4 Şubat 2008

Atina'da Mübadil derbisi

Komşu'da yine klasik kapışma var zirvede. Panathinaikos, Olympiakos ve AEK. Bu hafta Panathinaikos'a yaradı. İzmir'li Rumların takımı Panionios, İstanbul'lu Rumların takımı AEK deplasmanda 3-2 devirdi. Atina'da "Mübadil Derbisi" mi demek lazım buna? Pana, Asteras'ın 2-0'la geçerken liderlik için Olympiakos'un Kalamaria deplasmanında kaybetmesi lazımdı. O da oldu. Uzatmalarda gelen golle Olympiakos da yıkıldı ve Pana 3. başladığı haftayı liderlik koltuğunda tamamladı.
1. Panathinaikos 43
2. AEK Atenas 42
3. Olympiacos 41
4. Aris Salonica 32
5. Asteras Tripoli 31
6. Xanthi 28
7. Panionios 25

4 yorum:

Adsız dedi ki...

birkaç hafta önceki olaylardan (derbide kan dökülmüştü..v.s) bir ses çıkmadı. bu arada bizim derbiden de haber ve ayrıntı ve gözlem ve eski ve yırtık ve solgun ve deli mavi haberler bekliyoruz :) uz derken? bekliyorum yani

Onur Erdem dedi ki...

Mubadeleye Istanbul, Gokceada ve Bozcaada'daki Rumlar dahil degildi. AEK ve PAOK gibi takimlar kendi isteklekeriyle Istanbul'dan Yunanistan'a giden gocmenlerin kurdugu kulupler.

Adsız dedi ki...

Lafı Yunan liginden açmışken Asteras Tripolis'in bu sezonki performansından da bahsetmek gerekir. Birinci lige bu sezon yükselen Tripolis, ligin ilk devresinde 2000 kişilik stadyumunda Yunan dört büyüklerinin hepsini yenmişti. Bu hafta aldıkları mağlubiyetle, Yunan 4 büyüklerine karşı ilk kez puan kaybettiler.

HaCiTo dedi ki...

bu arada kulübü satın alıp kalkındıran başkan hikayesi bu kez sökmedi. 2004'te batmak üzere olan AEK'yı alıp 4 senede tekrar zirveye oynar hale getiren Demis Nikolaidis'i örnek alan EURO 2004 MVP'si Theodoros Zagorakis, maddi açıdan batmanın eşiğine gelen PAOK'u alıp gençleştirerek iki yıl içinde zirveye çıkarma mottosuyla geldiği tuttuğu takımın başından yakında ayrılırsa/ayrılmak zorunda bırakılırsa şaşırmayın. Zira 9. sıradaydı en son Selanik'in çift başlı kartalları...