7 Nisan 2008

Amauri

Dün gece Sky'da Palermo-Juventus maçının özetini seyrederken yine hayran kaldım bu adama: Amauri. Kariyerini hep Luca Toni'ye benzetmişimdir. Onun gibi 2. lig kulüplerinde didinen bir türlü büyük takıma gidemeyen ancak 27-28'sine gelince bu şansı yakalayan. Toni'nin Fiorentina-Bayern Munih hikayesi gibi bir sıçrama bekliyorum şahsen Amauri'den gelecek sezon. Dün gece muhteşem iki gol attı Juventus'a. Birinci golde sol kanattan ceza sahasına girer girmez uzak köşeye kesmeyi yolladı, 2. golde nefis ortaya kafayı çaktı. Palermo bu sezon onu elden çıkartmak zorunda. Dün üzdüğü Juventus da kapıda bekliyor zaten. Trezeguet'in sonu olur bu transfer. Brezilya milli takım forması görmeyen onlarca Brezilyalı futbolcudan biri. İtalyan pasaportu var ve İtalyan milli takımında oynamak istiyor. Ama o kadroya girmesi zor görünüyor. Aynı zamanda düşük konçlular derneği üyesidir. Bu derneğin üyelerini Blanc'dan Totti'ye kadar sıralamak lazım en kısa zamanda...

10 yorum:

kutay dedi ki...

kesinlikle lazım, bizim memlekette appiah ve batista vardı sanırım.

Her Yol Roma dedi ki...

listenin başını cevad prekazi çeker..

Onur Erdem dedi ki...

Dusuk konclu denince aklima ilk gelen isim Soren Lerby... Hatta 1980'lerin ortalarinda mahalle maci yapan cocuklar icinde Maradona, Platini, Zico olmaya calisanlar oldugu kadar, coraplari bilegine kadar indirip "ben de Lerby'yim" diye dolananlar da olurdu

el_turco dedi ki...

rui costa

joaquinsanchez dedi ki...

üzülmez ibo, rui costa.. başka bir ortak özellikleri yok zaten sanırım..

Adsız dedi ki...

tekmeliğinde okan buruk yazdığını türk halkına öğretene kadar okan buruk da yapmıştır bunu.

genelde kısa boylu futbolcular yapardı. amauri'nin yapmasına şaşırdım. uzun boylu adamsın çeksene henry gibi diz kapağı üstüne. bırak okanlar,batistalar,appiler yapsın bunu. hiç !

tahir durten dedi ki...

buffon'u maymun eden amauri ve cassani'yi tebrik ediyoruz...

turhanatakan dedi ki...

platini, rui costa, prekazi ve ben. çorabı bileğe kadar indiren yıldızlardan ilk hatırladıklarım. hatta dördüncüsü birkaç saat önce bu eylemi gerçekleştirmiştir, haber olarak geçeyim.

ilk üçünü çok severim, küçüklüğümde dünyanın en gözde üç topçusu maradona, platini ve zicoydu. ziconun nispeten sonları, maradonanın başları ama platininin zirvesi benim topla tanıştığım zamandı. platininin yeri ayrıdır.

rui costaya benfica kökenli olmasına karşın hep hayrandım. prekaziyi ise söylememe gerek yok sanırım.

işin ilginci üç futbolcunun da mevkilerinin benzer olması, o düşük koncun yeteneklerine paralelliği (ne demekse), benimkisi ise üç sebebin karması: bu üç topçuya duyulan hayranlık, artistlik ve de giyecek adam gibi çorabımın olmaması:)

Adsız dedi ki...

Efsane Zamorano'yu unutmuşsunuz :)

Beercholic dedi ki...

bu adamı palermo-fiorentina maçında izlemiştim geçen sene 82. dakikada sol çaprazdan ceza sahası dışımdan harika bir gol atmıştı çalımlarla beraber, orada anlamıştım yıldız olacağını, 2 seneye kadar inter, juvei milan'dan birinde izleriz..