11 Aralık 2008

Süper Lig'in Bidonu

Serie A'da Quaresma'nın seçildiği yılın bidonu anketinin bir benzerini bizim lig için yapalım dedim. Yorumlarda yine kavga çıktı. Neden 18 takımdan değil? 450 futbolcu var ve kaç şıklı bir anket olacağı da ayrı bir anket konusu olurdu. 4 büyüklerden sezonun ilk yarısında ağır sakatlık yaşayanlar haricinde; beklentinin en uzağında kalan futbolcuyu seçeceğiz. Bu en yeteneksiz futbolcu oylaması değildir. Ben gelen 207 yorum arasında 11 futbolcu belirledim. Halihazırda süren 2 anket olduğundan bunu pazartesiye bırakıyorum. Adaylar:
Güiza, Seric, Maldonado, Bobo, Nonda, Emre B., Burak Yılmaz, Meira, Serkan Kurtuluş, Cale, Ümit Karan

65 yorum:

Estranged dedi ki...

Maldonadoya ayıp olmasın ama güiza...

papaz dedi ki...

gökhan ünal'ın bu listede olmaması bu blogun kalitesini tekrardan gösterdi her ne kadar buna ihtiyacı olması da.

Bakmakla görmek arasında farkı tekrardan gösterdiğin için teşekkürler Bülent Abi.

Arasmus dedi ki...

valla aceto emre'ye torpil geçmişsin. adam ayrı bir kategoride değerlendirilmeli. yılların bidonu yarışması gibi bir şey olmalı. emre bu sene kimseyi şaşırtmadı ki. her zamanki performansını sergiliyor. hangi gittiği takımda bir bidon değildi diye sormak lazım..

ibrahim karaboga dedi ki...

secenkeler arasinda besiktas olsaydi direk ona oy verirdim, madem futbolcu bazinda yapildi, benim oyum guiza'ya olacak ptesi.

cale'nin adaylar arasinda olmasina katilmiyorum. onun kapasitesi belliydi geldiginde. beklenti buyuk degildi zaten. yapabileceginin en iyisini yapiyoir sol bek mevkisi icin. sadece orta yapamiyor o kadar. turkiyede hangi sol bek orta acabiliyor ki..

Rory Breaker dedi ki...

Madem beklentilerin en uzağındaki futbolcuyu seçiyoruz Maldonado kafadan gider zaten. Kimsenin ondan bir beklentisi yoktu çünkü. Uzak ara Guiza alır derim.

TursuBidonu dedi ki...

güiza

Unknown dedi ki...

- spoiler -
1. Güiza
2. Maldonado
3. Emre B.
- /spoiler -

kalıbımı basarım.

jose dedi ki...

en buyuk bidon güizadır gerisini bilmem.

Köfteci dedi ki...

Bence bu konuda yorum yaparken dikkat edecegimiz husus bir topcunun iyi oynayip oynamamasi veya hic oynamamasi olmamalidir.Topcudan beklenen performansa kiyasla gosterdigi performansi goz onune almaliyiz diye dusunuyorum.

Seric'ten kimse cok seyler beklemiyordu, ayni sekilde Maldonado ve Meira'dan da.Veya diger isimlerden de.Maldonado'nun neler yapabilecegi zaten ortadaydi.Meira nin da gelip defansta(veya ortasahada, herneyse)harikalar yaratmasi, rakip forvetlere goz actirmamasi falan filan beklenmiyordu.

Demek istedigim "Guiza" be yahu...

supras dedi ki...

Nonda...

Nazmi Hasdemir dedi ki...

maldanado

pilot santrafor dedi ki...

Seric, Maldonado ve Burak Yülmaz beklentinin uzağında kalmadığı için onları direkt eliyorum. Güiza liderliği elde eder sanırım.

Unknown dedi ki...

fenerbahçe'nin bu sene yapmış olduğu istisnasız bütün transferler.
güiza
josico
emre
burak

ama en maliyetli olanları güiza ve emre. bunların içinden de emre'yi seçiyorum. güiza en azından sakatlanmıyor.

untildie dedi ki...

"beklentinin en uzağında kalan futbolcuyu seçeceğiz" diyor Bülent abi kısa ve öz.Yorum yapmaya kalksak çok su götürür.Adayımı yazıyım yeterlidir sanırım... "Guiza"

revadocki dedi ki...

Burak yılmaza ayıp olmasın ama ödül tanımı gereği ispanya gol kralı açık ara önde.ayrıca bu sıfatla heralde hangi ülkeye gitse bu performansla bu ödüle layık olurdu.kendisini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Mucoid dedi ki...

Guize ve Emre zirve yarışına girerler diyorum ben..İkisi arasından hangisine oy vereceğimi daha tam kararlaştıramadım ama guiza çok büyük
beklentilerle transfer edildiği için oyum guiza ya gidecek sanırım..

son olarak, Meira olmamalıydı bence :)

Northx dedi ki...

meira ne alaka? galatasaray stoperler hata yaptığı için mi gol yiyor? kaldı ki adam birçok maçta orta saha oynadı. kusura bakmayın ama ben meira'nın defanstan alınmasıyla, kewell'ın stopere koyulması arasında bir fark göremiyorum. ayrıca emre aşık da her hava topunda faul yapıp topu rakibe veriyor, en kritik pozisyonlarda da hata yapıp insanı çileden çıkartıyor. 35 yaşına geldi hala hava topunda rakibin omzuna basmamayı öğrenemedi.

ilkay dedi ki...

yılların bidonu emre b. ve annesinin karnından bir bidonun içinde çıktığını düşündüğüm maldonado abimizin yüksek müsadesiyle, güiza diyorum.

Deniz dedi ki...

Konu eğer beklentileri karşılayamamaksa, elbette Güiza.

Bunun dışında Seric oynamadı ki görelim.
Maldonado'dan ne bekleniyordu ki.
Bobo da yeterince dakika almadı bu sezon.
Nonda ne kadar oynadı bir fikrim yok ama baros'un arkasında kaldı hep sanki.
Emre Belözoğlu oynasaydı olurdu bidon.
Burak Yılmaz, en bidon yedektir herhalde. Fener niye aldı bu adamı anlamadım hiç.
Meira, ilk üçte olur herhalde.
Serkan Kurtuluş, bu gencecik çocuk Cafu olma iddiasıyla gelmedi sanırım, beklentilerle doğru orantılı olarak da bidon demek doğru olmaz.
Cale (?)
Ümit Karan, bilmiyorum ama Ümit'in de adını pek duymadım ben bu sezon.

Yani bidon olayında yanlışım varsa düzeltin, adam büyük umutlarla alınacak veya kadroda tutulacak, dakika alacak, oynayacak ve o beklentileri karşılayamayacak gibi kıstaslarım var benim. Bu sayılan adamların içinde Güiza, Burak Yılmaz ve Meira'yı sokarım bu kategoriye, haricinde bidon görmedim.

Hayatımız Futbol dedi ki...

meira
güiza
ümit karan

Bellamy. dedi ki...

açık ara guiza.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Cale yerine Yattara,Bobo yerine Holosko daha iyi olurdu bence.Cale ve Bobo'da kötüydü fekat Yattara ve Holosko'dan beklentiler daha yüksekti.Yinede sonuca etki etmez bu.Birçok arkadaşta söylemiş,1-Guiza 2-Emre 3-Maldonado şeklinde olur.

Fırat Gürsu dedi ki...

1. Maldonado
2. Maldonado
3. Maldonado

o Turkcell Süper Ligi'nde en kötü furbolu oynayan ve ayrıca düz alanda koşuyu en kötü yapan insan.. O futbolcu değil Fenerbahçe'de.

October Swimmer dedi ki...

Güiza yetenekli bir oyuncu, ama ne yazık ki quaresma'nın postunu okuyunca düşünmeden süper lig için bu adam güiza'dır dedim

TheDuffman dedi ki...

Süper Lig'in bidonu: 14 milyon € luk bonservis bedeliyle transfer edilen La Liga 2007-2008 sezonunda gol kralı olmasına rağmen süper ligde 14 maçta 3 gol atmış olan eski okçulardan "Daniel González Güiza"

tierra dedi ki...

emre belözoğlu

Protanopia dedi ki...

@BT
Çok adaylı bir anket olacağı için acaba mümkünse birden fazla -mesela 3- kişiye oy verilirse daha güzel sonuçlar alabiliriz diye düşünüyorum.

Ya da iki aşamalı bir şekilde yapılabilir. Mesela ilk üç finale kalabilir. Nasıl finalse artık :)

Svetlin dedi ki...

guiza

Baris dedi ki...

Bidon yeni gelen adamlar arasında yapılmıyor mu ? Mesela İtalya'da bidon Quaresma oldu..

ms139 dedi ki...

guiza
emre
ümit karan

sonuçta bekleneni veremeyen diyoruz
maldonadodan kimseni çok şey beklediğini düşünüyorum ya da seric, burak yılmaz vs.

listeme ilk 3 ten sonra meira ve nondayı da koyabilirim ...

apaç dedi ki...

hakan kadir balta olmadığı için;

serkan kurtuluş.

delgado dedi ki...

cale????

bence ligin en iyi sol beki bu adam, en iyi 5 transferden de biri. beklentiyi tam olarak karşıladı bence, neyse.

emre belözoğlu.

firat selcuk dedi ki...

meira bidon olur diye ısrar edenler var demek.. meira'yı bile bidon yapacaksak işimiz var, ligde sağlam adam kalmaz o zaman..

cobija dedi ki...

Güiza'yı tek geçerim.

crkoglu dedi ki...

sanırım aceto, galatasaray'dan az kişi alınmış adaylar arasına denmesin diye serkan kurtuluş ve ümit karan'ı aldı listeye. çünkü serkan kurtuluş sanırım bir maça ilk onbir başladı, başkada herhangi bir maçını hatırlamıyorum 18 yaşındaki bu gencecik futbolcunun. zira ümit karan da 6 maça ilk onbirde başlamış.
trabzonspor'dan cale tercihine de katılmıyorum belki yattara olabilirdi.
bence bu seneki belirtilen kriterlere uyan tek bidon sevgili okçumuz.

Unknown dedi ki...

guizadır bence

Julien Dekosta dedi ki...

yorumlara bakilirsa guiza alir bu anketi, hakkiyla hemde :)

ayrica serkan kurtulus secimini hic mi hic anliyamadim, aceto illa galatasaraydan birisini daha almak istediysen orda kapi gibi nonda var, kara delik nonda.

neyse, bu arada bence bu anket yanki da getirebilir basinda,hadi bakalim gorecegiz haftaya.

Unknown dedi ki...

Nonda ne yazık ki ...

H. İbrahim Andiç dedi ki...

serkan kurtuluş'u bu listede görmek bence hiç olmadı. bursa'dan alınırken zaten sağ bek'e kalıcı çözüm , flaş transfer nidaları atılmadı. oynayacak kimse olmadıgı için son dakika transferiydi. hangi maça büyük umutlarla çıktı ki? barıs ve sabri'nin iyileşmesinden sonra da yedeklerin arasına karıştı.

PS: içimdeki sabri nefreti bambaşkaa...

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Boyle bir blogger sitesinde bu biraz buyuk bir fantazi olabilir, lakin eger herkes birinciye 5, ikinciye 3 ve ucuncuye 1 puan verebilirse sukela olur. Eger insanlar oy verirken tercih yapabiliyorsa 1., 2. ve 3. seklinde; oylamayi excel'e import edip bu bahsettigim puanlamayi yapmak kolay olur. Fakat oyle bir sey yoksa ben bosu bosuna kafa sisirmis olurum.

Yorumlarda kavga cikaranlardan biri oldugum icin ozur dilerim burada. Aghahowa, Tum ve Baros diyenleri gorunce dayanamadim; asabi bir zamanima denk geldi, fitili yakinca da gitti zaten.

ssim dedi ki...

serkan kurtuluş mu ? ne bekleniyordu 18 yaşındaki bir çocuktan da neyi veremedi çok merak ettim.

Unknown dedi ki...

Cale, Serkan, Ümit, Meira pek uymamış. Hatta uymayanlara Seric'i de ekleyebiliriz. Zira oynadığı maçlarda öyle döküldüğünü ben görmedim.

Cale bence de çok sağlam bir sol bek. Gerçekten doldurmuş orayı. Serkan'ın bu listeye alınma sebebi nedir merak ediyorum gerçekten. Keza Meira. Ne yani adam kötü mü oynuyor şimdi? Bana göre her futbolcu kadar hata yaptı. Daha fazlasını değil. Ümit Karan'ın da bu kategoriye girmediğini düşünüyorum. Zira 100 küsür gol atmış bir adam Ümit. Daha ne yapacak bilmiyorum.

Bence Güiza veya Emre'dir. Zira diğer isimler şöyle veya böyle katkı yaptı. Özellikle Bobo ve Nonda. Bobo zaten istikrarsız bir adam ama formunda olduğu dönemlerinde Fenerbahçe'ye az çektirmedi. Zira Nonda geçen sene ve bu senenin başında gayet iyiydi. Sahi o niye listede ben onu da anlamadım.:) Form düşüklüğü olarak görüyorum sadece. Bidon olacak kadar kötü performans sergilemiyor. Burak Yılmaz, bana göre listede olmaması gerekenler çıkınca geriye kalan bidonlardan en masumu. Keza Maldonado'da öyle. 1.5 milyon € bonservisle geldi sanırım. Eh Essien mi olacaktı acaba?

aksilaz dedi ki...

nonda
garanti!

yorgunforvet dedi ki...

maldonado dan (alex ve aziz yıldırım dışında ) kim bi şeyler bekliyordu ki,
la liga nın gol kralının 7 maç gol atamaması ( evet zamana ihtiyacı var ) şu an için en büyük bidon ( battal boy ) yapmıştır

GUİZA

Fatih dedi ki...

@aceto, delgado'yu disarida birakarak biraz haksizlik yapmissin. besiktasli degilim ve besiktas taraftarinin delgado'da ne gordugunu henuz cozebilmis degilim. fazla macini izleyemedim gecen sene, canavar gibi oynamis olabilir. ancak bu sene hemen hemen tum bjk maclarini izledim, sirf meraktan hem ertugrul/denizli degisikligini merak ettigimden hem de su delgado'yu gorebilmek acisindan.

hakkini yemeyelim, yakisikli cocuk, kibar, ince falan ama birsey oynadigini goremedim. arada bir sut cikartir, ince bir ara pas verir ama bunu bizim mahelleden gobekli dursun abi'de yapar hali saha maclarinda. yani bu adam alex/lincoln rolundeyse besiktas'ta, kusura bakmayin ama ben de ibrahim uzulmez'im.

delgado bence bidon'un kralidir.

Çetin Cem dedi ki...

serkan, ümit karan ve meira'nın alınmaları fenerli arkadaşların gönlünü hoş tutmak için gibi sanki :) fenerlilerin oyları bölünmezse güiza-emre-maldonado kutsal üçlüsünün arasına bir tanesi girecektir :)

ayrıca alınırken bile alay konusu edilen seric yerine delgado daha isabet olurdu bence. bu sezon hep kayıp ve artık beşiktaş taraftarlarının bile sabrını taşırmış durumda son ankara maçında görüldüğü kadarıyla.

baha dedi ki...

Emre Belözoğlu...

Sozlugu acsaniz bidon tanimi karsisinda ismini bulursunuz, o derece. Gerci aptallik bizde ki ondan bir seyler bekleyebildik.

Güiza'ya bidon diyemiyorum cunku adamin da bir sucu yok gercekten, 1-2 macta ciddi pozisyonlara girip harcadi, onun disinda pozisyona girebilecegi paslari dahi alamadi. Alex de bu yil "yatma" kredisini kullandigindan alinmadi listeye sanirim...

Izzet Kilic dedi ki...

Daniel Guiza

Bobo ve Seric oynamıyor zaten. Emre Belözoğlu'nun adelesi atıyor habire. Burak Yılmaz'ın futbol karakteristiği onun zaten büyük takıma başarılı olmasına engel. O değil onu alanlar ayrı bir bidon.

jugler dedi ki...

14 milyon eurluk bidon
Güiza...

teletabi dedi ki...

Guiza dan sonra aklıma ilk gelen bidon Meira. Bence kesinlikle listede olması gerekiyor Meira'nın da. Olmaması gerek diyenlere şaşırdım doğrusu.

1- guiza
2- meira
3- delgado

gameover dedi ki...

guiza
Emre B.
Meira
______
Kimse Meira'dan bir şey beklenmiyordu demesin, hem de çok büyük beklenti vardı, etrafınızda kimse söylemediyse, GS forumlarına bakın.

jugador dedi ki...

bir bidon varsa bu listede güiza'dır kafadan. arkasından da emre ve maldanado gelir. anlamadığım nokta delgado nerde? oynamayan seric'e mi bidon diye oy vereceğiz? cale ne alaka hiç maçını izlediniz mi bu adamın 90 dakika? meira buyurmuşlar bir de! pehhh..

eğer meira bidonsa edu ile lugano petrol varilidir.

bence adayları bu şekilde olacaksa faciadır bu anektin adı. keza ilk 3 belli!

D.A dedi ki...

guiza ve maldonado...

ike144 dedi ki...

adaylar pek hos olmamıs kanımca yani güizaya diyecek bisey yok da smdi bidon dedigimiz sey oyuncunun beklentiyi karsılayamaması ise burda serkan kurtulusun isi ne? burak yılmaz ve emre denen adamdan hala bisi bekleyen var mıydı sene basında? cale de sol kanatta defans olarak çok ii ama hücum oalrak etkisiz bi adam ama boyle oldugu biliniodu zaten..seric için de zaten daha gelir gelmez forumlardaki yorumlardan falan ne oldugu anlasılmıstı kimse bi sey beklemiyordu ayrıca oynadıgı 2-3 maçta da fena degildi. geriye güiza maldonado nonda bobo meira ve ümit kalıyor. bu oyuncuları bu seneki performanslarına gore sıralarsak kotuden iyiye bana gore güiza maldonado nonda meira bobo ümit karandır. beklentiye gore sıralarsak da güiza meira bobo nonda ümit maldonado. burdan çıkan cevap açık ara GÜİZA.2. bence nonda 3 maldonado 4 meira gerisi de kafanıza gore.

P.S her takımda 25 oyuncu war desek kadroda 18.25 450 oyuncu 5000oyuncu olması için 10-15 lig toplaman lazım :D ayrıca bu adamlardan da anadolu takımlarındaki genel rotasyonu dusunursek oynayan adamlar 25te 15 falan. Dolayısıyla anadoluyu da koysan olembe serhat serdar kulbilge gibi bu listeye rahat girebilcek adaylarımız olurdu.

yoney dedi ki...

Cale'ye kesinlikle katılmıyorum. Şahsen beklentilerimi tamamen karşıladı, sizin neler beklediğinizi bilemem ama bence "bidon" tanımına kesinlikle uymuyor.

Emre'nin bidon olduğuna da inanmıyorum, zira eğer Emre her maç harikalar yaratsaydı, o zaman şaşırtıcı olurdu, Emre kendinden bekleneni fazlasıyla yerine getiriyor.

Bana kalırsa, "Yılın Bidonu" tanımına en uygun oyuncuysa hiç kuşkusuz Güiza.

Daçe dedi ki...

kesinlikle
1. güiza
2. maldonado
3. belki bobo olabilir ama o geçen sezondan başlamıştı bidonluğa.

H. İbrahim Andiç dedi ki...

serkan kurtuluş olmamış listede sanki.

adaletsizterazi dedi ki...

Fiyat performans ve baş bidon olarak:

Guiza

Ancak beklenti hayal kırıklığı olarak:

F. Meira

sinan dedi ki...

Besiktas'in son 3,5 yildaki en skorer adami olup yalnizca bu sene formsuz olan Bobo'yu alip 3 yildir ne verdigi belirsiz, kiz Delgado'yu almamak yanlis olmus bence.

beyazmantoluadam dedi ki...

1. Güiza
2. Nonda
3. Ümit Karam
4. Cale

Maldonado ve Burak Yılmaz'dan zaten pek birşey beklenmediği için bence bidon bile olamazlar.

Adam dedi ki...

Yahu bidonların kıralı bizde bu sene. Saolsun futboldan en iyi anlayan başkanımıza teşekkür ediyorum ve maalesef Guiza diyorum. Emre veya Maldonado da diyebilirdim lakin onlardan yana hiç bir beklentim yoktu. İyi performans göstermeleri sürpriz olurdu.

Dabenti dedi ki...

Burada Linderoth'un unutulması normal olmuş. Çünkü kendisini unuttuk :) Nonda 2008 yılının bidonu olamaz, 2008-2009 sezonu 3.hafta ve sonrası bidonu olabilir. İnsanımızın hafızası pek zayıf ne yazık ki. O nedenle 3-5 haftalık performansa göre bakıyorlar ancak.

Eğer oynadığı maça göre bakacaksak bir makineye(geldiğinde herkesin ilk düşündüğü buydu eminim) göre bu kadar arıza veren Linderoth 2008 yılının bidonu olmayı hak ediyor.

ACY dedi ki...

yorumlarda güzel dikkat çekilmiş bence de serkan kurtuluş bu listede sırıtmış kendisi zaten galatasaraya gelmeden önce bursada samet aybaba tarafından kadro dışı bırakılmış 2 aydır paf takımıyla antremanlara çıkıyordu sözleşme imzalamadığı için onu guizayla aynı ankete sokmak hakkaten de biraz "galatasaraydan az kişi oldu" düşüncesiyle yapılmış gibi..

Salih Topcu dedi ki...

Fenerbahçe'den bu kadar isim olmasına gerek yoktu. Bi tane teknik direktör kontenjanı açıp oraya da AragonYes'i eklersek tamam. "birinci belli, ikinci kim?" deriz ondan sonra.

Quaresma7 dedi ki...

Benim oyum Guiza'ya gider. Maldonado dicektim ama harbiden ondan bidon bile olmaz...