27 Temmuz 2009

Mor ve Ötesi

Galatasaray ve Real Madrid'in kadro yapıları ve transfer aklı üzerine bir yazı yazmak istiyordum. Bu akşam tanıttıkları mor forma da; eksik parçaymış, şimdi tamamlandı (!) En son Barcelona'yı çalıştırmış adamın -turuncusundan devam etsene- takımına mor renkli forma tasarlamak hangi aklın ürünüyse artık... Sezon boyunca Galatasaray'ın bu formayla alacağı muhtemel mağlubiyetlerde vasatın temsilcilerine atma izni verdikleri "... morardı" manşetinden dolayı da ayrı bir tebrik ediyorum bu tasarımcıları. Zara başka, H&M başka, bir futbol takımına forma tasarlamak başka! İkinci Terim dönemindeki mavi formalardan sonra bundan daha büyük fiyasko görülmemiştir. Mor ve Ötesi'nin Galatasaraylı solisti Harun giysin bu formayı konserlerde (!) Bir de fotoğraf çekimi sabah futbolcular yataktan kalktıktan hemen sonra yapılmaz.. Yapılınca böyle olur işte...

51 yorum:

firat selcuk dedi ki...

fiyasko falan değildir mor forma, gayet güzel ve başarılı oldu..
anladım beğenmemişsiniz bu formayı da, böyle yerden yere vurmanın da mantığı yok.. turuncudan ne farkı var bunun ?

ben gidip 2 tane alacağım mor formadan.. biri askıda durması için, diğeri de sürekli giymek için..

Can dedi ki...

Ben alıp arkasınada Platon yazdırmayı planlıyorum. Bencede bir fiyaskodur bu formalar. Turuncu ara bir renkti hiç olmazsa o kadar sırıtmıyordu. Bu pastel boya işleri geldi geleli doğrulmadı şu takımın beli.

armgn dedi ki...

türk telekomun kurumsal renklerine yakınlaştırılmış olabilir mi? her ne kadar mavi ve larcivert tonları olsa da tt'nin kurumsal renkleri ben biraz öyle hissettim.

mhiziroglu dedi ki...

mor formalar bence çok kötü

demiycem dedi ki...

formalar bence gayet guzel.. morardi mansetleride formanin renginden degil kreatiflikten yoksun gazetecilerin atacaklari mansetlerdir.. onlarda varsin atsin..

Genel Sekreter Vak dedi ki...

"Sahada 11 kaleci gibi olacağız."

Milan Baros

"Bu forma rakiplerimizin kafasını karıştıracak.

Frank Rijkaard

"Bu nedir lan allahsızlar?"

Vakilinchuk

umutation! dedi ki...

bence güzel mor forma, barosun üzerinde cok şık duruyordu, biraz homofobiye bağlıyorum beğenmeyenleri. veya türkiyede olağan sayılan "başkası ne der"i çok düşünme cesaretsizliği... onun dışında parçalı'nın beyaz fontunu da senelerdir bekliyordum.

beyaz çarşaf gibi olmuş ama onu eleştirseydin keşke. sağda bayrak yoksa, adidas neden ortadadır bunu da çözemiyorum, liverpool olunca yumruk gibi ortaya koyamıyorlar amblemi.

timi dedi ki...

efsane turuncu formali hollandanin efsane 3-4 oyuncusundan biri hocan oluyo, 1 sezon once turuncu forma yok satiyo, tobol macinda hala en fazla giyilen forma taraftarlar arasinda, sari ve kirmizi ahenginin oldugu bir tirbunde siritmiyo, aksine daha guzel bir goruntu yaratiyo. Cesar Prates'i maviyle ilk gordugumde ic don rengi formalari pijamamsi bir mantikla soguma antremanina yakistirmistim mac sonrasi, bununla sirke bile gitmem, gereksiz marjinallik denemesi basarisiz olmus...

Ocakçıyan dedi ki...

Mor bence de başarılı @ umutation yorum akatııyorum...

cnd dedi ki...

Mor Formalar çok güzel olmuş, Turuncuda güzeldi gerçi..

kiprit dedi ki...

mor formalar sanki biraz mehmet topuzla geçilecek dalganın simetriği için gibi durmuş bunun dışında türk telekom yazısı biraz daha albenili olabilirdi arka üstteki ülker yazısıylada tamamlanarak enteresan bir forma serisi çıkarmayı başarmış gs tebrikler.

qb dedi ki...

Formaların hepsi berbat
Mor skandal,
Beyaz antrenman forması gibi olmuş,
Parçalı klasik parçalı değil; sarıyla kırmızı yer değiştirmiş,kollardaki avea yazılarının biri siyah biri beyaz
kim tasarladıysa kim onayladıysa hepsine kocaman bi ....
neyse

Çetin Cem dedi ki...

bence kötü değil, real madrid'den ziyade anderlecht bulsam da.. ha, bu kötü değil, kötü forma değil manasında.. deplasman, ya da üçüncü forma için böyle bir (hızla klişeleşen tabirle) açılım gerekiyor muydu bilemiyorum. geçen sene çok beğenilen turuncudan kopulması doğru değil, ama çok anlaşılır, cümlenin içinde geçtiği gibi, "geçen sene çok beğenilip çok satması."

aceto'ya da tebrikler, ilk günden bütün medya klişelerini öngörmüş :)

bu arada harun tekin harbiden giyer bunu :)

Büyük Kaptan dedi ki...

bence mor diğer formaların yanında bariz sırıtmış, kel alaka.. madrid özentisimi, hacettepe sempatisimi, yoksa tt dayatması mı bilmiyorum.. beyaz forma antreman forması gibi çok basit duruyor.. parçalı olan en iyisi ama sarı-kırmızı renklere uymuyor bence bu tarz.. turuncu formalar gerçekten güzeldi, tasarımında biraz değişiklik yapıp bu renk ağırlıklı olmalıydı bence..

HaCiTo dedi ki...

Galatasaray tarihindeki en cesur, farklı ama bir o kadar da sade formalardan olan bu forma bence efsane kıvamına gelebilecek kadar güzeldir..

Parçalı ise malesef geçen yılkinden sonra tek kelimeyle berbat...

Selocan dedi ki...

Kötü, formaların hepsi çok kötü. Hele geçen sene ile kıyaslayınca insanın ağlayası geliyor. Parçalının renklerinin yeri neden değişik? Bu takım Galatasaray değil bence. Hiç olmamış !!!

Adam dedi ki...

Kötü olmuş formalar. GS taraftarı değilim ama geçen seneki turuncuları çok güzeldi. Değişik marjinal renkler bazen iyi olabilir ama Mor olmamış bence. Turuncuyu biraz revize etselermiş daha iyiymiş. Ayrıca hiç yakalı formaları yok. Birde Adidas yerine Kappa daha uygun olur sanki GS için.
Bu sene Fenerbahçe'nin formaları hepsinden şık. Özellikle Arma'nın hastasıyım. Bir de Fenerbahçe logosundaki yaprak renginde yeşil bir forma çıkarsa ne güzel olur. Önümüzdeki sezonlara bakıcaz artık...

Emre Girici dedi ki...

Türk Telekom'un göğüs reklamına bir anlam veremedim, sanırım komşunun çocuğuna bilgisayarda Comic Sans'la yazdırmışlar.
105 yıllık klübün formasına mı, Türkiye'nin en büyük telekom operatörünün PR stratejisine mi üzüleyim bilemedim.

joe kleine dedi ki...

Burada aslında teknik bir hata var, mor bir mavi tonudur ama Gs kırmızıdır.
Liverpool-Everton, Lazio-Roma, Pepsi-Cocacola gibi Fener ve Cimbom, kırmızı ve mavidir, Fener nasıl ki kırmızılar veya kırmızı tonları içinde düşünülemezse Gs içinde öyledir, yani o kadar farklı renk denenebilecekken mor teknik bir hata olmuş.
Ayrıyeten madem mor forma yapıyorsun niye düm düz yapıyorsun atmışlar iki tane çizgi o kadar, ne bileyim degrede yap, grafik bir şeyler ekle, şortla-çorapla kombinle defile diye takla atmayı biliyorsunuz.

adsumcu dedi ki...

benim anlamadığım sizin,benim,ortalama beğenisi olan bir dolu kişinin olumsuz değerlendirdiği bu formayı -mor olanı- kulüp hangi akla hizmet kabul etmiştir?
Bülent Abi güzelce açıklamış,futbol takımı forma dizaynının Zara gibi bir pret-a-porter firmasının ürünleri gibi olmaması gerektiğini.
Elde FR de varken turuncu formayı en azından düşünmüşlerdir,ama bir nedenle istememişlerdir gibime geliyor.

mre dedi ki...

Turuncuyu çok beğenmiştim, moru biraz daha az olmakla beraber beğendim. Mor renge bu kadar saldırmanın sebebini anlamıyorum. "Erkek adam mor giymez" klişesi mi? 60 yaşında -gayet de tutucu- babam "mor formaya bayıldım" diyorsa sadece mor diye formaya atıp tutanların biraz düşünmesi lazım.
Bülent Bey'in dediği "morardı" türünden başlıklar da yönetimi değil o başlığı atan süper yaratıcı insanları bağlar.

mre dedi ki...

Aklıma geldi fiorentina bu ülkenin bir takımı olsaydı demek ki hiç başlık sıkıntısı olmayacaktı basının.

Yenilirse morardılar
Yenerse morarttılar
Berabere kalırsa morardık.

arnawut dedi ki...

fiyaskodur fiyaskonunda Allahıdır. bu kadar kötü beklemiyordum. sanki mahallenin terzisine kumaş parçalar diktirilmiş gibi. üzüldüm. geçen seneki beyaz formadan, parçalıdan sona bu 3lü çok çok çok kötü...

graSS dedi ki...

Gogol Bordello - Start Wearing Purple

russenb dedi ki...

geçen sene turuncularla çıkmışlardı saraçoğluna "turuncuları giymişler ama tanıdık"
yazmışlardı.

bu sene ?

russenb dedi ki...

saraçoğluna gelirken hangisini giyMEyeceklerini biliyorum.

sunshine dedi ki...

"Galatasaray Futbol Takımı’nın parçalı, beyaz ve mor olarak tasarlanan formaları büyük beğeni topladı"Resmi siteden.
Ben renge değil tasarımlara takıyorum.Madem mor yapacaksın bari dümdüz yapma.Hiçbirini beğenmedim.İnternette ne güsel tasarımlar vardı.
Bide 3. formayı taraftar oylmasıyla seçmek çokmu zor.Resmi isteyi binlerce kişi takip ediyor bence çokta zor olmasa gerek.

Murat Aydin dedi ki...

Bir Fenerbahçe taraftarı yom ama ben formaların o kadar da kötü olduğunu düşünmüyorum.Tamam, çok güzel değil ama çok kötü de değil.

@mre; süper tespit :)

EDDIE dedi ki...

Seneyede Lacivert Forma üzerine sarı şeritli bir forma bekliyorum Galatasaray'ımıza mağdem.

Tek kelime ile rezalet bir forma kreasyonu..

conqierors dedi ki...

O kadar kusur kadı kızında da olur. İnşallah bu seneki tek yanlışımız, başarısızlığımız formalarda olur da sportif anlamda başarı üst düzeyde olur.

Adidas amblemi tespiti çok doğru. Formanın sağ tarafı bomboş. adidas oraya daha çok yakışırdı

Cem Kalay dedi ki...

Harbiden mor nedir arkadaş?

Ortasında yazan Türk Telekom reklamı zaten facia, beyaz ve mor formalar hepten facia.

Kimse kusura bakmasın, armaya saygım sonsuz ama, 2000 yılından esinleninp, beyaz formanın üzerine yandan yapılan çizgiler, biraz fanilaya döndürmüş formayı..

Mor formayı alacak arkadaşlar, gitsin adidastan düz, mor, kollardan çizgili bir tişört alsın daha iyi! Hem ortasında kocaman Türk Telekom da yazmaz!

Zormu kardeşim düz sarı veya düz kırmızı çıkarmak? İllah uçuk bir renk, yok buz mavisi, mor.. Turuncu, neyse ben çok beğenmiştim, en azından alakalı bir renk sarı ve kırmızı karşımı felan..

Mor nedir? Bana cesaretin rengi felan demesin kimse çıkıpta !

Galatasaray'ın formaları bunlar olamaz.

Armamıza saygımdan dolayı parçalıdan bir tane alır, taraftarlık görevimi yaparım. Bu sene polarlara yönelicez anlaşılan..

Unknown dedi ki...

Bence adidas formadan anlamıyor ama away formalarının böyle absürd renklerden olması benim hoşuma gidiyor
yani özetle ;
renk güzel tasarım kötü

Burçak dedi ki...

çok basit bir yazı olmuş, hele hollandalı teknik adama keşke turuncu forma devam etseydi denmiş. Aragones'e de sarı kırmızılı forma yapsın fenerbahçe. Yazmak olmak için yazılmış bir yazı.

müşkülpesent dedi ki...

bazı tip taraftarlar var sarı mavi parçalı çıkartsak marjinal çok güzel diyecekler sonunda.

mor-beyaz diye bir şey kabul edilemez git t-shirt tasarla forma yapma be adam.

bir tane parçalı bir tane kırmızı bir de düz beyaz yap üstüne bir şey çizme istemiyoruz zorlama beynini yakıyorsun sonra böyle.

muzoz dedi ki...

o değil de jeniffer esnemesi bile güzel arkadaş :))))

corrado dedi ki...

bence GS VE BJK nın kolsuz antreman formaları çok güzel.
koltuk altından omuz üstüne kalın şeritli.
onunla çıksınlar daha şık olur.
ceza yı ev adresime gönderebilir her iki klup

togy dedi ki...

Sanırım en güzeli mor oldu. Çok eleştirdik "mor yapmayın" diye ama böyle bir parçalı ve öyle bir beyazdan sonra mor süper ötesi.
İlk planda alınacak ilk forma mor oldu benim için. Geçen seneki Parçalıyı giymeye devam. Küçük bir hatırlatma, Galatasaray parçalı formasında kırmızı solda, sarı sağdadır.

dogan pamuk dedi ki...

parçalıdan ötesi yalan. mor formalar geçen seneki turuncular gibi bayanlara hitaben olabilir.
ayrıca storedaki tişörtler çok güzel duruyo.

Burak Eken dedi ki...

Gelecek sene bu tür zıt renkli bir forma, taraftar oylamasıyla belirlenecekmiş. Herhalde o oylamaya da yeşil, mavi, lacivert, pembe, lila gibi renkler sunulur!

osmancanpolatblog.com dedi ki...

valla ben mor formayi cok begendim parcalida cok guzel olmus kaleci formasi da cok guzeldi

Unknown dedi ki...

Mor forma gercekten cok basarili olmus, tonu cok iyi ayarlanmis. sac uzunlugu, kullanilan aksesuar, renk tercihi gibi konulardan insanlarin seks tercihleri uzerine anlam cikartmaya calisan bir toplumda, en "delikanli" gecinen abilere bile mor rengini giydirmek belki anlamsiz bir renk cinsiyet eslestirmesini kirmaya yarar. Bunu yapabilecek tek takim da galatasaray'dir cunku "erkek adam mor giyer mi" gibi bir sacmaligi tek kaale almayacak takimdir...

anotherday dedi ki...

Mor Menekşe Real Madrid'in kendi rengi olduğu halde kullanmadığı mor rengi sarı kırmızı takıma uydurmuşlar.
Bi Nike el atsa su klube.

josemarcelosalas dedi ki...

Nedense ben çok beğendim. Gerçekten çok iç açıcı duruyor, morun çok tatlı bir tonu yakalanmış.

Unknown dedi ki...

Mor tek kelime harika.En az 2 tane alacağım mor formadan, arkadaşlarıma hediye bile gönderebilirim.Zevk meselesi tabi, bence çok farklı olmuş değişiklik gayet sağlıklı durmuş formaların üzerinde.

cortez85 dedi ki...

si. real madrid :)))

mre dedi ki...

Bugün herkese inat bakırköy store'dan ilk mor formayı ben aldım. Kutuyu mağaza sahibiyle beraber açtık. Formayı üstümde gören eşim ilk kez "ben de forma istiyorum " dedi.

Minero dedi ki...

Hayır takımın renklerinde olsa Mor forma gayet olası. Madrid çıkarsa eyvallah ama Galatasaray ile Mor'un ne ilgisi var? Fatih Terim'in Parlak Gri'si bile daha iyi. Diğer iki forma da vasat bence. Çok klasik ve güzel şeyler yapılabilir. Yazık...

celly aydebre dedi ki...

2-3 Sene önce bi siyah forma vardı o çok güzeldi.

Birde tv de Arda galiba bizim formamız parçalıdır gibi laflar etmiş.

Harcıycaklar bu çocuğu böyle giderse.Takımını seven oyuncu başka fanatik oyuncu başka.

Ardayı bu kadar taraftar sözcüsü yapmamak gerekir.

nikolatesla dedi ki...

O değilde Emre Aşık yüzüne bi su çarpsaymış

Unknown dedi ki...

Hacettepe'yi özlemiycez sanırım :)))Çünkü hacettepe denince şahsen benim aklıma ilk mor formaları geliyordu bu eksikliği gs dolduracak bu sene =)

aslihan dedi ki...

yönetimin kakalamaç mantığıyla kakıttığı formalardandır, yok tarihte vardır yok asil renktir vs vs yok yok yemezler genç. bizim yönetici nam-ı diğer suadiyeli hakan abimizde taraftarın baklavalı forma şoku üzerine baba hakkıdan esinlenildi dedi ama gel gör ki yemiyor taraftar. kurtarırı yok berbat formadır, fenerin güvenlikçi rengi forması gibi beşiktaşın baklavalı forması gibi. yıllar önce bizimde eline aldığında gri olan ışık gördümü moraran saçma sapan bir formamız vardı. gerek yok böyle şeylere. yap sen şöyle güzelinden bir degrade siyah-sarı-kırmızı bak nasıl seviyor taraftar kaç yıl giyiyor. fantezi olacak illa ama dimi.