11 Ocak 2009

Dostluk

Ristretto+ sigara

3 yorum:

miss b. dedi ki...

peki kahve aynı kahve, makina aynı makina da italya'daki kahvelerin bu kadar farklı olmasının sebebi nedir? ki "bu kadar" lafı, ne kadar fark olduğunu anlatmakta bayağı aciz kalmıştır onu da söyleyeyim..

angelus1345 dedi ki...

(@b.)
Her şeyden önce İtalya'da "barista"lık kursları var. Bunun yanında büyük firmalar (lavazza,illy ecc.) da eğitim vermekte. Onun dışında makina aynı olsa kahvenin aynı olmadığını düşünüyorum.Burada onlarca çeşit ve yüzlerce marka kahve bulunmakta.)
Bunun dışında barlarda kahve çekirdekten anında çekilmekte ve her bar kendi karışımını hazırlamakta ( arabica, braziliano, peru).
Ayrıca çekilen kahveyi sadece bir kerelik kullanmaktadalar.Yani coffe siparişi verdiğinizda görevli önününüzde makinanın ağzındaki kahve haznesini boşaltıp yenisini doldurmakta.
Türkiye'de en azından sonuncuyu yaptıklarını sanmıyorum.
Bu arada Aceto, sigarayı bırakamama sebebini yazmışsın tebrikler.

Guinness Please dedi ki...

aceto askerdeyim şu an...en büyük sıkıntım bağımlısı olduğum kahvemi her sabah içememek. günde 4-5 kahve içen ve kaliteli kahveyle yaşamayı seven biri olarak çarşı izninde gördüğüm bu post firar sebebidir :P
tüm askerlere hayırlı teskereler...ben de bi kahveci bulup resimdeki konsepti yakalamaya gidiyorum... :)