27 Temmuz 2009

Inter-Deco-Galatasaray

Deco gelecek sezon nerede oynayacak? Önce Mourinho'nun söylediklerine bakalım, eski hocasına. Mourinho'nun kafasındaki plan Carvalho'nun bir stoperiyle takasının gerçekleşmesi ve Deco'nun bedava gelmesiydi. Takasta gidecek olan da Burdisso idi. Chelsea'nin buna karşılık 14 milyon euro nakit istediğini yazmıştım daha önce. Chelsea'nin satış listesine koyduğu Deco'yu Inter'in alabilmesi için önce elinde 33 kişilik kadrodan 6 kişiyi gitmeye ikna etmesi gerek. 6 milyon euro Vieira başta olmak üzere Mancini, Quaresma da gözden çıkartılan adamlar. Transferlerini gizli yapan Galatasaray'ın Deco hamlesi gazeteye yansıyınca genel kanı bu ismin de hedef şaşırtmak üzere ortaya atıldığıydı. Üç cepheden, İstanbul, Londra ve Milano -Jorge Mendes hem Deco'nun hem de Mourinho'nun menajeri-dan gelen haberler Galatasaray'ın Deco'yu almak istediği yönünde. 3 milyon euro net teklif edilen rakam. Chelsea'de brüt 5.2 milyon pound alıyordu. Deco'nun da hala Inter'e transfer hayaliyle bu teklifi çekmecede tutuyor. Alakalı alakasız bir not: Galatasaray'dan Carrusca Estudiantes'in kadrosunda görünüyor artık.

19 yorum:

Genel Sekreter Vak dedi ki...

İyide kalacağını mutlu olduğunu filan açıklamıştı daha yeni...Inter olmassada gelmez bence bu...Umarım gelir tabi...

Hleb'i aldı Inter.Artık Deco olmaz.Hayırlısı...

Ögeday Karabulut dedi ki...

Takım sağ bek diye ağlıyor biz hala Deco kovalıyoruz.

Unknown dedi ki...

Galatasaray için tam anlamıyla 'biçilmiş kaftan'

mre dedi ki...

@sidewinder
Herhalde kimsenin bilmediği yerli süper bir sağbek aldılar ve bize söylemiyorlar, Deco'nun peşinde koştuklarına göre.

umutation! dedi ki...

yedek fc lazım tanrım almıycaklar diye cok korkuyorum

Omnis determinatio est negatio dedi ki...

vay be lükse bak, Deco'yu alacak adamlar biz hala sağ bek diyoruz :)
birakin yahu, Deco'yu alsınlar da ister Sabri değil ben oynayayim, değmez mi.?!

fky dedi ki...

bülent abi peki senin görüşün nedir, gelir mi deco?

Ögeday Karabulut dedi ki...

@Barış

32 yaşında kariyere doymuş bir adamdansa gelecek 3-4 senemizi kurtaracak (gerekirse Uğur'a falan mentorluk yapacak) sağlam ve düzgün bir sağ beki tercih ederim şu şartlarda. Deco gelirse tabii ki üzülmem hatta hava atarım :) ama öncelik sağ bek olmalı bence Rijkaard'ın sisteminde.

Sezoln dedi ki...

32 yaşında ununu elemiş demek de neyin nesi ?

alacağımız bir genç veya 'geleceğimizi kurtarır,geleceğimiz emin ellerde' diyebileceğimiz bir genç futbolcuyu kaç sene elimizde tutabileceğiz ?

Deco 3-4 değil 5 sene de top oynar.hagi 4 sene oynadı efsane oldu.onunla karşılaştırmak yanlış tabi ki ancak deconun da kaderi hagiye benzeyebilir.

ruicosta10 dedi ki...

gelirse arda nerede oynayacak? arda'yı kenara alsak kewell nerede oynayacak? bahsettiğimiz dünyanın en iyi oyun kurucularından biri olduğu için söylemesi zor tabii ama, bence mevki olarak böyle bir transfere ihtiyacımız yok.

lembo dedi ki...

sağ beki sabri olan bir takımda deco değil, maradona veya pele olsa işlemez.. boşa kürek çekmeyin.. paramız varsa belletti yi çalalım..

sunshine dedi ki...

Herkes sağ bek diyor ama en sorunlu yerimiz defansın ortası gökhan zanmı yoksa servetmi geriden oyun kuracak.Pekala uğur sağ beki halledebilir.
Barosun yedeği yok onu ne yapacağız.

zachpaulsen dedi ki...

galatasaray'ın en acil ihtiyacı ne sağ bek ne de orta saha. defansın göbeğinde pas atabilen, baskıya rağmen topu şişirmeden en yakınındaki orta saha oyuncusuna basitçe iletebilecek bir stoper. gökhan zan-servet ikilisi kabus gibi. bütün bir sezonu bu ikili ile oynarsak yaptığımız onca transfer, rijkaard neskens falan hikaye olur.

uğur'un sakatlığı geçmişken ve form tutmaya başlamışken neden ısrarla bir yabancı sağ bek istenildiğini anlayamıyorum. bence o bölgede Uğur'a şans verilmeli.

Deco'nun gelişi orta saha için süper olur. Arda'da esas bölgesine geçebilir. Veya deco arda beraber de oynayabilir.

dogan pamuk dedi ki...

deco yine aldatmaca gibi geliyor bana. içime doğuyor sanki o bölgeye kaliteli başka bir yabancı alıncakmış gibi geliyor.
benim favorim ivan rakitic. daha gazetelerde hiç ismi geçmedi.
takımın hücüm gücü çok az gibi duruyor ama bir de asıl ilk 11 le görmek gerek diye düşünüyorum.

venezia dedi ki...

4. geleneksel alex'le oyuncu kıyaslama şenlikleri kapsamında gelirse(ki gelmeyecek) yine genç dimağlara büyük heyecanlar yaşatacağını düşündüğüm fitbolcu.

bence deco 3 alex eder !hatta tello'lardan,delgado'lardan,lincoln'lardan 3 alex ettiği bi coğrafyada 5 alex bile eder.

cem dedi ki...

Bence Sabri'nin kalmasi icin Hakan Balta ve Volkan Yaman kulis yapiyolar. Sabri o kadar antipati topladi ki, tum ofke onun uzerinde. Bu arada GS'nin sol bek ihtiyaci oldugu fark edilmemis oluyor. Modern futbol!da bindirmeyen, orta yapamayan beklerle is yurumuyor artik. Ben ne Hakan'i ne Volkan'i orta yaparken gozumun onune getiremiyorum. Ikisinin de savunma yonu saglam ama hucumda cok cekingenler. Turk futbolu ezelden beri bek ve stoper yetistirmekte zorlaniyor zaten

A sober Kosecki takes it all dedi ki...

nedense kaleci hususuna pek deginilmiyor. leo kapali bir kutu, ne zaman ne yapacagi mechul. yedek kaleciler desen al birini vur otekine. aykut ve orkun ilk forma sansi bulmaya basladiklarinda sonunca genc yerli kalecimizi olacak diye sevinip heyecanla tunelin ucundaki isiga odaklanmistik. meger karsidan gelen trenin isigiymis. ikisininda buyuk zaafiywetleri var.

kaleniz titrerken en kral stoperi getirseniz neye yarar! bari leo israil takimina karsi oynasa da bir fikir sahibi olsak ileriye donuk.

Minero dedi ki...

Deco'yu portekizli biliyoruz da adam Brezilyalı. Paşa paşa gelir diyorum ben İnter olmazsa..

celly aydebre dedi ki...

Gelirse eğer işte o zaman Galatasarayı kimse tutamaz.

Şu kadroda eksik bir parça var ve Deco gibi bir adam cuk oturur.

Galatasarayın şu anda yabancı bir sağbek e para saçması son derece anlamsız olucak.Zira Uğur Uçar sakatlanana kadar hepimizi kendisine hayran bırakmıştı.Uğur harcanmamalı