29 Nisan 2009

Rafa Marquez

Bir önceki turda Bayern Munih ile oynanan ilk maçta tur garanti olunca son dakikalarda kasıtlı sarı kart görmüştü yarı finalde oynayabilmek için. Dün gece Puyol'u yedek kulübesinde onu sahada görünce şaşırdım açıkçası. Sakatlandığı pozisyon çok kötüydü, dizin bağları çözüldü işte. Başı önde ağlayarak terketti stadı Rafa Marquez. Londra'da Puyol da cezalı. Cacares forma giyecektir.

13 yorum:

Maslow dedi ki...

dizinin bağları çözüldüğü bu kadar belliyken maçı anlatan gökhan telkenar'ın pozisyondan bi haber bir şekilde "ayağı kasıldı sanırım" demesi gerçekten komikti. ilker yasin ekolü diye buna derim ben!

otti dedi ki...

sahayı barça ıslatmış galiba spiker öyle bişey dedi. eğer öyleyse mantığı nedir?
saha ıslak yağmur yağmadı ama deseler chelsea bi şekilde ıslatmıştır derdim. sonuçta ingiltere'de kendileri alışık ve karşılarındaki takımı ıslak zemin yavaşlatabilir.
eğer barça ıslattıysa da dünkü maçı kendileri 0-0 bitirmiştir. son vuruşlardaki cılızlık olsun sürekli kayıp düşmeler olsun ıslak zemin barça aleyhineydi. belki marquez bu yüzden sakatlandı.

cisco dedi ki...

@ otti:

hizli top oynayan, hucum yapmak isteyen takimlar genelde sahayi sular maclardan once. hatta yonetmelige aykiri cim sulamak diye birseyden ceza kesilmisligi vardir mesela gs'ye

Adsız dedi ki...

berbat bir görüntüydü.. içimde bir $eyler koptu sanki, diz sakatlığı ya$amı$ biri olarak her diz sakatlığında kendimi acaip hissediyorum..

ACY dedi ki...

gs kuru havalarda her mac sular ceza alacagini bile bile..hatta lucescu zamaninda sol acikta oynayan hasan sas rakiplerini hep terslerine top atarak gectigi icin butun fiskiyeler durdugunda hasanin kanadininki calismaya devam ederdi.. rafa marquez'i o sekilde gorunce icim acidi cok uzuldum bir futbolcu sahayi gozyaslari icinde terketmemeli umarim eskisinden iyi geri doner frikik sampiyonu savunma oyuncusu =)

Figueres dedi ki...

bi nevi Final Destination filminden alinti gibi durum oldu bu. sen yari final ya da finalde cezali olmiyim diye bilerek kart gor ceyrekte, ama kader gelip seni yari finalde yakalasin gene de.

father vic dedi ki...

benimkisi biraz algıda seçicilik galiba..2 ay önce bende maç sırasında bi pozisyonda ön çapraz ve yan bağlarımı kopardım..üstüne bi de iç menisküs de de yırtık oluştu..herhalde bu olaydan sonra dikkatimi çekmeye başladı..3 günde bir diz sakatlığı haberi görüyorum okuyorum..gerçekten çok kötü bi sakatlık..insanı hayattan soğutuoyor..yaşı da az diil ama inşallah döner sahalara sezon başına kadar..

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Bir Milito vardı ne oldu ona...İyileşemedi gitti.Caceres'in hayatının topunu oynaması lazım.

Büyük Kaptan dedi ki...

@father vic

çok yeniymiş ya geçmiş olsun.
ben de 2 sene önce ameliyat olmuştum bu sakatlıktan dolayı. futboldan uzak kalmak çok zor olmuştu benim için de..

wolky dedi ki...

Puyol'un ilk kez böyle kritik bir maçta yedek kaldığını gördüm.

Kalten dedi ki...

@clean shit
Hasan Sas iki devre farklı kanatta mı oynuyordu (ya da Galatasaray hangi devre hangi yarısahada oynayacağını nereden biliyordu da olabilir mesela :)

Bu anlattığın biraz Trabzon taraftarının "Yattara Tribünü"ne benzemiş :)

Ayberk dedi ki...

@Kalten

Hasan Sas ile ilgili olarak devre arasi da cimler sulanabiliyor takdir edersin ki.
"Yattara tribunu" ile neden dalga geciliyor anlayamiyorum. Dalga gecenleri komik buluyorum ben acikcasi. Gayet mantikli cunku. Hangi takimlisin bilmiyorum ama ben Ali Sami Yen'den ornekliyim. Arda Turan her macin 45 dakikasini Numarali'nin yeni acik tarafinda, 45 dakikasini da Kapali'nin eski acik tarafinda oynar. Yattara da ayni sekilde Maraton'un ve Numarali'nin sag taraflarinin onunde oynar. Taktiksel kanat degisimleri haric bunlar kesindir. Umarim anlatabilmisimdir.

Kalten dedi ki...

@Ayberk

Devre arası sulama konusunda haklısın, bunu düşünmemiştim

Ama Yattara tribününün komik olmasının sebebi de şudur takdir edersin ki: Eğer "Yattara tribünü"nden bilet alırsan bir yarı boyunca Yattara'nın önünde oynayacağı (eğer dediğin gibi taktik değişiklikle ters kanada konmazsa) garanti gözükse bile, diğer yarı da senden en uzak noktada oynayacağı garanti oluyor aynı şekilde (stadyumun en uzak karşı köşesi, yani numaralı-yeni açığa karşı kapalı eski açık gibi en uzakta)

Dolayısıyla aslında Yattara tribünü adlı bir tribün oluşturmak komik.

Ya da değil, nasıl düşünürsen öyle işte.. :)