27 Temmuz 2009

Ibrahimovic-Mourinho-Eto'o

Ibrahimovic-Eto'o operasyonun rakamları için Barcelona'dan açıklama geldi. 43.5 milyon euro nakit. Transferde Eto'o'nun bonservisi 20 milyon euro olarak hesaplandı. Hleb'in yıllık ücretinin de %70'ini karşılayacaklarını açıkladılar. Ibrahimovic'in yıllık kazancı ise 10 milyon euro olacak. Inter'de aldığının 2 milyon eksiği. Şampiyonlar Ligi'ni kaldırdığı takdirde 4.5 milyon euro bonusu var sözleşmesinde. Bu kupadan bahsedince Mourinho'nun Ibrahimovic'e anlaşma sonrasında söylediğini aktarmak lazım: "Barcelona kupayı bu sezon da kazanırsa bu sen oraya gittiğin için olmayacak. Bir takımın yıllardır bu kupayı kazanmak için hazırlandığını göreceksin". Anlamlı tabii. İbrahimovic, Serie A'da kalsaydı bir rekora gidiyordu. 5 sezonda 5 şampiyonluk kazandı bu bu adam. Eto'o'nun Inter'in teklifini kabul etmesinde ise Mourinho'nun rolü büyük. Transfer görüşmeleri başladığında Eto'o'yu arıyor ve "2005'de Şampiyonlar Ligi Barça-Chelsea eşleşmesinde kavga ettiğimizden beri seninle çalışmak istiyorum" diyor. Mağlubiyete isyan eden lazım diyor bana Portekizli. Chelsea'de yapamadığı iki transfer varmış röportajında anlattığı. Eto'o için Barcelona 50 milyon, Maicon için Inter 40 milyon istemişti diyor. Adanalı artık ikisine de sahip...

17 yorum:

M. Alper dedi ki...

Eto'o gibi bir adam bir transferde bir takas unsuru olarak kullanıldı ya...
Hey gidi dünya be...

aşkın dedi ki...

Jose giderayak akıllı ol diyip kulağını çekmiş ve olası bir Avrupa Şampiyonluğu sonrası Zlatan'dan gelecek bir giderin önüne set çekmiş.
Keşke her çenesi çalışanın Jose gibi kafası da çalışsa.

barış dedi ki...

"kavga ettiğmizden beri seninle çalışmak istiyorum" çok komik olmuş.

"o günden beri seni arzuluyorum" deseydi bari.

alperensaylar dedi ki...

"Barcelona kupayı bu sezon da kazanırsa bu sen oraya gittiğin için olmayacak. Bir takımın yıllardır bu kupayı kazanmak için hazırlandığını göreceksin"

adam kendine boşuna "the special one" demiyor:)

PENNEARABIATA dedi ki...

Inter'den net 9 alıyordu.

http://pennearabiata.blogspot.com/2009/03/en-cok-kazanan-52-futbolcu-update.html

BT dedi ki...

@pennearabiata
Alicim
Net 12 alıyordu. Bunu kaç kez yazdım. Dünyanın en çok kazanan futbolcusuydu.

PENNEARABIATA dedi ki...

brüt o canımmm :)

BT dedi ki...

@PENNEARABIATA
Doğum gününde La Gazzetta aboneliği hediye edeceğim sana.

dusendeli dedi ki...

9 milyon Euro 12 milyon dolar ediyor. Bülent bey muhtemelen sizin baktığınız kaynak İbrahimovic'in yıllık ücretini dolar bazında vermiştir. Çünkü bütün kaynaklarda Zlatan'ın İnter'den aldığı yıllık ücret 9 milyon euro olarak veriliyor. Ki zaten böyle büyük bir transfer sonrası ücretinde indirime gitmesi çok saçma bir durum olur.

BT dedi ki...

@düşendeli
Benim kaynağım La Gazzetta. Kuru da hiçbir zaman dolar olarak vermez. İbra.nın yenilenen sözleşmesindeki rakam 12 milyon euro idi. Ücretinde indirime gittiği de aynı gazetede yazılı. La Gazzetta editörlerinden daha yakınsanız İnter kulübüne diyecek lafım yok tabii.

raul #7 dedi ki...

Bülent Abinin bi postunun altına 3kere yorum yazmasına ilk kez şahit oluyorum.bu tatlı atışma biraz zengin züğürt hasabına dönmüş dersem, Bülent Abi 4.yorumunu bana sokuşturur mu :))

sambalici dedi ki...

bu takas barcelona'ya ne getirir, takımın ritmini bozar mı bilmiyorum ama inter için çok verimli olduğu kesin. inter gibi kaç senedir bir arada oynasalar bile hala "toplama takım" kimliğinden (mourinho'ya rağmen) çıkamayan bir takıma hırsıyla oynayan eto'o vurdumduymaz ibrahimoviç'den çok daha gerekli bir oyuncuydu.

bu arada mourinho'nun kavga ettiğimizden beri seni istiyordum mevzusu da adamın basit bir ego topu olmadığını gösteriyor, hastasıyım adanalının.

Bulletride11 dedi ki...

Hangi maç hatırlamıyorum, fakat Ibra'nın Inter'i yine ipten alıp galibiyet getirdiği bir maçın ardından Jose : "Ben ve takımımım İbrahimovic'e aşığız" tarzı bir açıklama yapmıştı egosunu bir yana sıyırıp.

Bu laflar biraz eski sevgili çekememezliği olmuş sanki, ne olursa olsun Zlatan Ibrahimovic bir fenomendir.

russenb dedi ki...

genel kanı, ibra nın barca da başarısız olacağı, etoo nun inter de coşacağı yönünde.
hayırlısı bakalım.

dogan pamuk dedi ki...

mourinho nun tam istediği adam eto o. ama onu dizginleyebilir mi görücez. 4 3 3 oynatacaksa eğer çok iyi bir üçlü oluşacak ilerde. fakat orta saha da bir o kadar yetersiz olur şamp. ligi için.
bu arada moratti hayatı boyunca yediği transfer kazıklarını bir nebze çıkardı. ibra ile eto nun takıma olan faydaları bile tartışmaya açıkken üstüne 40 milyon euro hleb i de koy 45 eder.

Minero dedi ki...

Tam anlamı ile alan razı satan razı olmuş...Bize de izlemek düşer ama bence İnter daha karlı gibi..

nikolatesla dedi ki...

Eto'o resmen kafasında tepsi taşıyan afrikalı kızlar gibi çıkmış. Ya da ben yaşlanıyorum.