16 Şubat 2009

Galatasaray Bordeaux'da Ne Yer?

Vedat Milor'un Milliyet'in hafta sonu eklerinde yazılarını ilk günden beri takip ediyorum. NTV'de de bir program yapmaya başladı. Galatasaray Lisesi-Boğaziçi-Brown ve Stanford çıkışlı bir akademisyendir. Bildiğim kadarıyla son olarak da Koç Üniversitesi'ndeydi. Vedat Milor gurme. Biz ise gurman. Onu okuyup iştahımızı açıyoruz işte. Dün gece de Pazar ekindeki yazısını okudum. Galatasaray'a Bordeaux'da iki restoran tavsiye etmiş. La Tapina ve Jean Ramet. Güzel güzel de anlatmış bu iki mekanı. Üzgünüm ama futbol takımları tavuk ve makarna yer Vedat Bey! Futbolcular maçtan önce kampta ne yer içer, bundan bahsetmek lazım. Öyle Vedat Bey'in sandığı gibi yurtdışı deplasmanlarda şehrin en iyi restoranlarında yemek yemiyor takımlarımız. Bu tavsiyeler ancak cebi dolu taraftarlar için geçerli olabilir. Ben de Bordeaux'da İtalyan lokantası Sacco & Vanzetti'yi öneririm, sahibi kafa adam, dükkan boş olunca sigara içmeye bile izin veriyor. Hesap da şarabı fazla kaçırmazsanız 20-25 euro geliyor.
Gelelim yeme, içme meselesine. Türk takımlarının düzeninden bahsedeceğim elbette. Hiçbir takım yurtdışı deplasmanında otel dışında yemek yemez. Maçtan önceki akşam yemeğinde -ki otelin açık büfesi ya da a la carte restoranında değil özel bir salonda yenir bu yemek- önceden gönderilen listedeki yemekler büfede yer alır. Takımlar kendi tesisleri dışında balık yemezler. Menü kırmızı et ağırlıklıdır ve makarna illa ki vardır. Her türlü bakliyat yasaktır. 36 saat kalınan Avrupa deplasmanlarında futbolcular şehri göremeden, sadece maçın oynanacağı stad ile otel arasındaki güzergahı otobüsten seyredip memlekete dönerler. Maçtan önceki öğle yemeği ise fikstir. Izgara tavuk ve makarna. Yeşil salata ve domates yasaktır. Maçtan sonra ise skor ne olursa olsun; mükellef bir sofraya oturmayacak kadar yorgun ve gergindirler. Çoğu zaman sabaha kadar uyuyamazlar. Zaten Avrupa'dan çoğu deplasmanda maçtan çıkışta direkt havaalanına gidilir. Ben Moskova'ya gittim, Kızıl Meydan'ı göremeden dönmeyi başardım mesela...

15 yorum:

Sinan Kolat dedi ki...

Spor deplasmani diildi ama 2 gun icin Parise ugrayip Eyfel Kulesinin uzaktan siluetini bile gormedim desem...

aksilaz dedi ki...

Bizimkiler Gol yemesinde ne yerse yesinler sorun degil...

varol döken dedi ki...

o zaman ispanya milli takımı bizim Tavukçuzade'ye gelsin Bülent:)

ramon takımı Çapa'ya getir!

varol döken dedi ki...

vedat milor'u geçen dükkan isimli dükkanda t-bone steak yerken izledim... gerçekten yutkunarak yiyor ama kibarlık gereği çok güzel, pek güzel diyordu... karşısındaki restoran sahibi de laz fıkrası anlatan çinliler gibi t-bone steak'i övüp durdu...

ulan burası teksas değil ki, rangerlar doğada bulduğu sığırı yesin... kimse kusura bakmasın ama her şeyin bu kadar bol olduğu bu memlekette t-bone steak'i övmek bana sığırlık gibi geliyor...

Kerem dedi ki...

Aceto, çok doğru söylemişsin, takımlar dediğin gibi, önceden idare tarafından belirlenmiş bir menüdeki yemekleri yerler.

Ek olarak, kahvaltıda sindirimi zor olduğu için zeytin yenmez.

Ayrıca maçtan önceki son yemekte mümkünse komposto yenir, çünkü kana en çabuk karışan, enerji veren çeşitlerden biridir komposto.

VincentVega dedi ki...

Sacco & Vanzetti amcaya selamını sölesek indirim yaparmı bülent abi (: amsterdam ada para çıksın bi öğüne 25 yavro bayılırsak bordoda kalırız biz ((:

domestos dedi ki...

Sacco & Vanzetti enteresan bir isimmiş. sahibinin de enteresan bir adam olacağına eminim. menüyü anarchist cookbook'a bakarak mı oluşturmuşlar acep?

Emir Kanca dedi ki...

Hotel Costes vol.9 dan The Ballad of Sacco and Vanzetti şarkısını tavsiye ediyorum o zaman bende sana Aceto, seversin hiç süphem yok :)

Baran Doğan dedi ki...

Lincoln ve Meira Lisbon deplasmanında bu kuralı fena halde ihlal etmişlerdir ama...

Tuncay dedi ki...

diger takimlar hakkinda birinci el konusamam ama antalyaspor genelde her mac oncesi yaklasik 3 saat once tavuk - makarna - hosaf yer. her futbolcu 1-1.5 lt su icer.

aceto kirmizi et demissin ama kirmizi et yendigini senden duyuyorum.

mersenne_twister dedi ki...

@domestos, sensin! cok iyi yakalamissin :)

çagdas dedi ki...

@Tuncay

Ömer Çatkıç kesin hoşafla ilgili herkesin düşündüğünün aksine yorumlar yapıyordur..

ramunas dedi ki...

akademisyen olan bir başka gurmemizde artun ünsal.

mavibenim dedi ki...

anladığım kadarıyla bu şehri göremeden dönme olayı türk takımlarına özgü birşey.. avrupalılar gittikleri deplasmanları gezerler ama biz gezmeyiz iması çıkıyor okuyunca, doğru mudur?
doğru ise, bu bizim yöneticilerin anlayışından mı kaynaklanıyor?

Unknown dedi ki...

yemedi yedirdi :D