4 Şubat 2009

Dentinho

Bruno Ferreira Bonfim. Brezilya'da Dentinho diyorlar ona. Ronaldinho'nun dişleri halt etmiş onunkinin yanında. Bu da İtalyanların yargısı. Juventus peşinde. Ellerinde dört forvet var. Trezeguet, Amauri, Del Piero ve Iaquinta. Sonuncuyu devre arasında postalamak istediler, Zenit talip oldu ama Iaquinta başka bir lige giderse İtalyan milli takımından kesik yiyeceğinin farkında. Bu ülkenin basit bir kuralı bu. Dentinho 1989 doğumlu. Küme düşen ve geri dönen Corinthians'ta parladı. 78 maçta 24 golü var. Alt ligde oynadığından istatistik yanıltıcı olabilir. Juventus, onu Güney Amerika kıtasının U20 şampiyonasında izliyor. Bu turnuva yetenek keşfetmek için hazır dükkan. Türkiye'den giden var mı bilmiyorum. Kaka, Antep'e gelmişti de şehir efsanesiyle yürüyüp gidiyoruz işte. Dönelim Dentinho'ya. Kulubü 10 milyon eurodan açmış kapıyı. Juventus, Milan ve Inter gibi kolay kolay para saçmıyor bu dönemde. Ağırdan alıyorlar. Milan'ın Pato'yu 22 milyon verdiği yerde bu fiyat makul demiş La Gazzetta'dan bir gazeteci ağabey. Al kardeşim o zaman sen bonservis hakkını, değil mi?

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Yalnız şehir efsanesi değil o Bülent abi Celal Doğan bir röportajında "Kaka ve C. Ronaldoya teklif yaptık fakat verdiğimiz paranın 2 katını istediler" demişti.

alperensaylar dedi ki...

isminin nereden geldiği belli oluyor "dentinho"nu:)

Alper Öcal dedi ki...

Gigli gene karavana atıyor, Juventus doğru oyuncuya gitmiyor bana kalırsa. Brezilya'nın U-20 takımından alınacak forvet Walter olmalı. Dentinho fizik olarak Avrupa'ya hazır değil. Walter'in ise tek eksiği sol ayağını sadece yürümek için kullanması. Biraz geliştirdiği takdirde superstar seviyesine gelecek çapta bir adam. Halihazırdaki fiziksel durumu muazzam. Oyun stili de Avrupa için birebir.

BT dedi ki...

@Alper Öcal
Yazarken dedim Alper'in de yorumunu beklemek lazım diye. Thiago Neves vardı ne oldu ona? Ne güzel şişirdi di mi adam bizi? Van Der Vaart'ı yerine bunu al...

Adsız dedi ki...

Juve bu mont olayından sonra bi çok değerini değiştirmek zorunda kalacak gibi görünüyor...dilimin kemiği olsada söylemeseydim...belkide '10'nun da zamanı geldi gitmek için.

Alper Öcal dedi ki...

@Bülent

Neves ve RVV konusunda haklısın :) Dentinho iyi bir oyuncu esasen ama yanıbaşındaki Walter hem fizik, hem yetenek hem de tarz olarak İtalya'ya daha uygun. Dentinho'nun geçen seneki istatistiklerine kanıyorlar gibime geliyor.

Konusu açılmışken de devam edeyim. Aslında Neves'i Lambuja Blogda ilk yazdığımda Porto türü bir takımda Avrupa oryantasyonunu sağlamasının daha iyi olacağını düşünüyordum. Postun sonunda oraya bağlamıştım zaten. Zira Porto ligde rahat olduğu için daha çok oynatırdı onu. Bremendeki Diego gibi. Ama Almanya'ya gitti Neves. Daha doğrusu Hamburg saf yeteneğinden ötürü havada kaptı. Biraz daha kalsa Hamburg'da, oynamak konusunda sabırlı davranıp Avrupa antrenmanını biraz daha yeseydi yine de iyi şeyler yapabilirdi. Ama karakteri zayıfmış, hemen su koyuverip geri dönmek istedi ülkesine. Kariyeri böyle seyredebilecek bir diğer adam da Douglas Costa mesela. Şu haliyle isminin anıldığı takımlardan birine giderse Avrupa'nın yiyeceği en büyük kazıklardan biri olabilir.

Şu Brezilya takımındaki diğer oyunculara da bir ara değinmek lazım. Çünkü gene dehşet bir nesille geliyorlar: Giuliano, Patric, Welinton Souza, Walter...

Sponza dedi ki...

Fenerbahçe'den Zeki Önder Özen ve tercuman Samet ve Ankaraspor'dan BB oğlu Ahmet Gökçek gidecekti bu yıl..

Sponza dedi ki...

Keirrison de Souza Carneiro

Bir de bunu eklemek istedim, Brezilyanın çıkaracağı süper bir forveti..

Daha sezon başında Benitez almak istemişti Liverpool'a ama Luxemburgo izin vermemişti. Daha sonra Valencia teklif girişiminde bulundu fakat onlar da yüksek bonservisle karşılaştılar.

Sezon sonunda ortalığı fena kızıştıracak bir oyuncu.

Göreceğiz..

Alper Öcal dedi ki...

@sponza

Keirrison sezon başında Coritiba'daydı, Palmeiras'a transfer olalı 1 ay filan oldu. Sezon başı Luxa bırakmadı cümlesinde bir yanlışın var dolayısıyla. Palmeiras transferi de Traffic denen bir şirket aracılığı ile yaptılar. Zira bu tür adamlara istenen bonservisleri veremiyorlar. Sezon başındaki Henrique transferini de öyle yapmışlardı. Sonra da yüksek bonservisle Barcelona'ya sattılar. Palmeiras da neredeyse hiç para vermediği oyuncudan ciddi para kazandı. Keirrison da aynı şekilde Avrupa'ya gidecektir. Libertadores'de parlamasını bekliyorlar.

Yiğit dedi ki...

fm'den adam söylemek moda olmuş. ( sözüm size değil bülent bey ) ben de buonanette derim o zaman.