12 Aralık 2008

The Barclays Global Fans Report

Premier Lig'in sponsoru Barclays'in tüm dünyada yaptığı bir araştırmanın sonuçlarına göre:
Afrika'da; en sevilen futbolcu Cristiano, Ronaldo, teknik direktör: Alex Ferguson, en beğenilen stadyum: Old Trafford. Avrupa'da bu sıralama: Fernando Torres, Rafa Benitez ve Anfield olarak değişiyor. Asya ve Ortadoğu'da en yüksek oranlar Afrika'daki seçimlerle aynı. Anket 185 ülkede 32 bin taraftarda uygulandı...

6 yorum:

Bellamy. dedi ki...

full harm süpermiş.

Her Yol Roma dedi ki...

rafa benitez'i kim sever yahu?

bonedriven dedi ki...

yahu biraz alakasiz kalicak ama akla dusmusken yazayim dedim, blog okuyucularinin ve bulent abinin dikkatini cekmesi babinda:

gecen sene tuncay icin 'kucuk takima gitti, bak biz cl ceyrek finalindeyiz o boro'da bidi bidi' diye laf soyleyenler simdi tuncay chelsea kapisindayken ve fener'in ruzgari sonmusken ne diyecekler acaba?

ders olsun bence diger genclerimize de... iste premier lig bu! =)

H. İbrahim Andiç dedi ki...

anketi barclays'ın yapması manidar olmuş. hiçmi barca, madrid efenime söyleyim juve milan inter sevgisi olmaz be arkadaş.

insivible dedi ki...

bonedriven--
tu eres tonto

ne alaka simdi?

delorean dedi ki...

Alakasız başlıkta alakasız bir Fenebahçe hamaseti yürütmeye çalışılınmış ama hiçbir futbol takımı yoktur ki her sene bütün kupalarda başarılı olsun ya da her daim formda bir performans sergilesin. Fenerbahçe de iyi olmadığı bir dönem yaşıyor ve yine Şampiyonlar Ligi'nde veya UEFA'da başarılı olmayacak anlamına gelmez bu.
Ne yani şimdi Fenerbahçe UEFA kupasını alsa seneye, tekrar Tuncay salaklık etti mi dicez!? Ya da Galatasaray bu kupayı kazanırken Tugay İngiltere'de idi, vay salak Tugay mı dedi insanlar.
Ayrıca bırakın İstanbul'u Fenerbakçe'yi, Arsenal scoutu bugün Bursa'da Sercan'ı izliyorlar. Demek ki, sen iyi futbolcu isen, nerede keşfedildiğin çok mühim değil.
Nihat dünyada ilk 100'e giren tek Türk futbolcu.Neden hala Villareal'de, neden bir Barça, bir Real Madrid formasını giyemedi büyük ligde oynamasına rağmen.
Rüştü Barcelona'ya nereden transfer oldu?
Benzer ve karşıt örnekler elbette ki çoğaltılabilir, elbette ki Premier Lig gözönünde, popüler bir ligdir ve oradaki oyuncuların şansları bu anlamda daha fazladır ama bu konu üzerinden Fenerbahçe'ye taş atmak ya da "Kahrolsun boktan ligimiz, yaşasın Premier Lig" salvoları yollamak ne kadar doğru.!