27 Nisan 2009

Arda'ya 11 Milyon Euro

Önce Okay Karacan'ın 5 Mart tarihinde blogda yazdığı "Arda Seneye Nerede?" başlıklı yazıyı okumak lazım. Aradan 50 gün geçmiş. Transfer piyasası ısınıyor. Bugün İtalyan medyasında Bayern Munih ve Juventus arasında Arda savaşının başladığı yazıyor. Bayern Munih'de Ribery gidici. Ya Barça ya da seçim yatırımı diye Perez onu Real Madrid'e alacak gibi. Juventus da Nedved sonrası sol içe bir adam arıyor. David Silva'nın da adı geçiyor. Bayern Munih'in Arda için 11 milyon euro teklif edeceğinden bahsediyorlar.

58 yorum:

emilio santos dedi ki...

foto ne kadar güzel

FIRAT dedi ki...

Ben aslında Ferguson ya da Wenger gibi bir teknik adamın tornasından geçmesini isterdim...C.Ronaldo'yu yıldız yapan yeteneği değil Ferguson'dur bana göre.Arda'nın önünde transfer için 3 yıl var.25 yaşından sonra üst dzey Avrupa kulübüne gitmesi mümkün değil.Ha futbola Türkiye'de devam ederse mevcut durumundan 1 arpa boyu daha ileri gidemez bu teknik adamlar ve futbol ortamında.Türkiye'de kalırsa bana göre sonu Hasan Şaş'tan biraz hallice olur.

Unknown dedi ki...

Türkiye piyasasının çok yüksek olmadığnı biliyorum ama Arda için 11 bence yine de az. Bence 15 gibi bir fiyata gidebilir.

sambalici dedi ki...

juventus'a gitse keşke, serie a'dan da bundesliga'dan da hazzetmem ama bayern yerine gençleşme operasyonunda bir juventus kadrosunda olması yararına olur. tabi bu fizik seviyesiyle italyada ne yapar onu bilmem. ben ardayı premier lig'de görmek isterim asıl ama olmaz tabi.

Adsız dedi ki...

Hayır yaa. Korktuğum başıma geldi.

efe dedi ki...

Kendisi de gideceğinin farkında ki cahil yüzünü de gider ayak gösterdi bize.Kendisine de kızmamak lazım aslında.Bir ÇİN ataözü der ki; öyle BAŞa böyle Tarak.(Anlayana...)

revenant dedi ki...

arda bu haliyle şu bahsettiğimiz kuluplerin kapısından iceri bile giremez.
boyle spekulasyonlar atılır da atılır, sonra ne olur tuncay,aurelio gibi orta halli,hatta kotu denilecek kuluplerden birine gider.

devletli dedi ki...

arda'yı 11 milyona satan yönetimin zihniyetine değil türkiye'de (varsa) moğolistan ligi'nde bile tükürürler.

carlito dedi ki...

Valla nereye gider bilmiyorum ama sakın oralarda da güvenlik görevlisi falan tartaklamaya kalkmasın yoksa burda ki gibi 1 maçla geçiştirmezler, adamı tefe koyarlar valla. Küçük polat alemdar triplerinden kurtulmalı.

aliriza dedi ki...

Kuşkusuz en uygunu la liga olur, arda'nın fiziği ingiliz futbolu için yetersiz, italyan futbolu için de keza güçsüz. Ancak en büyük problem ani hoca değişiklikleri, bu açıdan wenger-ferguson yorumuna katılıyorum, takımında kalıcı olan bir teknik direktöre göre seçim yapmalı, sonrası kendiliğinden gelişir.

venezia dedi ki...

posttaki fotoğraf peter crouch'un o efsanevi golü attığı maçtan değil mi ?

Adsız dedi ki...

Arsenal'e gitmesi kariyeri ve gelişimi açısından en doğrusu olur gibi; eğer ilgilendikleri haberleri doğruysa. Kaldı ki bu sene Van Persie ve birkaç oyuncularını daha gönderebilirler. Ama Arda 15m Euro'dan düşük bir fiyata satılırsa son yıllardaki en spektaküler genç yeteneğimizi bedavaya kaptırmış oluruz. Bu adam hem takım oyuncusu hem de maçı değiştirebilecek yetenekte bir yıldız.

Plastik Dikenli Kaktüs dedi ki...

Arda'nın şimdiki kilosuyla fotoğraftaki kilosu arasındaki fark sizce kaçtır? Bence baya fazladır da..

Travis dedi ki...

he durumda gs'nin kazanacagını düşündüğüm bi transfer..
ülkemizdeki futbol kalitesizliğinde yıldız olan Arda gs'de kalırsa yine yıldızlaşacağı için.. giden her futbolcu gibi fiziksel durumundan ötürü bir türlü yeni ligine uyum sağlayamaması durumunda da elde edeceği para için..

Gala's dedi ki...

ardayı satanı biz de satarız..

Mr.Eko dedi ki...

Eğer haberler doğruysa bence Arda yurtdışında oynayacak oyuncu değil. Yetenek yetersizliğinden ziyade, çok duygusal bir oyuncu olduğunu düşündüğümden başarılı olacağına inanmıyorum.

a-town dedi ki...

bence bayern guzel olur, hamit de var, hayatimda hic avrupa kulubu tutmadim ama arda giderse bayern'i tutmaya baslarim. bir kanat oyuncusu olarak almanlarin sisteminde cok sey ogrenir. zaten bayern de iyi oynarsa premier lig'e gecis yapar 2 sene sonra.

Genç Arsenal dedi ki...

sonunda Arsenal'e yamamadılar. bıkmıştık asılsız arda transferinden.

Braincaster dedi ki...

Arda bu sene gitti gitti gidemezse Türkiye de kalan her futbolcu gibi yerinde sayar hatta yetenekleri körelir.Çünkü Türkiyede oynanan futbol belli hocaların ona verebileceği, takım arkadaşlarının kapasitesi belli kalması halinde Hasan Şaş gibi olur.

Ayrıca bu güne kadar kaç Türk futbolcuyu parayla gönderdik ki Avrupaya.Bence makul bi rakam Arda'ya verilen.

Arda'nın bu hareketlerle Avrupada oynayamacağını söylemişler fakat ben buna katılmıyorum.Fatih Tekke nasıl oynuyor Rusya'da ki kendisi belinde tabancayla gezen bi adamdı hatırlarsanız.Polat Alemdarlık deyince Arda onun yanında Güllü Erhan gibi kalır.Birde şunu söylüyorum Her horoz kendi çöplüğünde öter Arda nın yurtdışına giderse daha sakinleşeceğini düşünüyorum.

Bir de dileğim Emre yi İnter'e 10 numara diye gönderdik ön libero getirdik Arda'da sol bek olmaz inşallah :)

jose dedi ki...

Gönderilmemeli.

ksp dedi ki...

11 milyon iyi para. Bedavaya gidenlerin yanında çok iyi. Bence (eğer varsa tabi böyle bir teklif) göndersinler o düzeydeki bir paraya. Burada kaldığı sürece bu tip polemiklerle daha çok gerileyecek futbolu.En azından para kazandık diye seviniriz. Belki onun da aklı başına gelir.

Adsız dedi ki...

Seneye yabancı bir takımda,başarılı bir şekilde görmek isterim bir Fenerbahçeli olarak.Ancak şu kilolarından kurtulmalı ve dayanıklılığını baya bir artırmalı.

Figueres dedi ki...

Arda Turk degil de bi Hirvat ya da Cek Cumhuriyeti pasaportu tasiyor olsaydi Euro 2008 sonrasi coktan Eur 25mn'ya ust duzey EPL takimlarindan birine kapagi atmisti. Bana gore Arshavin'den bi gomlek asagida (nitekim ayni Hasan Sas gibi sut atma lobu gelismemis beyninde) ama Spurs'un dunya para odedigi Modric'ten de bi gomlek yukaridadir kendisi.

Ne var ki sozun basina donecegiz. Elindeki Turk pasaportu oldu mu o bedelleri kimse odemez. Eur 10mn ustu her rakam (gercekte dusuk de olsa) kabulumuzdur ne yaziktir ki.

june.one dedi ki...

türkiye'de kalırsa futbolu güdük ismi büyük olur avrupa'da iyi bir teknik direktörün elinde dünyanın en iyi futbolucuları sıralamasında ilk 5'e girer.Arda'ya alex ferguson'u öneriyorum.

bonaventure dedi ki...

gitme be! gitme burda kal! gidersin oranında iniestası olursun. yıldızı olursun. var sende o potansiyel ama gitme be. biliyorum bu bülent gibi hocalarla bir arpa boyu yol alamayacaksın. biliyorum olayların adamı olacaksın. biliyorum gün gelecek birileri yuhlayacak o stadda seni. ama gitme işte. kal burda "metin" ol! bizlerin izleyemediğini izlet. bizde seni anlatalım yeni kuşaklara. anlatacak bir "metinimiz" olsun.

mell dedi ki...

arda bu haliyle şu bahsettiğimiz kuluplerin kapısından iceri rahat rahat girebilir. giremez diyenlerin, bu görüşlerinin altında tipik türkleri ezik görme durumunu var.

juventusta tiago oynayabiliyorsa, defanslarında pellesier'in duman ettiği mellberg oynayabiliyorsa, bayern de bu hafta jose sosa diye birine tahammül edilinebiliyorsa, ottl gibi vasat adamlar ilk 11 çıkabiliyorsa arda gibi ayağına top mıknatıs gibi yapışan biride ilk 11inde oynayabilir bu takımların. biz arda'ya dünyanın en iyilerinden demiyoruz, ki ne bayern ne juventus dünyanın en iyilerinden 3er 5er bulunduran kulüpler değil.

cisco dedi ki...

kesinlikle 10m uzerine gonderilmeli (ikinci satistan pay opsyonuyla).

herkes hasan'a benzetmis, cok dogru. hasan da dagitiyordu onune geleni tek basina goturuyordu takimi. ama ustune bir sey koyamadi iceri donup calim atmaktan oteye gidemedi, simdi kulubede uyuya kaliyor falan.

ardanin ilk tercihi bayern olmali. almanya, epl yada liga oncesi cok dogru bir basamak bence.

danny dedi ki...

Kendin için git ama bizim için de kal be Arda...

Cem Kalay dedi ki...

Öncelikle giderse çok üzülürüm her galatasaraylı gibi.. Fakat bir o kadarda sevinirim, yeni bir Hasan Şaş olmasını istemem. Burdaki hocalarla, medyayla baş edilmez.

Gidecekse inşallah olurda; Arsenal yada Mancehestera gider. Ronaldoyu yıldız yapan Fergusondur. Ronaldo ilk çıktığı anda herkes hareket yapıyor diye sevmezdi,şimdi ise dünyanın en iyisi. Ferguson burada sürekli oynatmışki 5 yıl sonrasını görmüş. Arsene Wenger'de aynı Ferguson gibi ileri görüşlü bir insan. Yarattığı takım ortada. Biraz disiplin ile daha iyi noktalara gelebilir Ama Türkiyede bayrak adam olmaya çalışmasın yeteneğine yazık eder.

Bakıyorumda Ardayı çekemeyenler hemen belli oluyor onlara gülüyorum sadece..

umit dedi ki...

Arda' nın Premier lig de oynamasını çok arzu ederdim..Özellikle resimdeki efsaneyle aynı forma altında...

Anıl dedi ki...

Arda yeteneği gereği bu ülke standartlarının bir hayli üzerinde bir futbolcu. Bir yanım gitmemesini, kalmasını, yaşanacak daha çok şeyin olduğunu, bu takımın kaptanı olarak yola devam etmesini söylüyor. Öteki yanım ise Türkiye'de kaldığı müddetçe yıpratılmaya devam edileceğini söylüyor. Giderse yüreğim kan ağlayacak, işin özü bu. Ancak alışırız bir süre sonra elbette... Arda gün gelip gitse de ben zerre kuşku duymayacağım zaten onun Galatasaray sevgisinden.

Valeriy Lobanovskyi dedi ki...

Biz Gökdeniz'i 9 küsür milyon euro ya sattık Sattığımızda 28 yaşındaydı. Ve Arda Gökdeniz'den daha iyi bir futbolcu.. Bunların hepsini alt alta koyarsak 11 Milyon az..

ps: "9 milyon euro yu anca Rus kulübü verir,rakam yanıltıcı" gibi düşünen arkadaşlar olabilir ama sonuçta Avrup kulübünün verdiği 11 milyon euro ile Rus kulübünün verdiği 9 milyon euro arasında hala 2 milyon euro fark var..

FASLI dedi ki...

Kaç kurtar kendini Arda.

Adsız dedi ki...

ya allah aşkına 15 m euro'ya az diyenler var nolacak 40 milyon mu verecekler? Ayrıca yukarlarda biri yazmış zaten, bu haliyle ingiltere ve italya'da kaybolur gitse gitse orta halli bir la liga takımına gider orada da allah kerim

Kapali Ust dedi ki...

Eğer gerçekleşirse kaybedilen, kazanılan 11 Milyon EUR'nun çok ötesinde olur..

turnusoll dedi ki...

Herkese kapak olacak bir haberi buradan veriyorum.

Ardanın soyunma odasına girmesi FIFA talimatnamesindeözel olarak belirtilerek serbest olduğu yazılmış.

Buyrun kapağa:
http://kayzersoeze.blogspot.com/2009/04/kurallara-uymak-gerekir.html

whitemetaphors dedi ki...

11 Milyon Sterlin diye biliyorum ben. NTVspor oyle duyurdu.

Mithra dedi ki...

Arda gidebilir.Gitmesini ve ülkemizi başarıyla temsil etmesini isterim.Fakat 11 milyon euro ne yav?Dalga mı geçiyorlar?Abuk sabuk adamlara 20-30 milyon euro verip Türkiye'nin en büyük yıldızına 11 milyon euro mu verecekler.Arda'yı 25'ten aşağı satarlarsa yönetimden hiç umudum kalmayacak.Şu sıralar pek sık hata yapıyorlar zaten.Daha da yapmasınlar artık

Utku dedi ki...

Git aslanım git,burada kalıp defans yapacağına,sol koridoru savunmaya çalışacağına git arkanda taş gibi bir sol bekle oyna,şurda kapısından bile içeri giremez diyen adamlara da nasıl futbol oynanırmış göster.Son yıllarda maç sırasında bu kadar beklentim olduğu bir futbolcu yoktu Galatasarayda,giderse çok üzülürüm,66 numarayı sahada görmeyince çok üzülürüm ama git Arda,git kendin geliştireceksen daha durma,son zamanlardaki olaylarla da iyice tepki toplamaya başladın zaten,git sadece futbolun düşünüldüğü bir yerde oyna da sen de kendine çeki düzen ver.

Valthord dedi ki...

Ben de isterim EPL'e gitmesini ama, Bundesliga'dan başka bir ligde futbol oynayacak kapasitede değil maalesef. Bayern onun için en iyisi.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sMAnia dedi ki...

11 milyona arda varsa galatasaray 5 tane daha alsin ... 25 ten asaga asla

AbSurDMaN dedi ki...

Utku'ya katılıyorum arkasında taş gibi bir sol bek oynadıkça Arda oynadığının 4 katını oynar. Adam her maç savunma ve atak yapmaktan 60 dakikada bitiyor. Ne için ? Süper Lig için. Bırak Epl'de La Liga'da Serie A'da göster kendini. Girmeye hakkın olduğun yere girmeye çalıştığın için ceza alıyorsun, burda durup kendini harcama. Evet gidersen ben bir Galatasaraylı olarak üzüleceğim ama senin üzülmeni de hiç istemem. Ne yaparsan yap hayrına olur inşallah...

scugnizzi dedi ki...

arda'nın değeri benim gözümde 11-12 milyon euro'dur. tuncay, emre, okan gibi oyuncuların da avrupa'ya bedelsiz transfer olduğu göz önüne alındığında, yönetimin o parayı akıllı bir şekilde kullanacağını bilsem satmalarını isterdim fakat nasıl olsa kulüpler gelirlerini çar çur ediyorlar, arda 25-26 yaşına kadar ayrılmasın galatasaray'dan.

Adsız dedi ki...

11 milyon €'a arda'yı satmak Galatasaray yönetiminin yapacağı en kötü iş olur.

Avrupadan 11 milyon €'a en fazla 2 adet ortahalli veya gözden çıkmış oyuncu satın alınabilir. Tabi ki transfer politikası olarak yurt içi hedeflenmemişse.

Peki Galatasaray, 11'i geçelim, 15 milyon €'a dahi Arda kalitesinde başka bir oyuncu alabilir mi?

Hrngndz dedi ki...

Eğer böyle bir teklif varsa kalması için hiçbir sebep yok.. şuan mevcut kadroyla avrupada başarı bu sene gelmediyse seneye kupadaki statünün değişmesiyle hiç gelemez bana göre....galatasarayın uefaya gitmeme bi durumu olursa zaten kesin gitmesi lazım... 1 sene durup vefa örneği göstermesi onun futbolunu geri götürür ...

İngilterede ilk sene belki bocalayabilir ama bundesligada rahat oynar ligin tozunu atar... lincoln gibi karakretsiz bi adam bile bundesligada başarılı olmuşsa ardayı düşünemiyorum...

Bayern münih bu trasneferle onun parasını 6 ayda çıkarır zaten sadece türklerin ardanın formasını alacagını ,kombinelerde patlamanın yaşanacagını düşünürseniz bu transferin ne kadar mantıklı oldugunu anlarsınız hem bayer münih için hem arda için..

Schumy dedi ki...

Bakıyorum ki Arda gidecek diye bir kesimin ağzının suyu akmaya başlamış. Bakın arkadaşlar son GsMobile reklamını izleyin, bu adam biz istemediğimiz sürece hiçbir yere gitmeyecek. 11 12 milyon euroya da satılacak bir adam değil Arda. Fellaini denen eleman 20 milyon ediyorsa Arda en az onun kadar eder.

Yok kaç kurtar kendini, yok ben Fenerbahçeli'yim Arda Avrupa'da oynamalı falan filan ayaklarını bıraksın herkes. Arda Galatasaraylı'dır Galatasaray'da kalacaktır.

Gence AK dedi ki...

Arda bu sezonun sonunda mutlaka gitmeli.Hem kendisi için hem de galatasay taraftarları için.Onun TSLde eriyip yitip gitmesini görmek bizim için onun ayrılışından daha üzücü olur.Tempolu bir ligde hem genel futbol bilgisini arttırır hem de yeteklerini daha kolay ortaya koyar.Ama SerieA bundesligaya göre daha iyi bir seçim olur.

erssre dedi ki...

2 ile başlayan iki basamaklı milyon euro bir rakama gitmesini desteklerim, Türkiye ligine fazla geliyor...

gunahkargecelerintovbekarcocugu dedi ki...

kesinlikle durmamalı, devreciliğin, adamclığın gırla gititği bir takımda, 2-3 tane YILDIZ ama gariban yabancı ile takımı yola getirmek için yırtınacağına gitsin kendini geliştrisin. Burada kalması kendisinin zararına olacaktır. kalırsa büyük ihtimalle Ümit Karan abisi gibi olacaktır, fazlası da olmaz. Giderse 11m iyi para her şartta, bence.

Adem dedi ki...

Arda... Git! Kurtar kendini!!

varol döken dedi ki...

birkaç kere iddia ettim, gözlerimle gördüğüm için tekrar iddia ediyorum, arda ispanya takımındaki bütün oyunculardan daha iyi ya da en fazla eşdeğerdedir... ağırlık, kilolar, hücum yönünün zayıflaması gibi eksiklikleri yeteneksizliğinden, kafasızlığından değil türkiye şartlarının getirdiği saçmasapan dayatmalardandır... arda, 20 yaşında tarz bir ceketle geldiği maçta tarz nedir ne değildirden haberi olmayan arkadaşları ve adnan polat tarafından alaya alınmış bir insandır... arda, mentalite olarak galatasaray takımındaki birçok türk futbolcudan fersah fersah önden olmanın acısını yaşamaktadır... yani hem onları sevmekte hem de onlarla olmayacağını bilmektedir... giderse bütün bunları arkasında bırakabilir... bayern münich de bunun için muhteşem bir başlangıç olur... hem dünyanın en büyük kulüplerinden birisi hem de diğer dünya büyükleri kadar baskı altında ve göz önünde olmayan bir takımdır...

arda, bir elmas madenidir, kararmasına daha fazla izin verilmeden, onu ince ince işleyecek pırlanta ustalarının eline bırakılmalıdır! paraymış oymuş buymuş gerisi teferruattır...

frodo555 dedi ki...

Çok ilginç bir konu Arda'nın git(me)mesi...
Bir yandan bütün nedenler bir yana sırf Ddoğan medyasının -bilmiyorum neden- başlattığı Arda'yı TR den soğutma operasyonu başarıya ulaşmasın diye istemiyorum gitmesini; diğer taraftan daha çok erken, Hakan'ın Torino işine benzer gibi geliyor...

Bir Galatasaraylı olarak da içim yanar giderse ama... sanki kalırsa da yanar, zamanında şaş'a bakıp tüh vah dediğimiz gibi; bunun da,2B$'lık rantından sebeplenmek için herkesin üstüne üşüştüğü seviyesiz futbol ortamımızda eriyip bitmesini seyrederiz gibi geliyor...

Yanlız başaramayacağına dair hiçbir inancım yok... İyice abartıp, iki sene içinde barça'nın bile solunu messinin sağı şenlendirdiği gibi şenlendirir diyip bitireyim...

Ceybo dedi ki...

Benim bildiğim kadarı ile bu adı geçen kulüpler aldıkları futbolcuların, yetenekleri kadar kişilik özelliklerine de bakıyorlar. O yüzden Arda gitse gitse sicilya adasına en yakın kulübe gider.

frankello dedi ki...

arda bence overrated bir adam.bir kanat oyuncusunda olmasi gereken en önemli sey olan hız ve fizikden yoksun.istedigi kadar adam gecebilsin arda bundan daha fazla kendi gelisteremez.bana göre 11 milyon arda gibi bi topcuya cok fazla.ama gitmesi galatasaray için cok yararli olur hem kewell in yeteneklerinden daha fazla yararlanilir ve eger bu paraya satilirsa.kendisinden daha iyi oyuncular takima katilabilir.

frankello dedi ki...

kanat oyuncusu dedigin.gronkajerdir romedahldir,overmarstir.arda vasat bi orta saha oyucnusudur o kadar.

Gala's dedi ki...

eğer bu paraya başka arda kalitesinde adamlar varsa alalım 10 tane daha.

gulphi dedi ki...

yoksa gerets arda ile bayern munich'de karşılaşır mı? karşılaşırsa Gerets Arda'yı oynatır mı? Arda bunları düşünür mü? Bu yüzden vazgeçer mi?