8 Eylül 2009

Almanların 10 Numarası

Almanlar, yeni 10 numaramız bu çocuk diye duyurmuşlar Mesut'u. Aynı albümden üç 10 numara daha aldım. Mesut, yarın akşam Azerbaycan maçına ilk onbide çıkacak. Bu sezon Arda, 10 numara pozisyonuna geçmese memlekette daha çok Mesut patırtısı olurdu. Neyse yolu açık olsun. Biz olmazsak; Mesut'u izleriz Haziran'da...

17 yorum:

Schumy dedi ki...

Mesut 10 numara ise Arda 100 numaradır. Bu kadar üzerinde konuşulacak bir çocuk değil bence. Türk milli takımı iyi bir sol kanat oyuncusu bulduğu takdirde Arda Mesut' un oynaması düşünülen yerde 10 kat daha iyi oynar.

Aurelio, Hamit (Emre) ve Arda' dan oluşması muhtemel bir ortasaha akıllara zarar derecede katkı sağlar. Tuncay' ın sağ kanat oynadığı da düşünülürse ileride Semih' le beraber ( sol kanat bulunacak demiştim ) iyi bir milli takım olabiliriz. Ama Fatih Terim 4 4 2 takıntısını bırakamdı bir türlü tabiki.

Ps: Kazım Kazım cibiliyetsizini de milli takıma çağırmazsa ciddi anlamda önümüz açılmış olacak.

Unknown dedi ki...

Mesut benim uzktan da olsa akrabagimdir. Ailesi Devrek, Zonguldak'in Hisiroglu koyundendir. Kendisi ile tanisma firsatim hic olmadi ama orada yasayan akrabalarimdan aldigim bilgilere gore kendisi sik sik ziyarete geliyormus hat da koy mezarligini renove ettirmis ve mezarlik ile ilgilenmesi icin adam bile tutmus. Ailesine ve memleketine duskun bir insan yani. Acaba ulkemizde kendi memleketi ile bu kadar ilgilenen kac tane futbolcu var?

Belki tam yeri ve sirasi degil ama bir konuya firsati yakalamisken deginmek istiyorum. Meust Ozil savas icersinde olan iki ulke arasinda ordu secimi yapmamistir sadece doguyup buyudugu, onu yetistiren, ve her daim kendisi ile ilgilenen ulkeyi spor musabakalarinda temsil etmeyi secmistir. Ayrica 3-4 yil once de bilinen bir yetenek di Mesut Ozil o zamanlar Turk milli takimlari neredeydi? Nuri Sahin'i kaptik diye gobek atmakla mesgullardi herhalde...

Yurt disinda dogup buyumus bir insan olarak Mesut'un psikolojisini cok yakindan taniyorum. Belli ki Mesut ve ailesi gercek bir gocmen ailesi olmuslar yani yasadiklari ulkeye dogru duzgun bir sekilde entegre olmus bunun ile beraber oraya geldikleri yeri de unutmamislar. Yalniz bu demek degildir ki kendisini yetistirenlere ihanet edip anca gecen sene Werder Bremen'de yildizi parlayinca kafalari dank edenler tarafindan yonetilen bir futbol federasyonunun takimini mi secmeliydi.

Simdi soyle diyenler olur, yok efendim o bastakiler gidince de Turk milli takimi durdugu yerde durucak eger gercekten Turk ise bizi secirdi. Turk'luk bu kadar basit ve ucuz bisey midir peki? Spor musabakasinda temsil ettigi ulke mi belirler? Bende derim ki Turk futbol federasyonu ve Turkiye ulke olarak Mesut'e ne vermistir ki borcu olsun onlara? Koca bir hic e peki ona herseyini veren Almanya'ya sirtini cevirmesi etik olurmuydu? Olmaz di tabi. Ayrica cok mu kotu bisey ailesinin ulkesi olan Turkiye ile berbaer yetistigi ulkeyi esit sevmesi bir insanin? Bu devirde artik bu savas psikolojisinden uzaklasmasi lazim insanlarin. Mesut gibi vatani icin harbiden birseyler yapan bir Turk evladini nasil da bu kadar kolay harciyor bu millet gercekten hayret ediyorum. Su asamada herkezin onunla guru duymasi lazim bir Turk olarak Alman milli takiminin belki de gelecekteki en onemli ismi belki bir 10 yil sonra Alman'larin gelmis gecmis en onemli oyuncularindan biri olucak kendisi. Olaylara tek tarafli bakmayaip karsinizdaki insani da biraz anlamaya calismak lazim. Kendi eksenimizin disina cikmaniz gerekiyor birazda.

Yanlis anlasilmak istemiyorum bir kisiye yonelik degil bu yazi koru korune Mesut'u elestiren hat da onu vatan haini dahi ilan eden zihniyete tepki olarak yazdim bunlari buraya ki herkez gorsun. Bundan sonra artik Alman-Turk kimligi ile iki ulkeyi de esit seven figurlere alisilmali. Fatih Akin bir Mesut Ozil iki dahasi da gelicektir ve dogrusu da budur.

armandolionel dedi ki...

türk milli takımını reddedip alman milli takımını tercih eden biri için,sanki nihat kahvecinin sociedadda villareelde,hakan şükürün torinoda interde oynadığı dönemdeki gibi gibi böbürlene böbürlene yapılan haberler tarzı haberler yapılıyo olmasını anlamış değilim,bu adam türk milli takımını reddetmedimi?ozaman bana podolskinin klosenin almanyada oynamasından daha farklı bişey hisettirmez,bence kimseyede hissettirmemeli,mesut alman milli takımında gol attıkça asist yaptıkça iyi oynadıkça sevinenleri anlamıyorum ben,beni istemeyeni ben hiç istemem benim mantığım böyle diyor.

Doruk dedi ki...

Eleman Hayko Cepkin'e benziyor sanki.

SirEvo dedi ki...

Mesut iyice coştu, Milli Takımda olmaması çok büyük bir kayıp bizim için.

Abi bu arada, Çarşamba günkü yayın programı var mı? Hangi maç nerede, "haftasonu futbol" tarzında...

Minozzi dedi ki...

Hazımsızlar karınlarını tuta tuta modurdamaya devam etsinler, büyük topçu olacak Mesut. Helal olsun!

fatih's dedi ki...

*Aurelio dan bişi çıkmaz artik...
*Arda Mesuttan çok daha yetenekli bir oyuncudur...
*Elimizde Nuri Şahin var düzgün kullanamiyoruz,Mesut bizi seçipte napicakti?
*Aurelio dan bişi çıkmaz artik...
*Tuncay Arda Emre Mehmet Topal Hamit Altintop beşlisi hem yaraticilik hem mucadele gücü açisindan çok üst düzey bir ortasahadir bana kalirsa.Tek şansizliklari Fatih Terim !

BT dedi ki...

@SirEvo
naklen yayınların listesini yayınladım. İyi hatırlattın.

Daçe dedi ki...

doruk'un mesut'un milli takım seçimi hakkındaki yorumuna çoğunlukla katılıyorum.-
o değil de; mesutun gözler çocukken de çok feciymiş..

Emre Erdogan dedi ki...

O değil de bi gözü düşür, aynı Hayko Cepkin. :D

BurGülEm dedi ki...

Mesutun 10 numara hikayesi taa Schalke de oynadigi yillara dayanir. Bild gazetesinin o günkü haberine göre Mesut, Lincoln Schalkeden ayrilinca 10 numarali formayi ister, menajerde bu konuda ona söz verir. Fakat daha sonra Schalke Raketici alir ve 10 numarayi ona verir. Kendisine verilen sözün tutulmamasina kizan Mesut Schalke ile olan sözlesmesini uzatmak istemez ve Werder Bremene 4,5 m na transfer olur. Sonrasini hep beraber izliyoruz zaten.
Milli Takim olayi ise basli basina bir soru acaba Mesut mu Türk Milli Takimini secmedi yoksa Mesuta telif mi gelmedi bu sorunun cevabi hala net degil.

Yüksel dedi ki...

Schalke çok pişman olmuştur Mesut'u kaptırdığı için. Werder Bremen takımında şuanda Arda'da olduğu gibi üstüne koyarak topunu oynuyor. Ayrıca hemşerim olmasına da sevindim. Başarılarının devamını diliyorum.

natgeo dedi ki...

Mesut 10 numara ise Arda 100 numaradır... bu kadar ezik bir cümle cümle görmedim. bunu yazan ya eziğin önde gidenidir ya da mesut'u hiç seyretmemiştir.(ya da kelime oyunu yapmıştır,hela, demek istemiştir ben anlamamışımdır.)

Dem Coetzee dedi ki...

Semih için oyunu iyi okuyor,iyi posizyon tutuyor diyorlar ya bu çocuk daha bir başka yapıyor bu işi top ayağına o kadar yakışıyorki adamın kapısında kul-köle dolaşmamız boşuna değilmiş.

Schumy dedi ki...

@natgeo

Ezik diyene bak hele, senin takımından ( hangisi olursa farketmez bjk, fb ) Arda' nın pabucu kadar bir oyuncu çıkmış mı altyapıdan ?

Senin gibi bir eziğin yorumunu yayınlamak da ayrı bir olay tabi. Profilini bir public aç da görelim kim olduğunu ne olduğunu. Ezik olduğun belli de, gerisi neymiş hele bir görelim.

granger17 dedi ki...

@schumy
Onun için biz güney afrikada mesut'u izleyeceğiz ama 100 numaralı hatta messi ile kııyaslanan adamımız evinde oturacak dimi ne kadar abartıyoruz ama sonuç facia oluyo ayrıca fatih terim sayesinde ne cibiliyetsiz adamlar oynadı bu takımda bırak kazım da oynasın dimi

efet dedi ki...

Bu memleket olayini da anlamiyorum. Babasinin dogdugu koye mezarlik yaptirinca insan iyi insan mi oluyor. Ben zengin ve taninmis biri olsam, mumkunu yok gitmedigim, gormedigim, bilmedigim yere sirf kokum oradan geliyor diye yardimda bulunmam.