12 Mart 2008

Jose Antonio Reyes

Şimdi bazılarına göre ne Diego Capel ne de Jesus Navas beş para etmez. "Bu muydu kardeşim?" diyorlar. Göreceğiz kaç para edecek bu adamlar? Sevilla'nın kanat oyuncusu geleneğinde biraz geriye gidelim. Sevilla'nın 2 UEFA Kupası'nı daha rüyasında görmediği sezonlar. Taraftarın ilahı Jose Antonio Reyes. 18-19 yaşında fırtına gibi esiyor kanatta. Real Madrid hemen listeye alıyor tabii, o dönem taraftar baskısından yanaşmıyorlar bu transfere. Reyes de Arsenal'e satılıyor. Arsenal yıllarının pek parlak olmadığı malumunuz. Vatan hasreti vesaire... Real Madrid onu yine bir eski Sevilla'lı Baptista ile takasta kullandı ve en sonunda kadrosuna kattı. Geçen sezon Real Madrid'in son haftalardaki galibiyetlerinde ve şampiyonluğundaki payı büyük. Real Madrid'in neden bonservisini almadığını hala anlamış değilim. Arsenal'de de Arsene Wenger "bu adama daha fazla ayıracak vaktim yok" demiş olmalı ki; devreye sezon başında "herkesi" alan Atletico Madrid girdi. 12 milyon euro'ya bitirdiler işini. Bu sezon Atletico Madrid'in elinde patlayan 2 adam varsa biri Motta (her daim sakat) diğeri Reyes'dir. Şimdilerde gelecek sezon için kulüp arıyor kendine. Bonservis bedeli olarak Atletico Madrid 5 milyon euro istiyor ve Reyes hala 25 yaşında!..

20 yorum:

Adsız dedi ki...

çok iyi bir futbolcu bu hale gelmesi çok şaşırttı beni ama yeniden yükselceğine kesin gözüyle bakıyorum.

tahir durten dedi ki...

ne kdr formsuz olursa olsun, ne kdr gunes gormeyen ulkelerde oynamasa da reyes icin 5 milyon euro neredeyse bedavadir... GS'in lincoln'e ayni parayi verdigini dusunursek... lincoln'un yasindan ve sakatliklarindan bahsetmeye gerek bile duymuyorum...

biggins dedi ki...

Reyes'te neymis, Mehmet Topuz'un yanında !! Biri 5, digeri 11 milyon euro...
Anlayana davul,zurna hesabı...

dchetin dedi ki...

Hagi'nin 32 yaşında attığı golleri 19 yaşında atardı.CM01-02'de transferde olmazsa olmazımdı.

Yaşlandık.

Bence fener Crespo'yu alacağına UBoral'ı satsın, Reyes'i alsın.Kâra geçer.

Riggs dedi ki...

Arsenal de basarisiz olmadi bilakis, namaglup takimda cok cok iyi isler yapti. Transfer balonu haline gelmesi Atletico icin gecerli.

kutay dedi ki...

arjantinli olsaydı avrupa macerası hüsranla bittiğinden ülkesine döner tekrar yıldızını parlatırdı. artık büyük liglerde iyi takımlarda oynaması zor olsa da newcastle veya ajax tan reyes için bi hamle bekliyorum.

devletli dedi ki...

oynadığı takımlar: sevilla - arsenal - real madrid - at. madrid - galatasaray... fena olmaz mıydı?

Adsız dedi ki...

gerçek hayatla, FM/CM arasındaki farkların anlaşılmasına vesile oyunculardan biri.
Eminim Adu ile ilgili de "bonservisi 3 milyon euro" gibi bir haber çıksa, herkes "bu fiyata kaçmaz, genç de!" derdi...
adamın bonservisi 5 milyon da, Fener'e gelse isteyeceği yıllık aldığı ücret 1,5-2 milyon euro olmayacak elbet.
FM'de alsan kral olur tabii.

Adsız dedi ki...

holosko = 5 mil euro + koray + burak

reyes = 5 mil euro

hımm..

ayrıca kezman, yıllık 4 milyon euro alırken, bu adamın bonservis bedeli 5 milyon ise bir yerlerde bir terslik var ama nerde..

Adsız dedi ki...

real madrid, camdan adam robben'e 30 kusur milyon euro verecegine; gecen sezon cok degerli goller atıp, takıma gayet faydalı olmuş bir reyes'i robben'in üçte biri fiyatına takımda tutsa fena mı olurdu diye dusunmeden edemiyor insan.

edgar belgi dedi ki...

ingiltere'de oldugu sene sevimsiz paralara kiyip koleksiyona kattigim arsenal formasinin arkasina henry olmasin bari diyerek yazdirmistim adini, kotu oldu, fiyat dusuyor dusuyor, forma fiyatina bizim eve gelsin cift kale oynayalim.

fotograflar enfes bu arada, ikincisinde selcuk sahin'e benzettim, kalede serdar koolbilge arsenal gunlerinden misal..

Adsız dedi ki...

Valencia'ya yakıştırırım nedense hep. Galatasaray alsın diyeceğim, zihniyete fazla gelir böyle bir vizyon..

Adsız dedi ki...

hala cm diyen 01-02 diye cabalayan arkadaslari gormek ilginc tabi. yaslaniyoruz diyorlar bide, 2008 yilina gelmisiz hala cm den 01 den soz ediyorsan tabi yaslaniyorsundur mental olarak hemde.

Adsız dedi ki...

Gelişme kaydedememesi çok enteresan, Motta'dan zaten beklentimiz yoktu ama Sevilla'daki parlaması, Arsenal ve Real Madrid performansları bu kadar kötü duruma düşecek bir oyuncuyu akıllara getirmiyordu, ben de toparlanacağına inananlardanım.

Adsız dedi ki...

capel ile jesus navasa olan hayranlik sacma bir yabanci hayranligi, o adamlarda gelecek yok, sadece hizla bir yere gelinmez, capel'de teknigin t'si yok, navas'ta da abartilacak kadar teknik yok

bu adamlar 3-5 sene sonra osasuna valladolid gibi takimlarda oynayabilir ancak, su anki siradan ispanyol takimlari ayarindakilerde yani

Adsız dedi ki...

Henry onun oynadığı kanata yakın oynuyordu bu nedenle beraber oynadıkları maçlarda sıkışıyorlardı.Birde Wenger, Van Persie'yi bu adamdan daha çok istedi takımında,zannediyorum oyun içindeki devamlılığından mütevellit.

A.Madrid; Forlan,Simao,Aguero,Maxi Rodriguez gibi oyunculara sahip çok fazla forma şansı bulamaması normal.25 yaşında henüz hiçbir şey kaybetmiş değil.

Adsız dedi ki...

cm01-02 tadı 2018 fm de bile olmayacaktir sevgili anonymous..

tuncaua dedi ki...

5 milyon euro avrupanın büyük takımları için olan fiyatıdır.biz ilgilensek 10lara 15lere çıkar fiyatı(çünkü milan istese, adam takımına gidicem ben deyip rest çeker)...bu adam ne fc'dir nede aml'dir...Bu adam bağırır 4-4-3teki 3ün solunda oynarım savunma yapmam diye...ondan dolayıda orta ölçekli takımlarda başarıya ulaşması güçtür

Unknown dedi ki...

Arsenal'de bence de başarılıydı. Başarısız değildi. Çok kurtardı o sezon Arsenal'i. Hala çıkış yapacağına inanıyorum. Ama bu çıkışı Türkiye'de yapmayacağı kesin.Barcelona'da yapar belki??!

Adsız dedi ki...

Bu kardeşi izleme şansı buldum bu sene çıplak gözle, bizzat Kayseri de, oyununu bilmem de aldığı tepkiler olumluydu, top ona geldiğinde 20 30 kişilik genç grup oley çekiyordu, yakınlarda oturan bir dayı da "ne seviniyonuz la adama gelince" diyerek tepkisini koymuştu, aynı dayı maç 0-6 bitince "kim çekti bu kurayıı..."diye kalayı da basmıştı, ne deyıymış. Oldum olası beğenmedim oynadığı topu, faydalı olduğundan bile şüpheliyim.