1 Ağustos 2009

Alex Ferguson ve Sercan

Alex Ferguson ve bir Türk futbolcusunun ismini aynı cümlede* görmenin keyfi bile yeter aslında. Transfer olur, olmaz onu bilemem. Manchester City de istiyor diye yazıyorlar. Sercan Yıldırım için büyük fırsat. Bizim söylememize gerek yok. Alex Ferguson'un süzgeçinden geçtiyse tamamdır. Bursaspor da pazarlık falan yapmasın, açsınlar çocuğun önüne...

*"Il Manchester United sta seguendo l'attaccante turco Sercan Yildirm del Bursaspor. Sir Alex Ferguson ha pronta un offerta di 3,5 milioni di sterline per l'attaccante 19enne"

29 yorum:

AbSurDMaN dedi ki...

ManCity'den 10 milyon € istemiş Bursaspor, eh arap için bu para ne ki...

matiasemilio dedi ki...

işin maddiyatını gözetmemesi lazım bursanın..topçun manU'ya gidecek ötesi var mı!!

mamo chello dedi ki...

hep vefadan,fedakarlıktan bahseden yöneticiler,bakalım ne kadar fedakarlık yapabilecekler bu çocuk için..

aklıma gelen başıma gelmesinde,bence yazık ederler çocuğa..

cem dedi ki...

Sercan FB icin bicilmis kaftandi aslinda. Hem genc, hem yerli hem de Semih ve Güiza'nin arkasinda yedek olmayi sorun etmiycek bir oyuncu. Ama Bursaspor kulübü bu Ingiliz tekliflerinden dolayi vermedi.
Simdi bari City'e degil de Ferguson'un yanina gitse de izleme sansimiz olsa. Manchester City'de Adebayor, Tevez, Robinho falan derken sira Sercan'a 2 senede gelmez. Ama United'da Macheda forma sansi buluyorsa, Sercan hemen her macta sonradan da olsa oyuna girebilir. Bize de PES'te Manchester'i secmek icin bi sebep olur.

omega dedi ki...

iddialı bir kadro kuran Bursa bırakmak istemeyecektir ama keşke başını yakmasalar çocuğun.

müşkülpesent dedi ki...

çalışma izni alabilecek mi epl de oynayabilmek için

csyasoo dedi ki...

Sercan kaç para verilirse verilsin City'e gitmemeli.

Adebayor-Tewez ve bilimum onca forvetin arkasında çürür.

Unknown dedi ki...

bıraksınlar ki türk futbolunun engebeli alt yapısı için şimdiden düzlemelere başlayalım...

UğU® dedi ki...

Olası transfer görüşmesi sonrası Bursaspor yöneticisi açıklamsı;
"Bursasporun menfaatleri korumamaız gerekiyor."

John Doe dedi ki...

Konuya hakim biri olarak 10 milyon euroluk teklifi doğruluyorum. City 10 milyon önerdi düşünülüyor. Oynamayacağı kesin reserve team de şans bulur ama o antremanı yedikten sonra seneye oynayabileceği yere gidebilir. Tugay'ın ağırlığı geçmiştir sanırım bu teklifte.

Northx dedi ki...

3,5 milyon sterline'e satmayıp şampiyonlar ligine mi oynayacak bursaspor. yönetimin oyuncu man utd'da oynayacak diye bir fedakarlık da yapmasına gerek yok, ferguson gerçekten istiyorsa 3,5-5 milyon sterlin arası bir fiyata satmak oldukça karlı olacaktır bursaspor için.

Mezzo Morto dedi ki...

Beşiktaş ve FB, Topuz ile İsmail'e o kadar eli açık davrandı ki muhtemelen Bursa da "elin İngilizi"nden daha fazlasını isteyecek.

UzunPaslar dedi ki...

Sercan'ın aklında hiçbir zaman Türkiye'nin büyüklerinde oynamak yoktu zaten, onun için ülkemizdeki büyükler ancak araç olabilirdi ki Bursaspor'da oynarken bile Manu gibi bir takımın dikkatini çekmeyi başardı.

Keşke, City'e değil de UTD'ye gitse ama City, Bursaspor'a çok para teklif eder, Bursa da bunu kabul ederse kızmaya pek de hakkımız yok.

goleador dedi ki...

sercan'ın manu'ya gitmek istemesini anlarım. daha büyük bir ligde daha büyük bir klüpte yeteneklerini uluslararası ölçeklerde sınamak istemesini anlarım. ferguson'un ellerinde kendi limitlerinin ne olduğunu öğrenmek istemesini de anlarım. ülke futbolundaki herhangi bir profesyonelin(tek.adam,yorumcu,menejer vs) ülke futbolundaki x.değerin kariyeri açısından daha faydalı olabilecek bir yurt dışı opsiyonunu onaylamasını da anlarım. anlamadığım nokta şu bir futbolsever kendi futbolundaki kendisine ait olan x. bir değerin neden yurtdışına transferini ister. ispanyollar raul için aynı şeyi istemişler midir acaba veyahut torresin gidişine a.madridliler sevinmişler midir? hiç zannetmiyorum. kendi futbol değerimin futbol kariyerini baştan sona gözlerimnin önünde takip etmek istiyorum.son olarak manu özelinden gidersek x. manu taraftarı yığınla futbol yıldızının kariyerlerini canlı canlı takip edebildi. kendimiz için neden bunu istemiyoruz. bırakın da sercan'ın kariyerini de biz takip edelim yahu. biz sadece izleyiciyiz kendi ligimmizin değerli olmasını kendi ligimizin daha kaliteli olmasını talep etmeliyiz. yoksa yok hacı ben premier ligi takip ediyorum evden zaten derbiler dışında bizim lige bakmam bile diyorsanız siz haklısıınız tabii. manunun genç bi yedek forvete ihtiyacı var alın sizin olsun.

SkyCaptain dedi ki...

Çalışma izni nasıl olacak, daha AB'ye girmedik biz? :)

sambalici dedi ki...

sercan ümit milli takımda düzenli oynuyor bildiğim kadarıyla, çalışma izni problem olmaz.

Mr.Eko dedi ki...

@SWG : frikalılara nasıl çıkıyorsa Sercan'a da o şekilde çıkar;)

ugur senel dedi ki...

Sercanın epl'de oynayabileceğini zannetmiyorum...

müşkülpesent dedi ki...

çalışma izni sorumu yineliyorum
bildiğim kadarıyla son bir yıl içerisinde milli takımının oynadığı maçların en az yüzde 50 sine seçilmesi gerekiyor.

GrandMaster dedi ki...

Bir Türk oyuncuyu Manchester gibi bir takımda görmek guru verici olur.

Hakan dedi ki...

Yildirm has already played for his country and Ferguson believes his potential is worth gambling on, just as he did with Cristiano Ronaldo and Anderson.

Daily Star
oha.

aslihan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
İsmail Şayan dedi ki...

@ müşkülpesent

"genç yetenek" diye istisnai bir uygulama var. o kapsama sokup çalışma izni almak isteyecektir muhtemelen united. ancak nasıl uygulandığının detayını bilmiyorum.

@ geiger

ben sonuçta futbolseverim. bu sevginin bir parçası da bir oyuncunun nasıl geliştiğini görmek. tıpkı tuncay'ın ingiltere'ye giderek gösterdiği gelişimi izlemek gibi. daha da çarpıcı örneği tugay'dır. akdeniz oyunlarını kazanan takımın kaptanı olarak izlediğimiz tugay ile pek fazla farkı yoktu aradan geçen yıllara rağmen. yurtdışı deneyimi o kadar çok şeyi değiştirdi ki tugay'ın oyununda.

"kendi futbol değerim" kalıbından bakarsak da "bulabileceği en yüksek değeri bulmasını" istiyorum.

ki bu tür işlerin artışının lige başka açılardan yansıması gibi daha pek çok detayı vardır işin, ama çok uzar konu.

wjker1982 dedi ki...

@geiger

ispanyollar raul un gitmesini istemez cunku;
goreceli birsey ancak la liga ile premier league arasinda bir fark yok belki la liga daha onde.

haa eger sercan portekiz veya yunan ligine gitseydi o zaman bende iztemezdim tipki bobonun yunanistan a gitmesini istemedigim hatta zamaninda tuncay in middlesborough gibi vasat takima gitmesini istemeyisim gibi.

olay ne biliyor musun.bu futbol altyapimiz;anlayisimiz yada basinin yoneticilerin bakis acisinin degismesi icin sercan gitmeli belkide ronaldo gibi kendini gelistirmeli dunya karmalarina girmeli france football yilin oyuncusu secmeli ki

totenham 24m euro yu genc ayhan akman kivamindaki modric e degil arda ya versin.

ya da birdaha cikarsa sergen kalitesinde bir adam ;sercan sayesinde a;ayni figo nun dunya futbol kamuoyu nun bilincaltinda onyargi olarak ronaldo nun onunu aciyorsa ;o cocugun onunu acmali.

acmali ki o cocuk barlarda surtup kari kizla kendini yakacagina ferguson dan azar isitsin ;kendini futbola versin de zidane unutulmaz efsane oluyorken o ntvspor da futbol yorumculugu yapmasin.

artik boyle transferler olmali ki en azindan 3 buyuklerin gidenler hanesinde /listelenen topcularin yaninda 10 20 milyon eurolar yazsin da butun genc topcular ornek alsin tum yoneticiler boyle topcu yetistirmek icin sakinmasin korkmasin

dusendeli dedi ki...

Umarım bu transfer gerçekleşir. Sercan'ın Bursaspor'da kalması kendisine bir şey katmaz. Bursaspor'da nasıl bir hedefle ya da motivasyonla oynayacak ki önümüzdeki sezon? Zaten çok göz önünde bir ligimiz yok, Bursaspor'da kimse takip edemez onu. Sercan'ı muhtemelen U19 turnuvasında tekrar izlediler ve almaya karar verdiler. Manchester'a giderse belki direk oynayamaz ama kendisini geliştirmek için müthiş bir fırsat bulur. Bursaspor'da sürekli oynamaktansa, M. United'da kadroya girme savaşı vermesi ve Avrupa'da göz önünde olması ona daha çok şey katacaktır. Orada başarılı olursa da Türk futbolu önemli bir yıldız kazanmış olur. Ayrıca orada o kadar yıldız arasında çok fazla taraftar ve medya baskısı altında da kalmayacaktır. Üç büyüklerden birisine 10 milyon euro bonservisle transfer olursa taraftar ve medya ilk kötü oyununda linç eder, harcarız çocuğu burada.

wonderkid dedi ki...

bir bursa lı olarak görmek gurur verici olur..

Insipid dedi ki...

bursaspor man utd'yi falan geçtim, takım önemli değil, alex ferguson'a futbolcu verecek. 23 yaşındaki bu halimle ben gitsem wenger'e, ferguson'a; beni adam ederler. böyle adamlarla çalışma fırsatı bir daha gelmez. ben sercan'ın yerinde olsam eşten dosttan para toplarım, eğer united'ın teklifi para yüzünden kabul edilmezse orada alacaklarımdan artırıp öderim deyip yine united'a giderim. keşke gitse united'a ve keşke büyüse.

alchoburn dedi ki...

ister man u ister city'e gitsin, her halukarda kadroya girebileceğine inanıyorum. sonuçta maç sayısı fazla ve ladro rotasyonunun bolca yapıldığı bir ortam. tabii ki geriye sercan'ın düzenli çalışması kalıyor.

bu arada, en nihayetinde bursa fedakarlık yapmak zorunda değil. abartabilirler hatta durumu.

Culann Patera dedi ki...

Bursaspor açsın şu çocuğun önünü hakikaten. Şayet gerçekten teklif edildiyse 3,5 milyon sterlin gayet iyi para. Bizim ülkemizden giden futbolcuların devasa rakamlarla gitmesi için en az bi 10 tane Sercan yollayıp bunların 5-6 tanesinin de başarılı olması gerekiyor. Türkiye'deki futbol ekonomisi ancak bu şekilde sağlıklı bir döngüye girebilir. Gerçi bütün sorumluluğu Bursaspor ve Sercan'ın omuzlarına yüklemek de biraz abartılı oldu ama ben bu çocuğa güveniyorum nedense.