11 Mart 2008

Inter Turu Geçerse...

Inter ve Liverpool, Anfield Road'daki 2-0'ın rövanşına çıkıyor bu akşam San Siro'da. İtalyanlar arşivlerden Inter'in turu çevirdiği maçları çıkartıp motive etmeye çalışıyorlar gazete sayfalarında. 43 yıl önce Inter bunu başarmıştı üstelik Liverpool'a karşı. Şampiyon Kulüpler'de ilk maçı 3-1 kaybeden Inter rövanşta 12 Mayıs 1965'de Liverpool'u 3-0 ile sahadan silmişti. Inter'in başında Herrera, Liverpool'un başında Bill Shankly vardı. Inter o sezon Benfica'yı finalde devirip kupayı aldı. İşte o maçın künyesi:
Inter: Sarti, Burgnich, Facchetti, Bedin, Guarneri, Picchi, Jair, Mazzola, Peiro, Suarez, Corso.
Liverpool: Lawrence, Lawier, Moran, Strong, Yeats, Stevenson, Callaghan, Hunt, St. John, Smith, Thompson.
1991'de UEFA Kupası'nda 2. turda Aston Villa'ya deplasmanda 2-0 kaybetmişlerdi. Trapattoni'nin Inter'i rövanşı San Siro'da 3-0 ile aldı. O sezon finalde bir başka İtalyan; Roma'yı devirip kupayı aldılar. 7 yıl sonra yine UEFA Kupası'nda 3. turda Strasbourg'a ilk maçta deplasmanda 2-0 kaybettiler. Rövanşta Ronaldo, Zanetti, Simeone'nin golleriyle 3-0 kazandılar. 2 farklı mağlubiyetten sonra ne zaman turu geçseler kupayı alıyorlardı. Bunu 3. kez yine bir İtalyan, Lazio karşısında başardılar ve Avrupa'daki son kupalarını Paris'te 3-0 kazanıp aldılar. Bu akşam bunu 4. kez başarmak için sahaya çıkacaklar. "Inter turu geçerse kupayı alır." Ben demiyorum tarih diyor... Saat 21:45'de, Star'da. Bu da muhtemel onbirler:
Inter: Julio Cesar; Maicon, Rivas, Burdisso, Chivu; Vieira, Cambiasso, Zanetti; Stankovic; Cruz, Ibrahimovic.
Liverpool: Reina; Arbeloa, Carragher, Hyypia, Fabio Aurelio; Lucas, Mascherano; Kuyt, Gerrard, Babel (Pennant); Fernando Torres.

5 yorum:

ugur parildak dedi ki...

inter kupayi alirsa bikini giyerim...

Adsız dedi ki...

Gönlüm Inter'den yana açıkçası...Geçen gün de Duomo'da platform kurmuştu yönetim, yeni bir oluşumu açıklamak için...Ama asıl amaç oradaki taraftarlara inanç aşılamak gibi duruyordu...Ciddi bir kampanya var ... Biletler de 2-3 hafta öncesinden bitmiş açıkta kaldık:)

(Inter elesin de Fenerbahçemiz'in ileriki maçlarını Adada izlemeyelim)

Adsız dedi ki...

http://www.inter.it/aas/news/reader?N=40595&L=it&CAT=14

Hatırlatım oluşumu ..
Inter Campus...

Unknown dedi ki...

inter turu geçip kupayı alamazsa tarih kitapları bikini giysin

Adsız dedi ki...

ilker yasin eşsiz yorumlarıyla bu maçı güzelleştirecek mi acaba?