27 Nisan 2009

Premier League En İyi 11

Premier Lig demek o demek. İlk sezonundan beri forma giyen tek oyuncu o. Ryan Giggs. İngiliz Profesyonel Futbolcular Birliği, yılın futbolcusu ödülünü geç de olsa ona verdi. Yakışmaz mı? En iyi onbiri de seçmişler. Zımba gibi takım olmuş ama aynı zamanda Arsenal'lilere ayıp olmuş...
Edwin Van der Sar (Manchester United), Glen Johnson (Portsmouth), Rio Ferdinand (Manchester United), Nemanja Vidic (Manchester United), Patrice Evra (Manchester United), Ashley Young (Aston Villa), Steven Gerrard (Liverpool), Ryan Giggs (Manchester United), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Nicolas Anelka (Chelsea), Fernando Torres (Liverpool)

37 yorum:

Adsız dedi ki...

Onbiri Sir Alex Ferguson'mu yapmış?

Alper Öcal dedi ki...

Anelka :lol:

Erdinç İyikul dedi ki...

Aneka'ya bak adam burdan gitti yıldız oldu.

Kamil Gün dedi ki...

Asıl ayıp Lampard'a olmuş bence

vlee dedi ki...

Vidic in işi yok bence orada.Özellikle de son haftalardaki perfonmasıyla. Yasin Çakmak gibi son haftalarda.

felix mourinho dedi ki...

valla ayıp olmasın diye 1-2 tane de diğer takımlardan futbolcu almışlar sanki. manchester united bu.

Kam dedi ki...

Bence bu Premier Lig karması değil de daha çok "ManU ya transfer hakkınız olsa kuracağınız 11 nasıl olur?" sorusuna verilen cevap gibi durmuş.

Brain Damage dedi ki...

Bu haberde Ryan Giggs resmi daha çok yakışırdı sanki

tofi dedi ki...

ronaldo nun bu sene hakketigini düsünmuyorum, belki de mukemmele alıştırdı diye bu sene oyunu vasat gözütü bana. ben olsam Diaby yi de düsünebilirdim.

ACY dedi ki...

tevez rooney carrick falan unutulmu$ gibi sanki.. nasi? man. utd. onbiri yapmiyo muyduk?

berthelemy dedi ki...

bizim memlekette niye yapılmaz böyle birşey? yılın oyuncusunu ve onbirini seçip güzel bir de tören düzenlemek çok mu zor? hatta ödül töreninden para da kazanır federasyon.

cesc dedi ki...

O degil de niye Torres'in fotosuyla post onu anlamadım:)

Unknown dedi ki...

tamamı ile spekülasyon kokuyor..terry yok vidic var

Unknown dedi ki...

Sanki torresin kafayi fotoshopla yapistirmislar resme :) vucuduna gore kucuk gelmis...

Genç Arsenal dedi ki...

valla biz ödüllendirilmesekte, medya tarafından göklere çıkarılmasakta, maçlarımız yarı final oynayıp yayınlanma zorunluluğu halinde yayınlansa da (fb olmasa emin olun yarı final oynayan takımı yayınlamayacaklardı.) gücümüzü biliyoruz. her türlü olumsuzluğa karşı buralara kadar geldiysek bu da bir başarıdır.

cedric tweedledee dedi ki...

arshavin keşke daha önceden gelseydi...

Fethi dedi ki...

lampard???

SkyCaptain dedi ki...

Nicolas Anelka bir Ferrari gibi. Adam otobanı bulunca Premier Ligde coştu. Türkiye'de ise maalesef Ferrari'yi tarlaya sürdük biz...

venezia dedi ki...

yani bakıyorum manchester lobi faaliyetlerinde ermenileri de geçmiş :)

utanmasalar o'shea yi bile sıkıştırıcaklar araya defensive midfielder of the year diye,yerse tabi ?

Figueres dedi ki...

benim kaleci adayim kesinlikle Fulham'dan Mark Schwarzer olurdu. Van der Sar elbet iyi bi sezon gecirdi. Ama onunde bi Vidic, Evra ya da Ferdinand olmadan takimina onlarca puan kazandiran veteran Aussie'ye bence haksizlik edilmis.

nestavarro dedi ki...

terry yede ayıp olmuş sanki ama bu kadroda iş yapar :)

nestavarro dedi ki...

@CALCIO
abi hafta sonu ajax az karşılaşmasında suarez olucak pepe msi yaratık getafeli arkadaşının ardındanda pepenin tahtını sarstı kalecinin durumu ciddiymiş daha kapsamlı bi yazı yada bi not atabilirmisin yada bu gibi yaratıklarla ilgili bir post fena olmaz şimdiden teşekkürler..

Akay dedi ki...

manu.' ya bakıyorum. cantona 7 numaraydı sol kanatta giggs oynuyordu. sonra beckham 7 numara oldu. giggs hala sol kanattaydı. c.ronaldo 7 numarayı kaptığında sol kanatta hala giggs vardı. giggs ve kirli sakalı başlı başına bir fenomen zaten. sağ kantta 3 kuşak eskiden bir sol kanat oyuncusu. bizde olsa çoktan yedek beklemekten göbek yapmıştı.

KaSiM dedi ki...

Oldum olası Ferdinand olmadan Vidic'in 5 para etmeyeceğini düşünürüm. Ferdinand tartışmasız dünyanın en iyi defans oyuncusudur ve onunla Yasin Çakmak bile oynasa bu kadroya seçilebilir bu nedenle onun bu karmayı hak etmediğini düşünüyorum Everton'dan Lescott olabilirdi mesela. Kalede de Shay Given'ın çok iyi bir sezon geçirdiğini düşünüyorum.
Her neyse son olarak bence de
keşke Arshavin daha önce gelseydi ve keşke Arshavin şampiyonlar liginde oynayabilseydi.

Ozy dedi ki...

99'da Giggse ayip ederek Ginolaya verdikleri odulun borcunu odemis PFA.Giggs kariyerini bu odulden yoksun sonlandirsaydi cok yazik olurdu zaten su ana kadar alamamis olmasi buyuk talihsizlik.Zira bu odul ve kadro icin oy verme sureci Martta bitiyo, eger oyle olmasaydi Lampardin bu 11'de olmasi kacinilmazdi diye dusunuyorum,ozellikle son haftalardaki performansiyla.

sMAnia dedi ki...

evra nin ne isi var burda tam anlamadim...

bjkmad dedi ki...

listeyi kesin ferguson yapmış.

Sir Douglas McGiven dedi ki...

listeye dair şöyle saçma sapan 'Fergie mi yapmış listeyi?' - 'Glazer elini cebine atmış' gibi saçma sapan yorumlar olmasa Türk futbolu değil, yorumları da gelişiyor derdim. İkisi de gelişmiyor, onu anlamış olduk...

Son 4-5 hafta dışında united savunmasının ve VDS'ın performansını hatırlamıyorsanız 'Listeyi Ferguson mu yaptı?' demek kolay. Ama fotoğrafın tümünü görmek böyle bir şey işte. Son haftalardaki performansa göre ödül mü verilir!?

Hem 11 hem de En iyi oyuncu ödülü için diyorum; Giggs orada bulunmayı çok öncelerden hakediyordu. Bu sene ondan daha iyi oyuncular vardı ama bu kadar geç kalınmış onurlandırmaları da fazla geciktirmemek için böyle bir kıyak geçilmiş. Zaten büyük ihtimalle 'üvey babası' Fergie ile bırakacak futbolu... Belki de 5-6 sene sonra United'ın başında görürüz onu, kim bilir?

calaquendi dedi ki...

hani mascherano?

Gala's dedi ki...

şurda ne zaman bir türk göreceğiz acaba.

Erdi Arslan dedi ki...

Yuh yaa yazık! Terry ve Lampard nerede??

kutay dedi ki...

giggs'i çok sevıyorum da bu sezon nasıl oynuyor bılmıyorum.malum spormax yok..ş.liginde çok aman aman oynamadı..
oscar'da da bunu yapıyolar adama en ıyı zamanında odul vermezler sonra tam giderayak yagdırırlar..
ölen adamın heykelını dıkmek gibi.. inandırıcılığı kalmıyor haliyle....

blitz dedi ki...

bence bu listede varlığı tartışılabilecek isimler van der sar, vidic ve ronaldo.
daha önce de yazılmış, van der sar'ın önündeki defans hattı hangi kaleci olsa iyi gösterir. pfa'dakiler de maçları izleyip istatistikleri falan inceleyip oy veriyorlardır sonuçta. belki van der sar'dan daha iyi premier lig kalecileri vardır ancak somut rakamlar hollandalıyı önde gösteriyor.
vidic ise tam bir kaos. liverpool macinda once gole sebep veren bir hata yapmisti, sonra faul yapip kirmizi kart gormustu. o faulden kazanilan frikigi de gola cevirmisti liverpool. sezon boyunca bircok kahramanligi, bircok da hatasi oldu. istikrarsiz. ben de ferdinand'in yaninda olmasinin onun "gorunumune" anormal katki sagladigini dusunuyorum.
ronaldo ise gitgide daha etkisiz oynamaya basladi. mac boyunca alıp da olumlu kullandığı top sayısı çok az son zamanlarda. ancak rakiplerin ona karşı aldıkları savunma yüzünden diğer taraflarda açıklar vermesi takımın galibiyet kazanmasında en önemli etkenlerden biri.
ligin sadece son haftaları göz önüne alınsaydı şu kadroda man u yoğunluğu yerine liverpool yoğunluğu görürdük ama puan sıralaması, sezon öncesinin ekmeğini yemeğe devam eden man u'nun ağırlıkta olmasını haklı kılıyor bence.

jose dedi ki...

@sMAnia

Evra'nın o lısteye gırmesı cok normal.Gecen sezonkı başarılı performansıyla haketti olduğu yeri.

Ömer Cankat Yüce dedi ki...

Dostum en iyi onbir demişsin de bu bildiğin Manchester United.

Adsız dedi ki...

bence anelka yerine rooney'nin olması gerekirdi. fazla manchester'lı olduğundan onu bırakmışlar sanki. evra ve vidic gereksiz olmuş.

UA_Harun dedi ki...

Bence Micah Richards'ın defansın bi bölgesini konulması lazımdı.Ayrıca hücum hattındada Emanual Adebayor'un kesinlikle olması gerekirdi..