9 Nisan 2008

İngiliz Duvarı

0-2'in rövanşını izlemek için ilk sebep ne olabilir? Cristiano Ronaldo. Rooney ile birlikte yedek kulübesindeler. 4 arkadaş seyrediyoruz maçı, hepimiz Roma'lı olduk santrada. Alex Ferguson'un 2 yıldızını dinlendirmesi elbette ki kendi açısından mantıklıdır da bizim gibi akşam United-Roma maçını bekleyen futbolsever için başlatma şimdi Sir'dir hani. Bu kibiri ancak Roma'nın 2 golü yok ederdi ama olmadı. De Rossi penaltıyı Manchester City'nin stadına attı. Vucinic, iki stoper arasında eridi gitti. İlk maç sonrasındaki istatistik şuydu: bu maça kadar İngiliz takımları 37 maçta 15 gol yemişlerdi.(Liverpool-Arsenal hariç) Şampiyonlar Ligi'nde ve İtalyan takımlarıyla oynadıları 7 maçın 6'sında kalelerinde gol görmemişlerdi. 4 İtalyan takımının turnuvada attığı gol sayısı 46 ama iş İngilizlere gelince sökmedi elbette. 2.5 maçta bir gol yiyen İngilizler bu eşleşmede 180 dakikayı yine yemeden geçtiler. Capello'nun milli takımlarına defans yapmayı öğretmeye gittiği ülke için ne büyük paradoks! Vesselam formalite gibi görünse de güzel maçtı. Tek anlamadığım Ertem Şener'in Alex Ferguson'u görünce futbol aklımıza geliyor repliğiydi. Bizim futbol aklımızdan hiç çıkmıyor ki! Yarı finalde Ada'ya karşı kıtanın bayrağı Barcelona'da. Ronaldinho varken de yoktu, şimdi toptan yok. Messi bu yarı final maçlarına yetişirse belki. Lakin bütün sezon seyrettiğimiz Barça defansı, Old Trafford'da Katalanlara ekran başında kurdeşen döktürür...
Video: Manchester United:1 Roma:0

11 yorum:

Unknown dedi ki...

son zamanlarda istatistik verir olduk baya bi,ben mi yanlış hatırlıyorum ama sen istatistik sevmezdin pek

ertem şenere gelirsek,alex fergusonu görenin aklına ne gelsin be adam,ilkokula gidiyoduk adam kulubede sakız çiğniodu,30 a merdiven dayadık hala çiğniyo,benim aklıma falım sakızlarının reklamlarındaki bastonlu adam gelio walla

Adsız dedi ki...

ingilizlerde oyun her yönüyle oynanıyor..defans ve ofans birlikte.italyanlardan farklı olarak..barcelona ise bu akşam schalke ye bile inanılmaz boşluklar verdi..bu haliyle finalde barcelona ismini görmek zor.ben kupayı liverpool almasından yanayım.ne de olsa taraftarı hakediyor.

Ömer dedi ki...

Istatistikleri seven biri olarak boyle yazilari okumak cok hosuma gidiyor. Ellerinize saglik.

larende dedi ki...

Bu Arsenal'e çok üzülüyorum, istiyorum kazansınlar bir kupa Avrupa'da. Wenger yıllardır uğraşıyor çabalıyor; ama şanssızlık yakalarını bir türlü bırakmıyor.
Kayahan Abimin dediğin gibi "Birgün olmazsa, birgün mutlaka". Gönlümüz Arsenal'den yana...

fyckreth® dedi ki...

ManU gibi bir takima evinde penalti atisini kus avlamak icin kullanirsan olacagi budur! Totti`nin olmamasi, 60.dak oyunucusu Vucinic`in kayiplari oynamasi Roma`nin elini kolunu bagladi.
ManU tarafindan baktigimda gordugum sey, Rooney yedek, Ronaldo yedek, G.Neville`i oyuna aliyolar alkislar kopuyo gulluk guneslik, vefa niyetine!
Macta hakemin forma rengi dikkatimi cekti, sahada silik, hayalet gibi gozuktu gozume. Yoksa cokmu ictim dun gece :)

tknycl dedi ki...

dün akşamdan en çok aklımda kalan kuranyi ile puyol'un birbirine sevgi kelebekleri gibi gülücükler atmalarıydı.özellikle kevin çok sempatik adam.bu arada umarım terim izlemiştir maçı bizim halil'e ihtiyacımız olacak euro 2008'de.dün çok başarılı oynadı bence.karşı tarafta henry at gibi koştursa da iyice tiksinmiş sanki futboldan, barça ortamlarından gibi geldi.ayrıca bu övüp bitiremedikleri bojan 43 denilen çocuğun daha pişmesi gerekiyor.ayrıca o surata yerleşmiş emo ifadesi de nedir.her an hüngür hüngür ağlayacakmış gibi geliyor..

Pads dedi ki...

Penalti karari yuzde yuz dogru olmasina ragmen hakemi, Mancini'yi ve Roma'yi yuhalayan Manchester seyircisi ve maymun gibi tepinen Ferguson ManU'nun neden en nefret edilen kluplerden biri oldugunu tekrar hatirlattilar sagolsunlar. Bu kibirlilik ve her sartta kayitsiz sartsiz hakli oldugunu iddia etme durumu, ulkemizdeki bir takimi da fazlasiyla hatirlatmiyor mu sizce de?

@pi dedi ki...

pads aynı pozisyon baska bir takımın basına gelse sence nasıl tepki verirdi. Ne yazıkki o tepkinin sahibi insanlar macı tvden 8 tekrarlı sekilde izlemiyorlar. He sen Fenerbahceye gıcık olmaya karar vermişsen zaten seni kimse engelleyemez.

Adsız dedi ki...

İnşallah şu Messi düzelirde 17 yaşındaki Bojan'ın ayağına bakmayız.

Murat

Pads dedi ki...

api, ben klup ismi vermedim dikkat edersen. ancak sen bir fenerbahceli olarak bu sozun muhattabi oldugunu anlayip karsi savunmaya geciyorsan benzetmemin yerine cuk oturdugunu anlarim ben. ayrica baska bir takimin basina gelse ne demek anlayamadim, tahminimce aleyhine ilk penalti verilen takim ManU degil.

@pi dedi ki...

pads, kastettiginin Fenerbahce oldugunu anlamayacak biri varsa bence enteresan olan bu olurdu. Ama sen benim demek istedigimi zaten anlamamıssın. Pozisyon ilk bakısta penaltı degil gibi gözüküyordu, özellikle mancininin düsüsü pek inandırıcı gelmedi bana. Stadyumdaki taraftar da benimle aynı düsünmüs olacak ki tepki verdi. Daha uzun uzun yazmak lazım ama konuyu alakasız bir yere sürüklemeyelim. Aceto birgün bununla ilgili bir yazı yazarsa orda konusuruz.