17 Şubat 2009

Pride and Glory

Futbolda da böyledir, yıldızı bol, kendi büyük iki takımın maçı için ekran başına oturursun. Rezalet bir futbol oynarlar ama sonuna kadar seyredersin. "Edward Norton ile Colin Farrell var." deyince kardeşim, tereddüt etmedim, 'izleyelim.' dedim. "Pride and Glory" ne kötü filmmiş kardeşim. Lost 504 ve 505'in arkasına izledik. İki senaryo da aynı ülkeden nasıl çıkıyor yahu? Bu kadar ucuz, basit, sonu baştan belli, bu kadar klişe dolu bir senaryoyu Edward Norton'a nasıl yedirmişler anlamadım. Hollywood'un klasik PR çalışmalarından. NYPD sponsor olmuş galiba filme. Tamam iyi polis-kötü polis iyi omurgadır da; Allah için bir kere şaşırt. "Bak biz iyiyiz tamam içimizde çürükler var ama ayıklamasını biliriz." diye bağırıyorlar. Üstelik 130 dakika. Bence hiç makas yememiş, ne çekmişse koymuş yönetmen Gavin O'Connor. Zaten geçmişinde de dişe dokunur bir işi yok bu adamın. Onca akıl oyunu içeren dizi ve filmi anlamayan salak Amerikalıların anlayacağı basitlikte bir senaryo yazıp, sinemadan çıktıklarında kendilerini iyi hissetmelerini sağlamışlar. Benim aklıma başka bir şey gelmiyor.

16 yorum:

Maslow dedi ki...

gidilecek filmler listemdeydi. iyi oldu bunu okuduğum.

Allegra'nde dedi ki...

kesinlikle!
verdiğim paraya ve geçirdiğim zamana acıdım.
demek ki neymiş; oyunculara güvenip filme gidilmeyecekmiş!

broker&dealer dedi ki...

bülent abi al benden de o kadar diyorum, uzun süredir izlediğim en kötü filmdi.al paçino ve robert de niro nun da yine polisiye bir filmi vardı bundan 3 4 ay evvel.oda aynı bunun kadar sıkcıydı.insan ekran karşısına iştahla oturuypr ee en nihayetinde boru değil edwart norton vs. ama gerçek anlamda kötü bir film zafer ve gurur.

bunun yerine bir tavsiyem var.uzun zamandır böyle keyifli film izlememiştim.slumdog millioniare di sanırım filmin adı.

izlemenizi öneririm

Berber Kenan dedi ki...

Aynı fikirdeyim. Çok büyük umutlarla başlayıp sonunu zor getirdiğim bir film oldu. Bu kadar klişe olmasına çok şaşırdım. Hem bize hem de Edward Norton'a yedirdiği için yapımcıları ayrıca tebrik ediyorum.

Adsız dedi ki...

http://www.serbestnesirler.com/2009/02/pride-and-glory.html

Bülent Bey izlemeden evvel keşke okusaydınız :)

Kolaylıklar
srbstnsrlr

erssre dedi ki...

@Aceto

Abi filmle alakasız olacak ama şu Alper Tezcan olayını aydınlatır mısın?

İhsan F. Yazıcı dedi ki...

Ben kesinlikle katılmıyorum. zevkler elbette tartışılmaz ama film benim çok hoşuma gitti. Senaryo klişedir, olaylar klişedir, sonu başından bellidir...Bunlara katılabilirim belki ama benim için filmde öncelikli olan oyunculuklar ve filmin çekim tekniğidir. Film bu iki açıdan da benim hoşuma gitti. Özellikle Colin Farrell'ın oyunculuğunu çok beğendim. Edward Norton, Jon Voight, Noah Emmerich de öyle. Şahsen ben harcadığım zamana üzülmedim...

İsim dedi ki...

Bülent Abi,
Bunun kötü bir filim olduğu fragmanlarından belliydi.Klişeyim diye bas bas bağrıyordu.imdb'deki yorumlara falanda bir bakıverseydin keşke.
'The Reader' ve 'Slumdog Millionare' 10 numara filimler ama.

Unknown dedi ki...

Ne bu siddet ne bu celal? Salak Amerikalilar ne demek...yakistiramadim size

aayla dedi ki...

İnternetten indirip izledim. Dediğiniz gibi film çok basit olmuş. Edward Norton ve Colin Farrell var diye sonunu getirmeye çalıştım filmin ama olmadı :) Çok sıkıcı...

Bellamy. dedi ki...

lost'un amerika'da dandik sitcomlar kadar rating alması gösterio zaten neyin ne olduğunu. hollywood benim için bitmiştir, bir daha da izlemem :P

AbSurDMaN dedi ki...

Ben aynı hayalkırıklığını Righteous Kill'de de yaşadım. İki dev oyuncu ilk defa bu kadar yanyana rollerde, bu kadar basit bir filmde...

jose dedi ki...

Heat gibi bir filmden sonra Righteous Kill büyük felaketti ustalardan..

tan dedi ki...

edward norton'a nasil yedirmisler'in cevabi pektabi (bkz. edward'in banka hesabina son yatan meblag) olabilir. kriz donemi malum, a-list aktor de idealist olamiyor bir sure sonra.

Unknown dedi ki...

Bulent bey, merak ediyorum kac tane Amerikali tanidiniz bu gune kadar. Bu tarz bir genellemeyi sizden beklemezdim, sasirdim dogrusu.

T. Egemen Gul dedi ki...

Amerikalilar bile ilk karşılaştıgınızda yada tanıştıgınızda "Don't judge me because of I'm an american!" diyorsa onlar bile kendilerinin ne denli zeki bir millet olduklarının farkındadır. Siz rahat olun yani..