9 Şubat 2008

Sevilla-Barcelona

Günün en sıkı maçı. 2 sezondur UEFA Kupası'nı alan, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkıp Fenerbahçe'ye rakip olan Sevilla ligde iyi gitmiyor. Bu maçı alamazlarsa gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne uzaktan bakarlar. Espanyol, Atletico Madrid ve Villarreal tepelerinde 3 ve 4.lüğe göz dikmiş durumda. Barça puan farkını 6'ya indirdi ama Real Madrid'in evinde Valladolid ile oynadığı haftada kaybederlerse filmi yine geriye sarmış olacaklar. Sevilla ve Barcelona 2-3 sezondur kendi evlerinde birbirlerine üstünlük sağlıyorlar. Sevilla'da kalede Palop'un olması önemli bir artı. Barça'da Puyol, Deco, Sylvinho, Zambrotta, Bojan, Etoo ve Toure kadroda yok. Poulsen, Fenerbahçe-Sevilla eşlemesi sonrasındaki Sevilla analizlerinde bizim medyadan hep övgü alıyor ama İspanyol medyası Barcelona'dan teklif aldığından beri oyuncunun performansının düştüğünü ve geçen sezonki performansının çok altında olduğunu yazıp çiziyor. Teklif aldığı takıma karşı Poulsen'in performansını izlemek ilginç olacak. Ronaldinho yine yedek. Barselona medyası yine Messi'den duacı. Oleguer'in yerinde olmaz istemezdim açıkçası. Kanatlarda müthiş bir kapışmanın olacağı sıkı bir maç bekliyor bizi. Ercan Taner'in Messi topu ayağına aldığındaki sesini ve Keita telafuzunu merak etmiyor değilim; tabii o anlatırsa...
Son Maçlar:
2007-08 Barcelona Sevilla 2-1
2006-07 Sevilla Barcelona 2-1
2006-07 Barcelona Sevilla 3-1
2005-06 Sevilla Barcelona 3-2
2005-06 Barcelona Sevilla 2-1

3 yorum:

firat selcuk dedi ki...

ercan taner yerine ersin düzen'in sesi duyulursa maç saatinde, sanırım isyanlar ve ayaklanmalar çıkabilir..

capel - oleguer eşleşmesi için yazık demekten başka birşey bulamıyorum, katalunyanun hakan şükür suratlısı barçalıları delirtebilir..

http://www.twitter.com/knngrc dedi ki...

dualar kabul oldu ercan taner anlatıyor ne de güzel anlatıyor. bir pozisyonda "messii taaçç" diye bağırdı gol oldu ayağa fırladım, çok yakıştı ercan taner la liga'ya. sevilla 1-0 önde capel'in attığı golle, çocuk barça'nın sağ kanadını dağıttı helal olsun.

Adsız dedi ki...

burada bir bu ercan taner'in beğenilmesini anlamıyorum. adam ilk yarı boyunca bir kere edmilson demedi. devrede çıktı da rahatladı. zaten tek bildiği ayağına top gelen oyuncunun adını söylemek.
aslında bir spikerin başarısını hata yaptığı (çok doğal olarak yapacaktır) belli olduğundaki tavrıyla ölçmek lazım sanırım. bu konuda okay karacan ve murat kosova kabul hatalarını edip düzeltme, en doğrusunu anlatmanın öncüleri, ercan tanerse konunun üzerini örtme, bir an önce geçiştirme akımının bir parçası.