlaka çift yönlü adam bulunmalı ayhan ın değerinde.

euphrates dedi ki...

Hayat biter, ortam biter, Beşiktaş'ta bahane bitmez.

delgado dedi ki...

@doğan pamuk

kurucusuna küfredemezsin derken, sanırım türk argo ve küfür literatürünün baş sayfasında yazan bir kuralı döktün buraya? ben böyle bir küfür duymadım maç esnasında; ilk kez blog sayfalarında okudum ve maça gidenler bunu duyduysa doğrudur, ve küfür edenler gerçekten büyük ayıp etmiştir. ne var ki artık küfüre (hakarete diyelim) toplum olarak çok alıştığımız için artık anneye küfür, babaya küfür, kişinin direk kendisine küfür, sülalesine küfür, takıma küfür, takımın oyuncularına küfür, takımın taraftarlarına küfür, takımın kurucusuna küfür olarak ayırabiliyoruz demek ki. emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunmak lâzım.

küfürün(hakaretin) her türlüsü iğrenç ve rezildir, küfür eden taraftarlar da büyük ayıp etmiştir. yine de türkiye'nin en büyük taraftar kitlelerinden birine böyle maden bulmuş gibi saldırmak da rezilliğin başka bir türüdür.

@classixc

katılıyorum. sabri yusuf'la girdiği çoğu ikili mücadeleden galip ayrıldı, inönü'deki maçta da dikkatimi çekmişti sabri'nin yusuf'u çok iyi kontrol ettiği.

D.A dedi ki...

@SariKırmızı

başka bi maçı mı izledin?
sadece serdar karsı karsıya kaldıklarını atsa da fark atardık diyor musun?
pembe gözlükleri çıkar da bir daha izle maçı.

karAkus dedi ki...

Galatasaray hala ciddi bir rakiple oynamadı lafını Galatasaray'lılardan çok bjk'liler dert etsin banane.
Leo franco'nun pozisyonundan önceki ele teması bir ilk yapıp rakip takımın kurucusuna küfür eden zihniyetin görmesini beklemek yanlış olur tabi.Senelerdir aynı hikaye hakemler bize karşı medya bize karşı tarım köy işleri bakanı bize karşı büyüklüğümüzü çekemiyorlar vs vs yüreğimiz tükendi ülkedeki 3. olduğunuz gerçeğine karşı çıkmanız dışında hepsi halüsünasyon uyanın.

SarıKırmızı dedi ki...

alper dedi ki...
gs maçı kazandı,beşiktaş atamadı gs attı ve gs maçı kazandı,ancak bu beşiktaşın daha iyi oynadığını ve oyuna hükmettiği gerçeğini değiştirmez.aynen geçen sene inönü'deki maçta gs'nin daha iyi olmasına ve oyunun hakimi olmasına karşın beşiktaş'ın kazanması gibi,futbolda bu var ve bunun konuşulması da aynı fikir de olunmaması da gayet normaldir.
@ultranıl07 gerçekten komiksin..büyük takımla oynama merakını gideremedin demek..bu kadar kompleksli olma,bir haftadır gs ezecek diyolardı,gs skor aldı tebrik ederim,fakat üstün olan beşiktaş'tı,bunu sende içinde biliyosun.bu yüzden,beşiktaş'a dil uzatıyosun.

-------------------

Biraz tutarlı yorum yapsanız çok sevineceğim.

Galatasaray dün çok yorgundu sizler gibi 2-3 oyuncusunu milli takımına göndermiyoruz(tello şilide 18e bile giremiyor)Galatasarayda oynuyan oyuncuların hepsi kendi milli takımlarında ilk banko oyuncular.Çok yorgundu takım onun için biz pas yapmanıza izin verdik zaten bunuda Frank rijkaard basın toplantısında belirti.Ayrıca bjknin sadece 2 net pozisyonu var.Bizim daha fazla. nasıl bjk oynadı onuda anlayamıyorum.Pas yapmalarına biz izin verdik çünkü oyun kontrolümüzde gidiyordu.Biz istediğimiz zaman İstediğimiz skoru alırdık dünkü maçta nitekim 2-0 öne geçtikten sonra maçın bitmesini beklediniz.Biraz daha süre olsaydı tarihi fark olurdu maçta.Tekrar diyorum Galatsaray'ın en yorgun hali bjkye 3 atıp bir okadarda kaçırıyorsa iyiki yorgundular diye dua etmeniz gerekiyor.

SarıKırmızı dedi ki...

D.A dedi ki...

@SariKırmızı

başka bi maçı mı izledin?
sadece serdar karsı karsıya kaldıklarını atsa da fark atardık diyor musun?
pembe gözlükleri çıkar da bir daha izle maçı.

-------------------------

Şakamı yapıyorsun zaten maç içinde sadece 2 pozisyonunuz var oda Serdar ile.Bizim Kewell ile 2 net pozisyonumuz ayrıca Baros'un direği sıyırarak dışarı çıktığı pozisyon var son dakikalardada Caner'in pozisyonu.Birde 11 deki oyuncularımızın hepsi çok yorgundu.Ayrıca maç bizim kontrolümüz altında devam etti.Pas yapmanıza biz izin verdik nitekim bunu Rijkaard'da söyledi.Yorgunduk ve Pana maçını düşünerek maçın bazı anlarında geri çekildik diye.Sabaha kadar oynansa yine yenemezdiniz.biz istediğimiz zaman golü atabilecek bir takımız.

Sizin hatanız bizim bu yorgunluğumuzdan faydalanamamanızdı.Tekrar diyorum takım yorgun olmasa tarihi fark çıkardı dün o staddan.Bence buna dua etmelisiniz.

Ayrıca Pembe gözlükle bakmıyorum bunu sadece ben değil beşiktaşlı ve fenerli arkadaşlarımda diyor.

Ayrıca kendi kanalınızıda izlemenizi tavsiye ederim ziara dünkü maçtan sonra bir bakayım dedim onlarda Yorgun olmadığımız taktirde tarihi bir farkın olabileceğinden bahsediyorlardı ;)

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

ernst'in pozisyonunu ıcın elle oynama dıyenler ya gercekten futbolun f sinden anlamıyor ya da futbol fanatıklıgınden boyle konusuyor. top ernst'in koluna mı carpıyor, yoksa ernst topu duzeltmek ıcın elıyle mı oynuyor.

Unknown dedi ki...

@sarıkırmızı
tutarlı yorum diyorsunuz,gayet tutarlı olduğumu düşünüyorum.gs li futbolcuların yorgun olmasını bahane ederek sen de zaten takımının fazla iyi olmadığını kabul ediyosun fakat başka şekilde dillendiriyosun.birçok gs li arkadaş iyi oynamadıklarını kabul ediyorlar ve bunu kabullenmek senin için de bu kadar zor olmamalı.gs li futbolcuların yorgun olması dün yeterince iyi olmamaları gerçeğini değiştirmiyor.rüştü nün hataları bu skordaki en büyük etkendir.3-0 gibi spekülatif bir skor bazılarınızın gözüne perde indirmiş.

baba hakkı dedi ki...

Alıntıdır faydalı bir yazı olduğunu düşünüyorum.

http://eksibesiktas.blogspot.com/2009/09/ilk-tas-gunahsz-olan-atsn.html

bonedriven dedi ki...

tabata gibi çift dalmanın cezası kırmızı karttır, hele hele ortada topa hiç bir niyet yoksa, tamamen rakibe yönelikse.ideal bir ligde ideal bir dünyada mustafa ve ferrari'nin tepkileri de kırmızı kartlıktır ama burası TSL.
topa elle yapılan bir müdahale bir şekilde oyuncuya veya takımına avantaj getiriyorsa bu pozisyonun durdurulmasını gerekir. Ernst o topu eliyle yaptığı müdahale olmadan kontrol edebilirdi diyorsanız o da sizin yorumunuz. leo franconun pozisyonu dışarıda, ama o pozisyonu kesin süzebilecek tek kişi maçın yan hakemi -eski açıkta oturan taraftarlar değil-, ilk yarıda Galatasaray'ın gollük bir pozisyonun hatalı bir bayrakla kesen hakem yani. süzgeci o kadar iyi değilmiş. yan hakemden işaret almayınca orta hakem de ne şiş yansın ne kebap diye düşündü muhtemelen, çünkü Türk hakemlerinin çoğu gibi cesaretsiz bir hakem.
Ama ben olsam bunları tartışıcağıma geçen senenin iki kupalı takımı, ana parçalarını kaybetmeden ve 20 milyon kusür dolar eklemeyle nasıl 5 maçta 3 gol atabiliyor, nasıl ilk yarıda 20 dakkalık bir baskıyla 1 gol 2 net pozisyon veriyor -ki GS yorgun olmasa bu baskı ilk yarıda 2.gol getirirdi- onu tartışırım. ama o da benim işte.

nestavarro dedi ki...

@ Bülent Timurlenk 1- abi bu hafta tahminlerini göremedim gereksiz gazetenin saçma tahmincileri arasında futbolu bilen bir''ADAM'' aradı gözlerim çevirdim baktım yoksun çektim bülteni gerisi çöpe :)
2-derbi için tebrik ederim abide böyle maçları hiç yazmasanmı ne yani yenildik şu yada bundan değil gereksiz o olsaydı bu olsaydı şöle böle tartışmalarıyla yazının altı çarşamba pazarına dönmüş,ağzı olan konuşmuş (burda sözüm hadsiz siz susun culara)
@ 31 ligas y 11 eurocopas
ıbraa 2 cronaldo2 :)barca barca barca !!!

paytheman dedi ki...

yapma abi sabri hayatının maçlarından birini oynadı haksızlık yapmayalım

paytheman dedi ki...

Beşiktaşlı arkadaşlar bütün galatasaraylılar kötü oynayıp kazandığımızı kabul ediyor zaten ama bizim kötü olmamız sizin bizden iyi olduğunuzu göstermez eğer karşıdaki takımdan daha iyi oynadığını iddaa ediyorsan doğru düzgün gol pozisyonuna girmeyip(2 tane bence cok değil) 3 tane yemiceksin, neyin peşindesiniz anlayamadım. niye kazandık sizce boş kadronuzun yüzünden olmasın ? ya da bizim kadroda bişeylerin ağır basmasından olmasın ? anlattığınız gibi top filanda oynamadınız orta sahada top çevirmekten kastınız top oynamaksa futbol anlayışınızı değiştirin bence.Arda'nın ve 3-4 tane daha futbolcumuzun yürüye yürüye oynadığı maçta 3 tane yiyosanız bu sizin takımın kötülüğünden kaynaklanıyor. Ayrıca maçtaki beşiktaş taraftarı için hiç bişey bile demek istemiyorum rezil adamlar.

Schumy dedi ki...

@ ramon sanchez pizjuan

"o mudahale dısardaydı ve kırmızı kart gerekıyordu. nasıl bır gozu donmus fanatıklıktır bu. son dort sene samıyen'dekı macları bır ınceleyın. kac tane haksız penaltı calınmıs gorun gs lehıne."

Şampiyon olduğunuz sene Ahmed Hassan' ın bile şaşırdığı ve sonrasında Ali Aydın' ın da hakemliği bıraktığı maçı da görelim mi ?

Bırakın artık bu işleri. Beşiktaş hocasına güvense geçen sezon kararsız kalmazdı sözleşme yenilemek için. Yenisini bulacak vizyonları olsaydı zaten Denizli' ye çoktan yol vermişlerdi. Mustafa Denizli dişe yapılan geçici dolgu gibidir, bir süre işe yarar ama sonra düşer gider. Beşiktaş da çürümüş diş gibi, yönetim kurulu dahil hepsini çekip takımda büyük bir revizyon yapacaksın. Başka çaresi yok. Gerçi benim derdim de değil açıkçası Beşiktaş' ın durumu. Beter olsunlar, 7 yılda 1 kere yeter de artar bile.

Leo Franco' nun pozisyonunu da o kadar iyi süzmüş ki Beşiktaşlı arkadaşlar helal olsun. Güntekin Onay' ın bastırmasıyla, zorlamasıyla penaltı diyen Rıdvan bile! yakın çekim pozisyonu gördükten sonra yorum yapamayacağım diyerek fikrini değiştirdi. Ama doğru ya siz penaltı olmayan pozisyonlara bile penaltı çalınmasına alışkın olduğunuz için bu tartışmalı pozisyonda cıngar çıkarmanız gayet normal.

Ali Sami Yen' e küfür edenlere de helal olsun! bence bu saatten sonra Beşiktaş tribünleri de yönetim kurulları gibi acizliklerini ortaya koymuştur. Takım zaten kötü gidiyor ona buna sallayalım yapacak iş kalmadı mantığındalar herhalde.

Neyse, elimizi kolumuzu sallaya sallaya yendik, o olsaydı bu olsaydı, Nobre oynasaydı, Bobo oyuna girmeseydi, Holosko kenarda oturmasaydı... Nenemin de sakalı olsaydı...

Unknown dedi ki...

Maçın kırılma anı hakemin Ernst'in barfiz bi şekilde elle düzelttiği topu Serdar'ın önüne yuvarlaması ve Leo Franco'nun o topu çıkıp hafif dışarda elle düzeltmesiydi.. Hakem inanılmaz bi şekilde Ernst'in elle oynamasına devam dedi ama bunu değil de 1 saniye sonraki elle oynamayı konuşuyor herkes..

Acele Skibbe ve Aragones geri gelmeli yoksa Denizli'nin işi zor..

BT dedi ki...

Kimse buranın taraftar forumuna dönmesini istemez sanırım. Yoruma kapanmıştır. Önümüzdeki maçlara bakalım.