11 Nisan 2008

Premier Lig'in İlk Yabancıları

Premier Lig hakkında güzel bilgiler vermiş bu arkadaş, paylaşayım dedim birkaç postta. Premier Lig'in kurulduğu 1992 yılında yabancı futbolcu sayısı 12. Bu sezon Şubat ayındaki bir haftanın rakamlarını vermişler. 127 yabancı futbolcu ilk 11'de, 28 futbolcu yedek kulübesinde. Sezon ortalamasında takım onbirlerinin %60'ı İngiliz pasaportu taşımıyor. 1992'de Premier Lig'de forma giyen 12 yabancı futbolcu ise: Anders Limpar, John Jensen, Peter Schmeichel, Andrei Kanchelskis, Robert Warzycha, Craig Forrest, Eric Cantona, Ronnie Rosenthal, Michel Vonk, Gunnar Halle, Roland Nilsson, Hans Segers. Sırada sahaya 11 yabancıyla çıkan ilk takım var.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Craig Forrest nereli ? Burada diger adalilar yok. Kagıt üzerinde Giggs de aynı Bergkamp da

ShadoW dedi ki...

abicim bu nasıl bi planjondur böyle...

dr feelgood dedi ki...

böyle bir fotoğraf nası çekilir ya ? çeken kişi hayatının karesini yakalamış.

schmeichel ın kurtarışı hakkında söze gerek yok. hepimiz mahalle maçında kaleye geçtiğimiz de "şımaykııııaaaal" diye bağırırdık. doğal adamın böyle fantastik kurtarışlar yapması, keza fantastik bir bünyeydi kendisi.

Adsız dedi ki...

iskoç-galli-irlandalı ve kuzey irlandalılar yabancı sayılmıyor herhalde.
değil mi?

Unknown dedi ki...

craig forest belki irlada cumhuriyeti ya da avustralyalı falandır,öyle olmasa yazılmaz buraya,sonuçta aceto da bi kaynaktan vermiştir bu bilgiyi.

ben de şuna karşıyım,bu dallamalar futbolda falan ingiltere galler iskoçya ayrı oynuyolar,olimpik sporlarda britanya oluyolar,oluyo mu?olmuyo tabi,ayıp :)

Pads dedi ki...

Craif Forrest kanadali. ingiliz pasaportu tasiyan kimseyi yabanci saymiyolar dogal olarak. ingiliz vatandasi giggs'le portakal cumhuriyetli bergkamp nasi ayni olur?