26 Temmuz 2009

Barça&Madrid'i İzlemenin Bedeli

Malum transferler sonrasında dünyanın eçok izlenen ligi olacağı kesin La Liga'nın. Peki kaça? Bu ilan bir fikir veriyor. Bu özel bir kampanya. Aslında acı bir gerçeği de ortaya koyuyor. Ayda 15 Euro'ya sadece Real Madrid ve Barcelona'nın maçları. Diğerlerinden banane diyenler için...

19 yorum:

M. Alper dedi ki...

Lig TV 50 TL.
Seyrettiğimiz maçlar da ortada. Bizler M.Topuz, Emre B. ve Ali Bilgin gibi adamları izlemek için 50 TL verirken millet Ronaldo, Messi, Iniesta, Kaka, Ibra'yı 30 TL'ye izleyecek.
Birimizin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurması gerekiyor sanki.

Dailywalker dedi ki...

NTVSpor paha biçilemez :D

D.A dedi ki...

geçen sene barca-madrid bilet fiyatları ne kadardı?
varmı bilgisi olan? bir de nerden alınır bu bilet 29kasımdaki maç için?

alien501 dedi ki...

biz bedava izliyoruz :)

hirondelle dedi ki...

uefa avrupa ligi de dahilmiş pakete.

mw dedi ki...

Türkiyede de daha uygun fiyata tek takım maçları için üye olabilmeliyiz artık. Ama nedense sesimizi duyan yok...

Cem Kalay dedi ki...

Lig tv 50 tl.

Spormax 40 tl.

Bir de Hd-samrtı var bu işin. 200 tl.

Ettimi 290. Bir futbol keyfim var, oda ayda 290' milyona denk geliyor.

Hadi benim durumum var ödüyorum. Durumu olmayanlar ne yapsın? Çok arkadaşım var bu insafsızlar yüzünden maç izleyemeyen.

Bir futbolumuz var, keyif aldığımız, acılarımızı unuttuğumuz, bu dünyadan uzaklaşıp başka bir dünyaya girdiğimiz..

Rahat bırakın, çekin ellerinizi futbolumuzun üzerinden, yeter artık !

Selocan dedi ki...

Biz beleş tepe :) kendi ülkesinde para veriyorlar biz bedava izliyoruz dünyanın en büyük 2 takımının maçlarını (biz de kendi takımlarımız için veriyoruz gerçi).

NTVspor sağolsun

İsmail Şayan dedi ki...

Yalnızca Lig TV meselesi değil ki... Kombine fiyatlarını karşılaştırınca ortaya çıkan manzara da pek farklı olmayacaktır.

Yalnız geçenlerde yanlış duymadıysam Şansal Büyüka, 400 milyon dolar talebi üzerine "madem öyle Aziz Başkan alsın Fenerbahçe TV'de yayınlasın, Türk sporuna da hizmet etmiş olur" gibi bir laf edip kopardı. Ya da ben öyle dediğini sandım :)

Alper Öcal dedi ki...

@hebenneka

Şansal Büyüka yazısında da yazdı o FBTV 350 milyon $ ödesin lafını. Şekeri yükselirse yapar ama :)

joe kleine dedi ki...

@hebenneka
valla Şansal bey öyle demişse aslında iyi bir fikir verimiş fb tv, bjk tv, gs tv ortak olarak alsınlar yayınları herkes kendi maçını yayınlasın.
Mesela geri kalan 15 takım desen hepsine 10 m TL versen eder 150 m TL, üçe böl adam başı 50 TL bunu da 12 aya böl aslında bir yıldız transferinden biraz fazlaya yayınları almış oluyorsun benim bildiğim anadolu kulüpleri bu yıl naklen yayından 8 m tl aldı... Yayınları pazarlamak dekoder satmak, reklam almak çok zor olmasa gerek ve bu parayı fazlasıyla çıkartabilirler, artı taraftarların kulüplerine bir faydası dokunmuş olur, teknolojik altyapı v.s de bu devirde o kadar zor değil, nedir ki çinden getir dekoderi 1 dolara, sat 20 dolara ordanda kazanırsın hatta ona da gerek yok anlaş telekomla o sana sağlasın altyapıyı...

İsmail Şayan dedi ki...

@ Alper Öcal

Demek ki yanlış duymamışım, kanallar arasında geçerken başını sonunu yakalayamadan kulağıma çalınan, boşluklarını kendimce tamamladığım bir laftı. Yılın laflarından biridir bence. Hakikaten yapılırsa da Türk sporuna büyük hizmet olur :) Sabahtan akşama şeker yerim öldürülmemiş bir çocuk olarak :)

---

Yalnızca Arsenal ve United'ın bir yıldaki bilet satış hasılatı süpper ligimizin toplamını geçer görünüyor. Adına süper diyelim, hiper diyelim, ultra ve mega da diyelim istersek ama ligin seyredilirliği bu düzeyde iken neye dayanarak böyle bir rakam isteniyor anlam vermek pek mümkün değil. Adı da beş bıçaklı ultra süper olsun ligin, evet.

---

@ joe kleine

Geçmiş örneklerde görüldü ki o işin sonunda uçurumdan düşülüyor. İtalyanlar biraz da bu yüzden havuz sistemine geçiyorlar. Yoksa İngiltere'nin dört büyüğü deli mi, hepsi de kendi televizyonundan yayınlardı. Şu anda en önemli istisna İspanya ve ben onların Serie A'nın yaşadıklarından gerekli dersi çıkarmak istemediklerinden ötürü bu yolda ısrar etttikleri kanısındayım.

joe kleine dedi ki...

@hebenneka

Yalnız Digiturk'un tekel yapısı, yaptığı yatırım, tüketicisine saygısı ve en önemlisi fiyat politikası düşünüldüğünde şu an takımlara verilen paralar bence komik kalıyor, burada önemli olan futbolun güzelliğinden ziyade talebin canlılığı, güzel de olsa kötü de olsa bu ligin bir seyircisi var.
Bu fiyatlar Şansal beye pahalı geliyorsa onun vereceği parayı bizim takımların da verebileceği ve en az digiturk kadar bir kalite yakalanacağını düşünüyorum, yani bahsettiğimiz ücretler premiership'te ki kadar astronomik değil ki, ayrıyeten bu havuzu delmekden ziyade ihaleyi bir konsorsiyumun alması gibi bir durum yani ürettiğin ürünü kendin pazarlayabilip yaratılan artı değeri tekrar üretime dönderebilmekten bahsediyorum.
Demem o ki karlı bir iş olmasa Digiturk diye bir kurumda olmazdı, yani koca koca kulüplerimiz bu teknoloji çağında niye üstlerinden yığınla şuursuz kar elde edilmesine göz yumsunki.

Seçkin dedi ki...

Lig TV almamak için sebeblerim,

1- Parasını ödememize rağmen maçlarda olur olmaz yerde ekranın sağından solundan sürekli gelen reklamlar. Bedava yayınlasa tamam adamlar para kazanacak dersin ama ayda 50 liraya sadece lig tv (diğer kanallar uyduda ve/veya kablo tvde mevcut)

2- Maç anlatımından keyif alamıyorum. Bir NTv'nin yaptığını yapamıyorlar, yorumcular kendiliğinden (spontane -TDK sözlüğe baktım :)-) olamıyor ve maç içinde illa ki bir yorum yapmak adına maçın keyfini kaçırıyor.

3- Maçın keyfi demişken, kalitesi ve temposu çok düşük bir lig bana göre. Oturup tuttuğum takım dışındaki maçları izleyesim gelmiyor. (EPL veya LaLiga'daki herhangi bir maç gibi keyifli değil)

4- Maç öncesi ve maç sonrası hatta devre arası evde rahatça kurulup öncesini ve sonrasını takip ettirecek seviyede yayın yapmıyorlar.

Ve ben bütün bu sebeplerden dolayı LigTV'ye bulaşmam. Tuttuğum takımın maçını gider herhangi bir yerde izlerim. (2bira+çerez)x4=~60TL/ay gibi bir ücret ödeyerek zaten dışarıda izleyebilirim. Ben kendi düşüncelerime göre yazdım fakat çevremdeki insanların hemen hemen hepsi bu düşünceleri taşıyorlar.

Majesty dedi ki...

Bir de onların alım gücü ile bizim alım gücümüzü karşılaştırırsak uçurum daha da genişler.

Aynı olay kombine fiyatlarında da mevcut. Avrupa'nın dev takımları ile daha kalitesiz lig, daha kalitesiz stadyumlarda aynı kombine ücretleri ödeniyor aşağı yukarı.

Burçin Baygül dedi ki...

Bu fiyata deplasman maçları dahil mi?

Melih Kazdağ dedi ki...

Arkadaşlar, bu iki takım arasındaki Camp Nou'daki maç için ufak çaplı bir araştırma yapmış beni arkadaş ve maç biletinin Oyuncuları karınca gibi görebileceğimiz yükseklikteki yerden bilet kaldığını ve fiyatınında 450 Euro olduğunu söyledi... Yani 1000 tl civarında maç bileti.. Bu oyuncuları kadrolarına katıyorlar ama sadece maç hasılatlarını hesaplarsak onlarla nasıl başa çıkılamayacağını(Maddi olarak) anlarız.. Blogda La Liga'da bu senenin kombine satış miktarlarının ve stad gelirleri hakkında bilgisi olan varsa bu konuda yazabilirler mi?

Tarjeta Amarilla dedi ki...

La Liga'nin frontmani olarak da CR'yi belirlemis sevgili Canal+...Messi'yi de hemen arka plana ativermisler, ayip etmisler...

matiasemilio dedi ki...

bu arada geçen yıl lig tv'nin en ucuz paketi 50 tl değil 68tl idi :)