1 Ağustos 2009

Milan Vardı Ne Oldu Ona?

Sadece Guardiola'nın başarılarından etkilenip onu göreve getirmemişlerdir elbette. Milano'da teknik direktörlük kariyerine başlayan Leonardo'nun işi Guardiola kadar kolay değil. Katalan, Rijkaard'dan aldığı meyve sepetinden çürükleri ayıklayıp yola devam etmişti. Brezilyalının, Ancelotti'den aldığı ise bir enkaz. Yaşlı adamlar ve Kaka'sız bir sezon. En parlak yıldızından gelen 65 milyon euroya rağmen transfer yapamıyorlar. Dzeko için bir ay koştular, olmadı. Son olarak Elano'nun peşindeydiler. Galatasaray ile bile başedemeyecek noktaya geldiler. Milan, Milan değil sanki. Bugün de Pirlo'ya veda etmeye hazırlanıyorlar. Chelsea işi bitirmek üzere. Bu tablo uzun soluklu bir çöküş dönemine gireceklerinin habercisi. Berlusconi elini cebine atmıyor. Kötü bir sezon öncesi programı da cabası. 25 bin kilometre yol yapmışlar. Önce ABD ardından Almanya. 13 gol yiyen defans 2 sezondur zaten çökmüştü. Takım iki adamın eline bakıyor: Ronaldinho ve Pato. Zor işi Leonardo'nun, çok zor...

28 yorum:

aşkın dedi ki...

Patronlar böyledir işte.Bu ne ki, Ronaldo'dan gelen paranın hayrı olmaz Valencia ve Owen'lar ile idare edersin.Patronlar ve paralı başkanların götüreceği yer çıkmaz sokaktır.

Sakarya dedi ki...

Ronaldinho'da eline bakılacak adam değil onun da hayrı dokunmaz takıma ..

csyasoo dedi ki...

Milan gerçekten bitmiş.Futbol adına hiçbirşey yok bana göre.Gerçi 5-6 tane yanılmıyorsam genç oyuncuları var.Onları yetiştirmeye çalışmalılar gelecek sezon,ama başarılara alışmış milan taraftarı buna nasıl tepki verir orası biraz muamma.

Pirlo ve chelsea olayına gelirsek,bana göre 2009-2010'un en sağlam takımı Chelsea.Benim favorim onlar CL'de ve EPL'de.Pirlo onlara çok şey katacaktır.

Rommel dedi ki...

Chelsea'nın Pirlo'yu almak istemesini de anlayamıyorum doğrusu. Zaten dünyanın en iyi kadrosuna sahipler bence. Lampard, Ballack, Deco, Essien, Obi Mikel... gibi adamlar var ellerinde ama hala transfer peşindeler. Seneye en merak ettiğim takım Chelsea. Milan'a gelince bu kadroyu dünya üzerinde başarıya taşıyabilecek tek bi teknik adam var bence o da Rusya'da maalesef

eşkenar kare dedi ki...

ancelotti chelsea'de, milan'daki 4-3-1-2 'yi oynatacak sanırım.

--Drogba-Anelka
-----Lampard
xxxx--Pirlo--Essien

sebofanmemo dedi ki...

Bir Thiago Silvada ışık var gibi zaten bu seneki 2 transferinden biri .Pato - Ronaldinho - Gattuso birde öncekilerden. Ama diğerlerinin ahı gitmiş vahı kalmış Milanın göndermesi gereken 5,6 adam kesin var,birde göndersede olur denecek 3 adam yani 10 adam gönderip 10 adam kadroya katılmalı çok büyük değişimlere ihtiyacı var eğer transfer dönemi sonuna kadar takviye yapamazlarsa işleri zor bu takviyelerde mümkünse 28 yaş altında olmalı Avrupa kupalarına katılma şansını geçtim böyle devam ederlerse küme düşmeye bile oynabilirler hiç bir şey şakaya gelmez futbolda. Eski Milanı mum ışığında arıyoruz Milan sız futbolda eskisi gibi olmuyor sanki.

RicardoSomocurcio dedi ki...

13 golü yemesinde kalede Kalac'ın oynaması da etkili olmuş olabilir ama...

oralardaniyivurur dedi ki...

Curvadan gider yiyen Maldini'nin ahı mı desek buna..

Mithra dedi ki...

Bülent abi ayıp oluyor Galatasaray bile derken :D.Şaka bir yana Milan hakikaten çok zor durumda,yaptıkları tek esaslı transfer Onyewu oldu ki o da sadece Konfederasyon Kupası'ndaki performansıyla Milan'a transfer oldu.Biraz riski var yani.Şimdi Pirlo da giderse bu takıma en azından birer tane kaleci,stoper,orta saha,kanat ve forvet lazım.Kısacası kadrosunun yarısı eksik,zaten diğeri de içi geçmiş futbolcular.Buna son zamanlardaki kötü performansıyla Ronaldinho'yu bile ekleyebiliriz.Son 4 yılda 2 kere Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan bir takım Milan.Yazık!

Nostradamus dedi ki...

Kalede kalac oynuyor, efsane ne hallere düştü

aliriza dedi ki...

beni bir anlamda sevindirdi. futbol oyunlarında bir zamanlar büyük olup da çökmüş takımları eski günlerine döndürmeyi çok severim. milan bunun için biçilmiş kaftan olacak. kime göre neye göre değil mi?

Adam dedi ki...

Çocukluğumun efsane takımı, Avrupa'da sempati duyduğum iki takımdan birisi Milan'ın bu hallere düştüğünü görmek ne üzücü...
Bu sene ilk 5 göremez Milan muhtemelen.

HKNSRN dedi ki...

Eski günlerine dönmesi bir, iki sezonlarını alır. Baştan yapılanmalılar.
wwwhknsrn-gencfutbol.blogspot.com

SkyCaptain dedi ki...

Şundan eminim Elano'yu Milan isteseydi Milan alırdı. Fenerbahçe yada Galatasaray daha o kadar büyümedik biz. İtalya'da taş çatlasın 1,5-2m€ alabilecek Elano, Alex, Andre Santos yada Ferrari gibi adamların Türkiye'ye gelme sebepleri tamamen duygusaldır. 3,5 - 4m€'dan açılan kapılar Lugano gibi bir stoper oyuncusunun bile senelik 4m€ istemesine sebep olmuştur.

Mulsuğun ağzını açmadan bu takımların önüne geçemezsiniz, her zaman maddi açıdan sıkıntı çektiği söylenen Galatasaray'ın ise önce Keita ve sonra Elano'da görüldüğü üzere sağlam sponsorları var anlaşılan. Saygılarımla...

matiasemilio dedi ki...

durumları gerçekten vahim,üzücü..
65 milyonu alemlerde yemeseler bari..

Unknown dedi ki...

ronaldinho gaz çıkarıyor bitmez onun gazı , artık berlusconi de günah keçisi leanardo'ya biner öylece giderler..

Adsız dedi ki...

SWG alsalardı o zaman, kimse istemediği futbolcu için teklif yapmaz.. Geç bunları...

Minero dedi ki...

Milan'ın hali içler acısı.Berlusconi ölüp gimtezse işi zor Leonardo'nun...

goleador dedi ki...

berlusconi kulübü aldığında milan geleneği olan köklü bir klüptü ama bir dünya markası değildi.berlusconinin yatırımları sonrasında klüp bir dünya devine dönüştü.aynı zamanda patronu berlusconiyi debir marka haline getirdi. bugün olan şu berlusconi başlı başına bir marka ve sanırım artık milana ihtiyacı yok. cem uzan istanbulspor örneği de bizim ülkemizdeki muadili. uzan üç büyüklerden birini ele geçirseydi bugün belki de başbakandı kimbilir.football against the enemy diyorum klişeyi teğet geçiyorum...

aslihan dedi ki...

mourinho lu interin 3 senelik saltanatından sonra 'olmuyor abi bu iş' mantığına girmiş gibiler. özellikle kaka'nın satılması taraftarın idman basması ve öfkesi buna rağmen milan'ın kayda değer adam alamaması da işin tuzu biberi tabi. önümüzdeki günlerde ne olur bilinmez, pirlo'da giderse yerini dolduracak adam alınmaması durumunda ikinci bir taraftar darbesine hazırlıklı olmasında yarar var milan'ın.. fdl acımayacak bu sefer.

İsmail Şayan dedi ki...

sanki ortada dönen başka bir hesap var, olanı biteni anlaması çok zor.

yanlış bilmiyorsam yılda otuzbeş milyon euro zarar yazıyorlardı, bundan kurtulmaya çalışmak anlaşılmaz değil. ama şampiyonlar ligini riske etmek bu zarara bir otuz daha eklemek öte yandan. takım topluca yaşlandı, kadroda ciddi revizyon gerek bu da anlaşılabilir, hatta bunun için daha uygun zaman biten sezondu, eyvallah. berlusconi takımı satacak desem, değerini bu kadar düşürdükten sonra yapacaksa o hiç anlaşılılır değil. başka bir hesap var sanki ama, onu da anlayamıyorum. zaten niye anlamaya çalıştığımı da anlayamıyorum anasını satayım, ne kasıyorum işte, bekleyeyim göreyim.

aşkın dedi ki...

@geiger
Dediklerinin tamamını ve daha fazlasını da biliyorum.Angelo Moratti'den de haberim var.
Şu açıdan bakmak lazım, önümüze konan 100 tane yetenekli futbolcuya bakıp bütün yetenekli futbolcular Brezilya'dan çıkar diyemeyeceğimiz gibi dünyanın ekonomik dengelerinin iyice değişip kulüp sahiplerinin artışa geçtiği 80'lerden günümüze bakıp ''bu iş zengin patronsuz olmuyor'' diyemeyiz.Zira patronu olan kulübün de yarıştığı kulüp yine zengin bir sahibi olan kulüp.
Sağlıklı bir karşılaştırmayı sadece Barcelona ile yapabiliriz.
Bugün Milan nerede, Barcelona nerede.Yarın Chelsea nerede olacak?
Barcelona'nın en kötü zamanında bile Milan'ın şu anki kasvetli durumuna düşmeyeceğini öngörebiliriz.Demek ki patronsuz da oluyormuş.
Son olarak bahsettiğin kitabı hiç okumadım, siyasi-ideolojik görüşüm yoktur (nihilist olmak böyle birşey) ve yaptığın şu tespit harika:

''bugün olan şu berlusconi başlı başına bir marka ve sanırım artık milana ihtiyacı yok''

twilost dedi ki...

milan çok kötü durumda eyvallah da berlusconinin milanı sadece mal olarak görüp artık işim yok milanla diyip bi köşeye attığını sanmıyorum.. bi gariplik var evet ama berlusconi kasten milana zarar verecek değildir bence.. bülent abi ne diyor bu konuya acaba?

cortez85 dedi ki...

ronaldinho basura !!!

celly aydebre dedi ki...

Herşeyi geçtim takıldığım nokta Milan gibi takım nasıl transfer yapmaz.Milanın M si için bir sürü fedakarlık yapıcak tonla yıldız var

Verelim Haldun u 1-2 ay sebeblensin garipler...

dinipro dedi ki...

Vay be bi zamanlar bu transfer işleri Milan'dan sorulurdu . Çocukluğum Milan'ın transferlerini izlemekle geçti desem yeridir .

Nerde ne zaman parlayan bir adam çıksa anında Milan kapardı . İnter filan ancak geri de kalanları alırdı .

Kadro genişliği kavramını Milan sayesinden öğrenenlerdenim . Özellikle 90'ların ilk yarısında 20-25 kişilik futbolcu ordusu geleni gideni devirirdi .

Sürekli kazandıklarından mıdır nedir hiç sevmezdim Milan'ı .

G.Galli-Rossi-Tasotti-Panucci Maldini-Colombo- Baresi-F.Galli- Costacurta-Ancelotti - Rijkaard-De Sially -Evanni-Eranio- Gullit-Albertini- Savicevic-Massaro- Donadoni-Boban-Van Basten

Dahası George Weah , Raduciou , Lentini .. neler neler ...

Maslow dedi ki...

bugün real madrid ne ise 90'Lı yılların ortasında milan oydu. parlayan bir yıldız varsa bilirdik ki milan o futbolcuyla ilgilenir. geçmişe bakacak olursak bugün milan'nın forvet'e torres, d.villa, kaka'yı sattıktan sonra yerine lampard gibi oyuncuları yerleştirmesi gerekiyordu. ama dün gelen pato takımın şuan en büyük beklenti içerisinde olduğu futbolcu olmuş. yazık

Unknown dedi ki...

Milan'ın bu hale düşmesi üzücü. Ama zamanında yaşlı adamları aldıkları için oh olsun diyorum. Çünkü bir patronun eline bakarsan olacağı bu. Böyle giderlerse 3. kez küme de düşebilirler. Milan 1979-80 sezonunda şike yaptığı için Serie B'ye düşürülmüş, 1981-82 sezonunda sondan 3. olduğu için 2. kez Serie B'lik olmuştu.