30 Temmuz 2009

Arjantin'in Derdi Büyük (!)

Arjantin'de Ağustos ayında başlayacak olan ligin ertelenecek olması bizi çok da bağlamıyor. Başlar nasıl olsa deyip geçmek lazım. Lakin sebebini not düşeyim ilginç çünkü. AFA, Arjantin Futbol Federasyonu, kulüplerin futbolcularına olan borçlarını ödemedikleri gerekçesiyle ligi başlatmayacağını açıkladı. Bu borç ne kadar derseniz? 100 milyon euro değil! Sadece 7 milyon euro! 20 takımlı ligde 14'ünde futbolcuların alacaklı olduğu görünüyor kayıtlarda. Yedi milyon daha fazlası değil. Bizim ligde iki stara ödenen yıllık ücret yani.

8 yorum:

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

elano in galagala. very good. i know also vassell in a your league team. what is its name.

what about roberto carlos team ?

which footballers do they get ?

ROBERTO CARLOS EL MEJOR !!!!!!!!!

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

gala is little real madrid. or real madrid junior. jejeje

Adsız dedi ki...

dün tv de izledim haberi.. bu kararı aldıklarına göre toplam borç hayli yüksektir demiştim..:D 7 milyon euro mu gerçekten azmış.. belki Türkiyedeki trasferlerden dolayı artık bize az geliyor!

cem dedi ki...

Roberto Carlos' team (Fenerbahce) got Dos Santos and Christian, both from brazilian league. Dos Santos has been summoned to his national team. Christian seems to be an ordinary player; haven't seen him yet though.

Vassell has been transferred to Ankaragücü, an average team from the capital city. Hard to believe how and why they took him, but this year is clubs 100th year anniversary. This must be their motivation.

That you compare Galatasaray with Real Madrid is so accurate. GS bought almost only offensive players just like Real Madrid, but they actually need some reinforcement in the defense. At the moment they have Arda, Baros, Kewell, Keita and Elano and there's no way that all of them could play at the same time. That means one or two will be sitting on the bank, and this is a real luxury for a turkish team not participating champions league.
Turkish teams` transfer strategies have always been a mystery.

varol döken dedi ki...

@ich
yarı yarıya alalım mı şu ligi seninle? adını tefalcizade ligi koyarız, montenegro yu da independete ye tamam...

ne dersin?

nwbrn dedi ki...

7m euro az bi para değilki arjantin ligi için. bir yerde okuduğuma göre en yüksek maaşı alan oyuncu yıllık 1.1m dolar ile palacio'du. oyuncuların yıllık maaş ortalaması ise 100-300 bin dolar arası bir miktardı.

AbSurDMaN dedi ki...

Yüzdeye vursak bizim lige bu paranın ederi 20-30 milyon hatta daha fazla eder sanırım... mı ?

ich dedi ki...

Kaptırdık Montenegro'yu Meksika'ya. saglık olsun önümüzdeki Montenegrolara bakıyoruz artık :)