21 Şubat 2009

Ne Yaptın Valdes(!)

Arjantin Apertura'da Boca Juniors liderken, River Plate son sıradaydı. Derbinin bir tarafının zirvede, diğerinin son sırada olduğu bir puan tablosu az görülüyor elbette bu dünyada. Barcelona 23 maçta 60 puan toplamış. Espanyol, 42 puan fark yemiş, son sırada. Galibiyet sayısı sadece 3. Ligin sondan birincisi ise sezonun ilk haftasında Barcelona'yı deviren Numancia. Futbol garip oyun işte. Liverpool-Everton eşleşmesi gibi Barselona derbisinde iyi hasat verdi son bir ayda. Liverpool derbisinde zayıf olan kupada turu geçti. Kral Kupası'nda Barça turu atladı ama ecel terleri dökmüştü sahasında. Real Madrid'e kaptırdıkları şampiyonlukta Espanyol çelmesini daha uzun yıllar unutmayacaklar Barcelonalılar. Bu gece de onun gazıyla çıktılar ama makinenin dişlisi eksikti. Bir adam bu kadar mı önemli. Önemli işte. Inıesta'nın yokluğu pas trafiğini bozdu. Bu takımın ideal onbiri harika ama kulübede sorun var demiştim bir zamanlar. Üstüne bir de Keita tüy dikti. 10 kişi bıraktı takımı. NTV Spor'a helal olsun, dönüşümlü yayın harika fikirdi. Bir oraya bir buraya derken; ilk yarılardan pek bir şey anlamadım. "Mikrofonlarımız İzmir Alsancak Stadı'nda. Tahir şut, yandan aut" gibiydi. Madrid, Aurelio'nun takımını fena benzetti 45 dakikada. Sezonun ilk yarısındaki Barça ile Real Madrid kostüm değiştirdiler sanki. Barça ilk 30 dakikada parçalar, Real Madrid kıvranırdı. Roller değişti. Bir de fikstür meselesi var tabii. Sevilla ile başlayan Barça, Real Madrid ile devame eden bir korku tüneli var bu sezon La Liga fikstüründe. Sezonun ilk yarısında Barça deplasmanına gidip dağılan sahasında Real Madrid maçına çıkıyordu. Şimdi Barça'ya sahasında direnen ertesi hafta gidip Madrid'de kaderine razı oluyor. Raul'un 2 golü de muhteşem. Huntelaar geçen hafta siftah etmişti, seriye bağladı. Gol kaçırdılar mı bilmiyorum ama geçen hafta Barça maçında devleşen Ricardo gerçek kimliğine geri dönmüştü ve takımını yaktı. Camp Nou'ya döneyim.
Derbide, Espanyol arka mahallenin yoksul çocukları. Reisleri de De la Pena. Zengin çocukların grubundan dışlanmış, intikam peşinde koşan... Eski Barçalı ne sevindi ama gollerde. İlk golde Barça defans ortayı yaptırana kadar fotoğraf çektirdi. İkinci gol,"Ne yaptın Valdes?" klasiği. Katalan milliyetçiliğine Allah'ın sopası. Guardiola da bu gece su kaynattı. Orta saha düştü diye Henry'i oyundan aldı, bunu anladık da ligin gol kralı Eto'o niye çıktı, onu anlamadım. Galiba çok sinirlendi. Kameni doğru dürüst kurtarış bile yapmadı. 10 kişiyle 0-2'den neyi, nasıl çeviriyorsun derbide tabii! Barselona'da herhangi bir iş gününde Espanyolluları iş, okul çıkışında döven Boixos Nois grubu bakalım neler yapacak? Bizim Ramon'un gecesiydi. Barcelona sahasında ilk kez kaybetti. Espanyol 26 yıl sonra Camp Nou'da kazandı. Maçın kahramanı iki gol atan Ivan De La Pena, Espanyol formasıyla 3 yıldır gol atmıyordu. 3 yıl önce Maccabi Haifa'ya 4-0 biten UEFA Kupası maçından beri sesi soluğu çıkmıyordu. Hayatında bir maçta iki gol atmış mı peki bu adam? Evet. Barça formasıyla 13 yıl önce! Barcelona'da sakatlanan Abidal 2 ay yok. Real Madrid, Juande Ramos ile 9'da 9 yaptı. Puan farkı 7'ye indi.. Tadından yenmez bu ligin. Daha 14 hafta var...

Barselona derbisi öncesi La Liga

Real Madrid:6 Real Betis:1 / Barcelona:1 Espanyol:2

32 yorum:

pclion dedi ki...

Erken konuşan bahis şirketinin başını keserler diyebilir miyiz? :) Öyle bir haber vardı yakınlarda...

cengiz dedi ki...

VALDES DEĞİL MALDES O NASIL OLURDA BARÇA NIN KALESİNİ KORUYOR AKLIM ALMIYOR İSPANYANIN EN KÖTÜ KALECİSİ KESİNLİKLE BU MALDES TİR

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Eh iyi yanından bakıyorum.

Madritistacanlar umutlansın.Umutlanın,sevinin,çekinmeyin.Şimdi umutlanınki,sonundaki hayalkırıklığı daha büyük olsun...

7 puan.Dahada azalır ileride ha,söyliyimde sonra süpriz olmasın.

Unknown dedi ki...

Başlık çok güzel olmuş.Barcanın tek transfer gereken yeri kalesidir.Çünkü bu takıma yakışmıyor.

Özgür Şeker dedi ki...

Valdes'e slogan;
Tık tık tık eyi günler bol goller..

Sinan Kolat dedi ki...

Valdes Katalan olmasinin ekmegini yiyor simdilik

@BT
Ellerine saglik cok guzel olmus, yine de otantiklik acisindan bir adim ondeyim bu sefer. Libyada bir kahvede izledim Barselona derbisini. Koca koca yazdim ezeliebedi'de, beklerim. Yine de sen veya Ali Abi olsaydi da bunlari yazsaydi diye de dusunmedim degil.

Ali Ersoy Pembe dedi ki...

barca'nin tek eksik yani kalecisi degil aslina bakilirsa yedeklerde iceriye girip de "abi bir arkadasa bakacaktim" dusuncesindeki insanlar var. kupa maclarinda yedek takim agirlikli ciktigi zaman barca'nin ne kadar kisir oynadigini gormustuk.

madrid fena gitmiyor- yeni nistelrooy adayi da fena degil aslina bakilirsa. raul ile ilgili hafta icinde ntvspor'da anket vardi rekoru ne kadar ilerletir diye. bir sey olmazsa baya ilerletir. 340i gecer

M. Alper dedi ki...

Valdes'in bu takımın oyuncusu olmadığını biliyoruz da bence Sergi Busquets ve Pique de kesinlikle bu takımın oyuncusu değil.
Bank Asya 1.Lig Valdes, Pique ve Busquets gibi oyuncularla dolu.
O değil de tarih yoksa yine tekerrür mü edecek?
1 ay önce puan farkı 12 iken işyerine 3 tane İspanyol geldi.
Konu hemen tabii ki futbola geldi. Sıkı R.Madrid taraftarıydılar. Ben onlara bu seneyi unutun bu sene kesin biz şampiyonuz demiştim. (Burada biz Barça oluyor.)
Seneye belki bizimle yarışacak seviyeye yaklaşırsınız demiştim.
İki haftadan beri gelen sinyaller kötü. Takım da agresifleşti. Vallaha korkmaya başladım.

Ramon nerelerde kaldı ya?

GK dedi ki...

Valdes'den ziyade Kameni'ye dikkat çekmek lazım.2 maçta 1 gol yedi Barça'dan.Bu maçın başrolü De La Pena ise yardımcı oyuncu da Kameni'dir.

FASLI dedi ki...

''Derbide, Espanyol arka mahallenin yoksul çocukları. Reisleri de De la Pena. Zengin çocukların grubundan dışlanmış, intikam peşinde koşan... ''

Bu betimlemeyi ancak bizim topraklarımızda yaşan biri yapabilirdi.Teşekkürler.BT.

Adsız dedi ki...

başından beri inanıyorum bu takıma.

hatta geçen haftaki postumda da söylmiştim, 5 orandan 200 dolar yatırdıgımı Madrid şampiyonluğuna.

gerçekten böyle inançlı bir Madrid görmedim senelerdir.

Akay dedi ki...

bu maçta çıkan kırmızı kartı cüneyt çakır görse "bizi niye eleştiriyorsunuz" diye barkovizyonla basın toplantısı yapar...

benim merak ettiğim acaba yarın barcelona basınında "yayıncı kuruluş decoder satmak için ligde ayarlama yapıyor" diye manşet atarlar mı:)

Tuncay dedi ki...

sampiyon olur olmaz bilemem ama daha once de soyledim, momentum olarak cok avantajli bi fiksturu var madrid'in. son 6 haftaya kadar ilk 5'teki takimlarla oynamayacaklar.

onuraul dedi ki...

Raul'un goller çok kraldı..
doğuştan golcü vuruşları.

+
kardeş takım Espanyol'u tebrik ederim.

jose dedi ki...

Rüştüyü boşa harcadılar.Valdesin daha Barcada bir maç kurtardıgını hatırlamıyorum.

erdincinho altunozzi dedi ki...

espanyol topçuları "arka sıradakiler" dizisinden fırlamış gibilerdi,zengin çocuklardan intikamlarını aldılar:)

bu da bizim işimize yaradı,puan farkı 7'ye indi

aşkın dedi ki...

@akay
Güzel değinmişsin.Hala 2003'de Beşiktaş'ın bu sene G.Saray'ın Lig Tv zoruyla engellendiğini düşünen canlılar var.Aynı havayı soluyoruz.
Lig Tv emretti Beşiktaş o kadar puan kaybetsin, G.Saray lehine de hakem hataları olsun ki insanlar şüphelenmesin diye.
Barselona zorlanacak, ne zaman favori gösterilse zorlanır.2006 Cl şampiyonluğu ite kaka alınmıştı.
Benfica - Milan eşleşmeleri, Arsenal finali.

H.C. dedi ki...

Futbol adına güzel bir geceydi. Espanyol'un yenip sahada çılgınlar gibi sevinmesi çok hoşuma gitti.
http://footballsoldier.blogspot.com

barbaros dedi ki...

justin.tv saolsun madrid-betis macının hepsini izledim..gercekten guzel bir ilk yarıydı..raul un goller superdi tek kelimeyle..

ramos cum iyisin hossun 9 da 9 yaptın eyv da 6-1 ondeyken 46.dk da niye 3 tane adam degiştirirsin bi acıklayıver alla aşkına

AbSurDMaN dedi ki...

Puan farkının düşeceğini bekliyordum ama bu hafta tamamen sürpriz oldu. Derbiden sonra yakalanan havaya bak. 2 yenilgiye bakar liderlik değişimi :)

mre dedi ki...

barca şampiyon olacak, orada heyecane gerek yok da, bu salak valdes'i bizim büyüklerden biri alsa nereden buldunuz bu çuvalı yazar medya. işte o kaleci dünyanın en büyük takımının kalesinde. zubizaretta'nın gölgesi neu camp'ın üzerinde diycem ama onu da beğenmezdim...

H. İbrahim Andiç dedi ki...

sezon başındandır diyoruz, barcanın aksıyan 2 yanı, kale ve sol bek. abidal bu takıma 1 gömlek küçük gibi. oda sakatlandı. artık sylvinho'mu geçer, puyol mu geçer bilinmez ama, kader keita gününde olursa salı günü güzel olur.

@ aceto
ntvspor konusunda ciddimiydin şaka mı yaptın anlayamadım. Sence futbol smart'ın şampiyonlar liginde uyguladıgı method sence iyimidir, kötü mü ?

Adsız dedi ki...

de la pena'nin pozu gercekten harika olmus.

1717 dedi ki...

@aşkın,

nefes alıyoruz falan demişsin de bir de şu açıdan bakmayı dener misin? 3 büyükler bu ülkede o kadar çok kara lekeye sahip ki insanın paranoyak olmaması, özellikle daha da piyasası artan ve bununla beraber kirlenen futbol piyasası hakkında komplo teorisi üretmemesi imkansız.

semtimizerkeksemti.blogspot.com

kemonen dedi ki...

Puan farki simdi "4".

yucel basara dedi ki...

altay ve tahir nerden aklına geldi? tahir de efsanedir ha.. sol açıkta hala keşfedilmeyi bekliyor.. kara yağız bir oğlandı... sol ayağı ile şut atar, orta yapardı.. geçti gitti..

haa, murat ünlü bağlanırdı her seferinde... şuuuuut ve aut... ya da şuuuuut ve gol derdi her seferinde...

broker&dealer dedi ki...

ntv spor birde reklama girseydi maçların ortasında ve reklam dönüşü gol olduğunu görseydik tam geçmiş yıllardaki tadı yakalayacaktık.bu yayın ağzıma bir parmak bal sürdü tadı damağımızda kaldı.

onun dışında raul müthişti.diğer taraftada de le pena.

lige tat gelmesi açısından güzel sonuçlar oldu.

aşkın dedi ki...

Haklısınız 1717
Bunun yanında üretilenler cidden uçuk ki bu durumda bizzat mağdur addedilen kulüplerin de bu teorilerin gerçekleşmesinde yardımcı olması gerekiyor.

1717 dedi ki...

tahir şu an altayın teknik direktörü.

aşkın, kelime oyununa cevap vermiycem.

pclion dedi ki...

Bu arada herkes atlamış ama asıl rezalet bence 86. dakikada Barcelona maçını bırakıp bütün gollerini gördüğümüz Madrid-Betis maçının özetini vermeye çalışmalarıydı. Herhalde sonradan jeton düştü de vazgeçtiler. O ara bir gol olsaydı o zaman ortalık karışırdı...

barSELOna dedi ki...

valdesi orada tutan zihniyet 17.5 m euro ya alırsınız defans hemde yedek ama kaleniz de kim var yedekler bile berbat

Adsız dedi ki...

ispanya ligi bitmiş ya. ilk dört kendi aralarında bağımsız takılıyo:)