17 Eylül 2008

Porto vs Fenerbahçe

Barcelona ve Real Madrid'in bu sezon forvet transferi yapmaması konu alan başlıklarda Fenerbahçe'nin eldeki forvet sayısı da tartışılmıştı. Bugün Semih yok. Maçın deplasmanda olması ve tek forvet oynama tercihi bu sorunu bugünün gündeminden çıkarıyor. Fenerbahçe için beklediğim 11: Volkan-Gökhan-Yasin-Lugano-R.Carlos-Kazım-Maldonado-Josico-Emre, Alex ve Güiza. Uğur Boral son maçta oyundan çıkarken yaptığı jestin cezasını çekebilir. Guiza için ideal maç. Onun istediği uzun toplar ve tek vuruşlar. Porto 11'i için Portekiz basınına baktım. Ramazan nedeniyle Tarık galiba oynamayacak. Verdikleri 11, 4-3-3 gösteriyor. Helton, Sapunaru, Rolando, Bruno Alves, Benitez, Lucho, Fernando, Meireles; Mariano, Lisandro ve Cristian Rodriguez. Porto uzun yıllardır Şampiyonlar Ligi'nde sahasında ilk maçı kazanamadı.

54 yorum:

Adsız dedi ki...

bu orta saha ile işleri çok zor. ama esas endişe edilmesi gereken konu takımda neredeyse formda oyuncu yok. bir semih vardı. e o da sahada yok.

del piero dedi ki...

bizde zaten uzun yıllardır deplasmanda kazanamıyoruz...bence biz bunu sürdürürüz,portoda geleneğini bozar ;)

Adsız dedi ki...

FB bu kadrosuyla geçen seneki başarıyı tekrarlayamaz. Ancak artık avrupada oynamayı biliyorlar, Porto çok üstün bir performans göstermezse fb puan alır.
Şl ye puanla başlamak önemli.
Kievden çekinen biri olarak FBnin bu maçı kaybetmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Arif dedi ki...

Ben her zaman bu Porto denilen takımdan korkmuşumdur. neden bilmiyorum ama çok ters geldikleri de aslında bir gerçek.

Şöyle bir durum da var ki çok kan kaybettiler ve yeni aldıklarıyla benim gözümde bu kaybı kapatamazlar gibi gleiyor. Ama bu konuda direk budur diyemeyeceğim ne izledim, ne inceledim ama kağıt üstünde öyleler...
Bosingwa, Quaresma, Postiga gibi isimleri gönderip Sapunaru ile olmaz gibi geliyor.

Beraberlik olası.

Adsız dedi ki...

Hulk denen elemanı cok övdüler,bakalım gercekten iş varmı

Adsız dedi ki...

quaresma'dan sonra sektui de oynamazsa portonun işi zor diyecem ama değil. Porto sistem takımı her yıl en az 2-3 klas adamını satıp yerlerini doldurur. Dragao'da tempolu hızlı oynarlar.

Puan alabilmek için tempoyu yavaşlatması lazım Fener'in. Maç hızlanırsa porto en 3-4 gol atar. Tempoyu düşürmek için bol pas yapmak topa hakim olmak lazım.

Bu orta saha ile bu nasıl olur bilmiyorum. Yan pas ve geri pas ustaları, tarım araç gereci (çapa-çıpa) josico&maldonado brothers maçı belirleyecek adamlar. Daha bunlar topa değemeden 2 gol kalaye girebilir.

Bu maça tuncay-aurellio-appiah-deivid-alex-semih hucumu ile çıkılsaydı maçın favorisi Fener derdim.

wanadoo dedi ki...

porto son 7 yıldır Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçları kazanamıyor. Ortasahada fenerbahçe porto'nun yüksek temposuna ayak uydurabilirse, direnirse maça ortak olur. yoksa iş çok zor. güiza'nın fenerbahçe'de artık kendini göstermesi gerek diye düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

Hocam sol kanadi unutmussun, Boral yoksa kim oynuyor orada?

Adsız dedi ki...

@tolga...

Bu akşam ki maçta en keyif verecek isim bana göre Cristian Rodriguez olacaktir!Gökhan Gönül'ün bu akşam beline dikkat etmesi gerekli keza inanilmaz derece de baklerin belini kıran bi herif!Sene başında 7 milyon avroya porto ya gelen Rodri,bu sene başında magazinspor basını tarafından adını Beşiktaşla anmışlardı ve 2007 sezonunun başında Adnan Sezgin,PSG de oynarken satin almaya çalısmıs ancak PSG nin satmaya yanasmayıp kiralayalım teklifini reddetmesinin ardindan Benfica ya kiralanmıstır!Belki de iki kulubumuzunde wah wah edeceği bir oyuncu olacak ezeli rakiplerinin karsısında...

varol döken dedi ki...

hayatımda hiçbir zaman fenerbahçe ile geçen seneki kadar (şl performansı ile) gurur duymamıştım... görmek isteyene her geçen gün, her maç daha çok gelişiyordu takım, özellikle avrupa'da... çünkü gelişmek için tevazu lazımdı, dinlemek lazımdı, şefkat lazımdı, sevgi lazımdı ve büyük olmak lazımdı... aragones'te bunların bir tanesini bile göremiyorum!

ben akşam sahada deivid ile zico'nun hayaletini arayacağım, onlar korkutursa şansımız var:)

Kalten dedi ki...

Her ne kadar gönlüm elvermese de Porto bu ilk maç lanetini akşama kıracak gibi duruyor

Gerçi Ramon olsa söylerdi şimdi ne olacak; biz de boşuna heyecan yapmazdık

varol döken dedi ki...

"Bölgesel sınırlama zorunluluğu ve yurtdışı yayın hakları nedeniyle Avrupa Şampiyonası’nda yayıncı kuruluşun yaptığı gibi şifreli olarak yayınlanacak Porto-Fenerbahçe maçı D-Smart 24. kanaldaki Star TV’den ise kesintisiz olarak izlenebilecek. Maç keyfini yüksek teknoloji HD ile izleyerek yaşamak isteyenler için maç HD-Smart 112. kanal HDTV Smart’da ekrana gelecek."

Bu nedir ya? Digiturk'te, kablo tv'de izleyemeyecek miyiz şimdi maçı yani? Eğer doğruysa ben o D-Smart'ın taa uzaya kadar...

Adsız dedi ki...

skor tahminini de yazsaydın be aceto.bence yazdığın kadro çıkarsa 0-0 1-1 gibi olur.

pvdElectro dedi ki...

Fenerbahçenin kadrosu yeterli mi? Bence değil (Sadece CL değil, Lig için bile değil). Bu kadro ile Avrupada başarı olabilir mi? Bence olmaz. Bu kadro ile beraberlik çıkarmı sorusuna da cevap eh artık çıksın bu kadro ile'den başka birşey olmaz sanırım.

Gökhan Gönül kendine gereksiz yere çok güvenmezse ( son günlerdeki adamların sağından atıp solundan geçme, kendi ortasına kafa vurma gibi aktassiyonlara girmezse) , Hacettepe maçındaki Can Arat'ın kendi kalesine attığı golde R.Carlos'un mevkiisinde yeller esmesi gibi bir pozisyon yaşanmazsa, Maldonado biraz daha risk alabilirse, Alex'in büyük takılmakara karşı oynayamama fobisi geçerse galip bile gelebilir bu akşam.

Ülke puanına katkı sağlanması temennimizle.

Büyük oyuncular, büyük paralarla transfer edilen yıldız futbolcular, çıkıp böyle maçlarda bir gol atacakki yıldızlığı bâki kalsın.
Yoksa neyleyim İspanya gol krallını. Bana şimdi lazımsın adamım çıkıp oynada görelim.

Unknown dedi ki...

bana göre porto'nun en tehlike ismi rodrigez bu akşam parlayabilir benfica maçında çok etkiliydi. star akşam bir yamuk yapmaz inşallah değilse çok küfür yerler o kulak çınlaması gece gündüz geçmez alimallah yetkililerde. aceto porto yılllardır kazanamıyor demişsin ilk maçları ; ben 2 sene önceki ilk maç olan cska mos. maçını hatırlıyorum da öyle bir oyun oynarlarsa, fenere cska şansı diliyorum.

Adsız dedi ki...

fenerbahçe şu anda çok dağınık görünüyor olabilir ama eninde sonunda toparlanacak. Şu anda başta deivid olmak üzere ciddi sakatlar var(deivid lütfen bir an önce sahalara dön ve bizi kazım belasından kurtar), yeni bir teknik direktör var. aurelio' nun gidişi de problem tabii ama eninde sonunda takımda dengeler oturacak. Sağlam bir fenerbahçe oluşacak. Tahminim: bugün fenerbahçe kazanacak.

Arka Sıra HANEDANI dedi ki...

porto kesin bir gol atar da,fener ne yapar bilemem...porto'yu yenemeyen aragones yakın zamanda aragazını alır aziz patron'dan...

Adsız dedi ki...

Porto oyle guclu, soyle bi oyunculari var. Kiev cekinilecek takim.. bunlar maclar dan onceki laflar..
Bunlarin bide FB maclarindan sonraki versiyonu varki, o malumumuz.. herkes biliyo =)

Fikret

Sencer Yücel dedi ki...

@varol: bildiğim kadarıyla kabloluda star'dan izlenebilecek, uydudan star'da izlenemeyecek. zira dün geceki maçlar bu şekilde yayınlandı. uluslararası yayını önlemek için sanırım.

İLKER dedi ki...

Zor zor hemde cok zor.Orta saha ileride basmalı ve rakibe pres yapayap geri gelmeli.Emre kilit.Pandoranın kutusu açılır bu akşam.
Ddeye bol şans.

del piero dedi ki...

@varol döken

maçı bildiğim kadarıyla d-smartın dışında digitürk ve kabloludan star tv vericek maçı...

YapiYapo dedi ki...

Deivid bizim dinamomuzdu.Aurelio orta sahada hırpalıyordu.

Bu sene orta sahada hırpalayan adam yok , Kazım ve Alexden başka da çalımla adam eksiltecek topçumuz yok şu an için.

Olympian dedi ki...

star tv biss key

0×1fff AO21230035461400

Cakko dedi ki...

Fener bu maçı ya alır ya da berabere kalır.

Eskiden kötü günlerini GS'ı yenerek telafi ediyorlardı.

Şimdi onun yerini Şampiyonlar Ligi aldı.

Her futbolcunun kendini bu lige farklı motive ettiği aşikar.

Beğenmediğimiz veya formsuz futbolcular bu akşam parlayacaklar.

Sadece bi his.

Ama güçlü bir his.

Unknown dedi ki...

sadece alexe bakan bir takım..

varol döken dedi ki...

@del piero, talento
aradım digiturk'u sordum, sorun yokmuş... ama bu canbazlıklar (evet aslı canbazdır, canıyla oynayandan:) bıktırıyor insanı... d-smart'ın aptal kutusuna para vereceğime, gider kumkapı çizgi de halı saha maçını izlerim aksaraylı abilerin:)

pvdElectro dedi ki...

@Cakko
Örnek gösterdiğin şeye sen inanıyormusun :)

top oynamasada Galatasaray'ı yenerek telafi ediyordu gibi bir kelimenin Şampiyonlar Ligi'nde hortlamasına şaşırdım.

Porto belki 7 yıldır ilk maçını kazanamaması gibi bir fobisi var. Bence unutulan birşey var en basitinden Porto 7 yıldır Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor. Peki Galatasaray? ya Fenerbahçe?

Örnek gösterilen şey aslında Türkiye Liglerinde yanlızca olabilecek birşey ki doğrudurda :)

Avrupada söz sahibi bir takıma karşı maç yapacaksan eğer;
7 yıldır kazanamıyor.
Quaresma gibi bir yıldızlarını kaybettiler bişey olmaz.
Fenerbahçe kötü oynasada kazanabilir gibi söylemlerde maç öncesi yorumlardan ibaret.

Adsız dedi ki...

maç kabloda veriliyor.sektoui sakat ayrıca kesin oynamayacak.bir de porto son maçını 30 ağustosta yaptı.bu da enteresan bi not.

L dedi ki...

bildiğim kadarıyla türk takımlarının maçlarında herhangi bir şifre filan olmayacaktı ama, görürüz akşam.

Adsız dedi ki...

Her serinin bir sonu vardır. Can aratın olmaması handikap olmuş Porto için ama yine de kazanıcaklarını düşünüyorum.

s.u.

Adsız dedi ki...

Beraberlik gibi duruyor maç.Özellikle Kazım ve Uğur ŞL maçlarında inanılmaz form yükseltiyorlar.Ayrıca Gökhan'da ileri çıkışları ile gçn sene sağ bekler içindde benc ilklerdendi.Bu maç lig benzemez bence.Ayrıca Aceto'dan artık FB ŞL maçı sonrası bir analiz bekliyorum geçen senenin aksine bu sene.

dusendeli dedi ki...

Sadece Fenerbahçe tarafına bakarsak; evet Porto maçın büyük favorisi gibi gözüküyor. Çünkü Fenerbahçe ne ön elemede ne de ligde iyi futbol oynamadı. Ligde de 3 maçta 2 mağlubiyet aldı.Bunlar tamam...

Ama bir de madalyonun öteki yüzü var. Futbol iki takımın oynadığı bir oyun. Rakip mükemmel durumda mı? Hayır. En önemli iki oyuncusun transfer döneminde kaybetti.Bence daha önemlisi Porto bu sene sadece 2 resmi maç yaptı. Ve en son maçları da milli maç arasından önceydi. Yani neredeyse 20 gündür maç yapmıyor Porto. Daha futbolcular yüksek tempoya ne fiziken ne de zihinsel olarak girmiş değil.

Fenerbahçe en azından eksiklerini görmesin sağlayacak ciddi maçlar yaptı. Porto'ya göre daha tedbirli çıkacaktır maça.

Porto'nun 2001 yılından beri CL'de ilk maçları:
2001-02 Rosenborg 1-2 Porto
2002-03 Katılmadı
2003-04 Partizan 1–1 Porto
2004-05 Porto 0–0 CSKA Moscow
2005-06 Rangers 3–2 Porto
2006-07 Porto 0–0 CSKA Moscow
2007-08 Porto 1-1 Liverpool

Sonuç olarak bu maçta en büyük olasılık beraberlik, sonra Porto galibiyeti.

Adsız dedi ki...

Milliyet'in şu haberinde maçın nerede yayınlanacağı açık sanırım:

Porto - Fenerbahçe maçı nasıl izlenir?

Porto-Fenerbahçe maçını normal uydu alıcısı ile TV izleyenler seyredemeyecek. Bölgesel sınırlama zorunluluğu ve yurtdışı yayın hakları nedeniyle şifreli olarak yayınlanacak Porto-Fenerbahçe maçı kesintisiz olarak D-Smart 24. kanaldaki Star TV’den izlenebilecek.

PORTO FENERBAHÇE MAÇI NASIL İZLENİR ?

Porto-Fenerbahçe mücadelesi, bölgesel sınırlama zorunluluğu ve yurtdışı yayın hakları nedeniyle şifreli olarak yayınlanmak zorunda. Peki bu müthiş mücadeleyi nasıl izleyeceksiniz? İşte yanıtı:

1- D-Smart 24. kanaldan...
2- Kablo ve karasal antenle Star TV’den...
3- HD-Smart 112. kanaldan...
4- Digitürk, Star TV’den...


http://www.milliyet.com.tr/Spor/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=spor&KategoriID=&ArticleID=992237&Date=17.09.2008&b=Uydusu%20olanlar%20dikkat&ver=34

Adsız dedi ki...

bu maç guiza nın maçı olacak. Guiza coşar bu maçı rahat alır fenerbahce....

Emir dedi ki...

Porto'nun ligdeki Benfica maçını izledim. Tempolu bir takım ve forvet hattında Lisandro çok etkili, Fenerbahçe defansını muhtemel orta sahasıyla çok zorlayabilir. Ayrıca Lucho da takımı saha içinde iyi organize ediyor. Helton da Taffarelvari geriden isabetli toplar atıyor.

Geçen seneki Fenerbahçe ortasahası olsaydı (Deividli ve Aureliolu); Fenerbahçe bu maçtan kesin puan çıkarırdı derdim. Şu an biraz daha zor gözüküyor; fakat tabi ki Şampiyonlar Ligi'nin havası bambaşka, Fenerli futbolcular çok daha yüksek bir konsantrasyonla maça çıkacaklar. Bir de Fener artık Avrupa maçlarındaki şanssızlığını attı üstünden. Hiç belli olmaz sonuç..

Emir dedi ki...

Bu arada Süper Lig'de ilk kovulan teknik direktör Raşit Çetiner olmuş, -daha 3 haftada ya şaka gibi- sevgili Aceto bu konuya da bi değinsen keşke..

Adsız dedi ki...

carlos bugün oynar ve oynatır takımı diye düşünüyorum. cl maçlarında hep öyleydi. ligde oynamaz orda oynardı. bugün yine aynısını yapar inş..ah deivid seni çok arayacağız aurelio ile birlikte..

Adsız dedi ki...

fenerin muhtemel 10` u olmus yalniz..

Adsız dedi ki...

Portonun özelliği; seneye bu takımdan chelsea'ye intere yine 30m euroya adamlar gidecek yani o eksik bu eksik falan dert değil. Fenerbahçenin bu eksik ve vasat oğlu vasat kadrosuyla 1 puan çıkarması bence şans olur ama çıkarsın gözümüz yok..

Erman S

del piero dedi ki...

@varol döken

vallahi bende d-smart almamaya bi nevi tövbeliyim ama aldığım duyumlara göre hd kalitesi digitürkten iyiymiş...

"canbaz" bilgisi için ayrıca teşekkür :)

pvdElectro dedi ki...

Gözümüzden nasılda kaçmış :) Gerçektende Fener'in ilk 10'u olmuş.

Dabenti dedi ki...

Yıllar boyu Galatasaray'ın UEFA başarısını tesadüf olarak yorumlamış kişiler FB'nin Avrupa'da farklı oynadığını, Şampiyonlar Ligi'nin artık FB için moral maçları haline geldiğini söylüyorlar.

Bu yorumlara ne demeli bilmem ki! Geçen sezonu çıkarınca Avrupa Hikayesi birkaç disketten oluşan FB'den bahsediyoruz değil mi?

BT dedi ki...

Fenerbahçe kadrosu 11 kişi postta. 10 kişi olduğunu iddia edenler kimi adamdan saymıyor onu bilelim...

varol döken dedi ki...

@del piero
canbaz bilgisi engin ardıç'tan, bana mantıklı gelmişti ama tdk da aslı yok... yanlış bilgi yönlendirmesi yapmayalım, zaten onun için iki nokta parantez koymuştum...

fener in 11. adamı zico nun hayaleti olsun, ne demişti uğur boral:

dünyanın en iyi hocası da olsa, futbolcu hocayı sevmezse oynamaz!!!

Ortega dedi ki...

Kazım adamdan sayılmıyor olabilir abi :)

Adsız dedi ki...

Portodan giden oyuculara bakıldığında: Postiga, Quaresma, Bosingwa. Postiga zaten ilk 11 için düşünülen bir adam değildi, Japonya dan alınan bresizlya asıllı Hulk, Lisandro Lopez, Mariano Gonzales gibi hareketli forvetler yerini fazlasıyla doldurabilir. Qyeresma büyük yetenek ama gidişi POrto ya takım oyunu oynayabilme anlamında etkinlik getirebilir bu sene aldıkları Rodrigez'e dikkat. En önemli kayıp bence Bosingwa olacak. Onun yerini doldurmaları için zaman ihtiyaçları olacak. Porto nun zayıf tarafı kanatlardan yapılan ortalarda defans yerleşimi. Semih olsaydı iyi bir uğue çok şey katardı oyuna ama semih yoksa bu eksiği nasıl kullanabilirler bilmiyorum.

Adsız dedi ki...

D-smart alacagıma, FB kartı alırım daha iyi durumları o kadar iyi... Birde Portoda hulk diye bir arkadaş var defans oyuncularına göre fazla geniş... Fener kontrolu bırakmazsa berabere biter. Guiza supriz yapar burdan söyliyeyim

dusendeli dedi ki...

@aceto
nokta (.)'ya kadar 10 kişi yazmışsın. Uğur Boral'ı 11. adam oarak mı yazdığın anlaşılmıyor. Sanki kadroyu yazıp da sonra Uğur Boral ile ilgili bir yorum yapmışsın gibi bir hava var.

H. İbrahim Andiç dedi ki...

hacettepe'nin faturası can'a kesilmiş olagan oldugu üzere. Ertugrul hoca ne denli gençleri kazanmayı amaclıyosa , dede'de o denli kaybetmeyi istiyo. Roberto amcasının fantazilerini can'a ödetcekler, yazık diyor ve fenerbahçeye gönülden başarılar diliyoruz.Alex sonunda istedigi yerde, bakalım bu guiza'ya ne denli yansır.

BT dedi ki...

@düşündeli
yazdığım kadro budur
Volkan-Gökhan-Yasin-Lugano-R.Carlos-Kazım-Maldonado-Josico-Emre, Alex ve Güiza.

Ben sayıyorum 11 çıkıyor. Yanlış nerede anlamadım...

haute_couture dedi ki...

aceto sorunu çözdüm sanırım,josico ile alex arasında kalan Emre blogda görünmüyor :) ben mozilla firefox kullanıyorum ben de emreyi göremiyorum,sanırım browser kaynaklı

Adsız dedi ki...

şu takımı Fenerbahçeli olmayan kimse izlemek istemez, izleyen Fenerlinin de siniri bozulur.

Cembo

Yasin dedi ki...

yasin-carlos-emre ozellikle bu 3 oldukca FB den hicbiişi olmaz ki bugunku macta yine gördük!

dusendeli dedi ki...

@aceto
oyuncuları arka arkaya tire koyarak boşluk bırakmadan sıraladığın için blogger şablonuna sığmamış. Bende "Josic" den sonra "o-emre" kısmı gözükmüyor. Benden başka kişiler de göremediğine göre sanırım ekran çözünürlüğüyle alakalı bir durum. tire'lerden sonra boşluk bırakırsan sığmadığı zaman bir alt satıra iner. Bu sorun blogger'da uzun linklerde falan da oluyor :)