28 Mayıs 2008

Son Gülen Luis Figo

120 futbolcu transfer etmiş; sadece sol bekte 22 adam denemiş, 10 teknik direktörle çalışmış bir başkanla 4 yıl çalışmak bile mucizeydi. Mucizeye calciopoli skandalıyla Juventus, kadrosunu yenilemeyen Milan da katkıda bulundu elbette. Tek rakibi yarısı kadar bile bütçesi olmayan Roma oldu son 2 sezonda. Inter'de Mancini dönemi sona erdi. Fernando Torres, San Siro'da ipini çektiği gece istifa ettim dediğinde blöfünü gören ve kağıtlarını masaya atan başkan Moratti bu kez "sans voir" çaktı Mancini'ye. 4 yılda 3 şampiyonluk, 2 İtalya Kupası, 2 İtalya Süper Kupa. 7 Kızkardeş'in 5'inin kötü yola düştüğü yıllarda gelen kupalar. 2004'de Cuper ve Zaccheroni sonrası göreve gelmişti. Lazio'da başta kankası Sinisa olmak üzere kahveden bütün arkadaşlarını da peşine takmıştı üstelik. Inter'in 1 puan manyağı olduğu sezon, erken havlu atmıştı. Roma karşısında kazanılan kupa sezonu kurtarmıştı ancak. Ertesi sezon Ronaldo'lu Inter'den bu yana Avrupa'da başarıya hasret takım Villarreal'e çarpıldı. İtalya'da calciopoli skandalı patlak vermese ertesi sezon Capello gelecekti Inter'in başına. Moggi'nin pislikleri ortalığa çıkınca Capello ilk uçakla Madrid'e kaçtı. Mancini de koltuğunu sağlama aldı. Juventus'un 2. ligde, Milan'ın eksi puanlarla başladığı ligde şampiyon olmak zor olmadı tabii. Bir de Truva Atı girmişti takımın içine. Luis Figo. Portekizli ile yıldızı hiç barışmadı, belki de sonunu da Figo hazırladı, Mourinho tezgahını da o kurdu. Mestella'da Valencia ile yaptıkları sokak kavgası ve bu sezon Materazzi'nin Anfield Road'da yaktığı Şampiyonlar Ligi hayalleri. Liverpool'un tokatının ardından bir de Roma koptu geldi 11 puan farktan. Mancini'yi ligin son haftasında İbrahimovic aldı ipten. Ya da herkes öyle sanıyordu. Moratti ipi çoktan çekmişti bile... Hayat bu, biri güler, biri ağlar işte... Son gülen ya da kıs kıs gülen biri de varsa eğer o da Luis Figo...

8 yorum:

Adsız dedi ki...

-jonathan richman and the modern marvels-

inter in başına mourinho geçse dahi bence bir çok şey anında değişmeyecek inter gene bir sürü transfer yapacak gereksiz gereksiz.klübün kimyasında var ya da belkide inter lanetli bir klüp...

Adsız dedi ki...

görev yaptıgı dört sezondaki en iyi şampiyonlar ligi derecesinin; ancak ve ancak çeyrek final olması birçok şeyi açıklıyor zaten. mourinho'nun inter'de kesinlikle başarılı olacagına inanıyorum.

papaz dedi ki...

sıkıcı serie a'ya heyecan getirecek isim olacaktır. İtalya futbolu için de çok önemli bir adım.

Dobrowski dedi ki...

bir figo haberi dün akşam tv kanalında gördüm. trabzon figoyu veto etti diye nasıl güldüm :D

devletli dedi ki...

figo demişken, trabzonspor'a faks çekmiş, "2,5 milyon euro'ya oynarım" demiş, "beni alın" demiş, başkan da yaşı büyük diye almamış, "genç futbolcularla ilgileniyoruz" demiş.

a.c. sedef dedi ki...

pembe diziden farkı yok bu hikayenin...

jose dedi ki...

mourinhonun drogbayıda intere cagıracagını dusunuyorum zlatanla super bı ıkılı olurlar...

YK dedi ki...

mourinho cok transfer yapmaz..gerekli bir kac oyuncu alır..kapatır..nokta transferlerle interi samp liginde basarıya ulastırır..ayrıca mancini 3 italya kupasını nasıl aldı diye sorarlar? biri beleş..diger ikisinde de juvesiz milansız..