11 Aralık 2008

Şampiyonlar Ligi Son 16

Altı maçlık maraton bitti Şampiyonlar Ligi'nde. Artık kısa mesafe engelli zamanı. A grubundan başlayalım. Kötü başlayan Roma iyi bitirdi, lider çıktı gruptan, Chelsea göreceli olarak kolay grupta Roma'nın arkasında kaldı. Bordeaux UEFA'da. Cluj için de 4 puan iyi bir deneyim oldu. B grubunda hayalkırıklığı Inter, Mourinho, 6 maçta ancak 8 puan toplayınca ki 3. Bremen'e 4 puan verdiler, 10 puanlı Panathinaikos'un altında kaldılar. C grubunda, Barça, R.Madrid maçını düşünüp yedeklerle çıkınca Şaktar'a kendi sahasında ma verdi. Liderliği zaten garantiydi. Sporting de 2. liği bir hafta önce yazmıştı tabelaya. Maçlardan çok Santos'un konuşulduğu grupta 12 yıl sonra bu kupaya gelen Atletico Madrid 4. torbadan girdi ve gruptan 2. çıktı. Rafael Benitez bu sezon hem lig hem Şamp. Liginde iyi gidiyor. Marsilya, Liverpool'un PSV deplasmanında kazanmasıyla kendini UEFA'da buldu. 6 maçta 4 puan Erik Gerets için berbat bir tablo. E grubunda İskoç, İskoç'u yedi. Celtic, Villarreal'i devirdi ama Alex Ferguson'un Man. United'ı sahasında Aalborg'a bir puan verince İskoçlar evlerine döndüler.(edit: İkili averaja bakmadan yazdım. Uyarı geldi. teşekkürler. Ferguson'a bağlı değildi skor) O.Lyon bu kupada kaşınmaya devam ediyor. Sahalarında Bayern Munih'e yenilip liderliği verdiler, 2. çıktılar, Fiorentina UEFA'da. S.Bükreş ise Galatasaray'ı eleyen taş gibi takım(!) bir puanda kaldı. Chelsea'den sonra şaşırtan bir diğer İngiliz ise Arsenal. Evlerinde Fenerbahçe beraberliğinin faturasını ödediler. Porto'ya deplasmanda mağlup olunca gruptan 2. çıktılar. Fenerbahçe ile oynadığı ilk maçta çekilmez bir futbol oynayan Porto da sonradan açıldı. Son sürpriz ya da beklenmeyen ise Real Madrid'in Juventus'un arkasında kalması. Schuster'in mirası oldu bu, Juventus averajla lider çıktı gruptan. UEFA'nın son şampiyonu Zenit yine bu kupanın yolunu tuttu. Totalde favoriler hiç fire vermedi. Son 16'da bir tek sürpriz bile yok. Kuralar 19 Aralık'ta çekiliyor....

16 yorum:

Rory Breaker dedi ki...

Herhangi bir aşamada Man Utd - Barcelona eşleşmesi futbol severleri zevkten öldürebilecek dakikalara sahne olacaktır tahminim.

flamboyant forward dedi ki...

aalborg old trafford'tan 1 puan almadan evvel garantilemişti uefa'yı. celtic'in son maçlar öncesi zaten şansı yoktu. zira aalborg'a ikili averajda geçildiler, her iki maçı da kazanamayarak. bir de yanılmıyorsam celtic 3 sezondur cl deplasmanlarından 1 puan bile çıkaramadı. ilginç bir istatistiğe imza atıyorlar.

anorthosis bate aalborg güzel renk kattılar bu sene. önceki yıllardaki sıradan 4.torba takımları gibi oynamadılar en azından.(bkz: sparta prag,slavia prag,steau vb).inter ve chelsea iki büyük hayal kırıklığı şimdilik.

grup performanslarına göre barça favori liverpool bayern plase. "yeni" madrid ve manu olağan şüpheli. hiçbir sürpriz takımın olmadığı 2.turlar kıran kırana geçecek.

ygtylmz dedi ki...

Grup maçlarından sonra hakeden takımlar üst tura çıktı . Takımlara bakarsak Barcelona - Liverpool - İnter - Manchester United Final için oynarlar gibime geliyor .

Gadee dedi ki...

Ruben De La Red hakkında bir gelişme var mı arkadaşlar? Futbol hayatı bitti mi,yoksa geri dönecek mi?

Unknown dedi ki...

yaktın olum inter anortosis'i. En büyük süprize inter engel oldu. adamları önce cl den sonra uefadan ettiler.

H. İbrahim Andiç dedi ki...

aceto olası bir uefa grup ikinciliğinde , galatasaray'a hangi takımın düşmesini yada düşmemesini istersin. bi yazı güzel olur sanki. teşekkürler.

sannti dedi ki...

Abi son 16'da sürpriz yok demişsin de Panathinaikos'un son 16'ya Werder Bremen'i geride bırakıp üstelik Inter'i de geçip kalması bence turnuvanın en büyük sürprizi şu ana kadar.

alessandro del piero dedi ki...

o diil de arkadaş bu aceto'daki skibbe kompleksi de dağları deler resmen..
takım avrupada lucescu da dahil tartışmasız son 7-8 senenin en karakterli futbolunu oynuyor, ligde de gayet iyi ve sağlam gidiyor ama neymiş efendim steaua denen taş! takım grupta bi puan toplayabilmiş..
hani fenerli bi adam bunu söylese çekememezlik, hazımsızlık diycem, harbi gs'li bildiğimiz acetodan geliyor bu yorum.
o kadar eleştirdiğimiz hakan ünsaldan filan ne farkı var ki şimdi bu yorumun..
takım ligde şampiyon olup uefa'da (hadi abartmayalım) bi yarı final oynasa aceto heralde 'ee bu kadroyla bundan aşağısı zaten başarısızlık olucaktı' der muhtemelen..
abi soruyorum, sadece skibbenin avrupada yerden, kısa paslarla, akılcı oynattığı ve karşı takımı resmen baskıyla ezdiğimiz bu futbol hiç mi gururlandırmıyo seni ya? benfica'yı, olympiakos'u, hertha'yı sahadan silmek en son ne zamandır yaşadığımız durumlardı bizim allah aşkına galatasaray olarak? hayır, senelerdir oynadığımız silik, ezik futbolu filan mı özledin? ya da cidden bu futbolda skibbe'nin hiç payı olmadığını filan mı düşünüosun? evet steau'ya elendik, çünkü baştan aşağı yenilenmiş bi takımdık, haliyle skibbe takımı tanımıyordu ve aykut kalesinde 'volkan'laştı resmen.
lütfen şu eleştiriyi bi daha getirme allahını seversen, gözümüzdeki itibarından başka bişeye zarar vermiyo çünkü..

BT dedi ki...

@ody
olası durum bir gerçek olsun o zaman bakalım. uefa da son maçlardan sonra.
sannti
@grup içi sıralamadaki sürprizleri yazdım. werder bremen in yerine pana nın olmasını bana göre sürpriz değil. birbirinden çok farklı siklette takımlar değiller.

@monuk
Kahvehane ağzıyla başladığın "o diil de arkadaş" yorumun benim için birşey ifade etmiyor. Samimiyet arıyorsan uslubunu gözden geçir... Futbolu sonra tartışırız...

Köfteci dedi ki...

FC Bayern - Real Madrid
Panathinaikos - Arsenal
Porto - Chelsea
Liverpool - Inter
Barcelona - Sporting
Juventus - Villareal
Manchester United - Atletico
Barcelona - O.Lyon

alessandro del piero dedi ki...

haklısın abi kusura bakma, ama bana çok anlamsız gelen küçümser yorumu defalarca duyduktan sonra nedense hiç yapmadığım şekilde özensiz ve saygısız bi üslupla yazmışım..

yine de görüşlerim içerik olarak apaynı ve skibbe'nin yaptığı işleri niye bu derece görmezden geldiğini çok merak ediyorum. hayır elbette sana çok yumuşak başlı, disiplin ve otoriteden uzak ya da ne bileyim karşı takımları aşırı ciddiye alan yapısı nedeniyle ideal bi antrenör olarak gelmeyebilir ama sahada oynanan futbol, sahip olunan sistem, yıldızları bir arada kullanabilme becerisi yönlerinden hep mi başarısız bu adam?

Kayaoğlu 29 dedi ki...

S. Bükres'e tas gibi takim denilip ünlem isareti konmasi bir Galatasarayli olarak beni de rahatsiz etti. Bugüne kadar hic bir Galatasarayli kalkip da "Bükres tas gibi takim, cok iyiler, Galatasaray bu yüzden elendi." demedi. Basinda da böyle bir sey görmedik. Sucu herkes Galatasaray'in kendinde buldu. Hal böyleyken orada ünlem isareti kullanmanin ne anlami var?

Adsız dedi ki...

bence son yılların en zevksiz ve çekişmesiz şampiyonlar ligi grup maçlarıydı. tek tek maçlarda da geçmiş yıllardaki büyük heyecan ve sürpriz olmadığı gibi son maçlara kalan, liderliğin, 2.liğin sürekli eldeğiştirip durduğu bir durum olmadı (son maça kalan sadece a ve b gruplarıydı yanlış bilmiyorsam, onlar da çok belli sonuçlandı).

tek sürpriz olarak, 1. torbadan gelen 4 devin (chelsea, inter, arsenal, real) 2. bitirmesi söylenebilir belki. geçmiş yıllarda bu kadar fazla olduğunu hatırlamıyorum. bir anlamda kendi iplerini çektiler. çünkü sürekli zor eşleşmeler yapacaklar şimdi. son 5 yıla baktım, final oynayan 10 takımın 8'i grubunu 1. bitirmiş.

Adsız dedi ki...

Beşiktaşlıyım. Benim tanıdığım Galatasaraylılar steau ya taş gibi takım dediler!...

@monuk ne GS skibbe ile ne de FB aragones ile bu sezon bir halt etmiyorlar FB neredeyse partizana eleniyordu carlos sezonda bir tane attığı gollerden birini atmasaydı, GS nin uefa performansını nasıl olur da beğenirsin!.. sıfır puan bile alsa GS nin CL de değil UEFA da olmasına çok üzülüyorum.

Real de robben ve raul nereye kadar takımı taşırlar?
Juventus eski günlerine dönecek gibi.
Roma bu turda Arsenal ile beraber evine döner :)
Barcelona yı da sürpriz bir şekilde finalde göremeyebiliriz. İngilizler yine ilk dörte 3 takımla girebilirler.

UzunPaslar dedi ki...

Şampiyonlar Ligi'nde haline en çok dertlendiğim takım Anorthosis oldu. sevdiğimden değil ama gerçekten etkileyici bir performans ortaya koydular. en azından UEFA'ya gidebilselerdi.

bir de ülke puanının tüm ağırlığı Galatasaray'a kalmıştır artık umarım grup maçlarının daha da üstünde bir performans ortaya koyarlar.

cisco dedi ki...

son 16da panathinaikos'dan sonra en dogudaki takim roma.

ulkeleri gectim, londra+madrid 4 takimla kalmis son 16ya. (2 istanbul takimi da kalabilir mi acaba bir gun)

supriz olmamasi bir yana, yukaridaki!
takimlarin iyice kopmaya basladigina iyi bir ornek.