8 Aralık 2008

Serie A'da 2008'in Bidonu: Quaresma

Bidone D'Oro, İtalya'da yılın en kötü futbolcusuna verilen bir ödül. Sezon başında Inter'e transfer olan Ricardo Quaresma'yı 2008 yılının bidonu ilan ettiler. 2. sırada 2005 yılının bir numarası olan Vieri, 3. sırada ise son 2 sezonun şampiyonu Inter'li Adriano var. Son 3 sezonun şampiyonundan 3 bidon çıkması ilginç tabii. Bizim lig için de böyle bir anket yapalım blogda. 4 büyüklerde oynayan futbolculardan bu sezonun ilk yarısında en kötü performans gösterenleri yorum bölümünde Çarşamba'ya kadar aday gösterin, ardından 10 kişi arasında 5 günlük anketle sezonun bidonunu seçelim...

207 yorum:

«En Eski   ‹Eski   201 – 207 / 207
legiogemina dedi ki...

kesinlikle maldonado ve ibrahim üzülmez..

ssim dedi ki...

sakat oyuncuları yazanlar onlardan nasıl bir performans bekliyor cidden şaşıyorum.

Izzet Kilic dedi ki...

Daniel Guiza : Aslında bidon değil ama Fenerbahçe'nin bu taktiğinde durağan yapısı ile zarar veriyor Fenerbahçe ofansına ve Alex'in katkısına. Hele hele bu para ödenmişken ve zarar verirken bu listeye almamak ayıp olurdu.

lyktm dedi ki...

2008 yılı için olsaydı
fener için edu, ali bilgin
bjk için gökhan zan, yıldırım demirören, sinan engin
gs için linderoth, les adnans (skibbe tercihinden ötürü)
derdim trabzon'a örnek gözteremezdim
fakat ilk yarı için
fener'e ek olarak guiza, yasin çakmak
bjk'ye yine demirören banko başka aday yok
gs'ye ise les adnans + bir zorunlu ön libero olarak meira
trabzon yine sorunsuz bence

neverLander ® dedi ki...

söyleyeceğim futbolcuların hepsi söylenmiş fakat yine de fikrimi belirteyim :

seriç : bjk sol kanadına kurtarıcı olarak geldi, sene sonu kendisine bir kurtarıcı bulması lazım.

emre belözoğlu : aziz yıldırım sayesinde büyük gürültü kopararak geldi, şu ana kadar yaptığı bi icraat yok.

ümit karan : sorunlu geçirdiği senelerde bile performansı daha iyiydi, şimdilerde bi garip.

guiza : fener taraftarı daha büyük beklentiler içindeydi, derbi maç performansı onu blogun "bidon" listesinde gerilere atacaktır.

maldonado : işlemeyen takımın günah keçisi (savunduğum düşünülmesin). bugünkü maçtaki kırmızıyla "bidon" listesinde başa oynar.

cangele : kayseri'ye ilaç olması beklenenlerdendi, bi türlü kendini gösteremedi.yine de listede pek ilgi göreceğini tahmin etmiyorum.

ACY dedi ki...

hakkaten amma gergin olmuş commentler yaa iyice takımzanlaşmışız gerçek bi rekabetimiz olmadığını söleyen ramon gelsinde bu yorumları okusun :P neyse genel olarak 4 takımdan da adaylar belirtilmiş tek tek bende takıma göre belirteyim o zaman gerçi çarşambaya kadar denmiş ama olsun :)

FB: GUİZA (şimdilik en büyük aday ama çıkar ligde son 2 maçta 5 gol atar bi anda süperstar olur bu işler böyle), MALDONADO (bir gs'li olarak gelirken o kadar öşürtüldü ki korkmuştum amanın kimi alıyo bunlar diye ama yüzümüzde bir tebessüm bırakarak gidecek belli) ve EMRE (aldığı paranın dışında bunca spekülasyona bunca çıkan olaya inat kariyerinin en iyi topunu oynaması lazımdı o kasığına buz koyarak geziyo samandırada)

GS: ÜMİT KARAN (bu orta saha ile gol manyağı olur bu adam diyodum sene başında o ise vallaha atmam atmam diyo ısrarla gittikçe de 3. opsiyona dönüştü forvet hattında) ve NONDA (hakkaten çok yavaş bu adam ya bu takımın o hızlı paslaşan 2ye 1lerle atağa kalkan oyununa yakışmıyo)

BJK: BOBO (sene başında 10milyon eurolar veriliyordu bu adama şimdilerde kadroya giremiyo girsede oynamaya niyeti yok beklentiler çok daha büyüktü), SERDAR KURTULUŞ (beklentilerin çok büyük olduğu milli takımın çok iyi bir oyuncu kazanacağı söylenirken o gerek sahadaki büyük düşüşü gerekse saha dışındaki yorumları konuşmalarıyla buraya girmeyi haketti bana göre)

TS: ISAAC PROMISE (olimpiyatlardan sonra çok daha fazla katkı yapacağı ve gökhan umut ve yattarayla takımın hücum hattını sırtlayacağı söyleniyordu o saman alevinin ötesine geçemedi) ve TONY SILVA (sürekli düşüşteki bir kariyer 2002deki dünya kupası ardından monaco lille derken zar zor gelinen bir trabzonspor ve güven vermeyen geri paslar yan toplar..)

genel tartışılan ve isimlerden ise fb'de josico zaten hayal kırıklığı bir transferdi kötü performansı bir süpriz değil beklentide aynı orandaydı, volkanın ise bir maç rezil bir maç vezir olması tüm kariyerinin özeti. gs'de linderoth sakatlığı yüzünden bir performans gösteremedi, sabri ve servet ise zaten kapasitelerinden fazlasını beklememek lazım onların kısıtlı yetenekleri olması onların suçu değil. bjk'de ibrahim üzülmez'de aynı şekilde beklentinin zasten yüksek olmadığı bir isim, gökhan zan ise fenerli volkan gibi performansı kariyerinin özeti olan bir oyuncu, seriç ise linderoth sınıfına giriyor kanımca. ts'de gökhan ünal ve umut bulut tartışılmış fakat bnce beklentilerin çok da altında değiller. son olarak fb'den volkan bjk'den ibrahim üzülmez gs'den sabriyi yeteneksiz ve çok hata yapıyor diye seçen arkadaşlar beklentileri kriter almıyorlarsa ts'den hüseyin çimşir de onlar için iyi bir seçim olacaktır.

matiasemilio dedi ki...

güiza

«En Eski ‹Eski   201 – 207 / 207   Yeni› En yeni»