18 Şubat 2009

Bordeaux 0 - Galatasaray 0

Takım kötü giderken, aksi bir skorda telafisi çok zor olan bir eşleşmenin ilk ayağı için fazlasıyla yürekliydi Skibbe. Üçlü defansla alınacak farklı bir mağlubiyetin eleştirisi tek ağızdan çıkmış gibi olacaktı. Hakan Balta yokken, Volkan ve diğer kanatta Sabri'li defans dörtlüsünün yaratacağı boy dezavantajından bahsetmiştim dün. Skibbe bunu ortadan kaldırdı ve geride 3 kule ile maça başladı. Kazanmaktan çok kaybetmemeyi amaçlayan bir taktik değişimdi. Bu kez kaydırmalı bir dörtlü defans da değildi bu. İlk 15 dakika sancısını da çekti Galatasaray. Adam paylaşımında kanada kaçan forvetler üç stoperin balansını bozunca Gourcuff'a şut için açıklar çıktı. De Sanctis güven verdi o dakikalarda. Laurent Blanc ve takımı yorgunuz diyorlardı. "Şampiyonluğa daha fazla önem veriyoruz" u da dün resmen açıklamışlardı. Elbette ki "buyrun turu burada alın" demek değildi. Tremoulinas ve cezalı Chalme dışında en güvendiği adamlarla çıktı, ikinci yarıda da beklendiği gibi Gouffran'ı oyuna aldı. İki bek Jurietti ve Placente kötü olunca iş çokça Gourcuff'un ayaklarına kaldı. Direkten dönen top Blanc'a göre maçın kader anı. Galatasaray, Benfica ve Hertha Berlin maçlarındaki kompakt görüntüsünden uzaktı. Hücumcular eksik kaldılar. Baros iyi başladı, kaleci kamyon gibi dalınca oyundan düştü ve devrede de çıktı. 2 ay sonra oynayan Kewell için söze gerek yok. Profesyonelce mücadele etti. Arda'nın katkısı hücumdan çok savunma tarafında oldu. Top çaldı, Jurietti'nin kanadını tıkadı. Takımın en iyisi Mehmet Topal ve Ayhan. Topal uzun zaman sonra bu kadar iyi oynadı. Ayhan yine o oyunu iki taraflı oynayan adam tanımına ihanet edip top ayağındayken fazla geveledi ve hızlı hücumları engelledi. Lincoln ise başka alemlerdeydi. Diarra fazla sert geldi. Olympiakos'a deplasmanda 3 atan Saint Etienne'e bu hafta sonu deplasmana gidecek olan Bordeaux'nun performansı Benfica ve Hertha Berlin'in üzerindeydi ama bildik üzere orta sahada fazla ısıran bir takım olmadıklarından, hücumcuları da çok top tutmayınca; oyunu ortada kabullendiler ve "turu kendi evimde garanti bir skorla almalıyım" portresinden uzak bir görüntü çizdiler. Maç öncesinde 0-0 iyi skor muydu? Bence evet. Galatasaray gerçekten de Avrupa'da farklı oynuyor. Farklı olan biri daha var ki; o da Skibbe. Taktik zekasını burada kullanıyor, riskleri, rakip analizi sanki sadece bu kupada yapıyor gibi. Süper Lig'de ise özellikle deplasmanlarda; hangi takımla oynayacağını uçağa binerken öğrenen bir teknik direktör havasında. 9 dakika oynayan Mehmet Güven ise ayrı bir yazı konusu!.. Kocaeli maçında Arda, Baros, Ayhan, Mehmet Topal'ı bakalım dinlendirecekler mi? Fransızlar 0-0'dan memnun nedense. Ya kendilerine çok güveniyorlar ya da Galatasaray'ın Ali Sami Yen'deki son maçları onları bu kadar ümitli kılıyor. Bilmedikleri ise o stadın havası. Skor 0-0, hakem mi? O da sıfır...

53 yorum:

lancey dedi ki...

Bir Beşiktaşlı olarak Galatasaraya başarılar diliyorum umarım kupada ilerlerler ve ülkemizi iyi temsil ederler.

AbSurDMaN dedi ki...

İlk yarı üst direk hariç tehlikeli bir atak görmedik kalemizde. Kewell ile çok net pozisyon kaçtı. İstediğimiz gol 2. yarı gelebilir, Arda'nın bulunduğu taraftan daha rahat geliyoruz gibi.

markojaric dedi ki...

Kewell hazır değil, Baros atılabilir. İnşallah değiştirir 2. yarıda Baros'u. Hakkaten adamlar ahım şahım bi takım değil eleyebiliriz. Golü atan yatar 2. yarı. Umarım biz atarız...

bahtiyar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
gorcanabi dedi ki...

Çok sakat maç. 3 gol de yeriz, 2 gol de atarız. Üç ihtimalli maç diyorlar ya, gollerle ihtimal konulsa içinden çıkılmaz!

zenci dedi ki...

aceto detaylı bir ayhan kritigi istioruz ya...
su adami su takimdan kovdur allah rızasi icin... yoksa galatasarayi izlemek zehir olacak...

Adsız dedi ki...

eline sağlık aceto güzel yazı olmuş.

bahtiyar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
julien sorel dedi ki...

güzel adam levent özçelik, iyi ki varsın...

felix mourinho dedi ki...

Galatasaray tur için istediği skoru aldı. takım düşüncesi olarak yani. ama 2.maça hazır bir kewell hele ev sahibi olunan bir maçta daha çok fayda sağlayacaktır. ev sahibi avantajı var şu an galatasaray'ın elinde. beraberlik şansımız da yok.
görücez neler olacak. Hamburg'da işi bitirdi orada.

liverpoolandkop dedi ki...

Skibbe'nin yatacak yeri yok ..
Baros->Nonda?

Plastik Dikenli Kaktüs dedi ki...

Baros sakatlandığı için çıktı oyundan. Hemen sallayın =)

DoGaN dedi ki...

@Tarık

Hangi yazı güzel olmuş pardon..??
Ben noktalardan baska birsey goremeiyorum..

cisco dedi ki...

aceto, artık senden guzel bir mehmet guven yorumu bekliyoruz. :)

RaRe dedi ki...

Bu hakemlerle nereye kadar ?

jose dedi ki...

Sami Yende bu oyunla turu geçeriz.

Bordeaux fark yapar dıyenlerede selam olsun.

sMAnia dedi ki...

anladikki hakan balta`siz, Harry Kewell`siz bir Galatasaray olmayacak bu dönemlerde
ama sabris

mehmet güvenin asil yatacak yeri yok bu adam 2-3 yildir ne kadar sans aldi- daha halen ne yapti? bu adam ne yapabiliyorda biz göremiyoruz, herkez nasil yamandan iyisi- herkezde bundan iyidir! Koy oraya emre colaki be skibbe- inan bana bundan kötü olmaz. OLAMAZ! yuh artik...

ve bence ayhan iyi oynadi bir iki top kayibi yapti ama iyi oynadi...
Topal fransiz olsa kapiyi 20 küsürden acarlar

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

0-0... very dangerous.. next game 1 french goal = 2 gala goal..

then hamburger. ok... i want to see your famous galatasaray..

i watched aalborg-deportivo. 3-0 aalborg. jajajaja

stupid galicians.... danish football?? what is it ? due thrashed manuel pablo..

Anıl dedi ki...

Abi maalesef Ali Sami Yen eski havasından uzak. Galatasaray işini ciddiye almazsa tur zor görünüyor.

@ ramon,

In Turkiye, we like to eat hamburgers. If another Hamburger shows itself, it absolutely will be eaten by Galatasaray!

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

there is a striker in euro2008. semih.. where does he play ? in gala or roberto carlos team ?

he is a good centreforward.

send him to deportivo.
100 shot 0 golazo deportivo

BT dedi ki...

@ramon
Semih is Turkish Raul for Aragones.

HaCiTo dedi ki...

Levent Özçelik'in artık maç anlatma konusunda ciddi sıkıntı çektiğini de gözlemledik. Hani nasıl 2 ay oynamayan Kewell, özellikle topsuz oyunda ciddi derecede sırıttı, Özçelik de uzun zamandır maç anlatmamanın vermiş olduğu "maç eksikliği"yle çeşitli zırvalamalara imza attı. "Şaban top istiyor" ise apeksti, zenitti, zirveydi, tek kelimeyle bombaydı!

Bomba demişken, iyi anlamda bir Ayhan Akman ve Emre Aşık'tan bahsedebiliriz maç genelinde. Ayhan çok top geveledi orası doğru, ama zaman zaman da oyunu çok yerinde yavaşlattı top ayağındayken. Özellikle topu geriden oyuna iyi soktuğu iddia edilen ve lakin bu anlamda henüz hiçbir numarasını göremediğimiz Meira toplara dan dun vurmaya başlamışken Ayhan, Arda, Topal üçlüsü çok başarılı bir iş çıkardı topu tutup tempoyu düşürme anlamında. Bunun dışında biraz da gerçekçi olmak gerek, UEFA Kupası'nı almak isteyen bir takımın orta sahasında Barış Özbek gibi bir isim olmamalı. Evet, elinden geleni yapıyor, top kazanıyor ve zaman zaman fena da oyuna sokmuyor topu ama ne zaman ne yapacağı belli değil bu adamın! Maç boyu toplam iki kez tou çok kritik noktalarda kaptırdıysa da rakibin kontraya çıkacak mecali yoktu neyse ki!

Baros - Nonda değişikliği, Baros'un sakatlanmasını da bir kenara bırakırsak, son derece yerinde bir değişiklik zannımca. Baros, çok çabuk sinirlenebilen bir yapıya sahip ve Fransa'da geçirdiği 1,5 senede bunu da çözmüş gayet doğal olarak Fransız arkadaşlar(!). Zaten Diawara'nın kucağında geçen bir ilk yarı boyunca çok da etkili olmayan bir Baros'u da -hem de sakatken- "Lincoln'le bi ver-kaç yapar, yazar belki bi tane" düşüncesiyle oyunda tutmak ne kadar doğru, tartışılır.

Fena sonuç değil bu skor. İstanbul'da da kolay olmayacak ama tura daha bi yakınız sanki...

Ercan Saatçi gibi bitireyim (!)...

- Tremoulinas ve Fernando Menegazzo varken bakılmaz ahı gitmiş vahı kalmış Placente'yle Jussiê'nin yüzüne!

- Sahi; "Plasenti" de kim?!

- Mehmet Güven vermedi! Allah, Anti-Klişe Timi!! :)

- O Gourcuff yeni Zidane'se, ben de Yan Sanayii Messi'yim!

- Maçın oyuncuları...
1. Mehmet Topal
2. Emre Aşık
3. Ayhan Akman...

mre dedi ki...

abi bence bordo bu kupayı ligden daha olası gördüğünden bence senin yazdığının tersine gayet de ciddiye aldılar maçı. aksi takdirde daha fazla yedek ağırlıklı bir kadroyla da sahada yer alabilirlerdi. bir de maç sonundaki tempoları itibariyle hiç de yorgun değillermiş gibi geldi bana.

mehmet güven (başka bir yere de yazdığım gibi) insanı futbolculuğa teşvik eden bir görüntüde. hani "bu adam oynuyorsa ben neden evde oturuyorum" hissi uyanıyor. bari hiçbir şey yapamıyorsun sabri gibi didin çalış, o da yok...

nonda girince bordo savunmayı orta saha çizgisine çekti. adamın kucağına topu versen gidemez. her şeye rağmen karan sanki daha doğru tercih olacaktı.

topal ise adamım. bu kadar az faulle bu kadar çok top kapılabilir. helal olsun. bir de orta sahayı geçince şalteri kapamasa :)

çok zor ama güzel bir ikinci maç olacak. bu arada gruplardan itibaren dış sahada gol yemedik sanırsam. içerde de sadece 1 gol kharkivden...

Fatih Güler dedi ki...

bordo daha önce hiç sami yen'e geldi mi?

tur artık bizim.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

bt is BulenT aceto...

ok. semih in fener ??? played against sevilla ??. i dont remember semih..kezman r.carlos..and a brazilian 2 goals. i dont know his name..

i saw sevilla-fene game.. very exciting..

aragones is an enemy of football.. he didn't call raul to spain squad..villa and torres are very good but raul must be in squad..

luis is trainer in spain 40 years. only 1 champion. in 1977 with atleti.. 1977-2009. jajajajajajaja

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

luis was barcelona trainer in 1988. very good barcelona team.. schuster, lineker, mark hughes, carrasco , victor, roberto.. but barça 8th finally. 18 team and 8th place. real madrid champion again. luis problems with mark hughes and schuster. hughes to bayern, schuster to real madrid.. and cruyff became trainer next year..

MAS QUE UN CLUB. CIRCO :))

jose dedi ki...

Eğer Ali Sami Yeni,Olympiakos maçındaki gibi cehenneme cevirirsek Fransızları afallatırız diye düşünüyorum.

FASLI dedi ki...

@Hacito
Placente kimdir ?
EL Cevap : muratmacit.blogspot.com

Belki bir şeyler kıpraşır hafızanda...okumanı tavsiye ederim..

Maslow dedi ki...

ben levent özçeliğin anlatımını beğendim. nihayetinde tek düze ve sıkıcı değildi. bana kalırsa yaptığı kısmi sululuklar (şaban pas bekliyor vs.) kendine aşırı güvenden. mesleğin son yılları, artık ıspatlıyacak birşey yok biraz kıllattı. hatta üründül'e şöyle güzel bi yorum yap bile dedi.

ne bekliyorsunuz ki spikerlerden, biraz doğal olmalarında bi sakınca yok bence.

HaCiTo dedi ki...

@FASLI,

dikkat ettiysen "Plasenti" kimdir, yazdım zira bütün maç boyunca Leverkusen'den Lazio'dan tanıdığımız eski Arjantin milli takımı sol bekine "PLASENTİ" dedi Levent Özçelik!! Oradaki kastım oydu yani :)

En son bizim Capone'ye de "KAPONİ" dedi bu adam UEFA Kupası Finalinde. 10 Senede bir şey değişmemiş maalesef, "di mi Ömer?" :)

dr feelgood dedi ki...

EPL maçlarını ingiliz kanallarından izleyin ondan sonra bugünkü spikerleri yorumlayın bence :) adamlar resmen dalga geçiyor oyuncularla.

biz de çok gergin spikerler. rahatça düşüncelerini dile getiremiyorlar, sadece futbolcu isimlerini söylüyorlar. ya da ilker yasin gibi saçmalıyorlar.

ertem şener'i o yüzden severim. sadece futbolcu isimlerini söylemez, yedi sülalesini sayar :)

bu arada cümlelerimde anlamsızlıklar olabilir, lost'un son bölümünü hemen izlemek için uyumadım bekliyorum son part error verdi fellik fellik rapid arıyorum kafayı yiycem.

öptüm hadi salıcakla :D

L dedi ki...

1. niye yalçın çetin sunmadı gerçekten. 2.maç trt'de mi bilmiyorum ama, oradaysa eğer, inşallah o sunar.

2. ramon bile "bir semih vardı, nerde" diyorsa, varın siz anlayın semih meselesi ne kadar vahim.

3. ramon yine gırgırını geçiyor milletle valla. ne galicialılar kalmış, ne aragones yine.

Adsız dedi ki...

Dün gece bazı spor yorumcusuyum diye gecinen abilerimiz "Kewell cıkana kadar iyiydi" diye söylemlerini duydum..

Birisi bana "çıkana kadar iyi oynuyordu" cümlesinin ne anlama geldiğini acıklasın..

tofi dedi ki...

oldum olası deplasmandaki 0-0 ı sevmem, evinde 1 yediginde 2 atman lazim, dünkü mac gösterdi ki tur şansları her iki takım icin de 50%...kim turu geçse sürpriz olmiycak.

liverpoolandkop dedi ki...

ya usta bir de Metalist analizi yapsan şöyle detaylı falan, adamlar rakip tanımıyor :)

mavibenim dedi ki...

ramon,
thanks to your words about aragones..
As a fenerbahce (FB) fan, I hate him because he has no tactical contribution to my team.
You have summarized his career very well, 40 years of trainer, just 1 championship.
I agree with you that with the current performance Raul should be in Spain squad.
Luis kills Semih's career, not only FB losses but also our national team is damaged due to "dede" (most of the Turkish journalists call Luis "dede" which means grandfather in Turkish)

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Kocaeli maçında kimseyi dinlendirmez,Baros zaten cezalı,en fazla Kewell'i klübede tutar,gerisi oynar.

O değil de,Linderoth yine mi sakatlandı nedir?Kayseri maçında o kadar oynadı 2 maçtır kadroya giremiyor...

Bellamy. dedi ki...

futbol bi yana g.saray'ın ilk defa 3lü defansa döndüğünü gördüm, luce bile döndürmemişti bu takımı. bu düzende ısrar ederse sorun yaratabilir, sadece bu maç için geçerliyse amenna tabii.

Adsız dedi ki...

doqan gorunumlu doğan;

ben de goremiyodum 1 yazi. nasil olsa altina mutlaka birileri bunu yazacakti. ilk nikalti olayim istedim :P

FASLI dedi ki...

@Hacito
Allah iyiliğini Versin:)

liverpoolandkop dedi ki...

@Hilmi Yandımçavuş

Futbol Smart'ta olması lazım

FASLI dedi ki...

@ mourinho
aleyküm selam:)

nebilim dedi ki...

@dr feelgood
senin yerinde olsam google'dan doctor tv'yi aratırdım..meslektaşının sitesinde "kaybolup" "kahramanlar"la karşılaşabilirsin..

caven dedi ki...

ya bende şu bizim için lig daha önemli diyen adamları anlamıyorum.ulen sanki şampiyon olacaksınız.hadi İngiltere'de İspanya'da olsan neyse.Orada gerçekten ligi kazanmak avrupadaki başarıdan daha önemli.Lyon size şampiyonlugu kaptırsın biz size uefa kupasını bonus olarak verelim.
zamanınında palermo da biz şampiyonlar ligi'ne katılmak istiyoruz oyüzden uefa yı sallamıyoz demişti.fenerbahçeyle aynı gruptaydı.Sonra şampiyonlar ligini gördüler tersten.

varol döken dedi ki...

@ramon
if my name is valor döken, you'll memorize Fenerbahçe name after 2 glasses of rakı!

(benim adım denizliyse tadından yakaladım:)

by the way NAH SANA SEMİH!

maRco dedi ki...

sarı kart verdiği için hakemi protestoluk alkışlayan wendel'e neden 2. sarıyı çıkarmadı hiç anlamış değilim. zaten blanc anladıda deiştirdi onu

devletli dedi ki...

ah emre aşık sen neden italyan değilsin. cannavaro halt etmiş yanında. abarttım mı? yok yahu dün çok iyi oynadı.

üründül de maşallah 2 metrelik ofsayta "uu yok bişey aa" dedi ya, bu da insanı yorumcu olmaya teşvik ediyor.

baros da dün çok iyi top yaptı ama adamın ağzına sıçtılar çok affedersiniz. hele kaleci çarpması sonrasında elle oynama ve sarı kart evlere şenlikti. üründül: "aa el olmasa penaltıymış" vay vay vay vay... keşke çıkınca ümit girseydi yerine, gol falan atardı belki. yani nonda'ya kıyasla.

son olarak, dakika 70-80 olunca gözler mehmet güven'i arıyor. o ne zaman oyuna giriyor devletli rahat bir nefes alıyor. yürü be!

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

@mavibenim

well done. you understand very well. luis is nothing. semih comes to spain. we 'll take david villa and semih to valencia..he can learn a lot from morientes..

josemarcelosalas dedi ki...

Bir iki tehlike yaratabilidilerse o da Gourcuff'un sayesinde. Adam tek kelime ile harika. Sol ayağıyla çektiği şut oldukça ürkütücüydü. Neyse, Ali Sami Yen'deki maçın da bundan farklı olacağını düşünmüyorum, belirteyim.

otti dedi ki...

@ ramon

semih scored 3th goal in turkey against sevilla.

what do you think about guiza. we dont like him and if he will be transferred a club we will a fan of that team becuse of saving from him:)

delgado dedi ki...

@bellamy

yanılmıyorsam bellinzona maçında da 3lü defans oynatmıştı skibbe...

mehmet topal takımda mevkimin en iyisiyim, her maç rakibi kitliyorum zart zurt diye düşünmesin, böyle giderse çuvallar. çuvallardan kastım istediği kariyere asla ulaşamaz, adamın beyni ayrı ayağı ayrı oynuyor. tekniğinin üzerine çooook daha fazla koyması lazım everton'da oynayabilecek kalibrede bir topçu olması için.

HaCiTo dedi ki...

Bu ara bugünkü Hürriyet'i okuyanlar varsa, Erman Toroğlu maçın yıldızları Servet ve hakem Circhetta'ydı demiş ve kart meraklısı hakemlerimize örnek bir maç yönettiğini de buyurmuş.

dogan pamuk dedi ki...

maçın başındaki üçlü defansı görünce en az 2 tane yeriz demiştim ama ilk 20 dakikadan sonra kalli nin ne kadar iyi analiz ettiğini gördük bu takımı. lincoln ün de daha geride oynamasıyla 3-6-1 dizilişi oluştu ki bunu fransızlar hiç beklemiyordu tahminen. avrupa bu kalite her zaman iş yapar yeter ki iyi yönlendirilsin. bu arada mehmet topal a çok övgü gelmiş. defansif anlamda çok iyi ama hücumu da bir o kadar kötü. avrupa da bu çocuğa çok para vermezler. hele premier ligde başarılı olacağını sanmıyorum. çünkü tek topu çok kötü. top kontrolü çok iyi değil, şutlarını da çok geliştirmesi gerek. pratik oynayamıyor. bence çok abartmayın mehmet i. dilerim premier lige gitmez. olursa bir tek serie a da olur onun işi.
bu arada turu samiyende alırız diye düşünüyorum. fransa da fark yeriz diyenler şimdi de kontrataklara taktılar kafayı. samiyende gol yesek bile çıkarırız rahat olun. defansları bence baya bir kötü.
kewell çok iyi oynadı bunca araya rağmen ben formsuz bir kewell bekliyordum. ligde de seri galibiyetler başlıyor heralde.
soz söz senin için ramon ;
fener = roberto carlos un takımı :))) bu kadar olur valla adam semih i de bizim oyuncu sandı ya.