26 Temmuz 2009

Mourinho vs. Rijkaard

"Frank Rijkaard's history as a player cannot be compared with my history. His history is fantastic and my history is zero. My history as a manager cannot be compared with Frank Rijkaard's history. He has zero trophies and I have a lot of them" Jose Mourinho /2005
"I can't say yet if I will like him. How can you judge a man until you come face to face? Maybe I'll find out what he's really like over these next few weeks. I know he's very successful but we'll learn a little more about him and his team. So, sure, when we finally meet, it could be quite a moment" Frank Rijkaard /2005

25 yorum:

hadesperado dedi ki...

adamsın Frank!

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Hey gidi burgu burgu saçlarına kurban olduğum...

Adsız dedi ki...

ve sıradaki parçamız Ceza dan geliyor
"Fark var" seninle benim aramda KÜÇÜK bi fark var

Adsız dedi ki...

Helal be Rijkaard.

Northx dedi ki...

takım küme düşse bile seveceğim ben bu adamı yahu. konuşması gerektiği kadar konuşup, iş yaptığı için. umarım kulüp tarihinde başarılarıyla, Ferguson gibi bir isim olur da bir antreman sahasına da Frank Rijkaard ismini veririz.

Adsız dedi ki...

0frank'ın hasmı bizim de hasmımızdır. ayagını denk alsın jose:). denilecek lafı demis zaten frank. yirim:)

Selocan dedi ki...

Frank çok efendi bir adam. Mourinho bildiğimiz Mourinho işte. Gerçi Face to face olsa hakikaten, Rijkaard affetmez azını burnunu kırar :)

Cem Kalay dedi ki...

Gönül Inter ile Galatasaray'ın karşılaşmasını isterdi, bu konuşmaları öğrendikten sonra ama, kader işte..

Harbiden adamsın Frank!

Haketo Zaman dedi ki...

Nasıl adam oldukları demeçlerinden belli işte. Megaloman Mourinho ve adam gibi adam Rijkaard.

sinem dedi ki...

şimdi gsliyiz, frank'i gsli olmadan önce de daha çok severiz, frank ne efendi adam filan tamam da.. bütün bunları bir yana bırakırsak; jose'nin tespiti ve cümlesi nokta atışı olmuş :)

euler dedi ki...

-Türkçe çevirisi olsaydı da herkes anlasaydı.
+ahh ah keşkeee....

Oylum Tanış dedi ki...

İkisini de severiz, ama Frank yoldaşımızdır. Yeri ayrıdır her daim.)

delgado dedi ki...

"frank rijkaard'ın futbolculuk geçmişi benimkiyle kıyaslanamaz bile... onun geçmişi mükemmel varken benimki koca bir sıfır. benim menajerlik geçmişim de rijkaard'ınkiyle kıyaslanamaz, onun aldığı kupa sayısı sıfırken benim onlarca kupam var."

jose mourinho

"valla ben daha söyleyemem onu sevip sevemeyeceğimi... bir adamla oturup iki çay içmeden onu nasıl yargılayabilirsiniz di mi? önümüzdeki haftalarda kendisi et midir, tavuk mudur göreceğiz... biliyorum kendisi çok başarılı ama kendisi ve takımı hakkında biraz daha öğreneceğiz. eh, onunla sonunda karşılaştığımız an da eşsiz bir an olur herhalde..."

frank rijkaard

bRn dedi ki...

CL eşleşmesinden önce geçmiş olmalı bu atışma. Öyle ise mind game oluyo zaten. Barça'nın CL'yi kazandığı sezon, çeyrek finale giden yolda atışmayı kazanan da Rijkaard olmuştu haliyle.

İngiliz hakimiyetinin teklediği sezondu 05-06. United grup sonuncusu olmuş, çeyrek finalleri tek İngiliz görebilmişti.Öncesinde şampiyon L'pool'du, malumunuz sonrasında da İngilizler yarı finallerde 3'ün altına düşmemişti.

Emir dedi ki...

Dönüp dolaşıp bize muhteşem maçlar izleten bu rekabeti anıyoruz. Keşke ŞLde yine böyle efsane rekabetler ve maçlar yaşansa da doya doya izlesek. Barcelona'nın Stamford'da Chelsea'yi temposuyla ve inanılmaz hareketli oyunuyla darmaduman ettiği maç (hatırladığım en iyi futbol maçı) bu sezon mu oynanmıştı?

The Grand Turk dedi ki...

Allah'tan inter'le karşılaşmamışız. adamın kariyerini çizdirirdik sabri, gökhan zan falan...

venezia dedi ki...

seviyorum yaa evett evet seviyorum...
türkiye'yi...
türk insanını...

o zamanlar bu açıklamaları okuyupta helal be jose -that's it! you're speciaaaaaal oneee- diyenler şimdilerde aynı açıklamalar üzerinden rijkaarda methiyeler düzüyor.

mourinho'dan gram haz etmem,rijkaard her zaman bir kaç bin fit yüksektedir benm için.Ama anlaması zor olan şu ki mourinho aynı megaloman mourinho,rijkaard her zaman ki sevdiğimiz rijkaard..

sahi neden acaba .?

euler dedi ki...

Teşekkürler delgado çevirin için...
Rijkaard , umarım bizde de bu tip karşılıklı atışmaların hep galibi olur...
Kişilik olarak çok sevilesi biri....

Canto dedi ki...

O sezon bu lafları yedirdi Rijkaard Jose'ye. Ama bugün nerede olduklarına bakıldığında da varmış Jose'nin bir bildiği diyor insan.

Unknown dedi ki...

Jose herzaman ki gibi mükemmel konuşmuş.Kişiliğe bir hakaret olmadan atışmak nasıl olura en güzel örnek bence bu.Ayrıca Jose'ye de biraz haksızlık yapıyoruz iyi olduğu bir işte övünmesini yadırgamamak gerekiyor.Kaldıki kendi futbolculuğunuda yerin dibine sokmuş.Ben seviorum böyle adamları...

figoemre10 dedi ki...

Geçen seneki inter-manu eşleşmesinde 2 karşılaşamadan en azından birinden onu da geçtim en azından 6/1'lik bir diliminde karşılaşmanın jose'den bi şekilde şapkadan tavşan çıkarmasını beklemiştim.. Ama 180 dakika enteresan bi şekilde manu'nun durağan üstünlğüyle sonuçlandı. Ne yapmaya çalıştı jose anlayamadım.. Bu konuyla ucundan alakalı bir durum.. Fakat şu da var ki çok yukardan uçmasın ki adam arkalardan gelip menagerlik kariyerinde de jose yi tarumar edebilir de diye kimse diyemez..

Hep kafa takımların hegomanyasında geçen Cl'de kalkıp gelip porto gibi orta tabaka bi takımla kupa kazanmak fenaa bişey oldu..

Kısacası yetişemez jose'ye .. bu dakikadan sonra değil reijkard vanbasten, gullit, kuoman ve hatta ancelotti hiddink bile yetişemez!

Ortega dedi ki...

Jose'yi sevmiyor olabilirsiniz ama iyi laf koymuş be abi :D

Northx dedi ki...

Jose Mourinho'nun dusundugunu soylemesi guzel, antrenorlugunu de kimse tartismiyor da durust olmakla saygisiz olmak arasinda fark var. Rijkaard da "Mourinho gelince guzel mac olacak insallah" dan cok daha fazlasini dusunuyor da ekranda saygisizlik yapmiyor.

Adsız dedi ki...

Mourinho'yu sevemedim, sevemiyorum. Fatih Terim'i her fırsatta yerin dibine sokan medya ve taraftarların da Mourinho'nun bu densiz açıklamalarını yerin dibine sokmasına anlam veremiyorum. Veriyorum aslında, anlıyorum da işte... Komik geliyor.

Sevmiyorum diyorum ama böyle adamların olması gerektiğini de kabul ediyorum.

Ama benim de adamım Frank Rijkaard'dır, hem cevabı, hem efendiliği, hem de futbol anlayışıyla.

Mourinho Porto ile değil, Nacional Madeira ile kazansın tüm kupaları, Rijkaard'a saygım ve sevgim daha büyük arkadaş, bunu bilir bunu söylerim :)

T.I dedi ki...

Umarım böyle bir sağduyu ve centilmenlik Türk futbolunun içinde hacamatlanmaz.