31 Temmuz 2009

Süper Kupa Finali 2009?

35 yorum:

Unknown dedi ki...

Kağıt üzerinde Fener ağır basıyor gibi dursa da Barış Kupasında izlediğim Bjk çok dirençli takım olmuş. Ernst-Fink arkalarında Ferrari-Sivok geçmesi zor olmuş..
Fener için en kritik sınavlardan birisi olur.

Benim oyum Bjk'ya gider..
Güzel maç olmaz ..

Unknown dedi ki...

İşin içine kupa kelimesi girince FB'nin şansı psikolojik olarak azalıyor :)

SirEvo dedi ki...

100km'den sonucu belli bir maç ama bloga takılan fenerli sayısı daha fazla diye anket sonucu komik olmuş. :D

Sakarya dedi ki...

Fenerbahçe lige kupayla başlar . Beşiktaş'ın direnebileceğini sanmıyorum ...

Koray dedi ki...

nedense bana da kağıt üzerinde fener'in kadrosu daha iyiymiş gibi geliyor. ama başkası da bambaşka görebiliyormuş demek ki..

Olgu Akbayrak dedi ki...

Bildigim kadarıyla fbnin olimpiyat stadında galibiyeti yok... O nedenle kupa dezavantajıda işin içine girince banko bjk gibi duruyor...

Beercholic dedi ki...

Carlos olsaydı banko Fener derdim. Şimdi herşey olabilir..

dusendeli dedi ki...

İki takımın aralarında oynanan son 10 maçta Beşiktaş sadece iki kez kazanabildi. Geçen sezon oynanan üç maçın ikisi Fenerbahçe kazandı. İki takımın aralarında oynadığı ilk ve tek süper kupa finalini de Fenerbahçe kazandı. Güiza'nın geçen sezon oynanan üç Beşiktaş maçında boşu yok. Ayrıca Mustafa Denizli sezon öncesi eleştiri alabileceği bu tip maçları sevmez, yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkıp, maçı ciddiye almıyor havası yaratabilir. Sonuçta bana göre kupa büyük ihtimal Fenerbahçe'ye gidecek.

Culann Patera dedi ki...

Barış Kupası'ndaki maçlarda gördük ki Beşiktaş son derece dirençli sert bir takım olmuş. Geçen sene ayakta kalmalarını sağlayan fizik güçlerini daha da ileri taşımışlar. İleride pozisyon sıkıntısı yaşamazlarsa bu maçı ite kaka alırlar gibi geliyor bana. Ancak henüz kadroya tam oturmamış görünen Ferrari ile formda görünen Guiza'nın eşleşmesinden çıkabilecek olası bir maraz beni şaşırtmaz. Beni şaşırtmayacak bir başka olasılık da ilk yarıda Beşiktaş dmc'lerinden birinin bir şekilde kırmızı kartla oyun dışı kalmasıdır diyerek spekülasyon hakkımı kullanmak istiyorum.

goleador dedi ki...

süper kupa finalleri değerleri abartılmış hazırlık maçlarıdır. bu nedenle bu tip maçları genellikle favori olmayan takımlar kazanır. 08 manu-zenit finali gibi... hafızası iyi olan arkadaşlar 00 finalinde de benzer bir tabloya şahit olmuşlardır. bu nedenle hazırlık maçlarını sevmeyen ve umursamayan denizli'nin bu maçı kaybedeceğini düşünüyorum.

ÇaQuE dedi ki...

Kupaların takımı Beşiktaş!

matiasemilio dedi ki...

alır Kartalım!! Peace Cup yeterince ümit verdi bizlere bu sezon için..

Unknown dedi ki...

İyi takım kıstası artık önliberolar ve savunma ile belirleniyor.Beşiktaşın önliberoları ve savunması açık ara fenerden iyi.Beşiktaş inanılmaz bir fizik gücü ile oynuyor.Denizli maçı önemserse favori Beşiktaştır.

erenn dedi ki...

honved karşısında iyi oyun çıkaran gökhan-kazım ikilisi ve muhtemelen onların karşısında oynayacak ismail-yusuf ikilisi maçın kaderini belirler. bence neredeyse hiçbir ankette üstün olamayan (bkz: taraftar sayısı) beşiktaş feneri yener. skor verilecek olursa 3-1 beşiktaş derim.

SirEvo dedi ki...

"honved karşısında iyi oyun çıkaran gökhan-kazım ikilisi ve muhtemelen onların karşısında oynayacak ismail-yusuf ikilisi "
hocam iyi diyorsunuz da, Honved kim allah aşkına?
Dün izldim maçı, bildiğimiz mahalle takımı. Bizim yaptığımız hazırlık maçları ile onların yaptığı uefa maçlarını kıyaslarsak, yandılar. :D
Honved'i bizim 3.ligde tutmazlar. :D

Marseille roulette dedi ki...

@geiger

Galatasaray'la uzaktan yakından alakası olmayan bir konuda bile Glatasaray'a laf atmayı başarmışsın. Bravo. Ben de şunu hatırlatayım, 2000 yılında Real Madrid'in müzesinde olmayan tek kupa Süper Kupa'ydı ve gayet de önemsiyorlardı o maçı. Hatta Perez kupayı almayı ne kadar çok istediklerini açıklamıştı yanlış hatırlamıyorsam.

İki takıma da Türkiye Süper Kupası finalinde başarılar. Benim tahminim Fenerbahçe.

antti_sumiala dedi ki...

iki takımı ele aldığımızda şu an hazır olan takım beşiktaş ve bu maçın favorisi.. kadrosunun iyi olduğundan da değil.. fenerbahcenin geçiş dönemi yaşamasından dolayı..

yani kısa vadede beşiktaş avantajlı olabilir ama lig gibi uzun bir maratonda fenerbahce beşiktaşa göre daha avantajlıdır..

Schumy dedi ki...

Avrupa' nın elit ülkelerinin takımları Uefa kupası gibi ikinci sınıf bir kupayı önemsemedikleri için tarih boyunca sürekli ikinci sınıf Avrupa ülkelerinin olmuştur bu kupalar.

Sporting' in CSKA' ya
Arsenal' in Galatasaray' a
Bremen' in Skhaktar' a bırakması gibi örnekler çoğunluktadır.

Super Kupa da arkadaşın dediği gibidir. Üzerine laf söylemeye gerek yok.

Bu yüzden bu kupayı ikinci hatta üçüncü sınıf takım olan Fenerbahçe' nin kazanması muhtemeldir.

Alper Öcal dedi ki...

@O.A

Fenerbahçe'nin o melun stadda performansı iyi değil ama galibiyeti var. Kasımpaşa'ya karşı kazanmıştı Zico döneminde.

alperi dedi ki...

Beşiktaş daha hazır ve dirençli görünsede Daum işini bilir kupayı alır gibi geliyor..
bol gollü bir maç izleriz umarım..

Adsız dedi ki...

Beşiktaş ne kadar savunmasını güçlendirmiş olsada Fenerbahçenin bu seneki oyun yapısına dayanabilceğini hiç sanmıyorum aslında çok önemli bir nedeni daha var Beşiktaşın fenere dayanamayacağının o da Guiza'nın eski Guiza olmaması

dinipro dedi ki...

Fenerbahçe'liyim ama yenilmemizi istiyorum .

Yenilelim ki , ayaklar yere bassın .

Yenilelim ki , defansa takviye işi askıya alınmasın .

Önder veya Bekir olur ya şu maçta müthiş performans gösterip Bobo'yu , Nobre'yi filan sahadan silerse yandık demektir .

Bunu gören Aziz Yıldırım hayatta stoper transferi yapmaz . Sonra 1 maç kazandık diye tüm sezon heba olur .

Fenerbahçe'nin menfaati için bu maçta yenilmesini istiyorum .

Nobre , Bobo , Nihat , ayağınıza kuvvet (1 maçlık) :)

Adsız dedi ki...

@schumy

Düz mantığın ender görülen örneklerinden.Madem kupayı önemsememiş o takımlar neden finale kadar çıkmışlar?Gerçekten çok ilginç...Fenerbahçe'de 3. sınıf takım?Pazar günü terbiye şart oldu...

Nostradamus dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BT dedi ki...

Futbol konuşamayan bu bloga yorum da bırakmasın.

Unknown dedi ki...

azılı bir fenerli olarak,arsenal gs'ye uefa finalini bıraktı deniliyorsa hala (taffarel'in çıkardığı toplara rağmen)yapacak tek şey var;gülmek.ha kupa kimin olur dersek:tabii ki fenerin.

steven_stiffler dedi ki...

Gökhan'la Kazım şovunu sürdürürse Deli İbrahim'in oynadığı Beşiktaş sol kanadı felç olur.

Bu sene Fenerbahçe öyle böyle değil,her yerden tehlikeli ataklar yapabiliyor.Artık öyle Alex ortalasın,uzunun biri kafayı vursun da kilidi açalım durumu söz konusu değil.Derbilerdeki performansımıza da güvenerekten Fenerbahçe kazanır diyorum.Ayrıca ezeli rekabette Fenerbahçe'nin sadece 1 maç önde olduğunu ve son birkaç yıldır Beşiktaş'ın hiç beraberliği sağlayamadını da ekleyelim.

Schumy dedi ki...

@ Luscus

Geiger adlı arkadaşın yazdığına verilen ironik bir cevaptır bu. Dikkat etsen biraz ;)

cortez85 dedi ki...

5 - 0 fenerbahce. 3 güiza 2 r.carlos

También sé el otro club.
liverpool 8-0. ajaja

SirEvo dedi ki...

@steven_stiffler
İsmail Köybaşı var hocam orada. İbo şimdilik yedek kalsın bir zahmet. :)
Siz İsmail'e dikkat edin bence. :)

@cortez85
carlos injured. 2 weeks out.
Güiza can pass Ernst-Fink-Ferrari-Sivok??
Really hard man, really hard. ;)

onoore dedi ki...

4 sene önce bugünlerde,daumlu fener olimpiyattaki hazırlık maçında evertona 5 atmıştı.tabi aynı stadta o maçtan 3ay önce daumun fb ile ezeli rakibine karşı son 50 yıldaki en ağır sonucu aldıgını unutmamak gerek.

sukullaci dedi ki...

fener bu maçı ya 1-2 farkla alır ya da fark yiyerek rezil olur. holosko tello gibi adamları durduracak stoper yok henüz takımda. ayrıca alex guiza ikilisi bjk nin ferrari-sivok-ernst-fink 4 lüsünün içinde ne yapacak bilinmez. fenerin tek şansı kanatlar ama solda deivid oynarsa sağda kazım canı istemez oynamazsa fenerin işi şansa kalır. tabi bi de guiza diye bi adam var, rüştüyü gördü mü aşırtma golü atıveriyor o da ayrı konu.

Adsız dedi ki...

@Schumy

Yanlış anlama olmuş o zaman pardon.Bari ona yazdığını belirten bir işaret koysaydın.

steven_stiffler dedi ki...

@SirEvo,
Bence Mustafa Denizli'nin bakış açısı çok önemli.Kupaya çok hayati bir maç gözüyle bakarsa İbrahim'i oynatır tecrübesinden dolayı.Ayrıca ben İsmail'in ofansif yönünü çok beğeniyorum fakat defansif olarak biraz daha gelişmesi gerekiyor.Kazım-Gökhan onu da çok zorlar yani.

Carlos'un sakatlığında koca göbekli Deivid'i 11de görmesek bari...

aslihan dedi ki...

kağıt, karton, kitap üzeri farketmez. oturmuş takım bana göre her zaman daha avantajlıdır. ha defansta banko oynayan iki adam eksikmiş ama onun yerine son maçta hulk'u yeşile döndüren erhan ve 6,5 m'lik adamım ismail var. koştursunlar dursunlar. zor maç olur, beşiktaş alır.