7 Nisan 2008

Atina Düştü

Yunanistan'da bitime 2 hafta kala Panathinaikos şampiyonluk yarışında havlu attı. Bir ay önce en büyük favori onlardı ama dün OFI deplasmanında 4'lük oldular ve Şampiyonlar Ligi'ni bile zora soktular. Lider Olympiakos kazandı. AEK de 3 puanı alıp Pana'yı sollayıp 2.lik koltuğuna oturdu. Aralarındaki puan farkı 2 ve Olympiakos'un kalan iki maçı ligde formalite maçlarına çıkacak olan Iraklis ve Xanthi ile. AEK ise önce UEFA'yı kovalayan Asteras ile sonra da PAOK ile deplasmanda oynayacak.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Olympiakos'un Larissa karşısında ecel terleri döktüğünü ve son dakika golüylr kazandığını belirtmekte fayda var. Tümer'in güzel bir vuruşla Nikopoludis'i avladığını da es geçmeyelim:)

Adsız dedi ki...

Yunanistan'da da bu sene playoff sistemi olacak. Ligi 2-5 arası bitiren takımlar kendi aralarında lig oynayacakmış. 5. katılanın puanı 0 kabul edilip diğer takımların puanından da 5. puanı çıkartılıp 3e bölünecekmiş. Bu durumda aralarında 2 puan olan AEK ve Pana puan puana olacak gibi. Panathinaikosun ŞL şansı da halen sürüyor bu sayede (Mustafa Denizli jargonuyla %49 diyelim)

Adsız dedi ki...

yine karaiskaki stadı yine tumer yine nikopolidis yine ceza sahası dışı...tek fark ters kaleye gol oldu bu sefer.Playoff sistemide gördüğüm en saçma şey, o 3e bölme çıkarma olayında 3,51 puanı cıkan takım 4 puanla 3,49 cıkan takım 3 puanla başlıcak mesela. Matematiği biz bulduk her alanda kullanalım mı dediler acaba nedir.